Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çokta kötü sayılmaz bence sadece AMD çok beklentiye soktu herkez sandıki 2600k'dan 1,5 kat hızlı olacak.
    sonraki revizyon hızlı çıkarsa çok güzel olacak eski phenom 1 ile phenom 2 farkı gibi olursa tam alınacak cpu olur.
  • arkadaşlar bu nedir? AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme
  • Bilgi amaçlı bir sorum olacak. FX4 ve FX6 olanlaın yapısı nasıl olacak. Yani 2 ve 3 modül tasarımı ve yine her modülde 2 çekirdek mi? Özellikle FX4 işlemcisi AMD için daha ön planda olacak gibi görünmekte genel kullanıcı yorumlarında talebin adresi fx4 olacak gibi sanki. Phenom II 965 BE ile aynı fiyatlı ve OC başarımı bana göre FX8'den daha fazla olacak gibi geliyor. Her ne kadar mühendislik örneği de olsa 4,5 GHZ aşılamamasında sanırım 8 çekirdekli olmasının payı var ama 4,5 ghz seviyesinde bir Fx4 o fiyata uygun olur bence. Her ne kadar 2500k'nın gerisinde kalsada Phenom II'lerin özellikle SLI CF uygulamalarında verdiği performansın daha fazlasını verebilir diye düşünüyorum. BD mimarisinin 3D mark 11 extreme testinde daha başarılı olması sanırım fx4'lerinde bu başarımı sağlayacağı anlamına gelmez mi?
  • ben 8 çekirdekli fx işlemci, en fazla i5 2500k civarı performansı olur diye tahmin ediyordum,i5 2500k alabilecek kişiler boşuna buldozer için 2 ay beklemesin demiştim.Ama bu kadar kötü performansta beklemiyordum açıkçası.
  • Noldu bu amd ye
  • Intel 2600K kullanmama rağmen AMD FX-8150 'yi çok beğendim. Bundan sonraki upgrade 'im büyük ihtimalle FX serisi önünde olacak. Yanlız FX serisinin biraz oturması lazım. 1-2 yıl içersinde çıkacak ilerki modellerde çok güzel sonuçlar çıkarağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorwaK -- 10 Ekim 2011; 13:35:39 >
  • Herkes zirveye kilitlenmiş vaziyette ama resmin büyük bölümüne bakan yok. CPU pazarının aslan payı giriş-orta seviye ile mobil pazardır. Önemli olan AMD'nin burada ne yapacağıdır. En hızlı olmak değil en çok satan olmak marifettir. Eğer AMD başarılı bir pazarlama stratejisi izlerse İlerleyen zamanda dengeleri lehine çevirebilir.

Tamam, Fx serisi Intel'i geçemedi ama en azından aradaki farkı ciddi şekilde düşürmeyi başardı. AMD 3000 serisi ile yakaladığı ivmeyi burada da yakalayabilirse büyük başarı elde edebilir.

Bu arada, testler bana çok garip geldi. oyunlarda 2600k ile kapışan hatta geçen işlemci nasıl oluyor da sentetik tetlerde çuvallayabiliyor anlamış değilim. Sorumun cevabında ise yazılımsal sorunlar olduğu1u düşünüyorum. Önceki testlerde de gördüğüm kadarıyla test programları 8150'yi 8 çekirdek ve 8 izlek olarak görüyor ki 8150'nin sekiz çekirdekli olmadığnı burada uzun uzun tartışmıştık. Bence programlar Fx'in işlem birimlerini tam çekirdek olarak algılayıp ona göre iş yükü bindiriyor. Bu da doğal olarak performans sorunu oluşturuyor.

Bana göre fx8150 default halde 2600k'dan yavaş ama OC perforansı olarak çok daha fazlasını vaad ediyor. Ama yine de bir miktar hayal kırıklığına uğradığımı da kabul etmeliyim. 2012'de işlerin AMd adına daha iyi gitmesini istiyorum. 2013'te sistem güncelleyecek biri olarak o zaman 2600k ayarındaki bir işlemciye 1000 dolar vermek istemiyorum çünkü.

• Super pi, intel işlemciler için optimize edilmiştir demek, MMX, SSE, SSE2 vb. komut setlerini kullanıyor demektir, AMD tüm bu komut setlerini destekliyor, Intel işlemci için optimize edilen bir uygulama komut setlerini destekleyen diğer farklı bir X86, x64 mimarisine sahip işlemci içinde optimize edilmiştir. Super pi de AMD nin yüksek skor alması, optimizasyondandır lafı su götürmez yanlıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: G&H

dozerin tekeri patlamiş

Dozerde teker yok palet var, güzel de çalışıyor :)
  • F/p oranı ile yarıa devam edecek,intel artık daha rahat hareket edecek ve şişik fiyat politikasına devam edecektir,uzman iş sahaları İnteli tercih etmeye devam edecekler,Grafkteki yükseltiler sizleri yanıltmasın çoğu ufacık rakamlar yani sizin anlama şansınız nerdeyse yok bile,pi testindeki 10sn hariç :) evet üzücü ama daha sağlam buldozer çıkarmadıkları sürece işlemci geçişi yapmayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Herkes zirveye kilitlenmiş vaziyette ama resmin büyük bölümüne bakan yok. CPU pazarının aslan payı giriş-orta seviye ile mobil pazardır. Önemli olan AMD'nin burada ne yapacağıdır. En hızlı olmak değil en çok satan olmak marifettir. Eğer AMD başarılı bir pazarlama stratejisi izlerse İlerleyen zamanda dengeleri lehine çevirebilir.

Tamam, Fx serisi Intel'i geçemedi ama en azından aradaki farkı ciddi şekilde düşürmeyi başardı. AMD 3000 serisi ile yakaladığı ivmeyi burada da yakalayabilirse büyük başarı elde edebilir.

Bu arada, testler bana çok garip geldi. oyunlarda 2600k ile kapışan hatta geçen işlemci nasıl oluyor da sentetik tetlerde çuvallayabiliyor anlamış değilim. Sorumun cevabında ise yazılımsal sorunlar olduğu1u düşünüyorum. Önceki testlerde de gördüğüm kadarıyla test programları 8150'yi 8 çekirdek ve 8 izlek olarak görüyor ki 8150'nin sekiz çekirdekli olmadığnı burada uzun uzun tartışmıştık. Bence programlar Fx'in işlem birimlerini tam çekirdek olarak algılayıp ona göre iş yükü bindiriyor. Bu da doğal olarak performans sorunu oluşturuyor.

Bana göre fx8150 default halde 2600k'dan yavaş ama OC perforansı olarak çok daha fazlasını vaad ediyor. Ama yine de bir miktar hayal kırıklığına uğradığımı da kabul etmeliyim. 2012'de işlerin AMd adına daha iyi gitmesini istiyorum. 2013'te sistem güncelleyecek biri olarak o zaman 2600k ayarındaki bir işlemciye 1000 dolar vermek istemiyorum çünkü.

Katılıyorum çoklu çekirdekten kaynaklı bir sorun olduğu belli yoksa sıkıştırmada oyunda geçen işlemci nasıl oluyor da kalkıp sentetik teslerde eski seri bir işlemciye bile geçiliyor.Tekrar ediyorum kesinlikle umutluyum hala bu işlemciden sıvı soğutmalı fiyatı düzgün bişey olursa takriben orjinal fiyattan en fazla 20 dolar pahalı olarak bende 955 değiştire bilirim.

Neticede 5ghz+ olarak kesin konuştular FX kullanan biri olarak firmanın bu ismi boşuna koymadığını düşünüyor.Belki sıkıştılar ve yetiştiremediler ama c2-c3 ile süper olucak bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cmt

quote:

Orijinalden alıntı: zargana_11

...Ayrıca şu ana kadar yapılan incelemeler doğrultusunda 990fx yongasını kullanan anakartlar arasında en kötü performanslardan birini MSİ boardların verdiği bilinirken böylesine önemli bir inceleme neden bu anakart üzerinde yapılmış anlamadım doğrusu...

Keşke Gigabyte'ın 990fxa-ud3'ünün de sadece performasnı düşük olsa, adamlar aylardır stabilite bile yakalayamadı. 3 ayda 3 anakart revizyonu 5 bios güncellemesi, helal olsun Gigabyte test ekibine, tabi varsa!

Sabah anakartlar bölümünde arkadaşların gb 9 anakartlar için açtığı bölümü okudum, umarım düzeltirler sorunları.

Gerçekten bu tarz sorunlar insanların bilgisayardan uzaklaşmasına sebep oluyor.

• Herşey fiyata bağlı f/p yapmassa buldozer amd nin elinde patlar athlon x4 640 yada ikinci el 9xx daha makul oyun sistemleri için.
  • 2500K Fiyat / Performans ta iyi işlemci ama şuna da bir bakın:

Intel 2500K Banka havalesi %6 indirim: 219,02 $+KDV = 485.87 TL KDV Dahil..
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/intel-core-i5-2500k-lga-1155-6mb-3-3ghz-dort-cekirdekli-islemci.html

AMD 8120 Banka havalesi %6 indirim : 221,61 $+KDV = 491,61 TL KDV Dahil..
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/amd-fx-8150-bulldozer-am3-16mb-3-6ghz-sekiz-cekirdekli-islemci.html

İkisi arasında fiyat farkı yok. Üstelik 2600K yerine 2500K alınca pek çok şeyden feragat ediyorsunuz.
    Cache 8Mb dan 6Mb'a düşüyor, Çekirdek sayısı 4 çekirdek 4 thread'den sadece 4 çekirdeğe düşüyor.

Ama 8120 alınca sadece saat hızı düşüyor. Overclockla 3.6Ghz e çekince yine 8150 ile aynı işlemciye sahip oluyorsunuz.

Demek ki şu an en iyi Fiyat / Performans işlemcisi 8120. Sonra 2500K.

• eski bir donanimhaber üyesi olarak en son 2 ay kadar önce forumlara göz attıgımda gördügüm fx fiyatlarından (rakiplerine göre bu kadar ucuz olmasından )anlasiliyordu aslinda islemcilerin gucu.aklima ilk phenom 9000 serisi ve intel @6600 durumu geldi nedense yuzde onüçlük performans yavaşligi icin amd ayni oranda daha ucuzdu daha sonra bu durum diger bircok islemcide ve hatta ekran kartnda devam etti amd tarafinda .artik amdnin stratejilerinden ,fiyatlarindan anliyabilyorum ürünlerinin performansini .bu konuyu ben biliyordum boyle olacagini demek icin açmadim.sadece uzuntumu bir nebze olsun bi yerlere yansitmak istedim.şunada değnmek istiyorumki ilk phenomlar ciktiğindada ahtlonlardan yavaş oldugu biliniyordu ama su an belirgin oranda iyi oldukları bir gercek.bence biraz daha zaman tanımalıyız amd ye.her ne kadar intel mimarisine yetişemeyecek olacaklarını bilsemde (buldozerlerin) şu anki durumdan cok daha iyi konuma geleceklerini düsünüyorum.

• AMD Batıkdozer , anne karnında doğmadan vefat etmiştir.Merhuma allahtan rahmet,geridekilere sabır diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: Leone-510

Şahsen i7 alınamıyorsa gidip de buna para vermezdim.

i5 2500k alır 4.5ghz günlük her şekilde bdyi geçerdim

Ya da daha da bekler 2.jenerasyon bulldozeri görürdüm ama bekleyemeyecekler için i5 2500k şu an tam f/p cpu olmuştur bana göre bd değil

İyi de o 2500K overclock oluyor da bu olmuyor mu ? Tamam 2500K bundan 50-60 lira daha ucuz olacak ama arada epey de hız farkı olacak. Hele ki overclockta.

Sen 2500K al 4.5 Ghz günlük yap bunu geç, ben de 8150 alır 4.5 Ghz yapar seni yine geçerim. Üstelik bunda Bus hızını da overclock yapabiliyorsun.
    Yani overclock ta daha iyi hızlanma sağlıyor.

@Mckhan

Beğenemedin mi arkadaşım? 120 lira ucuza aynı oyun performansını vermesi seni rahatsız mı etti? Veya daha hızlı sıkıştırma yapıyor olması ?
    Ben şahsen 2500K alacağıma gider 50 lira daha verir 8150 alırım. Hatta 8120 alırım. O 2500K ile aynı fiyata olur. Üstelik 2500K aldığın zaman
    pek çok şeyden feragat ediyorsun ama 8120 ile 8150 aynı özelliklerde. Overclock yaptığın zaman aynı oluyor? Nabeeer?

Sen git 2500K al. Sonra her yeni işlemcide anakart değiştir...

NOT: Burası forum. Ben şu alınır dedim diye kimse almak zorunda değil. Kimsenin kafasına silah da dayamıyoruz. İsteyen istediğini alsın. Sadece fikrimizi söylüyoruz...

1- 2500K ile Fx8150 arasında 102 TL fark var. Yani 485TL *1,21= 587 TL yapar. Bu ne anlama gelir? 2500k gibi testlerde kendini kanıtlamış performansı ve OC kapasitesi ayrıca içeriğindeki HD3000 grafik ünitesini de işin içine katıp ayrıca tüketim değerini de hesaplarsak 2500k almak yerine %21 artı enerji maliyeti hesabını yapınca ben şunu isterim. En az 20-25 arası performans. Biz neden 2500k kullanıyoruz da 2600k kullanmıyoruz çünkü bu farkı 2600k veremezken FX8150 nasıl versin.

2- 4,5 GHZ yaptığında bu yaklaşık 2500k için %20 civarı bir performans getirir zaten hocam. Ama bu kullanılan ekran kartına göre de değişir. Hatta şunu söyleyeyim p67 ile z68 arasında bile az da farklılıklar mevcut. Eğer Bugün alınacak işlemci ve anakart olayına girersek İnetl alacak olan da artık z68 tercih edecektir. Ben şöyle söyleyeyim 0,07v P67 MSI ile Z68 ASUS arasında fark var başlangıç değerlerinde. 1,19-20 ile def 3,30 açan sistem z68 ASUS üzerinde
    1,13 ile başlıyor ve ben bunu ekran kartını takmadan ilk kurlumu yaparak tesbit ettim. P67 malum işlemcideki GPU'yu kullanmıyordu.

3-Hemen her fikrine saygı duyarım eski topraksın benim gibi seni sayarım ben. Ama hocam soket meselesi biraz bel altı oluyor artık. 2006 yılında Gigabyte P35 DQ6 ilk geldiğinde almıştım. O zaman o gelene kadar en iyi İntel anakart ASUS P5B 975X Deluxe idi ve ondan sonra ilk çıkan ROG serisi Asus Commando p965 bu anakartın başarımını sağlayamamıştı. p35'ler geriye dönük ve ileriye dönük destek verirken üzerinde daha yeni ICH9 güney köprüsü ve daha yüksek 1333 FSB ve OC ile daha fazla DDR2 bellek hızlarını da beraberinde getirdi. Ayrıca DQ6 T modelleri DDR2 DDR3 beraber destek verdiler. Aslında İntel anakartların her chipset değişimi genelde Güney köprüsü ve bellek depolama gibi komponentlerde yenilik getirdi. Bazıları ayrıca oyun performansı da getirdi. X48'ler extra anakartlardı. O anakart o gün 65nm E6750 en son işlemci desteğine sahipti. Ben onu bir kaç gün Pentium D 945 ile sonra E6750 ile daha sonra 45nm mimarisi gelince E8500 ile kullandım. En son satarken son biosunu güncelledğimde son LGA775 işlemci Q9650 ve QX extreme dahil bütün işlemci desteklerine sahipti. ASUS P5B 975x deluxe bile bu desteği veriyordu ve en son p45 chipset varken bile. Ama geçmişte özellikle ASUS'tan P5LD2 ile ben bu kazığı yedim tamadır. rev 1 anakartlarda C2Duo desteği yokken rev2 olanlar çıktı onlara bu destek verildi bios ile. Bunu daha sonra ASUS terketti tepkiler nedeniyle. 2007'den sonra İntel önce ilk defa 3 kanal bellek desteğini LGA1366 ile sundu kullanıcılara. Bu daha ziyade ev kullanıcısına fazla bir sistemdi ama talep eden olduysa bu bizm gibilerin kabahati değildir. Evet LGA 1156 yani 1 nesil Core i5 alanlar mağdur oldular diyebilirmiyiz? Aslında 1090t çıktığında ondan daha ucuza satılan Core i5 760 bile FSB oc ile her türlü şu FX8150'ye de kafa tutar onu da belirteyim. Aşağı yukarı 400 TL seviyesinde çoğu kişinin alıp kullandığı ve bugün 250 TL'ye 2 el de havada kapılır o fiyata da bulamazsın o işlemciyi. İntel bu seriyi piyasadan çabuk sildi yani sandyler gelirken onlar resmen raflardan kalktı yoksa Corei5 ler ilk geldiğinde hala LGA775 p45 anakart vardı ve 450 TL olan ASUS p45 deluxe 280 TL'ye satıldı Eksen'de. Böyle bir şey olsaydı ben i5 760 alacaktım ve çöpe atacak halim yoktu. 3,5 yıl E8500 C2d işlemci kullandıysam bunu da kullanırdım ve hakkını da verirdim. Eğer hala Phenom II X4 955 i bile insanlara alın 2 sene en az sizi götürür 200 TL'ye işlemci diye daha yazın tavsiye ettiysek en az 100 kez burada.....

Kimse alınmasın bugün performans için son nokta 2500k işlemcisidir. 450 TL altında her türlü bulunabilir. 990FX anakart fiyatına da p67 anakart bulunur istenirse 50 TL fazla verilir z68 anakart alınır. Ya da artan para da -AMD işlemci alınırken en çok kullanılan savunma tezlerinden biridir ve ne gariptir ki bugün İntel işlemci için geçerli olabiliyor- ekran kartına yatırılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 10 Ekim 2011; 14:19:23 >

• maalesef amd olmamış otur yeniden çalış dersine !

tek cümle ile özet : 5 yıl sonunda gelen hayal kırıklığı...
  • setek01

o 120 tl nin peşinde bırak orda kalsın bilmiyor z68 den bi haber masaüstü boşta 1 yılda ne kadar tasarruf edicek ekran kartı yüzünden ya da o fazladan 60w yılda ne kadar dönücek hesaplamıyor aa hd3000 mi varmış boşta ekran kartını z68 anakartlar devre dışı bırakıp enerji tasarrufumu sağlıyormuş gibi durumlardan bi haber malasef
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Oyun testleri önemli ama , test edilen oyunlar yetersiz, Witcher 2, Black OPS, Crysis, Warcraft, Dirt 3, Bad Company 2, Starcraft vb gibi oyunlarda ki İntel üstünlüğü devam ediyor mu görmek isterdim açıkçası...

Sadece BC2 için aldım ben 4 çekirdekli SB 2500k işlemciyi. Açıkça FX57'nin video incelemesini eksik buluyorum. Bütün GPU testlerinde BC2 kullanırdı Mesut Çevik. Madem elinizde mühendislik örneği işlemci var neden Frostbite 1.0 motorunu bir görmüyoruz. Bu alemde işlemciyi daha fazla kasan ama işlemci iyise farkını da hissettiren aynı zamanda talebi yaratan başka oyun mu var acaba? Bu arada Frostbite 2.0 ile zaten hepsi yerlerde ama olsun yine de:
    BattleField Forever.....
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.