Şimdi Ara

AMD mi?İntel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
6.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sağlam bir bilgisayar topluyorum.İşlemcide kararsız kaldım Amd mi yoksa İntel mi takıyım diye bu konularda pek bilgim yok ama internetten araştırdığım kadarıyla Amd'nin ısınma sorunu olduğunu belirtmişler bir yandanda fiyat olarak çok uygun aklımda iki işlemci var birisi AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Önbellek 125W 32nm İşlemci diğeride Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci arada 500 lira fark var.sizin tercihiniz ne yönde olurdu?veya bu ikisinin dışında bana önerebileceğiniz başka hangi modeller olabilir??

• yıl 2015 hala amd çok ısınıyormuş diye konu açılıyor.
  • İ5-4590 alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paran varsa intel yoksa amd

• quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

İ5-4590 alınabilir.
    seçeneklerime bu modelide ekledim AMD FX X8 9370 Soket AM3+ 4.4GHz 16MB Önbellek 220W 32nm İşlemci bu işlemcinin fiyatı 654 tl Intel Core i7 5820K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.3GHz 15MB Önbellek 140w İşlemci fiyatı 1270 tl bu kadar fiyat farkı olması beni biraz düşündürüyor açıkcası
  • Knisath kullanıcısına yanıt
    +1
  • Oyun icin Intel daha basarili, ozellikle 1150 soket islemcileri. Amd nin fazla isinmasi problemi de malesef dogru. Ancak fiyat performans olarak, ekstradan verecegin 500 lira sana 5 fps ya kazandirir ya kazandirmaz islemci icin, o parayi bir tik daha iyi gpu ya harcayarak daha optimize bir sistem kurabilirsin. Yani amd islemci + sogutucu + daha iyi bir ekran karti secenegini de gozardi etmemek lazim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Oyun icin Intel daha basarili, ozellikle 1150 soket islemcileri. Amd nin fazla isinmasi problemi de malesef dogru. Ancak fiyat performans olarak, ekstradan verecegin 500 lira sana 5 fps ya kazandirir ya kazandirmaz islemci icin, o parayi bir tik daha iyi gpu ya harcayarak daha optimize bir sistem kurabilirsin. Yani amd islemci + sogutucu + daha iyi bir ekran karti secenegini de gozardi etmemek lazim.
    Yalnız karşılaştırdığın işlemciler birbiriyle baya orantısız. Oyun için kıyaslama yapacaksan fx 8350 i5 lerle karşılaştırılabilir. Hatta oyun için i5 4460 ve ucuz bir anakart en iyi f/p ürün diyebiliriz. Fakat oyun dışında farklı çalışmalar yapacaksanız amd f/p yönünden i7 lerle karşılaştırılabilir. Anladığım kadarıyla önbellek, ghz ve çekirdek sayısı gibi sayısal değerlere çok takılmışsın. Isınma konusu da tamamen önyargı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ole lukoje

Yalnız karşılaştırdığın işlemciler birbiriyle baya orantısız. Oyun için kıyaslama yapacaksan fx 8350 i5 lerle karşılaştırılabilir. Hatta oyun için i5 4460 ve ucuz bir anakart en iyi f/p ürün diyebiliriz. Fakat oyun dışında farklı çalışmalar yapacaksanız amd f/p yönünden i7 lerle karşılaştırılabilir. Anladığım kadarıyla önbellek, ghz ve çekirdek sayısı gibi sayısal değerlere çok takılmışsın. Isınma konusu da tamamen önyargı.

Alıntıları Göster
    Ucuz mal alıcak kadar zengin misin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: selamdeep

Ucuz mal alıcak kadar zengin misin ?

Alıntıları Göster
    Paran varsa İntel,yoksa AMD.Bu arada ısı falan hikaye ben AMD FX6350 ile oyunlarda max. 46 dereceyi gördüm. i5'lerinde 70 derecelere çıktığını kullanıcılar belirttiler.Tabi bu kasa yapısıyla ve soğutucuyla da alakalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ymy67

Paran varsa İntel,yoksa AMD.Bu arada ısı falan hikaye ben AMD FX6350 ile oyunlarda max. 46 dereceyi gördüm. i5'lerinde 70 derecelere çıktığını kullanıcılar belirttiler.Tabi bu kasa yapısıyla ve soğutucuyla da alakalı.

Alıntıları Göster
    Kesinlikle karşılaştırdığın işlemciler arasında fark var. Yakın potansiyeldeki işlemciler değil. Tabiki de i7-4790K açık ara üstün olur. Özellikle de oyun performansı ile. Diğer durumlar için de geçeceğini sanıyorum. Ne için almak istediğini belirtirsen arkadaşlar yardımcı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Oyun icin Intel daha basarili, ozellikle 1150 soket islemcileri. Amd nin fazla isinmasi problemi de malesef dogru. Ancak fiyat performans olarak, ekstradan verecegin 500 lira sana 5 fps ya kazandirir ya kazandirmaz islemci icin, o parayi bir tik daha iyi gpu ya harcayarak daha optimize bir sistem kurabilirsin. Yani amd islemci + sogutucu + daha iyi bir ekran karti secenegini de gozardi etmemek lazim.

Arkadaş doğru söylüyor kesinlikle. Bende i5-4690 var ve yeni nesil hiç bir oyunda zorlanmıyor. i7-4790 alacağıma üstüne kalan parayı GPU'ya ekledim ve daha iyi bir sistem topladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertyagci

Termal ısıl tasarım gücü olarak AMD intelden daha önde.Yani AMD işlemciler intel işlemcilerden daha çok ısınır yükte aynı soğutucu ile.

'Isınıyor' derken neye göre?Stok fanla soğutmaya çalışırsan tabi ısınır.Takarsın nepton 280L oda sıcaklığında çalışır.

Yani takacağın soğutucuya göre değişir demek.

• Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinin hepsine katılıyorum.Evet AMD İntele göre daha çok ısınıyor.Fakat bu ısıyı uzaklaştırmak günümüzde çok zor değil.Bin çeşit soğutucu var piyasada.Mesela ben vatandan aldığım 80 liralık cooler master hyper tx3 evo ile gerçekten oyunlarda max 46 dereceyi görüyorum.Dün gece 2 saat render işlemi yaptı pc video editleme işlerim vardı 45 dereceyi geçmedi.Bazı kişiler öyle bir anlatıyorki sanki AMD alırsan ısıdan kurtulamazsın gibisinden konuşuyorlar.Ona hasta oluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertyagci

Söylediklerinin hepsine katılıyorum.Evet AMD İntele göre daha çok ısınıyor.Fakat bu ısıyı uzaklaştırmak günümüzde çok zor değil.Bin çeşit soğutucu var piyasada.Mesela ben vatandan aldığım 80 liralık cooler master hyper tx3 evo ile gerçekten oyunlarda max 46 dereceyi görüyorum.Dün gece 2 saat render işlemi yaptı pc video editleme işlerim vardı 45 dereceyi geçmedi.Bazı kişiler öyle bir anlatıyorki sanki AMD alırsan ısıdan kurtulamazsın gibisinden konuşuyorlar.Ona hasta oluyorum.

hocam stok fan vardı (sistem imzamda) işlemci yanma seviyesine gelmiş nerdeyse termal macun simsiyah olmuş kurumuş toz şekline gelmiş pcden koku gelmeye başlamıştı bende gidip cooler master hyper tx3 evo aldım bilgisayar kendine geldi resmen benim işlemci sizinkinden daha eski olduğu için biraz daha yüksek 55-60 derece seviyelerine geliyo gene de eskie göre çoook büyük fark oldu keşke zamanında alsaymışım soğutucuyu gerçi bu kasaya masraf yapmıcam diye şartlamıştım kendimi ama olsun alana kadar idare etsin bakarısnız yeni topladığım sisteme de bu soğutucuyu koyarım

• Hayatımda hep AMD kullanmış biri olarak en son 5790k işlemcili pc kurdum ve artık başka pc başına geçemiyorum... 500 tl ye inan değer... Ama karar sizin... Kolay gelsin ...

• kickboxer_18 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam dediklerin aynen doğru.AMD Bulldozer serilerinin ısındığını ve kullanıcıların bu sistemlerde sıkıtı çektiklerini hepimiz biliyoruz.Ama bu FX serisi hiçte eskisi gibi değil.Benimde amd işlemci almadan önce çok tereddütlerim vardı fakat forumlardan değil de özellikle bizzat fx kullanıcılarına danıştığımda böyle bir durumun olmadığını gördüm.İnsanlar birşeyi kullanmadan etmeden yorum yapıyorlar ben sadece biraz aydınlatma amacıyla konuya açıklık getireyim dedim.AMD'nin stok fanı zaten kullanılmaz.(Şu andaki fx lerin yanında verilen soğutuculardan bahsediyorum)Aslında yapı itibariyle (alüminyum ve bakır yapısından bahsediyorum) güzel.Fakat fan çok berbat.Üzerine belki iyi bir fan uydurulursa iyi olacağı kanısındayım fakat değmez.Kısaca şu anki fx serilerine 80-100 lira arası iyi bir marka soğutucu alınırsa çok kolay herkesin işi görülür.
    Stok fandan konu açılmışken biraz da intelin stok fanına değinecek olursam onun da yük altında bir işe yaramadığı hatta asıl soğutucu kısmının amd fx soğutucu kısmına nazaran daha az ısı iletkenliği yapısında olduğu bir gerçektir.Tabi intelin daha az güç tüketmesi ve daha az ısınması ve inteldeki stok soğutucunun fan kısmının daha geniş olması durumu biraz kurtarıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ymy67

Evet hocam dediklerin aynen doğru.AMD Bulldozer serilerinin ısındığını ve kullanıcıların bu sistemlerde sıkıtı çektiklerini hepimiz biliyoruz.Ama bu FX serisi hiçte eskisi gibi değil.Benimde amd işlemci almadan önce çok tereddütlerim vardı fakat forumlardan değil de özellikle bizzat fx kullanıcılarına danıştığımda böyle bir durumun olmadığını gördüm.İnsanlar birşeyi kullanmadan etmeden yorum yapıyorlar ben sadece biraz aydınlatma amacıyla konuya açıklık getireyim dedim.AMD'nin stok fanı zaten kullanılmaz.(Şu andaki fx lerin yanında verilen soğutuculardan bahsediyorum)Aslında yapı itibariyle (alüminyum ve bakır yapısından bahsediyorum) güzel.Fakat fan çok berbat.Üzerine belki iyi bir fan uydurulursa iyi olacağı kanısındayım fakat değmez.Kısaca şu anki fx serilerine 80-100 lira arası iyi bir marka soğutucu alınırsa çok kolay herkesin işi görülür.
    Stok fandan konu açılmışken biraz da intelin stok fanına değinecek olursam onun da yük altında bir işe yaramadığı hatta asıl soğutucu kısmının amd fx soğutucu kısmına nazaran daha az ısı iletkenliği yapısında olduğu bir gerçektir.Tabi intelin daha az güç tüketmesi ve daha az ısınması ve inteldeki stok soğutucunun fan kısmının daha geniş olması durumu biraz kurtarıyor.
    konuyu boşuna açtım neden derseniz ikisinide almaktan vazgeçtim:)çünkü pc toplamak istiyorum ama kasanın içindeki donanımlardan bi haberim:)ekran kartları hakkında az çok bilgim var onun dışında 0 bilgi diyebilirim çevremde pc den anlayan pek kimsede yok.atıyorum bir bilgisayarcıya gidip bana güzele bi kasa yap desem bana itelemek için işimi görmüycek pahallı parçaları kakalamasından korkuyorum.aranızda ben bu işten anlarım şu parçalar seni 5 sene gayet iyi götürür diyip bana sistem tavsiye edicek varsa şimdiden teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: msnngnc1

konuyu boşuna açtım neden derseniz ikisinide almaktan vazgeçtim:)çünkü pc toplamak istiyorum ama kasanın içindeki donanımlardan bi haberim:)ekran kartları hakkında az çok bilgim var onun dışında 0 bilgi diyebilirim çevremde pc den anlayan pek kimsede yok.atıyorum bir bilgisayarcıya gidip bana güzele bi kasa yap desem bana itelemek için işimi görmüycek pahallı parçaları kakalamasından korkuyorum.aranızda ben bu işten anlarım şu parçalar seni 5 sene gayet iyi götürür diyip bana sistem tavsiye edicek varsa şimdiden teşekkür ederim

Sistem tavsiyeler bölümüne bütçeni belirtip konu açarsan yardımcı olucaklardır
  • AMD Phenom II X4 965 3,4GHZ
    Corsair 8,00GB DDR3 1600MHZ CL9
    ASUS-Crosshair IV Formula (AM3
    ASUS HD7790 GDDR5 2GB DX11,1
    Western Digital 500GB
    KINGSTON SV300S37A120G SSD
    COLLER MASTER SCOUT KASA
    ZALMAN 9700 FULL BAKIR PW CONTROL CPU FAN
    OCZ FATAL1TY 550W POWERSUP
    4 TANEDE CORSAİR 140MM KASA FANI
    ASUS DVDROM

İşletim sistemi ssd ye kuruludur uLtimate 64 bit 5 parcanın garantisi hala mevcut COD11 oynarken işlemci 50 derece ekran kartı 45 dereceye cıkıyor sorunsuz ama söför oldugum için pek kullanamıyom satılıktır almayı da düşünürsen forumdaki arkadaşlar fiyat versin anlaşıp satalıM
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.