Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sonalp

Super pi, intel işlemciler için optimize edilmiştir demek, MMX, SSE, SSE2 vb. komut setlerini kullanıyor demektir, AMD tüm bu komut setlerini destekliyor, Intel işlemci için optimize edilen bir uygulama komut setlerini destekleyen diğer farklı bir X86, x64 mimarisine sahip işlemci içinde optimize edilmiştir. Super pi de AMD nin yüksek skor alması, optimizasyondandır lafı su götürmez yanlıştır.

Yanlış düşünüyorsun. Internet'e bu konu üzerine bir sürü yazı var. Hatta yapılan bir test bile var.
    Intel Super Pi programı ile yazılım tarafında AMD yi sabote ediyor.

Super Pi adlı program Intel Yazılım Kütüphanelerini kullanmaktadır ve ilk çalışmada işlemcinin markasının ne olduğuna bakmaktadır.
    Baktığı zaman eğer işlemci ibaresinde Genuine Intel gördüğü zaman o işlemi çözmek için daha farklı ve kısa bir yol izlemekte ve işlemi daha önce bitirmektedir.
    Fakat Authentic AMD ibaresini gördüğü zaman daha dolambaçlı bir yol izlemekte ve daha uzun bir yol izlemektedir.
    Internet'te bu çok uzun bir süredir tartışıldığı için Via ve Intel ile bir test yapmışlar. Testi normal yapmışlar ve Intel'in bir işlemcisi onun dengi olan bir Via işlemciden daha iyi sonuç almış. Sonra nasıl yaptılar bilmiyorum ama Super Pi'ye Via'nın işlemcisini Genuine Intel olarak göstermişler ve Via işlemci testten çok daha iyi skor elde etmiş. Zaten bu şekilde Super Pi'nin orada Intel adını gördüğü zaman daha kısa bir yol izlediğini anlamışlar.

http://betanews.com/2005/07/13/suit-intel-sabotaged-compiler-for-amd/

"Intel has designed its compiler purposely to degrade performance when a program is run on an AMD platform. To achieve this, Intel designed the compiler to compile code along several alternate code paths. Some paths are executed when the program runs on an Intel platform and others are executed when the program is operated on a computer with an AMD microprocessor," the complaint says.

"If the program detects a “Genuine Intel” microprocessor, it executes a fully optimized code path and operates with the maximum efficiency. However, if the program detects an “Authentic AMD” microprocessor, it executes a different code path that will degrade the program’s performance or cause it to crash."

Bir de bu var:

http://techreport.com/discussions/8547

Bu da tablosu :

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

2500K Fiyat / Performans ta iyi işlemci ama şuna da bir bakın:

Intel 2500K Banka havalesi %6 indirim: 219,02 $+KDV = 485.87 TL KDV Dahil..
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/intel-core-i5-2500k-lga-1155-6mb-3-3ghz-dort-cekirdekli-islemci.html

AMD 8120 Banka havalesi %6 indirim : 221,61 $+KDV = 491,61 TL KDV Dahil..
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/amd-fx-8150-bulldozer-am3-16mb-3-6ghz-sekiz-cekirdekli-islemci.html

İkisi arasında fiyat farkı yok. Üstelik 2600K yerine 2500K alınca pek çok şeyden feragat ediyorsunuz.
    Cache 8Mb dan 6Mb'a düşüyor, Çekirdek sayısı 4 çekirdek 4 thread'den sadece 4 çekirdeğe düşüyor.

Ama 8120 alınca sadece saat hızı düşüyor. Overclockla 3.6Ghz e çekince yine 8150 ile aynı işlemciye sahip oluyorsunuz.

Demek ki şu an en iyi Fiyat / Performans işlemcisi 8120. Sonra 2500K.

İkisi arasındaki performans testlerini görsek öyle karar versek daha iyi olmaz mı.

• Ben şunu anladım bu video-incelemeden AMD 8150 alacağıma şuan daha da ucuzlamış X6 1100T ile AMD almak en mantıklısı.Fx işlemciler için 2 hatta 3. revizyonu beklemek gerek ki şuan 2600K çok gerisinde skorlar verdiği için FX hiç ama hiç gerek yokmuş...Şuan AMD işlemcili sistem kurmak isteyenler benim önerim x6 1100T ile yola devam!.

Testte yer alan FX (mühendislik örneği) olan işlemcinin son kullanıcı hali piyasaya girip kullanılsada test edilsede bu incelemede ortaya çıkan sonuçlardan ileri bir değere (performans skoru) çıkamayacağı kanısındayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

5 Sene !!! Ölüyü çok yıkarsan ya osururmuş ya mıçarmış.

Amd nin olayı tamamen buna benzemiş.

Ama önemli nokta Yazılım desteği çıktıkdan sonraki skorlar ne olucak ? Ben birde bunu bekliyorum...

Arkadaşlar birde birşey sorcam , CORE İ5 661 gibi işlemciler çıkmış 1556 soketli bu işlemciler İ5 2500 K dan daha mı iyiler nedir bu olay biri açıklayabilir mi ?

Cevap yok :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Tamam 8150 fiyat performans işlemcisi değil 2500K ya göre diyelim.
    Peki 8120 için ne diyorsun kanka ? 8150 ile tüm özellikleri aynı ve çarpanını 18 yaptığın zaman 8150 ile aynı oluyor. Üstelik fiyatı da 2500K ile aynı.

2500K fiyatına çok daha yüksek cache , daha fazla çekirdek, Bus ile de overclock imkanı üstelik 8150 den teknik olarak düşük değil. Sadece çarpanı düşürülmüş.

2500K ise 2600K dan hem cache i , hem thread ların düşürülmüş ve kırpılmış. Onu arttırıp 2600K ile aynı yapma şanımız da yok.

quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

Kardeş ya. Seninle tartışmayacağım. Çünkü seni anlamıyorum. Overclock yapıyoruz, 600 liralık işlemci 500 liralık anakart, 600 liralık ekran kartı alıyoruz ama üç kuruş fazla elektrik parası gelecek diye bu kadar kısacaksan kendini git 35 Watt lık notebook kullan. Onlar daha az yakıyor.
    Ben bihaber bir insanım, cahilim ben. Sen bakma bana..

quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

Doğru söylüyorsun. Tüm testler gelsin de. Hatta şu ES işlemci yerine satışa sunulanlardan birisi ile test olursa daha sağlıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 10 Ekim 2011; 14:58:10 >

• Amd buldozer çıkınca Intel 2500k işlemcisinin fiyatını düşürür alırız diyordum buldozer böyleyse Intel tam tersine fiyatını arttıracak işlemcisinin şimdi
  • tek kelime ile amd için rezillik.
  • @OverClocK1ng

BENDE SENLE AYNI FİKİRDEYİM...BİRAZ OC İLE DURUM KAPANIR..AMD NİN F/P DURUMU BURDA DEVREYE GİRİR BENCE..
  • ahaha bugun cok gulucez anlaşılan netbook olmasın o 35w lık cihaz notebook yerine gerçi atom var şu an elimin altında 8w

İstersen senin için notebook açabilirim ama
  • Biraz hayal kırıklığı olabilir ama 8120 işlemcisi tercih edilebilir , aceleniz yoksa 2. seriyi bekleyin derim saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Biraz hayal kırıklığı olabilir ama 8120 işlemcisi tercih edilebilir , aceleniz yoksa 2. seriyi bekleyin derim saygılar.

Bu işin bir de ilerisi var.Bakalım 2.nesil buldozer işlemciler ivy bridge karşısında ne yapacak.
  • quote:

ahaha bugun cok gulucez anlaşılan netbook olmasın o 35w lık cihaz notebook yerine gerçi atom var şu an elimin altında 8w

Yok açma İsmailcim. Gerek yok. Sağolasın.

• RESMİ LANSMAN 12 EKİM Mİ ?
  • quote:

quote:

ahaha bugun cok gulucez anlaşılan netbook olmasın o 35w lık cihaz notebook yerine gerçi atom var şu an elimin altında 8w

Yok açma İsmailcim. Gerek yok. Sağolasın.

Winrar'da buldozeri perişan eden 1100t nin 2500k karşısındaki durumunu bir izleyin.

http://intel.shiftdelete.net/2011/01/29/sureyi-duyunca-sasiracaksiniz/

• Aylardır Buldozer bekleyen vatandaşların bir kısmı (bu bende olabilirdim) şimdi ellerindeki buldozer anakartları satıp INTEL'e yönelmeye çalışacaklardır.

Ellerinde AMD X6 - X4 işlemcisi olanlar uzun bir süre daha rahat rahat beklemeye devam edeceklerdir.

Sabredemeyip INTEL i serisine terfi etmiş kullanıcılar zaten sahip oldukları rahatlığın keyfini uzun süre sürmeye devam edeceklerdir.

AMD almak istiyordum. Ve evvelden demiştim ki AMD nin 2.3. nesil buldozerlerini almak lazım bunu değil. Bir kez daha aynı fikrimi doğruladım ve AMD almaktan vazgeçtim.

Elimden geldiğince AMD yi desteklemeye çalışıyorum, ancak X6'nın oyunlarda dahi pek bir fark yaratmadığınını görünce değiştirmenin anlamsız olduğu aşikar.

Bu arada AMD bu işlemciyi gerçekten güzel güzel satmak istiyorsa 200$ seviyesinde sunmalı. Yoksa 200$ seviyesindeki INTEL i5 ler ciddi oranda AMD nin yakasına yapışır gibi...

Enerji verimliliği desen i7 2600K nın bile değeri çok daha düşük.

İşin zor AMD. INTEL eğer bir miktar daha fiyat indirimine giderse çok ucuza satılan Phenom II işlemcileri sempron fiyatı seviyesine çekmeli, yeni işlemcileride şu anki phenom II fiyatlarına çekmeli.

İşin zor AMD. Bir diğer garibime giden, işlemci firması GPU pazarında lider. CPU pazarında vahim...

Önümüzdeki maçlara bakacağız...

• quote:

Orijinalden alıntı: xMANİTUx
    Winrar'da buldozeri perişan eden 1100t nin 2500k karşısındaki durumunu bir izleyin.
    http://intel.shiftdelete.net/2011/01/29/sureyi-duyunca-sasiracaksiniz/
    İyi de bu test bizimle alâkalı değil ki. Ben diyorum ki 8120 ile 2500K arasında bence 8120.

Bu testte AMD nin eski mimarili eski işlemcisi ile Intel'in şu an en yeni mimarisini kullanan işlemciyi karşılaştırmışlar.
    Bu tıpkı 2011 model Fiat'ın 1050 model Ferrari ile yarışıp , kazanınca "Benim arabam Ferrari'den iyi" demesi gibi bir şey.

Sen baktın mi 8150 ile 2600K testlerine. 8150 daha hızlı. İşte 8120 ile 8150 arasında da çarpan farkı hariç fark yok. Alırsın 8120 yi. Çarpanı 18 yaparsın 2600K dan daha hızlı sıkıştırır.

Tabi haklı olarak diyeceksiniz ki "Ben de 2500K nın çarpanını arttırırım." Evet ama Thread sayısısın arttırıp 4 çekirdek 8 Thread yapamazsınız. Veya cache'ini 8Mb a çıkartamazsınız.
    Ama 8120 nin çarpanını 18 yapınca 8150 oluyor. 2500K nın çarpanını arttırsanız da 2600K olmaz.

8120 de ise çarpan da arttırılır, FSB de. 8150 ne olabiliyorsa 8120 de aynısı olur. Ama 2500K , 2600K olmaz...

• işlemcinin oyunlarda ne kadar etkisiz olduğunu gördük fiyat iyi olursa alınabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkxy -- 10 Ekim 2011; 15:38:21 >
  • quote:

Tamam 8150 fiyat performans işlemcisi değil 2500K ya göre diyelim.
    Peki 8120 için ne diyorsun kanka ? 8150 ile tüm özellikleri aynı ve çarpanını 18 yaptığın zaman 8150 ile aynı oluyor. Üstelik fiyatı da 2500K ile aynı.

2500K fiyatına çok daha yüksek cache , daha fazla çekirdek, Bus ile de overclock imkanı üstelik 8150 den teknik olarak düşük değil. Sadece çarpanı düşürülmüş.

2500K ise 2600K dan hem cache i , hem thread ların düşürülmüş ve kırpılmış. Onu arttırıp 2600K ile aynı yapma şanımız da yok.

Hocam uzun yazmıştım sonra sildim yeniden yazıyorum:
    Sen istersen 500 TL ön sipariş ver nakit ödemeli. Ben 460'a nova'dan değil ama 21 gün beklemeden hemen bugün bir Yazıcıoğlu tarafına ineyim Nakit üzerinden ben de orada canlı fiyatlara bakayım desem şimdi sende bana e şimdi oldu mu mal OEM'cilere gelsin o zaman konuşalım dersin ama ön sipariş fiyatı pahalı mı ucuz mu gelince ne olur teknobiyotikte alışveriş yaparım ama bun bilmem. Yalnız 450 TL seviyesinde bulunursa o zaman mantıklı olabilir ama
    sanmıyorum. Raf ömrü kısa olan mal alınmaz hocam. Piyasa oturduğunda İntel'den bir 20 USD indirim gelmezse de 50 TL fark olacağını düşünüyorum.
    Üretim hattından çıkan işlemcinin testlere göre 8150 ya 8120 olarak numarlandırıldığını düşünerek aynı 8150 gibi OC başarımını gösteremeyeceğini tahminen en iyi ihtimalle FX8120'nin 2500k'dan verdiğin para kadar fazla iyi olabileceğini düşünüyorum ama 6 ay sonra 2. elde bu işlemci yerlerde olur ben esas o kısmı baz alırım. Raf ömrü kısa işlemciyi aklı olan almaz.
    Bu FX8'ler için geçerli olup FX4 ve FX6 için tamamen farklı bir durumdur tabi ki. FX4 ve FX6 alınabilir çünkü daha uygun fiyatlı olacaklar.

Hocam bu testlerde Sayın FX57 kusura bakmasın bence eksik. Her ekran kartında BattleField Bad Company 2 testi vardı Mesut Çevik videolarında. E bu oyun bu alemde tek olur. Frostbite 1.0 motoru bana göre tek işlemci benchidir. Gerisi de hikaye. bu oyunun motoru kapsamlı bir işlemci kullanımına sahiptir.
    Hatta 1090t 6 çekirdeğe + tepki veren ender oyunlardandır. Neden mühendislik örneği işlemci var da BC2 skoru yok. Neden mi? Aradaki fark ağır çünkü....

Sadece BC2 için sistem aldım ben Hocam. Gerisi teferruat..... Ve aldığımda 2500K'NIN Biosta 2 çekirdeğini kapatarak test yaptım E8500 gibi eski bir oyun efsanesi güçlü 2 çekirdeği olan işlemciye karşı aynı FSB hızında ne olacak diye? Yine her türlü E8500'den daha iyi bir fark vardı. Tabi mimari farkı diyebilirsin ama Ekran kartı kendine gelmişti. Bana bunu Towarshcke bir tahmin olarak söylemişti. Kendisi tabi bazen ilginç tahminlerde bulunabiliyor ama olayın sadece çekirdeklerde değil aynı zamanda işlemci içindeki GPU'dan ve hatta İntel'in ekran kartının işlem gücünden de yararlandığını AMD'nin de yazılım yoluyla böyle bir çalışması olduğunu söylemişti bilimiyorum ne kadar doğru veya yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 10 Ekim 2011; 15:51:41 >

• 5 senelik calisma ürünü 5 seneden beri arastirip üretime gecilene kadar mimari eskimis :))
  • FX'ler 2 3 yıl sonra 2600k'yı geçebilirler anca şu an için imkansız 2,3 yıla kadar çoklu çekirdek desteği gelirse yazılımlarda o zaman fark ortaya çıkar kanımca
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.