Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hp pavilion g6 notebook

kısaca özellikleri:

amd phenom x4 1.8 ghz işlemci
    8gb 1333 mhz ram
    1 gb ekran kartı

BEN BU BİLGİSAYARLA SORUNSUZ OYUN OYNAYABİLİRMİYİM?

• Fx serisi bir işlemcinin dengi intelde extreme edition olmalıyken 8 çekirdeğine rağmen 4 çekirdekli normal bir masaüstü intel işlemci(2600k) karşısında bu sonuçları alması açıkçası beni üzdü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

Fx serisi bir işlemcinin dengi intelde extreme edition olmalıyken 8 çekirdeğine rağmen 4 çekirdekli normal bir masaüstü intel işlemci(2600k) karşısında bu sonuçları alması açıkçası beni üzdü...

aynen katılıyorum...
  • Komik :d AMD ile Intel arasındaki farkın murat 131 ile lamborghini arasındaki farkla aynı olduğunu bir kez daha gördük. AMD ve kullanıcıları için utanç verici.
  • tek kelime ile hayal kırıklığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Komik :d AMD ile Intel arasındaki farkın murat 131 ile lamborghini arasındaki farkla aynı olduğunu bir kez daha gördük. AMD ve kullanıcıları için utanç verici.

çok utandım ya arkadaş durup durup laf sokma insanlara niye utansın yahu amd kullananlar anlaşılan sende bu işlemci takıntısı hastalık olmuş çok dengesiz yorumlar yapıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 30 Kasım 2011; 0:03:30 >

• quote:

Komik :d AMD ile Intel arasındaki farkın murat 131 ile lamborghini arasındaki farkla aynı olduğunu bir kez daha gördük. AMD ve kullanıcıları için utanç verici.

Testleri ve aralarında fiyat farkı incelendiğinde Amd yine tercih edilebilir.Tamam sadece işlemci fiyat - performans olarak bakılırsa intel.Ama komple sistem olarak fiyat performans olarak bakıldığında Tartışmasız Amd.
    Bence burada amd nin yapmış olduğu en büyük hata pazarlama stratejisi.En büyük hataları ilk doğal 8 çekirdekli işlemciyi biz yapıcaz mantığı ile rezalet iş yapmaları oldu.
    Zaten modül ve threads muhabbeti ile insanların kafasını ilk etapta buladılar.
    Ben olsam hiç millete 8 çekirdekli demezdim.Yeni mimari 4 çekirdek 4 te sanal çekirdek modülü gibi birşeyler uydururdum o zaman bu performans a bu işlemci çatır çatır giderdi ve şuan burada yapılan kötü yorumların hiç biri olmazdı.
    Şuan bu bahsettiğim olayı intel zaten bir kaç senedir millete yediriyor işin açığı.4 çekirdek alıyosun görev yöneticisinde 8 çekirdek çıkıyor buldozerdeki olayla birdeğil ama çevremde çok i5 çift çekirdek işlemcili laptop ve masaüstü bilgisayarı 4 çekirdek zannedip kullanan var.Amd de aynı yapıcaktı 4 çekirdekli yeni tasarım 4 te sanallaştırma modülü diye uydursalardı o zaman vay be adamlar yeni sanallaştırmayla harbiden iyi iş çıkarmışlar baksana kimi yerde 6 çekirdekli phenom x6 ile yarışıyo çoğu yerde fark bile atıyor diyecektik.
    Bence amd nin en büyük hatası ürünün mimarisini pazarlamayı ve tanıtmayı beceremedi yanlış tanıttı ürünü.

• quote:

Orijinalden alıntı: VMTX

quote:

Testleri ve aralarında fiyat farkı incelendiğinde Amd yine tercih edilebilir.Tamam sadece işlemci fiyat - performans olarak bakılırsa intel.Ama komple sistem olarak fiyat performans olarak bakıldığında Tartışmasız Amd.
    Bence burada amd nin yapmış olduğu en büyük hata pazarlama stratejisi.En büyük hataları ilk doğal 8 çekirdekli işlemciyi biz yapıcaz mantığı ile rezalet iş yapmaları oldu.
    Zaten modül ve threads muhabbeti ile insanların kafasını ilk etapta buladılar.
    Ben olsam hiç millete 8 çekirdekli demezdim.Yeni mimari 4 çekirdek 4 te sanal çekirdek modülü gibi birşeyler uydururdum o zaman bu performans a bu işlemci çatır çatır giderdi ve şuan burada yapılan kötü yorumların hiç biri olmazdı.
    Şuan bu bahsettiğim olayı intel zaten bir kaç senedir millete yediriyor işin açığı.4 çekirdek alıyosun görev yöneticisinde 8 çekirdek çıkıyor buldozerdeki olayla birdeğil ama çevremde çok i5 çift çekirdek işlemcili laptop ve masaüstü bilgisayarı 4 çekirdek zannedip kullanan var.Amd de aynı yapıcaktı 4 çekirdekli yeni tasarım 4 te sanallaştırma modülü diye uydursalardı o zaman vay be adamlar yeni sanallaştırmayla harbiden iyi iş çıkarmışlar baksana kimi yerde 6 çekirdekli phenom x6 ile yarışıyo çoğu yerde fark bile atıyor diyecektik.
    Bence amd nin en büyük hatası ürünün mimarisini pazarlamayı ve tanıtmayı beceremedi yanlış tanıttı ürünü.

+1

Eğer 8 çekirdek diye reklam yapmasalardı şu an çok farklı şeyler konuşuyor oluyorduk. Ama Allahtan reklam departmanını çoğunu işten çıkardı yeni CEO. Umarım böyle saçma hatalar bir daha tekararlanmaz çünkü AMD bu tip hataları kaldıracak sınırı geçti artık.

• Bu kadar bench var (sözde) performanslar var kimisinde AMD önde kimisinde Intel belli bile değil neyin ne olduğu açıkçası, FX8150 stoklara girdiği an tükenecektir bekleyip görelim bu kadar basit :) bir AMD kullanıcısı asla Intel kullanmaz ama bir Intel kullanıcısı AMD'ye dönüş yapar.
  • nereden bulmuşlar bu sunucuyu konuşmasını bilmiyor dha kalkmış işlemci tanıtıyor...
  • ulkemize ne zaman fx6200 ve fx8120 gelcek donanimhaber olarak aciklama yaparlarsa seviniriz.
  • Şuanda i3-550 3.2 ghz 2 çekirdek 2 de ht kullanıyorum(toplam 4 çekirdek).Amdnin 8150 işlemcisini alsammı yoksa bekleyip amd nin bir sonraki çıkacak olan(bulldozer 2 mi artık her neyse) işlemciyimi beklemeliyim?
  • @Reliq
    dostum videoyu izlemedinmi veya yorumları ve test sonuçlarına bakmadınmı? senin şu an kulandığın işlemci yeterli bir işlemci ha bana yetmiyor dersen yinede intel i5 2500k veya i7 2600k dan şaşma...
  • Bir arkadaşıma Üst düzey amd sistem topluyoruz. Sistemin ekran kartı ve işlemcisi dışında herşeyi hazır durumda. Aylardır fx-8150 bekliyoruz. Ikinci el bile olsa almak istiyoruz. Yardımcı olabilecek biri var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Lethian

tr ye daha gelmedi 8150..ebay vs. gibi sitelerde var fakar oda gümrüğe takılabilir..vatan vs. gibi yerlere arayıp sorabilirisn..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lethian

Bir arkadaşıma Üst düzey amd sistem topluyoruz. Sistemin ekran kartı ve işlemcisi dışında herşeyi hazır durumda. Aylardır fx-8150 bekliyoruz. Ikinci el bile olsa almak istiyoruz. Yardımcı olabilecek biri var mı?

sizdeki durumun kopyası bendede var.. bende arkadaşıma sistem topladım tek 8150 kaldı hala bekliyoruz..
  • Vatana bugün sordum revizyon problemi nedeniyle amd getirmedi diye salladı çalışan arkadas. EBay çare gbi görünüyor. Bakalım olmadı ordan alcaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Şuanda i3-550 3.2 ghz 2 çekirdek 2 de ht kullanıyorum(toplam 4 çekirdek).Amdnin 8150 işlemcisini alsammı yoksa bekleyip amd nin bir sonraki çıkacak olan(bulldozer 2 mi artık her neyse) işlemciyimi beklemeliyim?

4 küsür civarına oc ederek kullanıyorsanız, bence ivy bridge gelene kadar bekleyin derim ben. Performans olarak 4ghz kullanıyor ve sıkıntı yaratıyorsa o zman baya bi yüklü upgrade lazım demek. Özel bi iş için lazım değilse yada aciliyet yoksa bence bekleyin derim. 4ghz civarı i3 5xx performansı i3 2100 den faln daha yüksek.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.