Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ataman1941

Eminim ki AMD FX 8150, Winrar ile sürekli sıkıştırma yapanlar için vazgeçilmez bir tercih olacaktır.

Bir de oyun oynayanların.

Bir de 120 lira fazla vermek istemeyenlerin...

Caner ne kadar şu anki piyasa fiyatlarına bakarım dese de yeni işlemci alacak olan adam o kadar beklediyse 4-5 gün daha bekler. Ben eminim ki en iyi tercih 8120 olacak.
    4.5Ghz de canavar gibi çalışır..

Fiyat da 475 Lira falan olur KDV Dahil. Hatta çok az daha ucuz bile olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: NecronLord
    Bir ekleme de ben yapayım.Overclock yapılmış komponenti ikinci elde satmak da daha zordur veya daha ucuza gider.Kimse fazla voltajdan şaftı kaymış işlemciyi kolay kolay almak istemez.
    Hayatımda ilk defa overclock yapılınca şaftı kayan işlemci diye bir şey duyuyorum. Nasıl oluyorsa...

Bence tam tersine overclock yapıldıysa ve iyi overclock olduğu da ortadaysa bırak zor satmayı kapış kapış gider bile.
    Şaftı kaymak. Hımm. Ya fazla voltaj vermişsindir işlemci yanar, ya da fazla vermemişsindir yanmaz. Arası bir şey olsa gerek şaftı kaymak.
    Enteresan...

190 Liraya "SIFIR" aldığım Athlon64 3000+ işlemcimi 2.95Ghz de hava soğutmatla çalışıyor diye "2.EL OLARAK" 210 liraya satmıştım.

Ayrıca 280 liraya aldığım Corsair CMX3200LL DDR400 Ramlerimi 620Mhz de çalışıyor diye 350 liraya satmıştım.

Adam aldıktan sonra bir de "Abi abartmıyormuşsun. Senin Ramlerle 650Mhz yaptım. Çok dürüst adammışsın. Helal olsun verdiğim paraya son kuruşuna kadar" diye de DH den PM attı.
    Çok çok teşekkür etti. Resmen minnettar kalmıştı...

Bence de öyle.

Ben de Corsair 675MHz ramlerde aynısını yaşamıştım. Benim ramler 1100 1200 1300 gidiyordu.

Tamam fazla gerilim vermek ömrü azaltır işlemcide de. İşlemcinin ömrünün yarısından daha fazlasını yese gene 5-6 yıldan fazla süre dayanır işlemci zaten.

Hep böyle konuşulur. Ama bu eskiden beri var. Hocam sanırım araba telefonlarından bahsediyordu. İki ürün var. Arada da uçurum fark. Ama ikisi arasındaki tek fark baskı devredeki bir direnç. Zamanında onları değiştirip satarmış.

Yani OC hep oldu. Hatta zamanında yapılanlar hatırlanır herhalde. Pinler ile OC yapılıyordu. İşlemcinin iki bacağı arasına lehim yapılıyor. Ve işlemci normalde OC ile çıkamayacağı hızda çalışıyor.

He şu da var. Benim Phenom II 955 işlemcim mesela 1,2V ta şu an. OC bile yapabilirim istesem. Sadece işlemci değil köprü HTT vb ne voltajı varsa hepsini aşağıya çektim. 4GHz e doğru OC denemesi yapmam için ise tek gereken gerilimleri olması gereken değerlere çıkarmak.

Ne diyelim hala bir umut. Mühendislik örneği olduğundandır diyeceğiz artık.

Yoksa ben de sanmıyorum adamlar kendi işlemcilrini bile geçemeyecek işlemciyi çıkarsınlar. O kadar salak değildirler herhalde. Gerçi bu haldeki işlemciyi gönderecek kadar salaklarmış ya neyse.

Belki de destekçilere kapak fırsatı veriyordur. Hani şimdi al işte vb forever intel diyenler olacak ya. Bir bakıyorsun işlemci son hali ile coşmuş. Böyle bir kapak misal.

Yani ne diyek şimdi.

Saat hızı fazla olsun. Çekirdek fazla olsun ama geri kalsın.

Yani 2 çekirdek fazla. Kafadan buradan %20-25 fark ( Multi CPU destekli testlerde ) atması lazımdı. E daha yüksek saat hızı var. Bu da farkı %30 a falan çıkarmalı idi. E bir de yeni mimari diye satıyorsun. Kısaca %50 daha iyi olmalı idi X6 dan.

Yok beceremeyeceksen de efsanenin adını kirletme. Phenom 3 de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 11 Ekim 2011; 9:32:38 >

• Eminim ki AMD FX 8150, Winrar ile sürekli sıkıştırma yapanlar için vazgeçilmez bir tercih olacaktır.
  • ah amd ah ne umutlarımız vardı :(
  • bende sadece winrar & oyun oyniyorum/kullaniyorum, bana gore cok iyi olmus. ama acaba 2-4 cekirdek kapatsak overclock potensiyeli artarmi?
  • avcı avlandı galiba
  • ben de diyorum ki bu erdi bey kaç gündür yok ortalıkta :DMeğerse bu videonun test sonuçlarıyla uğraşıyormuş.Videoda bir tane bug yakaladım :)

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme

yalnız ben adil bir test sonuçları olduğundan emin değilim.Bu testlerin bu yeni mimarilerle olan uyumluluğu konusunda soru işaretleri var aklımda.üstelik test edilen işlemci revizyonu piyasa revizyonu olmadığından bu noktada bana tam güven vermedi.madalyonun başka bir yüzü ise anakartlar olduğundan anakartların durumu işlemciyle uyumu konusunda da şüphelerim var.

yani tabiki bu tetstler bi fikir veriyor az çok.Sonuç olarak intelden hızlı olmasalar bile f/p avantajı yüzünden hala 1 numaralı işlemcidir.intel sadece belli dallarda önemli oluyor diğer türlü bir ev kullanıcı için kesinlikle AMD

• performası iyi yahu 2600 k ile oyunlarda aralarında 1-2 fps fark fiyat 150 tl fark var ciddi OC potansiyeli var gönderdikleri engineering sample birde
  • Amd yi savunan arkadaşlar iyi misiniz siz? Yıllardır sempati duyarım AMD için. Kullanmasam da sanki kendi takımımmış gibi 1. olsun isterim. Kullandığım işlemci i5 2500k ama şurda tanıtılacak işlemcinin bulldozer gibi ezip geçmesini isterdim ama şu testteki işlemcinin savunulacak hiçbir yanı yok. Gelip bana burada yok fiyat performans yok ben oyun için kullancam yetiyo yok ben winrar testine bakarım gibi saçma sapan sözlerle gelmesin kimse.

İyidir iyi gibi pofpoflamaya hiç gerek yok. Madem amdcisiniz firmayı pofpoflamak yerine daha iyisini isteyin.

Bu işlemci FX ön adı ile sunulan bir işlemci.
    Performans birincisi olacam diyerek tanıtıldı.
    Eee sonuçlar???

İncelemede söylenmiş overclock ile i7 2600k yı geçiyor. i7 2600k nın hava soğutma ile 5 ghz e kadar çıkabildiğini bilmeyen yoktur heralde. Onu 5 ghz yapınca ne olucak yine geçebilcek mi? i7 2600k yı geçtim i5 2500k yı bile geçebilceğini sanmıyorum overclocklu haliyle.

Umarım piyasaya sürülen işlemciler buradaki gibi rezil bir performans sergilemezler. Daha bir önceki kendi rakibini bile geçemeyen bir işlemciye kalkıp da iyi falan demesin kimse.

Son olarak umarım sonraki revizyonlarda amd kendine gelir. Yoksa şu sonuçlar rezillik başka birşey değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: alito

avcı avlandı galiba

evet, ava giderken avlanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 10 Ekim 2011; 21:23:48 >
  • Yahu oc yaparak fxler intele yaklaşır diyorsunuz hala :D Zaten fxler 8 çekirdekli ve intel de 4 çekirdekli .D eğer sorun ghz olsaydı :D amd inteli bu hali ile bile ikiye katlıyor :D hala oc diyorlar ya :D
  • Ne yazık ki piyasadaki uygulamalar AMD'nin yaptığı radikal değişimlere pek de hızlı uyum göstermez. Zaten şuan FX-8150'yi 4 çekirdekli bir işlemci gibi görüyor uygulamalar sanırım. Bu yüzden de eski mimarili x6 işlemcinin bile gerisinde. Yeni mimari olunca sıkıntılar da beraberinde geliyor. Belki uygulamaların yeni sürümleri, yamalar ve işlemciler için hazırlanacak yeni bios'lar işlemci performansını yükseltecektir. Ancak esas gelişmeler yeni revizyonlarla ve saat hızlarının artırılması ile olacak gibi.

Şimdilik heyecanlandıracak bir gelişme yaşatmadı AMD. İnşallah 22nm'ye geçişle beraber, büyük yenilikler de getirir ve Intel karşısında daha sağlam adımlar atar.

Açıkcası şahsi beklentim FX'lerin ilk adımda başarılı olamayacağı yönündeydi. Ne yazık ki gerçek oldu. Ancak ümitsizliğe gerek yok. Yukarıda da dediğim gibi piyasanın küçük oyuncusu radikal bir değişiklik yapıyorsa, bunun başarısız olması normaldir. Süreç içerisinde çok daha başarılı ürünler ortaya çıkacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. Örnek isteyenler, Phenom işlemcilerin gelişimine bakabilirler.

• Testten anlaşıldığı üzere elinizdeki işlemci bozuk :)
  • ben yeni seri geldikçe performans testlerinde iyileşme olacağını umuyorum oyun testlerinde oldukça iyi 2600k ya yakınmış ama phenomx6 nın gerisinde kalmak ne ya

şöyle 1 saatlik bir test istiyorum detaylı farklı sistemlerin olduğu :)
  • boşuna hemen 2.seri için hazırlık yapmıyolarmış.
  • valla yıllardır amd fanı olarak soyluyorum.(en son ıntel pentıum3 kullandım.)

buldozerler beklenenın cok altında performans vermekte.erdınc beyın dedıgı gıbı yenı mımarı nedenıyle program ve oyunlarda tam performans verememe olayıda olabılır.ınsallah boyledır.oyunlarda gordugumuz gıbı full hd de ıslemcıler arasında nerdeyse fark yok.80-200 fps aralıgında 2*3 fps ye fark dıyen varsa ne dıyebılırım.yapay testlerde ıntel gene ezmıs gecmıs.amd x1000 serısı ıslemcısı olan veya 2500k-2600k ıslemcısı olan kısıler 1*2 yıl daha rahatca ıslemcılerını kullanmaya dvm edebılırler.
  • Bu testlere göre "Fx" buldozere beş gömlek fazla gelmiş.
    Sonuç itibarı ile olmamış deyip, beklemeye devam ediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellino -- 10 Ekim 2011; 21:38:50 >
  • hızaşırtmaya veridği tepki fena değil işlemcinin, demek isterdim ama 2600knın da ne kadar kolay bir şekilde 4.7, 4.8 leri gördüğüünü biliyoruz...biraz iyi birhava soğutma ile 5.0ghz de iki bios ayarı ötede...şimdilik bulldozer beklentimi karşılamadı, yeni revizyonlarla da çok bir gelişme olmaz bence.
    fiyatları daha da aşağı çekerse, 40-50 tl civarı o zaman gerçekten alınır olur..ama şahsen ben napar ne ederim 150tl daha koyar 2600k yı alırım.
  • Testteki işlemci yurt dışından falan geldi deniyor;kim göndermiş,amd mi?Eğer amd gönderdiyse piyasaya sunulan revizyonla ellerindeki işlemci arasında fark olmaz kanımca.Zira amd gönderdiyse test için reklamının kötü yapılmasını istemez herhalde.
  • Ben ertelenen diğer revizyonları merak ediyorum eğer bu revizyon bu haldeyse kim bilir ilk buldozerler ne haldeydi.

AMD gerçekten hayal kırıklığına uğrattın onca insanı. Emeklerine yazık.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.