Ayrı bir ses kartı alırsan olay çözülür. Creative 5.1 live value al mesela.
Hemen AMD yi suçlamak niçin? Hiçbi şekilde işlemciden bir sorun olduğunu sanmıyorum, bu tamamen Windows ve driverler ile ilgili bir durum bence.. İşlemcinin AMD marka olması ile ilgili değil..
quote:
Orjinalden alıntı: sight
Hemen AMD yi suçlamak niçin? Hiçbi şekilde işlemciden bir sorun olduğunu sanmıyorum, bu tamamen Windows ve driverler ile ilgili bir durum bence.. İşlemcinin AMD marka olması ile ilgili değil..
niye
DMA yı terstten okursan AMD oluyor. Önyargılı bakanlar da tersten okuduğu için sorun AMD de . Yoksa işi bilmemekle alakası yok.
tipik dma sorunlarından...
quote:
Orjinalden alıntı: Acharad
Birincil ve İkincil IDE Denetleyicilerinde
DMA Modu nu açmayı dene.
Buffer Underrun yapmadan cd yazmaya kalkarken bende de kasardı bu kadar. DMA sız..
+1 acharad a katılıyorum, ayrıca bir de ses kartının driver ını tekrar yüklemeni öneririm
quote:
Orjinalden alıntı: sight
Evet ya nerede bir sorun oluşsa başlıkta amd yazıyor buna sinir oluyorum dma'yı açmazsan değil amd bütün işlemcilerde aynı sorun olur!
quote:
Orjinalden alıntı: HaLiL4EvEr
iyide sadece cd yazarken transfer yaparken degil bu olay bütün programlarda oluyor yani sanki ram yetersizmiş gibi ben örnek olarak neroyu gösterdim ses kartından olabilir haklısnıız ayrıca aldığım işlemci soket a değil soket 754
SOKET 754 TE DDR 400 TAKTIĞIN ZAMAN DUAL OLMADIĞI İÇİN MAXSİMUM 3 GB/SN DİR. SOKET A DAN ÇOKTA FAZLA DEĞİL.
quote:
Orjinalden alıntı: Cherokee
Bence hiç uğraşma büyük ihtimal anakartla alakalı. Çünkü anakartın cidden çok kötü. Sis çipsetli bir anakart. Etrafında ses kartı olan biri varsa alıp dene (bios dan onboard ses kartını disable etmeyi unutma). Bence büyük ihtimalle anakartın ses entegresinden. Eğer sorun ses kartı ise sound blaster live 24bit al(50ytl) bak keyfine.
+1 Sorunun anakartından kaynaklanıyor. Aynı parçaları farklı anakarttan denersen emin ol herşey normale dönecektir. Şundan da emin ol sorun AMD'den kaynaklanmıyor
NOT: Bu sorunların aynısını zamanında bende yaşadım ve benimde sorunumun anakarttan kaynaklandığını öğrendim.
AMD anakartlar sık sık sorun çıkarıyor. Bence anakarttan. biosu güncelle, son sürücüleri yükle olmazsa anakartı değiştir :))
quote:
Orjinalden alıntı: odrin34
quote:
iyide sadece cd yazarken transfer yaparken degil bu olay bütün programlarda oluyor yani sanki ram yetersizmiş gibi ben örnek olarak neroyu gösterdim ses kartından olabilir haklısnıız ayrıca aldığım işlemci soket a değil soket 754
SOKET 754 TE DDR 400 TAKTIĞIN ZAMAN DUAL OLMADIĞI İÇİN MAXSİMUM 3 GB/SN DİR. SOKET A DAN ÇOKTA FAZLA DEĞİL.
Yanlışın var ddr 400 için maksimum 3 gb/sn dir ben ddr 400'ümü 421 mhz olarak çalıştırıyorum 3.3 Gb/Sn'yeye kadar çıktım,Ddr 600 gibi modullerle çok daha yukarılara çıkılabilir soket 754 platformunda...
hocam ilginize çoook teşekkür ederim ama :( benim kafam allak bullak oldu ses kartımı anakartmı isterseniz ben sorunu daha detaylı anlatayım ! hocam bu sorun sesle ilgisi yok çünkü bilgisayar donuyor ! yani ses takılması bilgisayar donduğu için ! o arada müzik dinlediğim için bu sorun belli oldu bende bu şekilde yansıttım sesin takıldığı anlarda mouse ta takılıyor ! yani anlayacağınız ses kartından felan değil y anakartından yada harddsik veya ide denetliyicelerinden dma modunu denicem birazdan ama ne yaptıysam 2 gündür yapamıyorum anlatmak istediğim bir işlem yaparken ! ses değil bilgisayar takılmalar yapıyor ben yanlış anlattım özür dilerim !
harddiskindende kaynaklanıyo olabilir. çok fazla ısınması oldukça muhtemel. pc in takıldığı zaman görev yöneticisinden içlemci ve ram kullanımamına bak %100 deilse buyuk ihtimalle harddiskten. üstüne soğutucu falan tak. yada bi arkadaşınını bilgisayarında dene aynı şeyler olup olmuyomu die o zaman anlarsın
quote:
Orjinalden alıntı: anticocacola
quote:
Orjinalden alıntı: odrin34
quote:
Yanlışın var ddr 400 için maksimum 3 gb/sn dir ben ddr 400'ümü 421 mhz olarak çalıştırıyorum 3.3 Gb/Sn'yeye kadar çıktım,Ddr 600 gibi modullerle çok daha yukarılara çıkılabilir soket 754 platformunda...
SEN İSTERSEN ONA DDR 800 TAK TAMAM MI. VERİYOLU GENİŞLİĞİNİ 3,2 GB/S DİR. SENİN BANT GENİŞLİĞİN GÖRÜNÜRDE ARTSADA;(BUNU HAVUZDAKİ SUYU AKITAN BORUYA BENZETEBİLİRSİN) SEN HAVUZ YERİNE OKYANUSU DA GETİRSEN BORUDAN AYNI MİKTARDA SU AKACAKTIR.
Böyle basit bir sorun için neler yazmışınız!!!
1. Harddiskinin ve CD-ROM sürücünün DMA özelliğini aç. İkincil IDE denetleyicisinin Slavesi defaultta DMA'sı kapalıdır buna dikkat!!! 2. Winamp'ta süre gösteren yerin yanında O harfi var ona tıkla. Ondan sonra ekteki resimdeki ayarları yap. Sorun benim sistemimde de bu ayar yapılmadan vardı.
quote:
hocam ilginize çoook teşekkür ederim ama :( benim kafam allak bullak oldu ses kartımı anakartmı isterseniz ben sorunu daha detaylı anlatayım ! hocam bu sorun sesle ilgisi yok çünkü bilgisayar donuyor ! yani ses takılması bilgisayar donduğu için ! o arada müzik dinlediğim için bu sorun belli oldu bende bu şekilde yansıttım sesin takıldığı anlarda mouse ta takılıyor ! yani anlayacağınız ses kartından felan değil y anakartından yada harddsik veya ide denetliyicelerinden dma modunu denicem birazdan ama ne yaptıysam 2 gündür yapamıyorum anlatmak istediğim bir işlem yaparken ! ses değil bilgisayar takılmalar yapıyor ben yanlış anlattım özür dilerim !
Bende de buna benzer bir sorun wardı sorunun sebebi hdd de sorun olmasıydı. ama ilginçtir ki bu sorunu driverlardaki dma driverlarını kurunca yapıor. Birkaç farklı sürücü çek netten format atıp sıra ile dene derim sana en iyisi. sorun ayrıca eğer işlemci üzerine yanlış sürülmüş weya sürülmemiş termal macun warsa bundan da kaynaklanıor olabilir. işlemci we hdd ısısını speedfan ile kontrol edip söylersen daha kolay yardımcı olabiliriz herhalde.
problem felan diil o benim arkadaşımdada var amd ve onboard ses kartının uyumsuzluğu
Adamakllı güncel driver ve bios güncellemelerini yap. Wİndowsun orjinel ise güncellemelerin hepsini yap. Orjinal değilse güncellemeleri yapmanı önermem, microsoft ib..lik yapıyor. Kopya olupta güncelleme yaptıysan Format çekip yeniden window kur.
quote:
Orjinalden alıntı: ssaamm
Paraya bakıp Amd almışsın, geçmiş olsun! diyecek birşey yok!
sayıyla mı veriyorlar sizleri başımıza
Selam Harbiden ya Ne AMD si. Gerçi Bende de oyun oynarken donmalar oldu bir ara nedenini anlayamadım format attım yine oldu vs. vs. Neyse sonra bios update ve güncel driver sorun bitti. taş gibi çalışıyor maşallah. Bence Driver sorununudur. Yoksa AMD ile uzaktan yakından bir alaka yoktur olsada kel alakadır.
ARKADAŞIM BENCE SENİN SES DRİVERINDA SORUN VAR. SES CHİPİNİN NE OLDUĞUNU ÖĞRENİP YENİ DRİVERINI ARA BUL VE YÜKLE DERİM... ASUSUN RESMİ SİTESİNDE ADI SoundMax DİYE GEÇİYOR AMA TAM BİLGİM YOK.
KUZENİM DE AYNI SORUNDAN MUZDARİPTİ, REALTEK CHİPLİ ONBOARD SES KARTI VARDI, REALTEKİN RESMİ SİTESİNDEN DRİVER YÜKLEDİK ARTIK SÜPER ÇALIŞIYOR...
quote:
Orjinalden alıntı: Lieutenant
Selam Harbiden ya Ne AMD si. Gerçi Bende de oyun oynarken donmalar oldu bir ara nedenini anlayamadım format attım yine oldu vs. vs. Neyse sonra bios update ve güncel driver sorun bitti. taş gibi çalışıyor maşallah. Bence Driver sorununudur. Yoksa AMD ile uzaktan yakından bir alaka yoktur olsada kel alakadır.
+1 Lütfen olur olmaz şeylerle AMD'ye çamur atmayın...