Arkadaşlar, smartguardian programı ile aldığım sıcaklık değerleri aşağıdaki ss'de görüldüğü gibi.... Şimdiii. İşlemci sıcaklığı ile bir sorunum yok.Ancak diğer sıcaklıklar anormal gibi... Kullandığım kasa TT Tsunami Dream.. Önde ve arkada 2 adet 12cm fan var.. yan kapakta içe üflefen 8cm fan var.. İşlemci üzerinde TT Big Typhoon var 12cm'lik fanıyla.. Ama hala 50 derecelerde geziyor bunlarrr... Şu da var evde kaloriferler feci yanıyor.. Şort - tişörtle dolaşıyoruz valla evde.. Ama bu kadar etkiler mi acaba.. Bir de bu sıcaklıklar bir zarar oluştururmu ilerde.. Şu anda bir sorun yok ama...Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.. Tşk...
ortam sıcaklığı belli bir derecede ise fanında kasanın içine üfleyeceği sıcaklık odanınkinden pek farklı olmaz zira kasanın içi odanın sıcaklığından daha fazladır herzaman
ev 30 dereceyi geçmez heralde.normalde amd sistemlerde 40 ı geçmez.sizin evde bence 45 olmalı max sıcaklık.board yanlış ölçüyo olabilirmi.evin içinde bi termometreyle bak sıcaklığa.ona göre yorum yapalım.yada al kasayı başka bi yerde çalıştır bak
kardes voltrajlara bakınca sicaklik normal gorunuyo nf4 e 1,6v vermissin cpuyada 1,56 vermissin eger 1,55+%0,04 olarak kullaniyorsan onu voltaji dusurum +% sini arttirmayi dene etki edecektir pwmic e
quote:
Orjinalden alıntı: DjiNN
kardes voltrajlara bakınca sicaklik normal gorunuyo nf4 e 1,6v vermissin cpuyada 1,56 vermissin eger 1,55+%0,04 olarak kullaniyorsan onu voltaji dusurum +% sini arttirmayi dene etki edecektir pwmic e
Eywallah dostum tşk.. Bi deneyim..
@DjiNN; kardeş dediğini yaptım ancak değişen birşey yok...
Anlaşılan bu ısı değerlerini değiştiremiyeceğiz gibi... Peki sorun çıkarır mı ???
alla alla ilginc bnde pwmic 40 i gecmiyor neredeyse cipte kendi faniyla 48-50 lerde geziyordu simdi iceberq4 pro aktim 38 i gecmiyor bide alakasiz ama 1,56v ile cpuyu kac mhzde kullaniyorsun acep
alla alla ilginc bnde pwmic 40 i gecmiyor neredeyse cipte kendi faniyla 48-50 lerde geziyordu simdi iceberq4 pro aktim 38 i gecmiyor bide alakasiz ama 1,56v ile cpuyu kac mhzde kullaniyorsun acep
İşlemciyi 1.56 V. ile 2750 MHz.de kullanıyorum... Benim için önemli olan pwmic'teki bu sıcaklığın bir zarar verip vermemesi..
arkadaşlar bu pwmic nedir?benimki de 44-48 lerde,ayrıca 2.fan nereye takılıyor?herkesin smartguardian daki 2. fan çalışıyor benimkinde 0000 yazıyor,hiç voltaj vermeden 2600 de ,1.520 voltaj ile 2700mhz de makina çalışıyor,primetime95 de 10 dk da test ettim,ama şu pwmic i çok merek ediyorum buna fan falan takılıyor mu ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme