Şimdi Ara

AMD Kaveri ve Mantle: Oyun dünyasının 'ekonomik' gücü [DH Özel] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
2.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu mantle'ın beni en sevindiren yanı eğer yaygınlaşırsa ilerde ultrabooklar gibi ince hafif bilgisayarlarda çok iyi oyunlar oynabileceğiz ve oyuncu bilgisayarlarının kalınlığı azalıcak olması bu çok önemli bir gelişme :)
  • çok eskiden ati kullanmıştım nedense(muhtemelen abd li olmasından dolayı) amd ye soğuk bakardım fakat son gelişmelerden sonra amd ye sempati duymaya başladım

• Amd nin bu teknolojiyi gelistirmesi guzel lakin
    İntelden karsi atak geldigi zaman cosar gider bu teknoloji yeniligi

Amd yillardir f/ p markasi olarak geciyor eski ati ile birlikte ama intel+ nvidia nin eline su dokmesi pek mumkun degil olsa iyi olurdu ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım mantle te neden bu kadar güveniyoruz? Şu zamana kadar kaç oyun mantle destekliyor? Ayrıca ya ilerde oyunlar mantle desteklemez ise o zaman ne yapıcaz?
    Ha desteklerse de müthiş olur tabi

• uzuun yıllardır ,bilgisayar dünyasında, milyonlarca kullanıcıyı , bu kadar geniş çaplı ilgilendiren , bir haber okumamıştım....

• Türkiye ye ne zaman geleceği konusunda hala hiç kimsenin en ufak bir fikri yok.
    AMD Türkiye çalışanı 1 tane adamda şu haberleri takip edip bilgi vermekten aciz.
  • AMD yükselişe geçiyor ve güçleniyor,umarım fiyat/performans olarak bildiğimiz AMD elini güçlendirdikçe paragöz bir şirket halini almaz.Yakın zamanda İnvidia'tarafından nasıl bir cevap gelicek merakla beklemekteyim.Eğer güçlü bir silah sunmazlarsa (AMD konsol avantajı ile maça 1-0 önde başladı ve sektöre sözü geçer)yenileyeceğim sistem AMD olur.

• Bu yıl ve daha sonraki yıllar amd'nin olucak gibi gözüküyor.

• Denemeden yorum yapmak boş ama bence çok iyi şeyler sunacak gibi.

• Amd nin apu'su A10 7850k nvidia gtx 650 ye eş değer amd'de ise r7 260 ekran kartlarına eş değer. Yani 300 lira civarı ve altı ekran kartı almak yerine a10 7850k almak daha mantıklı. Yeni sistem toplayanlar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quartx -- 5 Şubat 2014; 12:01:11 >
  • Erdi abi peki bu Kaveri işlemciler ülkemize ne zaman gelir yaklaşık olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: quartx

Amd nin apu'su A10 7850k nvidia gtx 650 ye eş değer amd'de ise r7 260 ekran kartlarına eş değer. Yani 300 lira civarı ve altı ekran kartı almak yerine a10 7850k almak daha mantıklı. Yeni sistem toplayanlar için.

iyide bu r7 260 barindiran apu tek basina cok buyuk bi is basarmiyor. ve extra takilan grafik karti ile de cfrossfire yada beraber tek is parcasinda calismiyor.
    o yuzden bu apu sadece reklam altatmacasi ben cok arastirdim dun internette. sonucta adam gibi bir orta seviye sorunsuz oyun oynamak icin extra grafik karti sart !!!
  • Eğer Mentle yazılımsal bir olaysa Nvidia kartlara da gelir mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: ET 7

quote:

Orijinalden alıntı: quartx

Amd nin apu'su A10 7850k nvidia gtx 650 ye eş değer amd'de ise r7 260 ekran kartlarına eş değer. Yani 300 lira civarı ve altı ekran kartı almak yerine a10 7850k almak daha mantıklı. Yeni sistem toplayanlar için.

iyide bu r7 260 barindiran apu tek basina cok buyuk bi is basarmiyor. ve extra takilan grafik karti ile de cfrossfire yada beraber tek is parcasinda calismiyor.
    o yuzden bu apu sadece reklam altatmacasi ben cok arastirdim dun internette. sonucta adam gibi bir orta seviye sorunsuz oyun oynamak icin extra grafik karti sart !!!

Çok büyük bi iş başarmak için değil ki zaten bu apu.Orta-alt seviye sistemler için. 300 liralik ekran kartı birde 250-300 tllik işlemci(fx 4200-4300 gibi) almak yerine bu apuyu al aynı işi görür. En azından ekran kartın olmaz vozur vozur ekran kartı sesi dinlemessin hemde güç tüketim değerleri azalır kasadaki ekran kartı kaynaklı ısınma olmaz ve elektrik faturanada olumlu olarak yansır. Bana bazı arkadaşlarım 700-800 lira param bilgisayar alıcam ne alim diye soruyorlar. Direk apu al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quartx -- 5 Şubat 2014; 12:39:09 >

• quartx Q kullanıcısına yanıt
    butce sIKINtISIndan al ama iki sene sonra cikacak oyunlaru adam gibi takilmadan oynatmaz... Ve yine satin aldirtmak zorunda birair. zaten adamlain temel satis politikasi bu daha fazla kar icin ayni seyi evir cevir sat. bide ucuz malin tridi misali var

o yuzden bu amd apulari tam bir aldatmaca bence bir intel i 5 ve orta seviye kart ve ileride 1 tane daha al cfx yap daha uzun omurlu daha az kandrilacagin kaziklanacagin bir sistem yap
  • ben bu kaveri sistem kurup üstüne r7 serisi ekran kartı takıp önümüzdeki 2 3 sene sonraki cıkan oyunları orta kalite ayarlarda oynayacaksam tamamdır.Ancak değil ise düşük bütçeli insanların orta derece oyun deneyimi düşüncesi suya düşer.

• bende senin gibi dusundum ve arastirdim amd bu r7 li apunun extra takilacak r7 ekran karti ile beraber calisacak diye hic bir aciklama yapmamis...
    hal boyle olunca bu apu dusuk butceli insanlari kandirmaktan ote degil bence... al bunu 2 sene sonra yeniden baska alirsin olayi. mantel olayininda bir garantisi yok ve amd son donemde cok koff teknolojilerle geliyor abartili ama sonradan balon gibi patlayan
    o yuzden bence bunlar pazarlama politikasi kurnazlik baska bisey degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ET 7

butce sIKINtISIndan al ama iki sene sonra cikacak oyunlaru adam gibi takilmadan oynatmaz... Ve yine satin aldirtmak zorunda birair. zaten adamlain temel satis politikasi bu daha fazla kar icin ayni seyi evir cevir sat. bide ucuz malin tridi misali var

o yuzden bu amd apulari tam bir aldatmaca bence bir intel i 5 ve orta seviye kart ve ileride 1 tane daha al cfx yap daha uzun omurlu daha az kandrilacagin kaziklanacagin bir sistem yap

R7 250 ya da r7 260 ekran kartları da zaten iki sene sonra çıkacak oyunları adam gibi takılmadan oynatmaz ki. 2 seneye neler neler değişir. Apuların gelişme hızı muazzam. Bence ileride artık bu 4 senemi olur 5 senemi olur bilemem ama ekran kartları tarihin tozlu raflarında yerlerini alacaklar. Bir de r7 ekran kartları ile cfx oluyor.Bence crossfire gereksiz. Crossfire olayı çok performans vermiyor çünkü bunu destekleyen oyunlar neredeyse yok denecek kadar az hatta bu cfx olayı bazen oyunlara negatif etki de yapabiliyor.

• Mantle bir şekilde nvidia tarafından da desteklenip gelişimi sağlanırsa önü çok açık bir yazılım.Directx in sömürüsü aşikar.Ekran kartlarının gelişimi çok iyi fakat mantle gibi performans alıcakken directx tarafından sömürülmelerine acil çözüm lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Mantle bir şekilde nvidia tarafından da desteklenip gelişimi sağlanırsa önü çok açık bir yazılım.Directx in sömürüsü aşikar.Ekran kartlarının gelişimi çok iyi fakat mantle gibi performans alıcakken directx tarafından sömürülmelerine acil çözüm lazım.

Tam senlik bu mantle Emre. Çıktığı gün battleog'da ss'ler vardı. En iyi performansı %58 ile CF ile vermiş. Tabi işlemci de maalesef 3970X idi. Sanırım işlemci kuvvetli ve sistem de iyi kartlarla CF olursa aykırı skor artışı oluyor.
    7970/280X seviyesinde tek kart ve AA kapalı testlerde zaten kartlar mantle olmadan da iyi performans veriyor. Buradan ekmek yiyenler yine aykırı sistemi olanlar...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.