Merhaba arkadaşlar yeni bir bilgisayar aldım.fakat bir sorunum var ! winamp tan müzik dinlerken bir program çalıştırdığımda ses kesik kesik gelmeye başlıyor ! sanki donuyor pc bu benim felaket derecede canımı sıktı bir işlem yapıcam örneğin cd den bilgisayar data transferinde bulunurken aynı olayı yapıyor ! yine örnek olarak nero yu çalıştırıyorum takılmalar başlıyor kapatıp tekrar açıyorum nero yu takılma yok fakat photoshop 9.0 gibi pc yi kasan bi programda tekrarında da yapıyor takılmayı ! bilgisayrın özellikleri :
AMD sempx 2500+ Asus AMD A7S8X-MX SİS741GX 128 VGA SES LAN SATA 512 mb ram 400 mhz 80 gb sata maxtor hdd
benim aklıma hiçbirşey gelmiyor onboard ekrankartı sebep olabilir dedim fakat ekran kartı taktım aynı üzerine extra 256 mb ram ekledim yine aynı son olarak ses kartı diyorum ama onlada ilgisi yoksa felaket derecede canım sıkılacak ! ilk önce buraya danışayım dedim lütfen yardım edin sorun nedir bunu nasıl düzeltebilirim !
Paraya bakıp Amd almışsın, geçmiş olsun! diyecek birşey yok! Sorunun da birden çok nedeni olabilir sana önerim bilgisayarcıya götürmen, öylesi daha yararlı olur. Görmeden ne deseler yalan olur çünkü
Ses kartı aklma geldi. Böyle bir soru başka bir nedenden olmaz sanırım... Onboarlarda böyle sorun olabiliyor.
Aldığım yere başvurdum ve ordaki arkadaş amd işlemci çok seridir fkaat böyle ufak tefek şeyleri vardır zaten tercihindeki azlık sebebi budur dedi ! fakat bukadar çok yapmasını sebebi benim canımı sıkan asıl neden ! ve aynı şekilde arkadaşımda var onda böyle takılmalar olmuyor bu beni dahada bozuyor ! anakart tan veya ses kartının onboard olmasının etkisi olabilirmi ?
kardeşim mutlaka bir promlem vardır bence amd yi hemen karalama .eger xp kullanıyor isen zamanla laçkalaşabiliyor benim bir kaçke başima beldi mesela geçenlerde oyun kurdum oynamadı şaşırdım bir problem olduğu belliydi yeniden kurdum canavar gibi oynadı anti virüsün varmı sormamın sebebi benim başıma bir virüs bela oldu ismini vereyim w32 pinfi bu çok pis bir virüs makinanın performansını yarı yarıya düşürüyor bariz beli oluyor çok uzattım galiba toparlıyorum donanımsal bir problemin olabilir saygılar
arkadaşlar bişeyleri karalamaktan vaz geçin direkt işlemciye suç buluyorsunuz arkadaşa olasılıkları anlatın da çözmeye çalişsın
hocam makine daha daha 0 km yani hiç birşey yok pc de programların etkisi yok antivirüs bile yüklü deil ve ben bu yüzden pc yi iki kez formatladım iki kez yeniden kurdum ama herşey aynı aklıma gelen 3 şey var anakart işlemci veya ses kartı onboard ? üçünden birisi ama hangisi ?
işlemci ile alakası.yok.anakartın sürücülerini falan yeniden yükle ve bi format at.ben de amd kullanıyrum.böyle bir sorun yok.işlemcim amd 2500
cd rom un jumper ayarlari dogrumu bal1 ona bi bak...veya uyumsuz bir donanim hardisk deki bi sorundanda olabilir.islemciyle alakasi olacagini sanmiyorum
benimde eskiden dandirik 1 ses kartım wardı ama işlemci p4 2.4 tu aynı takılmalar oluyordu sonra creative vibra 128 almıştım sorun ortadan kalkmıştı
anladım hocam saolun ben şimdi driver ların hepsini yeniden yüklüyorum gerekirse birkere daha format atıcam ! ha birde harddisk sata bunun bi etkisi varmıdır sizce anakartın sata driverını tekrardan yüklemeyi düşünüyorum bakalım bunların hepsini bi denicem şimdi tekrar yazarım ilginiz için çooook teşekkürler !
soket a ise aldığın sistem remlerin bant genişliği bayaa bi düşüktür. ustune bide ondoard vga ram bant genişliğini 2 gb/sn altına bile düşürür. buda işlemciyi iki iş yaparken besleyemez. zaten tek işlem yaparken de ne kadar besler ya. soket a üretimden kaltı o kadar yani. sen donanımdan sakat bi sistem almışsın geçmiş olsun. birilerine sormuş olsaydın eminim kimse sana soket a al demezdi.
Benzer sorunu bende yaşamıştım CD ROM dan bilgisayara dosya kopyalarken winamp ta ses kesilmeleri oluyordu bu sorunu Aygıt yöneticisinde, IDE ATA/ATAPI denetleyicilerde Birincil ve İkincil IDE kanalları özelliklerinden, Gelişmiş ayarlar sekmesinde Aktarım modu "DMA kullanabiliyorsa" şeklinde ( bütün IDE kanalları Aygıt 0 ve Aygıt 1 için ) yaparak hallettim bir dene
Birincil ve İkincil IDE Denetleyicilerinde
DMA Modu nu açmayı dene.
Buffer Underrun yapmadan cd yazmaya kalkarken bende de kasardı bu kadar. DMA sız..
iyide sadece cd yazarken transfer yaparken degil bu olay bütün programlarda oluyor yani sanki ram yetersizmiş gibi ben örnek olarak neroyu gösterdim ses kartından olabilir haklısnıız ayrıca aldığım işlemci soket a değil soket 754
BİTMEEEEZZ BU AMD İNTEL MUHABBETİ BİTMEEEEEZZZ :)
acharad ve dostcana katılmak la beraber harddiskinde sata ayarlarını bi kontrol etsen iyi olur.bu işlemciden değil sistem bileşenlerindeki veri ileteminin dar olmasından kaynaklanan bir sorun.yani işlemcide bişey yok.cd-rom,hardisk gibi depolama aygıtlarının dma ayarlarını kontrol et.
işlemciden olduğunu zannetmiyorum. hdd ve cd romların kablolarına ve jumperlerine bakbirde arkadaşın dediği gibi dma modunu aç
Onboard ses kartları hardware olmadığı için işlemciye bir miktar yük bindirirler. Eğer işlemciyi terletecek bir program çalıştırırsanız söylediğiniz sorunu yaşamanız normal. Anakartınızın güncel sürücüleri varsa eğer kurun.
Bence hiç uğraşma büyük ihtimal anakartla alakalı. Çünkü anakartın cidden çok kötü. Sis çipsetli bir anakart. Etrafında ses kartı olan biri varsa alıp dene (bios dan onboard ses kartını disable etmeyi unutma). Bence büyük ihtimalle anakartın ses entegresinden. Eğer sorun ses kartı ise sound blaster live 24bit al(50ytl) bak keyfine.