arkadaslar sistem toplayacagım ve kararsız kaldım.AMD ile İNTEL arasında gidip geliyorum. AMD 3800+ AM2 işlemcimi İNTEL CORE 2 DUO mu alınmalı.Tamam core 2 duo testlerde önde geliyor bazı testlerde amd 3800 bile yetiyor.ne almalı ne almamalı. AMD 3800+ AM2 hız asırtmaya uygunmu.bilgim yok ne yapmalı ne yapmamlı.farklı forumlarda konu baslıkları actım bi kısım amd yi önerdi diger kısım inteli. kimisi arkadasına core 2 duo ile sistem dizayn etmis fakat bekledikleri performansı elde edememişler.ne yapmalıyım yardımcı olun...
kullanma amacını bütçeni yazarsan daha net yorumlar gelir
şu sıralar sorulması en gereksiz sorulardan biri... evet, evet,, sen cevabını biliyon bu sorunun...
bı an baska bı amacla acılmıs sandım nası sınır yaptım n ası
http://forum.donanimhaber.com/m_8668171/tm.htm Testler gösteriyorki amd x2 3600+ hızaşırtmaya çok uygun ve bu yolla amd x2 5000+'yla aynı başarımı gösteriyor. Hızaşırtmayla gayet yeterli bir işlemci olur. Eğer conroe yi hızaşırtırsan o da amd fx62 ile kafa kafa ya gider.Ancak fazladan yapılacak işlemci ve anakart masrafını göze almak gerekir. Bence bu masrafa da değmez.
quote:
Orjinalden alıntı: DELTA53
http://forum.donanimhaber.com/m_8668171/tm.htm Testler gösteriyorki amd x2 3600+ hızaşırtmaya çok uygun ve bu yolla amd x2 5000+'yla aynı başarımı gösteriyor. Hızaşırtmayla gayet yeterli bir işlemci olur. Eğer conroe yi hızaşırtırsan o da amd fx62 ile kafa kafa ya gider.Ancak fazladan yapılacak işlemci ve anakart masrafını göze almak gerekir. Bence bu masrafa da değmez.
diyosun fx-62 ile iyi anlaşmıştınız siz yaw iki kafadar...
şöyle bir durum var o linkteki amd için kullanılan anakartın fiyatından ve ramlerin fiyatından haberiniz var mı? çift çekirdekli bir amd'ye o.c yapmak o kadar basit değildir, orda maşallah en baba anakartları ve ramleri koymuşlar.Diğer bileşenlere o kadar masraf yapılacaksa 6300 ile x3600+ arasındaki farkı da düşünmez kimse...
dediğim gibi anakart ve sağlam ramler olmazsa o işlemcide çok zor yukarılara çıkmak , hadi çıktın diyelim, o testteki performansı da bekleme yine...
ama 6300ün deli o.c potansiyeli var, nerdeyse %100'e yakın ,en takoz sistemde bile %30 civarı o.c olabiliyor,aradaki farka değer kesinlikle derim.
gelip de 6300 ölü doğdu gibi saçmasapan yorumlar yapılmasın artık,amdde f/p olarak 6300'ü geçebilecek işlemci yok
quote:
Orjinalden alıntı: kamikazeden
quote:
Orjinalden alıntı: DELTA53
diyosun fx-62 ile iyi anlaşmıştınız siz yaw iki kafadar...
şöyle bir durum var o linkteki amd için kullanılan anakartın fiyatından ve ramlerin fiyatından haberiniz var mı? çift çekirdekli bir amd'ye o.c yapmak o kadar basit değildir, orda maşallah en baba anakartları ve ramleri koymuşlar.Diğer bileşenlere o kadar masraf yapılacaksa 6300 ile x3600+ arasındaki farkı da düşünmez kimse...
dediğim gibi anakart ve sağlam ramler olmazsa o işlemcide çok zor yukarılara çıkmak , hadi çıktın diyelim, o testteki performansı da bekleme yine...
ama 6300ün deli o.c potansiyeli var, nerdeyse %100'e yakın ,en takoz sistemde bile %30 civarı o.c olabiliyor,aradaki farka değer kesinlikle derim.
gelip de 6300 ölü doğdu gibi saçmasapan yorumlar yapılmasın artık,amdde f/p olarak 6300'ü geçebilecek işlemci yok
Şimdi hocam AMD'de intelle fiyat/başarım olarak başedebilecek işlemci yok dersen bizi okuyan birçok kişiyi yanıltmış olursun. Forum Donanım Haber'i okuyan insanlardan yüzde kaçı hızaşırtma yapıyor ki? Bizim buradaki yazılarımız Türkiye'de her gün yüzlerce hatta binlerce insanın tercihleri oluyor. Birçok tanıdıklarım bu ve benzeri yazılardan etkilenmiş. Bana diyorlarki conroe alacam. Peki diyorum anakart? En iyisi şuymuş 225$+kdv işlemcide 210$ ettimi sana 435$+kdv. Yav diyorum arkadaşım sen ne yapıyorsun bilgisayarınla? İnternet,mp3,filim izlerim,oyun oynarım diyor. Senin işine yaramaz intel. amd al aradaki farkla ekran kartı, daha iyi ekran al vs diyorum ama yok. Adamın beyni yıkanmış sanki. AMD işlemciler bu tarz kullanımlar için hala en iyi fiyat/başarım oranına sahip. Öyleki hızaşırtma yapmayacaklar için e6300 ün hiç bir anlamı kalmıyor. Çünkü amd den azami başarımı almak için NForce4 çipsetli bir anakart yeterli ve fiyatları intelle kıyaslanamayacak kadar düşük. Bu durumda intel e6300 yerine amd x2 4600 almak çok daha mantıklı.
Bu arada fx 62'nin uzaklaştırılmasına üzüldüm. GERİ DÖÖÖÖN Yada bana pm at, e-posta at.