Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asrock 760 Chipsete bile Bulldozer guncellemesi getirmis demek ki firmalar kıllık yapmazsa bu Bulldozer'ler butun anakartlarda calısabilecek.Bu durumda is tersine doner i5 2500K,İ7 2600K ya da sonu K ile biten hicbir islemci H61,H67 Chipset anakart ile kullanılmaz.
    Zaten bu islemcileri alan bu anakartları almaz.Bir de su sorun var 3-6 ay once P67 alanlar simdi Z68 alsam mı diye dusunurken bir de X79 lar cıkıyor.İntel tik tok son kullanıcıyı magdur etmeye devam ediyor.1156 soketi anında cop yaptı.
    FX serisi bekleneni veremese de cok guzel 780-790 chipsetli anakarta sahip olanlar bir Bios guncelemesiyle bu islemcileri rahatlıkla kullanabilecek ozellikle FX 8100 ve 8120 cok merak ettigim modeller sahsen X4 955-965,X6 islemcisi olanlar icin bence FX e terfiye gerek yok ama X2,X3 islemcileri olanlar icin super bir upgrade ayrıca mesel H61 anakartlarda ne OC var cogunda ne PCI var ama 760-780 chipsetli bir anakartta bile OC var PCİ var.Sıfır toplayacak olan belki İ5 2500K tercih edebilir ama elinde board olan icin mukemmel bir secenek Amd ve FX

• güzel bir inceleme ,2 farklı board ve 2500k
    http://www.youtube.com/watch?v=1kd4dvLJQP4
  • beklediğim bir karşılaştırma testi idi. teşekkürler donanımhaber. Ama görünen o ki phenom II x6 yi alıcam (ama 1090ı) bir süredir bekliyorumdur fx işlemcileri ama pekde hızlı olduklarını söylemek zor. Bekleyişime son vericem gibi. Crosshair V board um sabırsızlıktan patlamak üzere.
    Diğer testlerinizide en kısa zamanda bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

dandirik amedenin yeni bir fiyaskosu daha :) sanki yeni bir şeymiş gibi niye şaşırıyosunuz anlamadım ki. bizim milletimiz beleş ve ucuz şeyi sever. ceplerinden üç kuruş fazla çıkıp daha kaliteli ürünlere para vermezler ama hergün saçma sapan şeylere para harcamaya bayılırlar. bir intel kullanıcısı olarak f/p olarak da işlevsellik ve kalite olarakda çok memnunum elimdeki işlemci beni rahat 5-6 sene götürür...

3 kuruşmu??????????? komik olma arkadaşım ne 3 kuruş farkından bahsediyorsunsende bütçe iyi ki böyle atıp tutuyorsun dandirik dediğin şeyi ben 6 yıl sorunsuz kullandım halada çalışıyor.sen intelini kullan güle güle ama amde alanlarada çaktıırmadan hakaret etme olurmu

bende sana şunu diyeyim sana o dediğin kalite değil resmen kazıktır kimin kazığı onu herkes biliyor

valla kafam karıştı önceki yazınla son 2 yorumun çelişiyor arkadaşım ne çabuk değiştin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 23 Ekim 2011; 4:06:58 >

• F/p olarak özellikle 8120 modeli 2500k karşısında kötü değil. Ama AMD nin biraz daha performans sınıfına oynaması gerekiyor. Sandy-e ve özellikle de ivy karşısında çok zorlanır bunlarla
  • FX4100 reel quadcore mu yoksa çakma quad mı ?
  • çakma.. 2 modül,4 thread
  • x6 alacaaz bu gidişle
  • AMD BULDozer BULamamış :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: -K@-

x6 alacaaz bu gidişle

x4 965 alın yeterli bence
  • Amd, amd dir.
  • şu an dünya üzerindeki mevcut hiçbir işlemci, sandy bridge mimarisiyle yarışamaz. hani daha iyisi çıkana kadar en iyisi bu derler ya, öyle işte. sandy bridge her açıdan en iyi. ben burada sırf oyun performansından söz etmiyorum, işlem gücü olarak intel 6 senedir eziyor. ayrıca 8 çekirdek kimsenin bir işine yaramaz. oldukça gereksiz. 8 çekirdeğe göre optimize edilmiş bir oyun veya program olmadığı sürece 2-4 çekirdekten fazlası bile zarar. 2 çekirdekli bir işlemciyi oclamak hep tercihim olmuştur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: artariel

şu an dünya üzerindeki mevcut hiçbir işlemci, sandy bridge mimarisiyle yarışamaz. hani daha iyisi çıkana kadar en iyisi bu derler ya, öyle işte. sandy bridge her açıdan en iyi. ben burada sırf oyun performansından söz etmiyorum, işlem gücü olarak intel 6 senedir eziyor. ayrıca 8 çekirdek kimsenin bir işine yaramaz. oldukça gereksiz. 8 çekirdeğe göre optimize edilmiş bir oyun veya program olmadığı sürece 2-4 çekirdekten fazlası bile zarar. 2 çekirdekli bir işlemciyi oclamak hep tercihim olmuştur.

Eğer multithread veya parallel processing kullanan kodlar yazıyorsanız 8 çekirdeği birlikte kullanabilirsiniz. Hatta cuda destekli gpu kullanıyorsanız 196 çekirdekten fazla kullanma imkanınız var

• tipik intel taraflı inceleme... izlemeye bile gerek yok...
  • Bulldozer türkiyeye giriş yaptı.
    VATAN BİLGİSAYAR Topkapı şubesine 20 adet kadar geldi.
    En geç pazartesi satışta olması lazım cuma da olabilir.
    Alanlara şimdiden hayırlı olsun
  • yaşanan BD kazasından sonra Asus Maximus Gene-Z anakart ve i5-2500k aldım . BD ye gerek kalmadı .
  • traktör bu ne bulldozeri
  • arkadaşlar bu işlemcilere fazla takılmaya gerek yok zamanında p4 1mb cache li işlemciler çıkacağı zaman vay anasını diyorduk şimdi nereye geldik oyun diyorsanız 2 -3 seneye ps4 çıkar herhalde ,alın 4-5 sene götürür sizi internet derseniz cep telefonları bile artık çok hızlı p4 bile iş görür paranız cebinizde kalısın her yıl işlemci değiştirmenin ne mantığı var şunun bi düşünün Bugatti veyronunuz var ama hız yapacak düzgün bir yol yok ne anladdım o zaman bugattiden
    teknoloji çöplüğüne çevirdiyoruz ülkeyi olay şunadönüyor intelciler intel amd yi döver diyor amd ciler amd inteli döver diyor, bu çok komik oluyor
  • Neden tablolarda anormal şekilde orantısızlık var?

Örneğin Just couse 2 oyununda

intel 86.5
    amd 85.7

puan almış.. Fakat tabloda rakamları okumayan biri çubukların hatalı boyutlarda olması yüzünden aradaki performans farkı %1 seviyesinde olmasına rağmen %30-40 diye düşünebilir.. İnsanlar bu tablolara göre hatalı değerlendirme yapıp hatalı para harcamamalı..

Amd yi savunmuyorum evet intel şuan daha iyi ayrıca inceleme videosu çok güzel.. Fakat tabloya takıldım işte..
  • arkadaş nasıl bir memleketiz. oyun için hızlara bakıyoruz. yahu bu bilgisayarları sadece oyun içinmi ne bakıyorsunuz. bir bilgisayar marketine gideriz. herif efendim 2 gb ekran akrtı var. çokta tın. bana ne laa erkan kartından ben görünüme inceliğe bir laptopta bakarım. gerçi masa üstü işlemci bu incelemesi olmuşta. bu ekran kartı deliliği nedir? özellikle laptop alırken dahili ekran kartlı aldım. harici ile neye gerek var. onun yerine çok iyi bir işlemcili aldım. aynı parayla i5 alacağıma harici ekran kartlı dahili ekran kartlı i7 aldım. internetede wireless display ilede plazma tv ye çok rahatlıkla bağlıyorum multimedya olarak kullanıyorum. ama siz benim dediklerimi bırakın bir pc alırken aman direk ekran kartına bakın herşeyin başı ekran kartı. işlemci ram önemsiz haydi aslanlarım
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.