Şimdi Ara

AMD İşlemcili Ekonomik Sistem [Tercih Yardımı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir kendime bir sistem kurmak istiyorum ancak bu konuda pek tecrübeli olmadığım için pek cesaret edemedim. Parça uyumları, doğru seçim, ekonomik fiyat gibi konularda yardım almamın faydalı olacağını düşündüm. Kendimce araştırma yaptıktan sonra bir sistem topladım internetten ancak yaptığım seçimlerin mantıklı olup olmadığını bilmiyorum. Dediğim gibi bu alanda tecrübem yok malesef.

Seçtiğim sistem bilgisini sizlerle paylaşmadan önce sizlere kolaylık sağlayacak birkaç bilgi vereyim arkadaşlar:

- Sistem toplama tavsiyeleri / genel bilgiler hakkındaki yazıları forumda elimden geldiğince okudum. Dolayısıyla konuyu açmadan önce biraz araştırma yaptım :)
    - Kurmak istediğim sistem maliyetinin ekonomik olması benim için önemli. Bu sebeple de AMD işlemcisi seçtim.
    - Kullanım amacım genel kullanım amaçlı. Oyun canavarı değilim, orta seviye grafiklerde oynasam bunalıma girmem. Ancak bilenler için çok güzel bir örnek: Project Reality'i FPS sorunu yaşamadan oynamak isterim (Zaten sorunsuz oynamak istediğim tek oyun. Ayrıntı için http://www.realitymod.com/
    - Kurduğum sistemde eksik parçalar varsa lütfen belirtin.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

Bu da exa üzerinden yapmış olduğum seçim:

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar, hayırlı Ramazanlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akilmaf -- 10 Temmuz 2015; 1:15:22 >

• Sistem komple yanlış sayılır. İşlemciyi g3220 anakartı da msi h81m p33 yap. Daha ucuza h81 varsa o da olabilir. Kalan parayla da r7 240 veya alabiliyorsan r7 250 al. Ethernet kartı almana da gerek yok o anaakrtta var zaten.
  • en210 dan oyun bekleme

anakart işlemci uyumsuz
  • FM2+ anakarta apu serisi olur ki, aldığın takdirde ekran kartı alman gerekmez. Battlefield 4 yanılmıyorsam normal ayarlarda 30 fps fullhd çalışıyordu 7850K apu'sunda. 7650K'da idare edebilir 3/4 gpu öbeğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 10 Temmuz 2015; 1:46:12 >
  • ilginiz için teşekkürler arkadaşlar.

@Mete Can Karahasan Aslında ben de APU serisi almak istiyorum işlemci ancak bulamadım sitelerde. Eğer siz biliyorsanız site linki verirseniz sevinirim.

Bu arada arkadaşlar oluşturduğum sistem dediğim gibi tecrübesizlikten dolayı rastgele bir sistem oldu zaten. Bu yüzden siz yaklaşık olarak aynı fiyata denk gelen kendi sistem tavsiyenizi burada paylaşabilirsiniz vaktiniz müsaitse. Böylelikle sağlıklı bir seçim yapmış olurum.

Seçmiş olduğum bileşenler hakkında detaylı bilgiye zaten sahip değilim. Çok uzun süredir notebook kullanıyorum çünkü.
  •  AMD İşlemcili Ekonomik Sistem [Tercih Yardımı]

@Turuncu Sakal tavsiyelerin doğrultusunda bu sistemi kurdum mavibilgisayardan. Var mı bir sorun :)

• Hayır sorun yok fiyatına göre iyi bir sistem.
  • Cift cekirdek islemci almani tavsiye etmiyorum cunku yeni oyunlar 4 cekirdek islemci istiyor ve yeni oyunlarin hemen hepsi islemciye de yuk bindiriyor.Tavsiyem APU sistem kurmandan yana olacak.Diger turlu dolar yuksekken hem islemci hem de ekran kartina ayri para ayirmak zorunda oldugun icin masraf artacaktir.Islemci olarak a8 6600k veya a8 7600 alabilirsin fiyatlari 300-330 lira civardindadir 4 cekirdek ve iclerinde r7 240 seviyesinde ekran karti bulunmakta.Anakarti fm2+ alirsin en ucuzu 145 lira a68hm e33 model bir anakart isini gorur.PSU ise 500W alsan yeterli.Ramleri alabiliyorsan 2133mhz al cunku APU sistemler ram frekansina gore performans verir.Ileride sisteme ekran kartida takarsin rahat edersin.

Not: Bende suan boyle bir sistem topluyorum daha ekonomik oldugu icin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akilmaf

ilginiz için teşekkürler arkadaşlar.

@Mete Can Karahasan Aslında ben de APU serisi almak istiyorum işlemci ancak bulamadım sitelerde. Eğer siz biliyorsanız site linki verirseniz sevinirim.

Bu arada arkadaşlar oluşturduğum sistem dediğim gibi tecrübesizlikten dolayı rastgele bir sistem oldu zaten. Bu yüzden siz yaklaşık olarak aynı fiyata denk gelen kendi sistem tavsiyenizi burada paylaşabilirsiniz vaktiniz müsaitse. Böylelikle sağlıklı bir seçim yapmış olurum.

Seçmiş olduğum bileşenler hakkında detaylı bilgiye zaten sahip değilim. Çok uzun süredir notebook kullanıyorum çünkü.

Dört farklı dükkanda bulunabiliyor.http://www.teknofiyat.com/?search=7650k

• quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Hayır sorun yok fiyatına göre iyi bir sistem.

Tesekkurler yardim icin. Bir yandan size danisirken bir yandan kendimi gelistirmeye calisiyorum donanim alaninda.
    Apu secenegini de dusunmuyor degilim fiyat bakimindan haklisiniz. Ancak dedigim gibi oyun duskunu degilim Bf2 Project Reality fps sorunum olmasin yeter , ki zaten eski bir oyun.

APU için şöyle bir seçim yaptım (DDR3 2133Mhz RAM şimdilik pahalı geldiği için 1600Mhz RAM seçtim) :

Bu da uygun mudur seçim olarak? Kasadaki PSU 500W yeterli olur mu?

Donanimhaber gibisi yok , tesekkurler yardiminiz icin arkadaslar

@
    Başkurt-Varsak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akilmaf -- 11 Temmuz 2015; 23:24:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.