Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alın size intel pahalı parasını hak etmiyor amd f/p ürünü olmaya hep devam edicek olan milyonlarca bilgisayar kullanıcısına KAPAK gibi bir video olmuş.

Bu saatten sonra intelin o işlemcilere o kadar fiyat koymasınında fiyatını sonuna kadar hak ettiğininde göstergesi olan bir video. Bu saatten sonra intele laf atan fiyatını beğenmeyenlere kafa atmak caizdir herhalde
  • Acımasızca eleştiriler var ama olsun 2. seride AMD kendini toparlayacaktır , olmadı F/P oranını iyice artıracaktır. Yine dediğim gibi FX 8120 ye dikkat beyler.
  • Ne kadar fiyatlar uygun olsada amd hayal kırıklığına yol açtı.Hele ki FX ismini kullanmasalar iyi olurdu.Bir arkadaşımızın dediği gibi phenom X8 gibi bişey deselerdi.Neyse artık en akıllıca olanı şuan amd fx serisi çıkınca amd phenom 2 x6 serisi bayağı ucuzlayacak o zaman phenom 2 x6 almak akıllıca bir iş.
    Ben şahsen düşünüyorum katılanlar var mı...
  • amd çekirdek artırmak yerine çekirdek başına performansı arttırmalıydı.
  • Ben açıkcası daha iyi bir performans bekliyordum ama beklediğime deymedi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Alın size intel pahalı parasını hak etmiyor amd f/p ürünü olmaya hep devam edicek olan milyonlarca bilgisayar kullanıcısına KAPAK gibi bir video olmuş.

Bu saatten sonra intelin o işlemcilere o kadar fiyat koymasınında fiyatını sonuna kadar hak ettiğininde göstergesi olan bir video. Bu saatten sonra intele laf atan fiyatını beğenmeyenlere kafa atmak caizdir herhalde

Bu videodan bunu çıkardıysan "allah akıl fikir versin, sonra konuşsun" demekten başka birşey gelmiyor elden... Yazık. 56TL için Intel pahalı hak etmiyor dersen test sonuçlarına bir bak kim daha önde derim...

FX8150 Teknobiyotik: 627TL
    i7 2600k Nova: 683TL

AMD FX8150 ile F/P işlemcisi çıkarmamıştır, FX serileri F/P ürünü değildir aynen i7 serisi gibi.
    AMD FX8150, i7 2600k'ya göre fiyatına oranla daha düşük performans sunmaktadır.
    Umarım yeterince açıktır.

AMD FX8150 4.5ghzde iken i7 2600k'yı ancak yakalıyor, birde i7 2600k'yı OC yapalım 4.5ghz'e öyle bakalım sonuçlara...

Edit: Yanlış yazım, ek açıklama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 10 Ekim 2011; 16:31:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canerpense

quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Alın size intel pahalı parasını hak etmiyor amd f/p ürünü olmaya hep devam edicek olan milyonlarca bilgisayar kullanıcısına KAPAK gibi bir video olmuş.

Bu videodan bunu çıkardıysan "allah akıl fikir versin, sonra konuşsun" demekten başka birşey gelmiyor elden... Yazık. 56TL için Intel pahalı hak etmiyor dersen test sonuçlarına bir bak kim daha önde derim...

AMD FX8150 4.5ghzde iken i7 2600k'yı ancak yakalıyor, birde i7 2600k'yı OC yapalım 4.5ghz'e öyle bakalım sonuçlara...

Edit: Yanlış yazım.

• Ölü doğmuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: canerpense
    56TL için Intel pahalı hak etmiyor dersen test sonuçlarına bir bak kim daha önde derim...

AMD FX8150 ile F/P işlemcisi çıkarmamıştır, FX serileri F/P ürünü değildir aynen i7 serisi gibi.
    AMD FX8150, i7 2600k'ya göre fiyatına oranla daha düşük performans sunmaktadır.
    Umarım yeterince açıktır.

Allah aşkına sen yapma Caner yaa.

Teknobiyotik ile Nova nın fiyatını yazıp nasıl karşılaştırırsın anlamıyorum. Bugün Teknobiyotik'te 8150 pahalı ama yarın Nova da o da ucuz olacak.
    Sen git Teknobiyotik teki 2600K ile 8150 arasındaki farka bak.

56 TL değil..

127 TL...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 10 Ekim 2011; 16:47:01 >

• rağmen rağmen rağmen :D:D AMD'den adam olmaz.
  • 8 çekirdek mi yuh
  • FöRevEr Amd donumu satar amd alırım intel 5 para etmez bütün işlemcileri bozuk dandirik ve üfürükten tayyare selam söyle o yare
  • amd ciler vs intelciler

tartışma başlamış maşallah
  • of amd of bu hayal krıklığı nezaman son bulacak ..:)
  • arkdaşlar olayı intel amd olayına çevirmeyin..
    şunu kafanıza sokun hep bizler son kullanılar kazansın kavga ile biryere varılmaz.kayda değer bilgiler testler yorumlar yapalımki son kullanıcı bunu uygun sistem kursun ve kazansın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaan Aras
    FöRevEr Amd donumu satar amd alırım intel 5 para etmez bütün işlemcileri bozuk dandirik ve üfürükten tayyare selam söyle o yare

Resmen çocuk yazısı.

Bir AMD sever olarak buna ben bile eksiyi bastım...
  • AMD yi severim ama, hayal kırıklığı yaşattı, ama vaz geçmek söz konusu değil, :) sonuçta fiyatla olayı dengeliyor...
  • videodaki anakart
    msi 990fxa-gd80
    http://www.teknofiyat.com/?search=990FXA-GD80
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: xMANİTUx
    Winrar'da buldozeri perişan eden 1100t nin 2500k karşısındaki durumunu bir izleyin.
    http://intel.shiftdelete.net/2011/01/29/sureyi-duyunca-sasiracaksiniz/
    İyi de bu test bizimle alâkalı değil ki. Ben diyorum ki 8120 ile 2500K arasında bence 8120.

Bu testte AMD nin eski mimarili eski işlemcisi ile Intel'in şu an en yeni mimarisini kullanan işlemciyi karşılaştırmışlar.
    Bu tıpkı 2011 model Fiat'ın 1050 model Ferrari ile yarışıp , kazanınca "Benim arabam Ferrari'den iyi" demesi gibi bir şey.

Sen baktın mi 8150 ile 2600K testlerine. 8150 daha hızlı. İşte 8120 ile 8150 arasında da çarpan farkı hariç fark yok. Alırsın 8120 yi. Çarpanı 18 yaparsın 2600K dan daha hızlı sıkıştırır.

Tabi haklı olarak diyeceksiniz ki "Ben de 2500K nın çarpanını arttırırım." Evet ama Thread sayısısın arttırıp 4 çekirdek 8 Thread yapamazsınız. Veya cache'ini 8Mb a çıkartamazsınız.
    Ama 8120 nin çarpanını 18 yapınca 8150 oluyor. 2500K nın çarpanını arttırsanız da 2600K olmaz.

8120 de ise çarpan da arttırılır, FSB de. 8150 ne olabiliyorsa 8120 de aynısı olur. Ama 2500K , 2600K olmaz...

İzah etmek zorunda kaldığım için üzgünüm.

_fx57 'nin videosunda bukdozer 8150 , 1100t 'den %35 önde görülüyor.

_Benim linkini verdiğim videoda, i5 2500k 1100 t'den %74 önde. Bilmem anlatabildim mi?

http://intel.shiftdelete.net/2011/01/29/sureyi-duyunca-sasiracaksiniz/

Ayrıca hocam, buldozerlerin 5 yıllık mazisi var. Yeni mimari sayılmaz. Bir ikinci nokta da sizin 8120 'yi oc.la falan çıkarmayı denediğiniz 8150 'yi direk muhatap alıyorum.

• Piyasaya çıktığında herşey net belli olur, şu anda her türlü sorunun cevabı : "elimizdeki işlemci bir mühendislik örneği"..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.