Şimdi Ara

DDR5 RYZEN SİSTEM İÇİN TAVSİYE LAZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce benzerini toplamadım. Anakart kesinlikle matx olmalı. benim wifi ile işim yok. Gigabyte anakartın bu platformda durumu ne acaba ? stabil mi ? Ryzen 5 5600 duruken 7600 almaya gerek var mı ? İLgili ramleri bilen varmı ? ne dersiniz sistem bileşenlerini alayım mı ?

Rx6800xt yada Rtx3080 ile 2k çözünürlükte oyun oynayıp, arada adobe premier proda render işleri yaparım hobi amaçlı.

düşündüğüm parçalar bunlar.

Ryzen 5 7600 İşlemci

Gigabyte B650M DS3H Anakart

XPG Lancer 32GB (2x16) 5600MHz DDR5 CL36 Ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sky_Vision_V2 -- 11 Mart 2023; 18:43:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Almışken güncel bir sistem almanı tavsiye ederim. Attığın anakart şu an piyasada bulunan en ucuz anakart olmasına karşın Vram sayısı ve güvenliği oldukça iyidir. Bu konuda ucuz Asus anakartları malzeme kalitesi açısından oldukça vasat tavsiye etmiyorum.

Öte yandan yakında 125 dolara Asrock'un ucuz bir anakartı çıkacak onada bakabilirsin. (Asrock anakartları Teknobiyotik getiriyor bir tek)

RAM konusu ise Ryzen 7000 serisi için AMD ideal hızın 6000 mhz olduğunu açıkladı. Ne üstü nede altı alacağın RAMları 6000 mhz'de kullanırsan sistem performansın en ideal durumda olacaktır yani RAM'i 6000 mhz olan bir model seçmeni öneririm.

www.itopya.com
    GSKILL 32GB (2x16GB) Flare X5 6000MHz CL36 DDR5 1.35V AMD EXPO Siyah Dual Kit Ram | ITOPYA
    https://www.itopya.com/gskill-32gb-2x16gb-flare-x5-6000mhz-cl36-ddr5-135v-amd-expo-siyah-dual-kit-ram_u20254

Bunu öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 11 Mart 2023; 19:30:55 >

• teşekkür ederim. ramler dikkatimi çekti. 6000 mhz stabil çalışabilirse tabiki daha iyi olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ram önerisi yapacak olursamhttp://https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-corsair-vengeance-rgb-32-gb-2x16-6000mhz-ddr5-cl30-cmh32gx5m2b6000z30k-fiyati,94505200.html
    Eğer sıvı soğutma alacaksanız 7600x daha makul olabilir ben 7600 aldım şahsen ısı problemi yaşamaktan korktuğum için. Söylediğim ramler biraz pahalı ve stok şuan yok sanırım ama gelir muhtemelen. Cl30 olması ve rgb özelliği olması yanında corsair marka güvenilirliği de iyi bence. Ben de size önermiş olduğum ram ve işlemciyi satın aldım pazartesi denedikten sonra daha güvenilir öneri verebilirim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Piyar63 P kullanıcısına yanıt

5600 daha az mı ısınıyor

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    7600 7600x e göre daha az ısınıyor 10 derece fark var hocam

• Piyar63 P kullanıcısına yanıt
    Ramler uyumlu çıktı ve gayet şık Cl değeri 30 olması ve amd Expo uyumundan ötürü gayet iyi bence tercih edilebilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7900XT için sistem tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cl değerine dikkat ettiğin müddetçe sıkıntı yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.