Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun testleri önemli ama , test edilen oyunlar yetersiz, Witcher 2, Black OPS, Crysis, Warcraft, Dirt 3, Bad Company 2, Starcraft vb gibi oyunlarda ki İntel üstünlüğü devam ediyor mu görmek isterdim açıkçası...
  • Baktılar iş çıkmıyor birer birer şirketten ayrıldılar. Bunlar geliştirirken test etmiyorlar mı? Eski CPU'ya bile fark atamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oeste

Amd nin bu işlemcisi fos / performans ürünü olmuş.

• AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme

koymucaktım dayanamadım.
  • eskiden olsa phenom II zamanında amd derdim ama şimdi intel almak daha mantıklı o ne lan eski işlemcisini bile geçemiyor
  • demiştim
  • 5 Sene !!! Ölüyü çok yıkarsan ya osururmuş ya mıçarmış.

Amd nin olayı tamamen buna benzemiş.

Ama önemli nokta Yazılım desteği çıktıkdan sonraki skorlar ne olucak ? Ben birde bunu bekliyorum...

Arkadaşlar birde birşey sorcam , CORE İ5 661 gibi işlemciler çıkmış 1556 soketli bu işlemciler İ5 2500 K dan daha mı iyiler nedir bu olay biri açıklayabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

120 lira ucuz olmasının ardına sığınan arkadaşlarını kınıyorum..

5 yıllık çalışmanın mahsülü olacağı belirtilen ve intelin üstünlüğüne son verecek denen bir işlemci i7 2600k'nın böyle altında kalmamalıydı.. extreme serisiyle birlikte bulldozer anca 3.dünya ülkelerinin ucuzlukçu vatandaşlarına hitap eden bir işlemci olacak.. tabii intel böyle birşeye pek tenezzül etmeyecek gibi.. hmm ayrıca derseniz işlemci piyasası intelin tekelinde kurtulmalı çünkü kime hizmet ettiklerini biliyoruz..

120 lira ucuz diye söyleyen bendim. Arkasına falan da sığınmıyorum. İşlemci alırken 2 şeye bakılır.
    1- Fiyat.
    2- Performans.

Eğer cebindeki para işlemciyi almaya yetmiyorsa isterse çok daha hızlı olsun. Paran kadar alırsın.

Ben de şu 5 yıldır geliştirdikleri işlemci bu mu kelimesinin arkasına sığınanları anlamıyorum. Arkadaşlar. Bu işlemci 5 yıl önce duyuruldu hatta belki de 6 yıl ama Intel önce Core sonra da Core 2 ardından da Core i7 mimarisini geliştirdiği ve onlar da çok iyi performans verdikleri için AMD de sürekli olarak bu işlemciyi daha da geliştireceğim diye erteledi. Sürekli değişiklikler yaptı. Baktı ki yetişemiyor şunu da ekleyeyim bunu da ekleyeyim derken Intel sürekli olarak devâsâ Ar-Ge bütçesi ile ard arda çok gelişmiş ve hızlı mimariler geliştirği için işlemciyi çıkartamadı. Bu yüzden 5 yıldır bu mu , şu mu demeyin. Lütfen.

İşlemci bu.
    İşinize gelirse alırsınız gelmiyorsa 120 lira fazla verip 2600K alırsınız.
    İşlemci oyunda ve sıkıştırmada gayet iyi. 2600K dan 120 lira ucuz olmasına rağmen oyunda aynı , sıkıştırmada ise daha iyi performans veriyor.
    Bulldozer 2 çıktığında belki tüm özelliklerini desteklemese de aynı anakartı kullanabileceksiniz.
    Şu anda anakart almak isteyen ama güncel işlemcisi olsan arkadaşlar Bulldozer anakart alıp işlemcilerini kullanabilecek ve sonra Bulldozer'e geçebilecek.

Oyunda ve sıkıştırmada gayet iyi işlemci yapmış. Render testleri olmadığı için o konuda bir şey diyemeyeceğim ama masaüstü bir işlemciden beklentimi karşıladı.

Bazı arkadaşlar beğenmemiş. Onları da anlamıyorum. İşlemci oyunda iyi. Sıkıştırma işlemlerinde çok çok iyi. Fiyatı da 2600K ya göre 120 lira daha ucuz.
    Render işlemini saymazsak başka ne istiyorlar ki. Ne ümit ediyorlar ki ?
    SuperPi de çok iyi olmasını mı ne yani ?

Oyun mu oynayacaksınız?, sıkıştırma veya RAR dan çıkartmada hızlı mı olsun istiyorsunuz? = 8150 alın.

Super Pi de hızlı mı olsun istiyorsunuz? , Rar'lı dosyalar daha yavaş mı açılsın istiyorsunuz?, 3DMark 2001 mi "OYNAYACAKSINIZ? , Paranız bol mu? = 2600K alın.

• aradıki fiyat farkını ve oyunlardaki fps oranını göz önünde bulundurursak oyun ve normal kullanıcı sistemleri için en iyi çözüm amd görünüyor
  • Oyun için alınabilir bir işlemci. 120 tl daha az para vermiş olursunuz.
  • Bence halen alınası işlemci i5 2500 k.Bf 3 için sistem toplucam ama bu sefer intel olucak sanırım şu 2500 k 400 civarı olsa tadından yenmicek.
  • baydı her 5 mesajdan birinde 120tl

i5 ile i7 arasındaki oyun testlerine bakıp sonra 120tl düşünün biraz ucuz istiyorsa gider i5 alır vatandaş
    http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=287

hem size ne kim ne alırsa alır kendi alıcağınız işlemciyi düşünün milletin ne alıcağına karışmayın 1 kerede
  • Şahsen i7 alınamıyorsa gidip de buna para vermezdim.

i5 2500k alır 4.5ghz günlük her şekilde bdyi geçerdim

Ya da daha da bekler 2.jenerasyon bulldozeri görürdüm ama bekleyemeyecekler için i5 2500k şu an tam f/p cpu olmuştur bana göre bd değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

baydı her 5 mesajdan birinde 120tl

i5 ile i7 arasındaki oyun testlerine bakıp sonra 120tl düşünün biraz ucuz istiyorsa gider i5 alır vatandaş
    http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=287

hem size ne kim ne alırsa alır kendi alıcağınız işlemciyi düşünün milletin ne alıcağına karışmayın 1 kerede

Kim ne derse desin AMD!!

• bence değerler normal..beklenti i7k ve i5k arası bişey olmasıydı..fakat düşündürücü olan x6 1100t ye geçilmesi. bu çok düşündürücü..bu olmadı yakışmadı..5 yıllık süreç bu durumda insanın aklından geçiyor..yazılım desteği ile x6 nın üzerine çıkacağını düşünüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastzombie

quote:

Orijinalden alıntı: AC_Hawker

Son olarak şunları söylemek isterim :
    Şu an için AMD ve FX işlemcileri için 3 avantaj görünüyor

1. Çarpan kilidinin hala açık olması

2. 1866 mhz ram desteğinin olması

3. F/P Değerlendirmesinde zirveyi elden bırakmaması.

Bu saydığım 3 madde aslında AMD'nin, FX işlemcileri ile çıtayı yükselttiğine değil, Piyasadaki güçlü olduğu konumda (orta seviye) elini dahada güçlendirerek, orta seviye pazarındaki egemenliğini sürdürmek istediğini gösteriyor bize. Açık ve net bir şekilde.

türkiyeye giriş fiyatına bakarak pek f/p diyemeceğim üzgünüm. 1090t-1100t hala daha alınabilir işlemci olarak duruyor. ama detaylı oc testleri piyasada değil ve söylenilenlere göre 5 ghz oc oluyormuş işlemci. oc değerlerinden dolayı bir işlemcinin satmasını beklemek ne kadar mantıklı bilemiyorum. yani 2600kyı geçemedi diyelim bari 1100t ile arasında bariz bir fark olmalıydı. hem çekirdek fazla hem mhz yüksek buna rağmen arada nerede ise fark yok. sinir bozucu oldu bu durum.

+1 arkadasa aynen katılıyorum.. i7-2600k eş seviyede değilki fiyatıda daha ucuzmuş densin...bu işlmci i5-2500 ile i7-2600k arası bi işlemci...
    Teknobiyotikte gosterilen fiyatı 281$+kdv oda 331$ yapıyor...i7-2600k işlemci nova bilgisyardaki fiyatı..313$+kdv oda 369$ yaıpyor...ve su an satısta...

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6780

• quote:

Orijinalden alıntı: Leone-510

Şahsen i7 alınamıyorsa gidip de buna para vermezdim.

i5 2500k alır 4.5ghz günlük her şekilde bdyi geçerdim

Ya da daha da bekler 2.jenerasyon bulldozeri görürdüm ama bekleyemeyecekler için i5 2500k şu an tam f/p cpu olmuştur bana göre bd değil

İyi de o 2500K overclock oluyor da bu olmuyor mu ? Tamam 2500K bundan 50-60 lira daha ucuz olacak ama arada epey de hız farkı olacak. Hele ki overclockta.

Sen 2500K al 4.5 Ghz günlük yap bunu geç, ben de 8150 alır 4.5 Ghz yapar seni yine geçerim. Üstelik bunda Bus hızını da overclock yapabiliyorsun.
    Yani overclock ta daha iyi hızlanma sağlıyor.

@Mckhan

Beğenemedin mi arkadaşım? 120 lira ucuza aynı oyun performansını vermesi seni rahatsız mı etti? Veya daha hızlı sıkıştırma yapıyor olması ?
    Ben şahsen 2500K alacağıma gider 50 lira daha verir 8150 alırım. Hatta 8120 alırım. O 2500K ile aynı fiyata olur. Üstelik 2500K aldığın zaman
    pek çok şeyden feragat ediyorsun ama 8120 ile 8150 aynı özelliklerde. Overclock yaptığın zaman aynı oluyor? Nabeeer?

Sen git 2500K al. Sonra her yeni işlemcide anakart değiştir...

NOT: Burası forum. Ben şu alınır dedim diye kimse almak zorunda değil. Kimsenin kafasına silah da dayamıyoruz. İsteyen istediğini alsın. Sadece fikrimizi söylüyoruz...

• AMD ye laf atıp olmamış etmemiş diyeceğinize programların yeterince destek vermediğini yada daha iyi optimize edilmediyine dert yansanıza. AMD ilk defa FMAC kullanıyo cpuda, FMA4 detesği var, AIDA64 de sürünüyor. Kol gibi fark olması gerekirdi ama yok. Aida64 de bi de FMA4 desteği var FPU o şekilde hesaplıyor, nasıl iş bu? Ya var olan programla annaşamıyor, yada çok ciddi bi terslik var.
  • sen beklemeye devam et miras kalan evin satılırsa alırsın bir adet bd athlon ii x3 den sıçrama olur sana ooo kral işlemci dersin ocak ayında 400 liradan aldım 2500k yı 9 aydırda işimi yaptırıyorum işlemcime alınca bd ni haber ette dövüştürelim er meydanında bus dan overclock eder gelirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 10 Ekim 2011; 12:12:47 >
  • Oyun performansı, 1920_1080 gibi çözünürlüklerde test edildiğinden 2600k ya yakın değerler almış.Yüksek çözünürlüklerde cpu nun pek işlevinin olmadsığı bilinen bir şey.Dedem zamanından kalma işlemcilerde bu çözünürlükte aynı performansı gösterebiliyor. Winrar ile sıkıştırmada ise eskii 1100t açık ara önde.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.