Şimdi Ara

Ryzen 5 5600 ve RX 6700xt sistem için B450 Yanlış seçim mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar toplama aşamasındayım, kafamdaki sistem 5600/5600x ve 6700xt/6800 içeren bir sistem. Anakart giriş seviye olmayacak ve parçalar giriş seviye olmayacak.

1600 lira gibi bir fiyata B450 MSI Tomahawk MAX II aldım, piyasaya göre çok uyguna denk geldi ve kaliteli bir kart ancak aldıktan sonra PCle 4.0 bulunmaması hem diğer parçaların baz değerde en iyi şekilde kullanamamak hem de amd ekran kartı için SAM açamamak anlamına geliyor.

Sizce bu ikisi ne derece önemli? Aynı modelde 550 yongaya geçemem, fiyat olarak yorar, onu alacağıma işlemciyi yükseltirim diye düşünürüm. Yakın olabilecek MSI B550-P var benim bulabildiğim, şuan itibariyle bunu iade edip üste 500 600 lira vererek geçebilirim, ne dersiniz?

• Yani SAM olmaması ve pcie3 tabii bir negatif durum yaratacaktır ama bütçeniz buna el vermiş yapacak bir şey yok. Onun dışında tomahawkın vrmleri falan r5 5600 için fazlasıyla yeterli gelecektir, overclock yapmak gibi düşünceniz olursa işinizi görür.

• AMD'nin yayınladığı AGESA 1.2.0.7 BIOS'u ile Ryzen destekli tüm eski çipsetli anakartlara SAM (Resizable Bar) desteği geldi. PCIe 3 ise bahsettiğiniz model kartlarda normal şartlarda herhangi bir performans kaybı yaşatmaz. Şu anda PCIe 4 desteğinin olmadığı anakartlarda performans kaybı yaşayan tek kart AMD'nin 6500 XT modeli. Kısaca B450 MSI Tomahawk'ı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz, BIOS'u güncelleyip ilgili ayarları yapmanız yeterli.

• B450 MAX tamamdır. İşlemciye de boşuna fazla para vermeyin .5600 ile 5600X aynı işlemci. Aralarında acaip fiat farkı var bi de.

• Evet öyle yapıcam, 5600'ün 2500e düşmesini bekliyorum. Aralarında 300e yakın bi fark olmadıkça x düşünmem

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    İçim ferahladı teşekkürler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynen. 200-300 tl fark olursa ,anca o zaman alınabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.