Şimdi Ara

Amd işlemci pinleri ve intel pinleri acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim amd phenom x4 955 model bi işlemcim var anakarttanmıdır nedir termal macun sürim diye sökmeye çalıştım fanla beraber işlemcide beraber geldi ve yere düştü ve pinleri yamuldu nasıl bi saçmalıktır bi işlemciye böyle pin takılır

Yamulmaya kırılmaya çok müsait zaten pc yi aldığımdan beri sinirimi bozuyor.Stok fanı uçak gibi ses çıkarıyordu vs.
    Asıl soruma geldi sıra intel işlemcilerdede pin amd işlemcideki gibimi azıca olayda yamuluyormu veya pinler nasıl.
    Ve amd işlemci fanımı anakarta takmakta acaip derecede zorlanıyorum o nasıl bi anakart girişidir sığmıyor arkadaş.
    1.soru tekrardan intel işlemcilerdede aynı amd gibi pinler mi var örn i5 i7 de
    2.soru işlemci fanı anakarta takmak rahatmı.
    Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aléister Crowley -- 29 Mart 2012; 2:44:29 >

• Intel de eskiden kullanıyordu pin olayını ama sonradan bıraktı.

İşlemci soğutucusu montajı basittir youtube'da tonlarca video var iki üçünü izleseniz kendi başınıza yapacak kadar bilginiz olur.

i7 950 örnek fotosu.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

Intel de eskiden kullanıyordu pin olayını ama sonradan bıraktı.

İşlemci soğutucusu montajı basittir youtube'da tonlarca video var iki üçünü izleseniz kendi başınıza yapacak kadar bilginiz olur.

i7 950 örnek fotosu.

Yok basit olmasına basit kardeşimin pc de çok rahat söküp tkaıyorum ama benim pc yok böyle bir şey imkanı yok takılmıyor anakarttanmıdır işlemci yuvasındaki clipsleri takılmıyor.Tornavidayla bastıra bastıra takıorum ondada anakart kırılacak nerdeyse.
    İntelde o pin olayı yoksa çok iyi ya bu amd ne saçmalıktır.Ne vardıda amd sistem topladım mis gibi intel var.

• AMD'nin stok soğutucusu da o kadar zor olmuyor intelde pinleri eşitlemek zor AMD'de alt tarafta plastik çerçeve olduğu için bu daha rahat oluyor.

Örnek video

• quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

AMD'nin stok soğutucusu da o kadar zor olmuyor intelde pinleri eşitlemek zor AMD'de alt tarafta plastik çerçeve olduğu için bu daha rahat oluyor.

Örnek video

Benim işlemcinin bi kaç pin i yamuk servis e göndersem düzeltirlermi acaba veya kendim nasıl yapabilirim denedim ama olmuyor

• Bir saatçi ya da gözlükçüde de yaptırabilirsiniz derdim ama bu sadece riske edebileceğiniz işlemciler için geçerli çünkü çok ince iş gerektiriyor ben eski işlemcimi kendim düzeltmiştim ama 3 tane pinin düzeltilmesi 1 saat 40 dakika sürmüştü.

Birkaç iğne ve ince uçlu versatil kalemlerle de kendiniz yapabilirsiniz ama elleriniz titriyorsa ya da güvenmiyorsanız garantiye göndermek en iyisi.

Dua edin sadece yamulmuş kopabilirdi de
  • servistede elleriyle düzeltmeye çalışacaklar muhtemelen,pin durduk yere yamulmayacağına göre değiştireceklerini pek sanmam ama yinede servisi kim ise mail atıp tel açıp yardım isteyebilirsin,belki yolla bize derler..başıma defalarca gelen bir konu..cımbız ile nazikçe tutup çekerek düzeltecek ve daha sonra iğne benzeri birşey ile sıraları düzelteceksin(yamulan pin önündeki arkasındaki pinlerden daha yatık falan olmayacak yani)..zorlarsan kırarsın pin i hoş olmaz tabii,kendine güvenemiyorsan uğraşma hatta çok sayıda pin yamuk ise hiç uğraşma yada önce servis ile mutlaka görüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 29 Mart 2012; 3:32:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fanı çıkartırken yukarı doğru çekmeyeceksin. Sağa sola doğru haraket ettireceksin.

Ayrıca AMD işlemciler yuvaya şak diye oturur. Pinler yamuksa da doğal olarak girmez yuvaya. Yani ya şak diye oturur ya da girmez, zor giriyor diye bir olay yok. İşlemciyi yuvaya koymadan önce soket kilidini açtınız değil mi?

Düzeltme konusuna gelince. 0.5 uçlu bir kalem ile düzeltebilirsiniz sanırım.
  • Basima gelmisti. İnce, ufak ve duz bir levha yardimiyla duzeltmistim. 30 pini duzeltmek 15dk surdu.
  • Sen işlemciyi çıkarırken yere düşür sonra Amd işlemcileri neden pinli de

Intel'in 478 Pın işlemcilerinden sonra çıkardığı tüm işlemciler pinsizdir pinler anakart üzerindeki soket içerisine konumlandırılmıştır. Şu bir gerçektir ki 777,1156,1155,1366 soket gibi anakartlarda işlemci soketine en ufak bir temasınızda bile pinler kırılabilir.

Yani AMD tarafında işlemcinin bacakları yamuluyorsa intel tarafında anakart pinleri kırılıyor ve bu kırılma durumu AMD nin pinlerinin yamulmasına oranla çok daha fazla...
    Not: Amaç intel vs amd soket yapılarını birbirine tokuşturmak değil, mesajım üzerine fanboyluk yapılmasın rica ediyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

Sen işlemciyi çıkarırken yere düşür sonra Amd işlemcileri neden pinli de

Intel'in 478 Pın işlemcilerinden sonra çıkardığı tüm işlemciler pinsizdir pinler anakart üzerindeki soket içerisine konumlandırılmıştır. Şu bir gerçektir ki 777,1156,1155,1366 soket gibi anakartlarda işlemci soketine en ufak bir temasınızda bile pinler kırılabilir.

Yani AMD tarafında işlemcinin bacakları yamuluyorsa intel tarafında anakart pinleri kırılıyor ve bu kırılma durumu AMD nin pinlerinin yamulmasına oranla çok daha fazla...
    Not: Amaç intel vs amd soket yapılarını birbirine tokuşturmak değil, mesajım üzerine fanboyluk yapılmasın rica ediyorum...

Ama intelde işlemci kilit mekanizması var amd gibi işlemci fanını sökerken işlemcide onla beraber gelmiyor.Bir tek ben deilim bu x4 955 gibi işlemcileri ymaultan çok müsaitler yamulmaya.Azıcık bi temasda yamuluyor

• Amd işlemcilerde eğer termal macun iyice kurumuş ise @DigitalWorld'un dediği gibi hafiften sağa sola oynatarak bir anda çekmeyerek sökeceksiniz. Ayrıca AMD soketlerinin yanındaki mandal standartlara uygun olarak kapatıldıysa öyle işlemciyi kolay kolay asılarak sökemezsiniz.
    Böyle fuzuli masraflar ve iş kazaları insanın başına gelmedikçe tecrübe kazanılmıyor maalesef

0.5 kalemle düzeltebilirsiniz. Eğer kırılan olursa altın takıları tamir eden bir ustaya yaptırabilirsiniz.
    Umarım sorununuz düzelir...
  • Dostum çıakrtma şeklin belliki yanlıştı.Çok fazla asılmışsın işlemciye.Bende zamanında kurudugu için öle çıkarttığım çok oldu ama hiçbirisinde işlemci pinlerine zarar vermedim.
    arkadaşlarında sölediği gibi intel anakartlarda yaşanan sorunlar daha fazla malesef çünki işlemci üzerine takılı değilken anakartın soketi çok korumasız üzerine bişi olduğu zaman direk anakart gidiyor.
  • intel işlemcime fan takarken fazla baskı uygulayınca anakart pinlerinin % 70 i yamulmuştu anakart pert oldu anlayacağın. Amd çıkartırken, intel takarken zorlar kişiyi.
  • kardeşim çıkartırken birden çekmemen lazımdı ama geçmiş artık ben geçen gün termal macun sürerken pinlerde biraz nasibini aldı ama hiçbir sorun maşallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.