Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

AMD aynı zamanda daha yüksek çalışma frekansları ve hız aşırtma yeteneklerinin geliştirilmesi adına FX işlemci ailesinin çarpan kilidi açık olarak geldiğini dikkat çekmiş. Hız aşırtmada 8429MHz'e çıkartarak tüm işlemci kategorilerinde en yüksek çalışma frekansına ulaşarak rekor kırmış; ( tabiki herkesin evinde sıvı azot yok bu tutkunlar içiN ama burdaki işlemcının basarısını gozardı etmemek gerek )amd çoklu çekirdekler de belliki optimize sorunu yaşıyor , gelen bilgilere göre FX serisi yeni nesil Bulldozer işlemciler, hız aşırtma konusunda profesyonellere geniş bir esneklik sunacakmış,amd f-p olmaya devam edicek. bulldozerler çok iyi o.ç oldukları içiN bu işlemcileri bir çok kişi hız aşırtarak kullanacaklar,ve i7 2600k yı hız asırtıldıgı zaman çok rahat yakalıyo yada geçiyo her neyse burda rolu f-p oynuyor. fiyatda 245 dolar sanırım i7 2600k 367 dolar arada ki farka en azından bi ekran kartına yatırım yapıldıgını dusunursek i7 ile hd 6850 alınsa bulldozerle hd 6950 alınır ..buda 2 işlemci arasındaki farkı kapatmaya yetmezmi ? yada karlı sistem kurmak içiN mantıklı yol en azındaN ..sonuçta parayı kolay kazanmıyoruz..

teşekkürler ,

GOKHANBABA ..

• DH taraflı davranıyor gibi geliyor bana... Yeni mimariye yazılımların uyarlanması için zaman geçmesi gerekiyor biraz eminim dünyanın en büyük ikinci işlemci firması 1100t den daha iyi bir işlemci çıkarmıştır fakat ya donanım haber yandaşlık yapıyor yada kullanılan programlar kasıtlı veya eski olduklarından bu ''YENİ'' işlemciyi ezik gibi gösteriyor.Ayrıca ev kullanımında gözle görülür bir fark olmayacağını olsada oyunlarda sıkıştırmada ve video renderlemede amdnin önde olacağını düşünüyorum onun dışında ev kullanıcısı için intelin amd ile arasında fark yoktur hatta amd daha iyidir diyebiliriz hele OC ile amd 2600k'yi ezecektir bir çok konuda buna eminim.Bu testler güvenilir değil ayrıca daha erken işlemci adam gibi bir çıksın ev kullanıcısına bir ulaşsın o zaman herkes kendi test eder koyar buraya bakarız.Bu arada fiyatı çok uygun ve yeni nesil yeni her zaman için iyidir arkadaşlar.Buraya geldiğinde 6 ay içinde 550-600 arası bir fiyata alınabilirliği ve performansı en yüksek işlemci 8150 olacaktır tahminimcei.Grafikler yanıltıcı özellikle pek anlamayan insanlar için. oc 5GHZ+ 8150 oc 2600k yı ezecektir göreceksiniz güvenilir gözle görülür testler gelsin hele.

• @frat123
    budur işte yorum...bu tür yorumlarla biz kullanıcılar kazanır..
    olayı amd intel savaşına değil biz kullanıcıların barışına ve kazanımına çevirelim ey dostlar..
    saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: sonalp Super pi, intel işlemciler için optimize edilmiştir demek, MMX, SSE, SSE2 vb. komut setlerini kullanıyor demektir, AMD tüm bu komut setlerini destekliyor, Intel işlemci için optimize edilen bir uygulama komut setlerini destekleyen diğer farklı bir X86, x64 mimarisine sahip işlemci içinde optimize edilmiştir. Super pi de AMD nin yüksek skor alması, optimizasyondandır lafı su götürmez yanlıştır.
    Yanlış düşünüyorsun. Internete bu konu üzerine bir sürü yazı var. Hatta yapılan bir test bile var. Intel Super Pi programı ile yazılım tarafında AMD yi sabote ediyor. Super Pi adlı program Intel Yazılım Kütüphanelerini kullanmaktadır ve ilk çalışmada işlemcinin markasının ne olduğuna bakmaktadır. Baktığı zaman eğer işlemci ibaresinde Genuine Intel gördüğü zaman o işlemi çözmek için daha farklı ve kısa bir yol izlemekte ve işlemi daha önce bitirmektedir. Fakat Authentic AMD ibaresini gördüğü zaman daha dolambaçlı bir yol izlemekte ve daha uzun bir yol izlemektedir. Internette bu çok uzun bir süredir tartışıldığı için Via ve Intel ile bir test yapmışlar. Testi normal yapmışlar ve Intelin bir işlemcisi onun dengi olan bir Via işlemciden daha iyi sonuç almış. Sonra nasıl yaptılar bilmiyorum ama Super Piye Vianın işlemcisini Genuine Intel olarak göstermişler ve Via işlemci testten çok daha iyi skor elde etmiş. Zaten bu şekilde Super Pinin orada Intel adını gördüğü zaman daha kısa bir yol izlediğini anlamışlar. http://betanews.com/2005/07/13/suit-intel-sabotaged-compiler-for-amd/ Intel has designed its compiler purposely to degrade performance when a program is run on an AMD platform. To achieve this, Intel designed the compiler to compile code along several alternate code paths. Some paths are executed when the program runs on an Intel platform and others are executed when the program is operated on a computer with an AMD microprocessor, the complaint says. If the program detects a “Genuine Intel” microprocessor, it executes a fully optimized code path and operates with the maximum efficiency. However, if the program detects an “Authentic AMD” microprocessor, it executes a different code path that will degrade the program’s performance or cause it to crash. Bir de bu var: http://techreport.com/discussions/8547 Bu da tablosu :
    AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme

Arkadaşım, haberleri biliyorum, söz konusu mevzu intel derleyiciden kaynaklanıyor ve haberde de anlatılmak istenen bu. Bense optimizasyondan bahsediyorum. Intelin MMX, SSE, SSE2/3/4 vb. komut setlerine göre optimize edilmiş bit kod parçası, bu komut setlerini destekleyen tüm cpu larda çalışır.
    Bu nedenle performans kaybından bahsedilemez. Derleyicinin işlemcinin marka, model, mimari gibi özelliklerine göre farklı makine kodları üretmesinden ve/veya bu üretilen makine kodlarının çalışma anında donanım, platforma göre farklılık göstermesinden bahsetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: canerpense
    56TL için Intel pahalı hak etmiyor dersen test sonuçlarına bir bak kim daha önde derim...
    FX8150 Teknobiyotik: 627TL
    i7 2600k Nova: 683TL

AMD FX8150 ile F/P işlemcisi çıkarmamıştır, FX serileri F/P ürünü değildir aynen i7 serisi gibi.
    AMD FX8150, i7 2600k'ya göre fiyatına oranla daha düşük performans sunmaktadır.
    Umarım yeterince açıktır.

Allah aşkına sen yapma Caner yaa.

Teknobiyotik ile Nova nın fiyatını yazıp nasıl karşılaştırırsın anlamıyorum. Bugün Teknobiyotik'te 8150 pahalı ama yarın Nova da o da ucuz olacak.
    Sen git Teknobiyotik teki 2600K ile 8150 arasındaki farka bak.

56 TL değil..

127 TL...

Gayet gerçekçi ve objektifim, gerçeklerin (şuankilerden bahsediyorum) acı olması benim suçum değil.

Gönül isterdi FX 8150, 2600k'yı mahfetsin, ortalama %25-50 farkla geçsin; üstünede fiyatı 250$ oluversin... Intel'in yeni serisi 250$'dan "Efsana Q6600" gibi bir işlemciye sahip olurdu (cevap olarak), hiçte fena olmazdı hani.

Fiyat farkı içinde; Allahtan serbest piyasa ekonomisi diye birşey var diyelim... 127TL'lik fark oluveriyor sana 56TL, allahın hikmeti işte...

Ben piyasadaki mevcut en düşük fiyatları baz alıyorum, yarın fiyatları değişirse ona göre tekrar yorum yaparım; şu an gözüken durum bu.

Belki yarın birgün Nova 550TL fiyatla getirir FX8150'yi, tedarikçisi, gümrükçüsü, kargocusu daha insaflıdır hatta belkide dolar düşer -özetle daha az masrafla getirir yani-. Kimse bilemez durumun ne olacağını.

Ancak birkaç ay içerisinde Türkiye'deki fiyatların ABD'de tavsiye edilen fiyatlara düşeceğini sanmıyorum, genelde 1-2 seneden aşağı olmuyor tecrübelerime göre söylemek gerekirse.

Kabul etmek gerekirki; Nasıl AMD ilk nesil FX işlemcileri ile Intel'i yendiyse, Şimdiki FX serisi ile Intel'e yeniliyor... Umarım toparlanır AMD, Intel'i tekel olarak bırakmaz başımıza.

• quote:

Orijinalden alıntı: frat123

slm aLL.

AMD aynı zamanda daha yüksek çalışma frekansları ve hız aşırtma yeteneklerinin geliştirilmesi adına FX işlemci ailesinin çarpan kilidi açık olarak geldiğini dikkat çekmiş. Hız aşırtmada 8429MHz'e çıkartarak tüm işlemci kategorilerinde en yüksek çalışma frekansına ulaşarak rekor kırmış; ( tabiki herkesin evinde sıvı azot yok bu tutkunlar içiN ama burdaki işlemcının basarısını gozardı etmemek gerek )amd çoklu çekirdekler de belliki optimize sorunu yaşıyor , gelen bilgilere göre FX serisi yeni nesil Bulldozer işlemciler, hız aşırtma konusunda profesyonellere geniş bir esneklik sunacakmış,amd f-p olmaya devam edicek. bulldozerler çok iyi o.ç oldukları içiN bu işlemcileri bir çok kişi hız aşırtarak kullanacaklar,ve i7 2600k yı hız asırtıldıgı zaman çok rahat yakalıyo yada geçiyo her neyse burda rolu f-p oynuyor. fiyatda 245 dolar sanırım i7 2600k 367 dolar arada ki farka en azından bi ekran kartına yatırım yapıldıgını dusunursek i7 ile hd 6850 alınsa bulldozerle hd 6950 alınır ..buda 2 işlemci arasındaki farkı kapatmaya yetmezmi ? yada karlı sistem kurmak içiN mantıklı yol en azındaN ..sonuçta parayı kolay kazanmıyoruz..

teşekkürler ,

GOKHANBABA ..

Overclock yapilmis bir islemci en pahali islemcidir.
    Sebebleri
    1. Yil sonunda elektirik faturasinin kabarmasi
    2. Daha fazla fan sesi
    3. Sistemin ömrünün kisalmasi.
    4. Stabilite sorunlari ve mavi ekran hatalari

• @sakiri

* Kullanıcı, çoğu zaman, daha yavaş ve daha ucuz bir parça alıp bunu daha pahalı olan bir parçanın hızına overclock yapabilir.
    * Oyunlarda, programlarda, sistem görevlerinde herhangi bir donanımsal harcama yapmaksızın daha yüksek performans elde edilir.
    * Bir parçanın az miktarda overclock yapılması bir başka parçanın tam potansiyelinin ortaya cıkmasına sebep olabilir. Bu gibi durumlarda sistemde darbogaz sağlayan parça overclock edilerek bir başka parça yada parçaları overclock etmeden verim alınabilir.tabiki oç riskli ve aslında pahalıda olabilir ama cogu zamaN maddi konudan üst sınıf işlemci yada ekran kartına vericemiz parayı oç yaparak farkı kaparız ama parçalarımızın omrü tabiki azalır + sı oldugu kadar - si de vardır oç nin , biraz hazz biraz ihtirass biraz merak birazda maddi şartlar derse yerinde oluR.tabiki * Donanım arızasından çok daha yaygın olan şey sistem kararsızlığıdır. Bu gibi durumlarda donanıma bir zarar gelmese bile, data kaybı meydana gelebilir. Nadir ama extreme durumlarda ise dosya sisteminin çökmesine ve bütün datalarınızın kaybolmasına sebep olabilir.ama sonuç olarak zevkli işdiR ..800 tl ıntel alıp 4 yıl kullanıcaksam 500 tl lık amd alırım 3 yıl kullanırım omur az olsun performanslı kullanırım buda bi terciH dir...sonuçta f-p olayı intelde neredeyse yok ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frat123 -- 10 Ekim 2011; 18:31:00 >

• işlemci piyasası kuruyemiş sektörüne doğru gidiyor,

8 çekidek mi ? uuu beybi

ofiste hala p4, 3.0 kullanıyorum ! yetiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakiri
    2. Daha fazla fan sesi
    1. sine birşey demeyeceğim. Doğrudur.
    2. Daha fazla fan sesi ? Adam gibi bir heatsink üzerine sessiz bir fan takarsan ses çıkmaz.
    3. Sistemin ömrü mü? Zaten bir işlemcinin ömrü 3 yıla düştü. 3 yıl sonra öyle işlemciler çıkıyor ki değiştiriyoruz. Değiştirmesek de overclocklu 5 yıldan fazla kullanan bir dolu adam var.
    4. Stabilite mi ? Allah aşkına. Forumda Core i5-i7 sini normal hızında kullanan adam sayısı parmakla gösterilecek kadar azdır. Kalan kim varsa overclocklu kullanıyorlar. Bu kadar adam mavi ekran ve stabilite sorunları yaşasaydı kullanmazdı. Ben de yıllardır hep işlemcimi overclocklu kullanmışımdır. Hiç de sorun yaşamadım. Sadece şu an overclocklu kullanmıyorum. Çünkü 95Watt destekleyen anakartımda 95Wattlık işlemci takılı ve anakart 48$ lık anakart. Hatta işlemcide 4. çekirdek açılabiliyor ama onu bile o yüzden açmıyorum.

Yoksa yardırırdım...

• İntel yine kalitesini göstermiş oldu
    amd 8 çekirdeğini i7 2600k 4 çekirdekli olmasına rağmen ve 4 de sanal çekirdek kullanarak amd yi gömdü amd nin daha çok uğraşması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

quote:

Orijinalden alıntı: frat123

slm aLL.

teşekkürler ,

GOKHANBABA ..

Overclock yapilmis bir islemci en pahali islemcidir.
    Sebebleri
    2. Daha fazla fan sesi

Bir ekleme de ben yapayım.Overclock yapılmış komponenti ikinci elde satmak da daha zordur veya daha ucuza gider.Kimse fazla voltajdan şaftı kaymış işlemciyi kolay kolay almak istemez.

• abi ammmma abartmissiniz haaaa. kimsenin kullanmadigi performans icin bin turlu kiyamet koparmissiniz.

ne yapiyorsunuz gunluk kullaniminizda intelin kutuphanelerini kullanan superpi programini koyup benchmark mi yapiyorsunuz. bilgisayarinizin amaci bu mu ?

elimde bir phenom 4 cekirdek var, onu bile aldigima pismanim simdi. gamingde bile kullanilmiyor bu kadar islemci. islemci performansina atilan para gunumuzde bos. tamamen bos. bulldozer anakart phenom islemci aldim taktim, simdi diyorum FM1 islemci alip yanina bi 6670 kart taksam cok daha fazla performans alacakmisim oyunda.

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/A8-3850_Fusion_GPU_Performance/5.html

ezik denen FM1 islemcinin oyun performansina bak. crysiste intelin sadece 200 dolarlik islemcisi arti 100 dolarlik anakarti fiyatina islemci, grafik cekirdek, anakart, ve ekstra ekran karti alip 80 fps yapabiliyorsam ben, fazlasina gerek yoktur arkadas.

http://www.anandtech.com/show/4476/amd-a83850-review/6

starcraft 2 de default 80 fps. daha ne olsun.

http://techreport.com/articles.x/21730/8

quote:

Orijinalden alıntı: Menow
    Aylardır Buldozer bekleyen vatandaşların bir kısmı (bu bende olabilirdim) şimdi ellerindeki buldozer anakartları satıp INTEL'e yönelmeye çalışacaklardır.

esek miyiz niye anakartimizi satip intele yonelmeye calisacakmisiz anlamiyorum. video encoding mi yapiyorum profesyonel olarak, cad/cam mi yapiyorum. niye elimdeki anakarti satip kullanmayacagim performans (az bir fark hem de) icin gidip esek yukuyle paray baska firmaya verecegim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unity100 -- 10 Ekim 2011; 20:01:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NecronLord
    Bir ekleme de ben yapayım.Overclock yapılmış komponenti ikinci elde satmak da daha zordur veya daha ucuza gider.Kimse fazla voltajdan şaftı kaymış işlemciyi kolay kolay almak istemez.
    Hayatımda ilk defa overclock yapılınca şaftı kayan işlemci diye bir şey duyuyorum. Nasıl oluyorsa...

Bence tam tersine overclock yapıldıysa ve iyi overclock olduğu da ortadaysa bırak zor satmayı kapış kapış gider bile.
    Şaftı kaymak. Hımm. Ya fazla voltaj vermişsindir işlemci yanar, ya da fazla vermemişsindir yanmaz. Arası bir şey olsa gerek şaftı kaymak.
    Enteresan...

190 Liraya "SIFIR" aldığım Athlon64 3000+ işlemcimi 2.95Ghz de hava soğutmatla çalışıyor diye "2.EL OLARAK" 210 liraya satmıştım.

Ayrıca 280 liraya aldığım Corsair CMX3200LL DDR400 Ramlerimi 620Mhz de çalışıyor diye 350 liraya satmıştım.

Adam aldıktan sonra bir de "Abi abartmıyormuşsun. Senin Ramlerle 650Mhz yaptım. Çok dürüst adammışsın. Helal olsun verdiğim paraya son kuruşuna kadar" diye de DH den PM attı.
    Çok çok teşekkür etti. Resmen minnettar kalmıştı...

• Daha sonra seyretmek üzere mesajım bulunsun..
  • Testlerin SS'lerini görmek için buyrun (Yepyeni iOC sayfamızı beğenmeyide unutmayın )

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.226726564053230.57083.226064137452806&type=1
  • quote:

Orijinalden alıntı: canerpense
    Testlerin SS'lerini görmek için buyrun (Yepyeni iOC sayfamızı beğenmeyide unutmayın )
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.226726564053230.57083.226064137452806&type=1

Güzel olmuş Caner yaa.
  • Eminim ki AMD FX 8150, Winrar ile sürekli sıkıştırma yapanlar için vazgeçilmez bir tercih olacaktır.
  • Tamam 8 çekirdekli yeni işlemci serisi için sonuçlar berbat.
    Ama yinede gerek olmadığı halde test sonuçlarında manipülasyon var. Sayısal test sonuçları ile grafik barların alakası yok.(%15 lik fark barlara 2 kattan fazla bir fark varmış gibi yansıtılmış) 8 çekirdekli daha yüksek saat hızında çalışan bir işlemcinin kendinden düşük frekansta çalışan 4 çekirdekli ve daha eski bir işlemciye geçilmesi zaten durumu açıklıyor. Ekstra olarak bu manipülasyona ne gerek var.
    Yine reklam kokusu alıyorum.

intel Pentium 4 lerde kullandığı Netburst mimarisi rezaletinden ders aldı. Core mimarisinden itibaren AMD ile arayı epey açtı. 3 senedir bende core 2 duo işlemci kullanıyorum. (bundan önce AMD Athlon 64 kullanıyordum)
  • Bu testteki işlemci Amd'nin en hızlı Buldozer'i değil mi ?
    Bu testteki işlemci Amd'nin en hızlı Phenom'u değil mi ?

eğer öyle ise AMD bu fx leri testlerden geçirmeden mi piyasaya sunuyor merdiven altı işletme değil sonuçta mutlaka mantıklı bir açıklaması vardır yoksada at gitsin çöpe kendi bir önceki neslini geçenmeyen işlemciyi millete satacak kadar efsane ismi lekelecek kadar basit bir firma değil amd zaten oyun ve winrar testinde belli oluyor çoğu program test o bencler vs. hep intel tabanlı ve intel satışlarını arttırmaya yönelik programlar.Oyunlarda sıkıştırmada aynı o testlerde fark yiyor neden ?

yani kim ne kullanmak isterse onu alsın tahminimce amd son kullanıcı için satılan versiyonlarda daha iyi olacak 2600k ile arada 100-150 Tl fark olacak bu tip işlemcileri alanların %95'i oyun için alıyor oyunlarda da pek fark yok fps olarak daha da bir şey demiyorum lanet gitsin böyle işe

• Oo AMD hepten patates olmuş. nerde o athlon 2500+ günleri be.. anlaşıldı bu senede i7 lere devam.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.