Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: Leone-510

Şahsen i7 alınamıyorsa gidip de buna para vermezdim.

i5 2500k alır 4.5ghz günlük her şekilde bdyi geçerdim

Ya da daha da bekler 2.jenerasyon bulldozeri görürdüm ama bekleyemeyecekler için i5 2500k şu an tam f/p cpu olmuştur bana göre bd değil

İyi de o 2500K overclock oluyor da bu olmuyor mu ? Tamam 2500K bundan 50-60 lira daha ucuz olacak ama arada epey de hız farkı olacak. Hele ki overclockta.

Sen 2500K al 4.5 Ghz günlük yap bunu geç, ben de 8150 alır 4.5 Ghz yapar seni yine geçerim. Üstelik bunda Bus hızını da overclock yapabiliyorsun.
    Yani overclock ta daha iyi hızlanma sağlıyor.

NOT: Burası forum. Ben şu alınır dedim diye kimse almak zorunda değil. Kimsenin kafasına silah da dayamıyoruz. İsteyen istediğini alsın. Sadece fikrimizi söylüyoruz...

Bustan oc ne kadar etkileyecek ki? %10 artış mı bekliyorsunuz normal çarpandaki 4.5 ghze göre?

Busun çarpanı sınırlandırmayacağını nerden biliyorsunuz? 1.5v 4.5 ghz yaptığınızda ben de 1.5v 5 ghz yaparım sizi geçerim. Bu ilkokul çocuğu kavgasına döner gider

Son kullanıcıya yönelik adam gibi son haliyle bir bd incelemesi olduğunda dediklerimi anlayacaksınız. Keşke phenom II x8 yapsalardı demişti bir üye bende katılıyorum en azından marta kadar iyice adam etselerdi de şu bulldozeri öyle piyasaya sunsalardı.

Ama x6 1100t yi geçemeyen bir işlemciye 600 kusur tl de vermem. Yazılım falan diyorlar o da güzel düşünce ama intelin tekelindeki yazılım piyasası nedeniyle amdnin önüne her daim taş çıkacaktır amd istediği kadar yazılımı entegre etsin he şu da var amd hala bir vga yazılımını doğru düzgün yazamıyor bu işlemci için yazılımı yazacak?

Şu an için ben sistemimden memnunum ve kolay kolay da güncelleme yapmayacağım en azından bulldozer2leri görmek. Ama şu an orta üst seviye toplasaydım 15 gün daha bu bdyi beklemez i5 2500k+z68 birşey alırdım keyfime bakardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: El_domingo
    i7-2600k eş seviyede değilki fiyatıda daha ucuzmuş densin...bu işlmci i5-2500 ile i7-2600k arası bi işlemci...
    Teknobiyotikte gosterilen fiyatı 281$+kdv oda 331$ yapıyor...i7-2600k işlemci nova bilgisyardaki fiyatı..313$+kdv oda 369$ yaıpyor...ve su an satısta...
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6780
    İyi güzel söylüyorsun da Nova Bilgisayar ile Teknobiyotiği karşılaştırıyorsun.
    8150 çıkınca Nova da fiyatı 281$ mı olacak sanıyorsunuz? Bence 260-265 gibi bir rakam olacak.

Teknobiyotik ile Teknobiyotiği karşılaştırsanıza.. Dimi ?

AMD 8150 Banka havalesi %6 indirim : 264.85$ + KDV = 587.53 TL KDV Dahil..
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/amd-fx-8150-bulldozer-am3-16mb-3-6ghz-sekiz-cekirdekli-islemci.html

Intel 2600K Banka havalesi %6 indirim: 322,14 $+KDV = 714.63 TL KDV Dahil..
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/intel-core-i7-2600k-lga-1155-8mb-3-4ghz-dort-cekirdekli-islemci.html

Fiyat farkı : 714.63 - 587.53 = 127 TL...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 10 Ekim 2011; 12:16:14 >

• Linuxta da benchmark yapılmasını öneriyorum
  • Bence burda düşünülmesi gereken önemli noktalar var. Öncelikle belli testlerde X6 1100T'nin gerisinde kalması yeni mimarinin yazılım tarafında uyum sorunu yaşamasımı ? yoksa gerçekten durum vahim mi ? Ayrıca çoğu zaman söylediğim gibi eğer ki Amd İntel kadar güçlü olmak istiyorsa (ekonomik ve teknolojik) mobil segmentte de ürün gamını zenginleştirmelidir.Bugün laptop almak isteyen birinin amd işlemcili laptop bulması bir hayli zor ama her türden intel işlemciye sahip laptop çok kolaylıkla bulunabiliyor.Burda dikkati çekmek istediğim nokta aslında şudur (her ne kadar daha liano apu Türkiye'de henüz göremesek de) bulldozer mimarisi phenom 2'ye bile kıyasla iyi sonuçlar vermemişken yeni gelecek olan bulldozer tabanlı trinity apu gerçekten liano apu dan %50 hızlı olacak söylemleri ne derece doğru olabilir? Ben bulldozer mimarisinden corei7'yi her anlamda testlerde geride bıraksın demiyordum ama en azından olabildiğince 2600k ya yakın sonuçlar versin ve mutlak X6 1100T'den de hızlı olsun isterdim. Hız aşırtma yapıp güçlü kılmaksa bana Amd'nin İntel karşısında güçlü olduğu dönemde intelin p4 işlemcilerde hızını 4ghz gibi seviyelere getirip Amd'nin hızına yetişmeye çalıştığı dönemi hatırlatıyor. AMD severlerini bu sefer üzdü bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: G&H

dozerin tekeri patlamiş
    Dozerde tekerin işi ne?
  • Bana açıkçası, DH'nın hazırlamış olduğu inceleme pek gerçekçi gelmedi. Çünkü ortada kurulu sistemin bir fotoğrafı dair yok! Bana biraz evrak üzerinden yapılmış bir test yorumu gibi geldi. Ayrıca şu ana kadar yapılan incelemeler doğrultusunda 990fx yongasını kullanan anakartlar arasında en kötü performanslardan birini MSİ boardların verdiği bilinirken böylesine önemli bir inceleme neden bu anakart üzerinde yapılmış anlamadım doğrusu.

Bekleyip görelim, emeğinize sağlık.
  • Güzel inceleme olmuş.Yalnız her ne kadar aradaki farkı göstermek adına da olsa bazı karşılaştırma tabloları biraz abartılı olmuş.Ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi keşke bir de 2500k olsaydı da amd'nin fiyat performansta ne kadar rekabetçi olduğunu daha iyi anlayabilirdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 10 Ekim 2011; 15:17:36 >
  • Erdi bey kullandığınız işletim sistemi nedir ? Eğer xp kullandıysanız neden kullandınız?
    Sonuçta bu ufak kriterinde etkisi olacaktır xp de çok çekirdekli işlemci desteği verimli değildir bunu herkes bilir. Açıklama yaparsanız bilgileniriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zargana_11

...Ayrıca şu ana kadar yapılan incelemeler doğrultusunda 990fx yongasını kullanan anakartlar arasında en kötü performanslardan birini MSİ boardların verdiği bilinirken böylesine önemli bir inceleme neden bu anakart üzerinde yapılmış anlamadım doğrusu...

Keşke Gigabyte'ın 990fxa-ud3'ünün de sadece performasnı düşük olsa, adamlar aylardır stabilite bile yakalayamadı. 3 ayda 3 anakart revizyonu 5 bios güncellemesi, helal olsun Gigabyte test ekibine, tabi varsa!
  • intel kullanıcısı olarak ve amd ye sempatim olmasına karşı amd nin fx 8150 işlemcisini kötü bir işlemci olarak görmüyorum sonuçta yeni bir mimari ve yazılım noktasında daha desteği yok ve erdi abinin dediği gibi p4 ve p3 ün bahsetiği gibi bi benzerliği war oyun ve winrar için gayet performanslı bir işlemci şahsen kendi adıma fazla bi gelirim olmadı için ve ayrıca intel alıcama ekran kartına fazla yatırım yaparım diye düşünüyorum bide bd 2 versiyonunu beklemekte fayda war ...
  • bu işlemci bulldozerlerin en güçlüsü oluyosa, demek 4 çekirdekliler falan eski celeronlar kadar performans verir heralde.
  • i7 gene hertürlü ezmiş geçmiş buldozer o kadar abartıldı ama bu videodan sonra gözümden düştü i7 en iyisi hala demekki
  • harika bir inceleme olmuş.. teşekkürler fx57!

bu arada 2600K'nında hız aşırtılabileceğinede değinseymişsin keşke.. büyük hayal kırıklığı buldozer.!!
  • Yazılım desteği tek AMD'ye mi gelicek sanki, yazılım ile Intelde yükseltecektir skorlarını. 120 lira daha ucuz, daha yavas , yük altında 60 beklemede iken 30 watt fazla güç tüketen bir işlemci 1 senede aradaki farkı kapatır, 60 watt ciddi bir rakam.
  • Konu Dışında AMD FX 8150
  • AMDnin İnteli geçmesi için daha çok ekmek tüketmesi lazım. Şahsen bende onca haberin ardından çok büyük bir beklenti oluşmuştu. 2600K ile boy ölçüşebilecek bazı alanlarda ise iyi bir fark atacağını düşünüyordum. DHnin bile incelemesinde bu hayal kırıklığının izlerini görmek mümkün (sanki ellerine ulaşan FX8150 den bile şüphe edilmiş!). Aslında bu kadar büyük bir beklenti oluşturulmamış olsaydı fiyat/perfonmansta son derece uygun bir işlemci olmuş. Özellikle masaüstü oyunlarına aşık olanlar için yaklaşık 100$ lık bir fark son derece önemliydi. Ancak, beklentiler bizi sonuçları beğenmemeye sevketti. AMD, hız aşırtanlar kadar normal kullanıcılarla da düşünmeye başlamalı.
  • İntel akar !
  • Bu işlemci hala bazıo testlerde i7 2600k yı geçemiyorsa abi ne diyelim yanında nitrojende verseler neye yarar
  • bunun fanı nasıldır acaba ??
  • Bu kadar beklenti ama sonuç tek kelimeyle "rezalet"
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.