Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme

gta 4 test
  • AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme
  • Amd'nin yaptığı tek bir hata var bana kalırsa oda işlemcilerinde çekirdek sayılarını fazla göstermesi. Amd bu konuda biraz kullanıcıyı kandırmaya çalışmış. Normalde 4 çekirdek 8 threats olan işlemciyi bize 8 çekirdek 8 threats diye satmaya çalışıyor. Amd 8 çekirdek diyerek daha çok satıcağını düşünüyor ama 4 çekirdek diye satsaydı bence daha çok satardı. İnsanlar, 8 çekirdek dediğin zaman daha büyük beklentilere giriyorlar halbuki 4 çekirdek deseydin vay amd ye bak intelin en hızlı 4 çekirdekli işlemcisine yarışabilecek 4 çekirdekli işlemci çıkartabilmiş diyeceklerdi. Ama şimdi ise 8 çekirdekli işlemcisi intelin 4 çekirdekli işlemcisini bile geçemiyor deniliyor. Bu bence Amd için çok kötü bir reklam oldu.
  • @elophidae, ne alakası var. Excel'de yaratılan tablolar baz alınan veriler açısından otomatik olarak şekilde ölçeklendiriliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: PROOF#
    bir bilgisayar toplanırken sadece oyun amacıyla mı toplanır anlamış değilim ki, performans olarak oyunu baz alabilirsin normaldir, ama test şunu gösteriyor, bazı uygulamalarda Phenom II X6' nın bile gerisinde kalmış yeni nesil bir mimarınin başarısından söz edilmesi biraz, hatta biraz da değil baya bir ahmaklık olur.
    Bir bilgisayardan hızlı olması beklenen 3-4 şey vardır. Kalkıp da işlemcinin, yazı yazarken hızlı olması beklenmez değil mi?
    Yani çok hızlı 10 parmak daktilo yazar gibi P4 işlemcide de yazarım. Bunun için işlemci gerekmiyor.
    Sentetik testler de bir yere kadar. Her gün test yapsan da bir süre sonra sıkılırsın bir katkısın yok.
    1080p video izlerken 2 çekirdekli güncel bir işlemci de gayet yeterli. Onda da pek gerekmiyor.

Ne için gerekiyor peki? Neyde hızlı olması lazım işlemcinin ?

- Oyunlarda : Evet. En önemlisi.
    - Ben sürekli film indiriyorum falan. Dosya açarken : Evet. Benim için önemli.
    - Render da : İş amaçlı kullanımda tamam. Ev kullanıcısı için iyi olmasa da olur.
    - Video dönüştürme : Cuda var, Stream var. Buna rağmen zaten bu 8150 veya 2600K gibi işlemciler zaten hızlı yapıyorlar bu işlemi.

Şimdi:

8150 Render da kötü: İyi o zaman almayın. Zaten bu iş işlemcisi değil. Ne yani. Bunu bilmiyormuydunuz. İş için Opteron alın. Bu normal masaüstü işlemci.
    8150 Video dönüştürme de kötü / kötü mü? : Cuda ile Stream ile dönüştürün. 8150 alacağınız zaman cebinize kalacak olan 127 lirayı ekran kartına yatırın bakın nasıl daha hızlı dönüştürüyor.
    8150 Oyunda başarılı: Zaten oyun dediğimiz şey en önemli kıstas. Oyun harici neyde hızlı olmalıydı. Internet'te mi ?
    8150 Sıkıştırmada çok iyi: Süper işte. 4 tane istenilen beklentilerin en önemli 2 tanesini karşılıyor. Fiyatta da daha başarılı.

İstediğiniz ne ki valla anlamıyorum. Atlasın zıplasın. Sentetik testlerde çok süper olsun, gerçek kullanımda çuvallasın mı ?

iş yüzünden cevap veremedim, akşam saatlerinde cvp atıcam.

• AMD FX 8150 - 8120 - 6100 and 4100 performance review
    http://www.guru3d.com/article/amd-fx-8150--8120-6100-and-4100-performance-review/
  • fx 8120 3dmark 2006 da 5400 puan çekmiş ben 110tl ye aldıgım phenom 2 x4 810 ile(3.6ghz) 4800 puan alıyorum.hiç masrafa girmeye gerek yok:D
  • athlon II x4 640@4.20 ghz 3DMARK2006 cpu = 5211
  • AMD 'den yanıt geldi.
    http://blogs.amd.com/play/2011/10/13/our-take-on-amd-fx/

Kısaca özetlemek gerekirse.
    İşlemciler halihazırda gücünü yeni nesil uygulamalarda gösteriyor.Uygulamaların komut teknikleri değiştikçe, nesil değişecek ve işlemcilerimiz daha verimli hale gelecek deniyor.

Zaten
    Oyun motoru bazında en yeni nesil oyun olan Battlefield 3 örneklemelerinde Sandybridge'den üstün olduğu görülüyor.
    "Eğer siz de x264, HandBrake, Cinema4D gibi çoklu işleme özelliğini sonuna kadar kullanan programlar kullanıyorsanız bu işlemciler sizi yarı yolda bırakmayacaktır." deniyor.

Kişisel yorumum:
    Windows 8 ile birlikte bulldozerler daha iyi bir iş çıkaracaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ki-Adi

Amd'nin yaptığı tek bir hata var bana kalırsa oda işlemcilerinde çekirdek sayılarını fazla göstermesi. Amd bu konuda biraz kullanıcıyı kandırmaya çalışmış. Normalde 4 çekirdek 8 threats olan işlemciyi bize 8 çekirdek 8 threats diye satmaya çalışıyor. Amd 8 çekirdek diyerek daha çok satıcağını düşünüyor ama 4 çekirdek diye satsaydı bence daha çok satardı. İnsanlar, 8 çekirdek dediğin zaman daha büyük beklentilere giriyorlar halbuki 4 çekirdek deseydin vay amd ye bak intelin en hızlı 4 çekirdekli işlemcisine yarışabilecek 4 çekirdekli işlemci çıkartabilmiş diyeceklerdi. Ama şimdi ise 8 çekirdekli işlemcisi intelin 4 çekirdekli işlemcisini bile geçemiyor deniliyor. Bu bence Amd için çok kötü bir reklam oldu.

Buna katılıyorum. Çekirdek sayısını artırmak uygulama desteklemediği sürece çözüm değil. Bunu intel de biliyor. Modül sistemi bu duruma çözüm oluyor gibi. Modül sistemine bunun için geçmiş olabilirler. Düz mantık düşünürsek 8 çekirdek destekli uygulamalarda bile 2600k nın gerisine düşüyorsa 8 çekirdek desteklemeyen uygulamalarda 2600k nın çok daha fazla gerisine düşmesi lazım ama bu durum pek yaşanmamış. Yani 2 çekirdekten oluşan modülü tek çekirdek kullanabiliyor gibi görünüyor. Bunu aylar önce de söylemiştim. Böyle birşeyler yapıyor olabilirler diye. Ama işlemci kas gücünden biraz yoksun gibi onu da mimarinin ham olmasına bağlayabiliriz. İlerde intelin bugünkü mantık ile yapacağı muhtemel bir 16 çekirdek işlemcisi, amd nin her biri 4 çekirdekten oluşan 4 modüllü bir işlemcisine karşı renderda öne geçse bile 16 çekirdek desteklemeyen bir uygulamada çok zorlanabilir.

Ayrıca ilk başta performansı ben de eleştirmiştim. Ama şimdi bazı testler işlemcilerin kötü olmadığını gösteriyor. f/p olarak 8120 ile 2500k yı karşılaştırırsak 8120 daha alınabilir duruyor. Ayrıca ocdeki kazanım daha fazla.

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum. İşlemci mimarisindeki radikal yenilikler hep amd tarafından geliyor. Dahili bellek denetleyicisi, bugünkü fsb yapısı, modül sistemi, vs... İlerde intelde modül sistemini de kopyalar artık.

• İki işlemcinin oc li hallerinin karşılaştırıldığı test yok mu?
    şlemcinin günlük kullanılabileceği max hız neyse

Mesela:
    2600k 4.8Ghz
    fx8150 4.6Ghz
    bu ikisinin karşılaştırıldığı sonuçlar lazım
  • AMDFX X8 8150 Soket AM3+ 3.6GHz 16MB Cache 32nm İşlemci

%25 İndirim
    498 TL WorldCard 10 Taksit, Axess 10 Taksit, Havale

Stoklara girdiği zaman da bu fiyat olursa yine %25 kampanya ile bence iyi
    http://www.vatanbilgisayar.com/amd-fd8150frgubox-fx-x8-8150-soket-am3+-3.6ghz-16mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57063

Bu model su soğutma ile geliyordu değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 14 Ekim 2011; 1:09:38 >
  • Merhaba
    Furious o işlemci stock fanla geliyor.Sıvı soğutma olanlar alttaki linke göre 345 dolar olucak.
    http://www.legitreviews.com/article/1741/3/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Tartışmaya gerek yok.

AMD'nin en hızlı işlemcisi; Core i7-2600K'dan yavaş...
    Core i5-2500K'dan yer yer daha yavaş...
    Phenom II X6 1100T'den yer yer
    daha yavaş...
    2600K haricindeki işlemcilerden daha pahalı....
    Çok daha fazla güç tüketiyor...
    i7 2700K geleceği için 2600K'nın fiyatı daha da düşecektir..
    Sandy Bridge-E geliyor...
    22nm saymıyorum bile.

Evet hala neyi tartışıyorsunuz.

Tabii ki oyunlarda FX-8150 ya da i5-2500K alınabilir zaten yük ekran kartındadır. Ama teknoloji yarışından,
    daha iyi-güçlü-verimli-sürdürülebilir mimari tasarımdan bahsediyorsak
    AMD iki kere sınıfta kalmıştır.

ve amd ile fx buldozerler yeni bir sinerji ruh ve prestij kazanıcaktı nerde yok 8core diye 4 izleç kanalı gerçek 8core diye satarakmı yapıcak bunu orta segmentde 150-200 dolar aralığında güzel konumlanmış cpuları ile core i3 i5 pazarından müşteri alırsa şanslı... FX-8150 cpusu en azından i7 2600kdan az daha iyi olmalıydı 22nm son nesil Sandy Bridge-E karşısında napıcak? amd x6 ph2 lerde hem çok iyi fiyatlarla hemde düşük ısı ve iyi o.c ile güzel iş yapmıştı bunu dahada ileri taşımalıydı son nesil mimari ile demek 16mb cache ile olmuyormuş bu işler mimari önemli..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Tartışmaya gerek yok.

AMD'nin en hızlı işlemcisi; Core i7-2600K'dan yavaş...
    Core i5-2500K'dan yer yer daha yavaş...
    Phenom II X6 1100T'den yer yer
    daha yavaş...
    2600K haricindeki işlemcilerden daha pahalı....
    Çok daha fazla güç tüketiyor...
    i7 2700K geleceği için 2600K'nın fiyatı daha da düşecektir..
    Sandy Bridge-E geliyor...
    22nm saymıyorum bile.

Evet hala neyi tartışıyorsunuz.

Tabii ki oyunlarda FX-8150 ya da i5-2500K alınabilir zaten yük ekran kartındadır. Ama teknoloji yarışından,
    daha iyi-güçlü-verimli-sürdürülebilir mimari tasarımdan bahsediyorsak
    AMD iki kere sınıfta kalmıştır.

+1..

Söyleyecek başka birşey bulamıyorum... Kesinlikle söylenmesi gereken herşey söylenmiş..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• valla amdnin yaptığı açıklaması doğru. işlemci daha farklı mimariye sahip programlar ona göre yanıt veremiyor. ben 1090t'm ile memnumum bir am3+ anakart alıp yeni seri fxleri bekleyeceğim gibi duruyor =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

@OverClocK1ng

http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=288
    bu 2500k ile karşılaştırması oyunlarda bütün testlerde geçilmiş

http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=203
    bu da 1100t ile karşılaştırması oyunlarda başabaş

2500k varken 50-100tl fazla verip fx8150 al denebilecek bir kıstas göremiyorum ben
    amd nin ben de iyi cpu çıkarmasını isterim ki rekabetten yararlanıp ucuza cpu alabilelim
    ama bu fx serisi olmamış bunu kabul etmek lazım artık

+1 .
    2 gündür okumadığım haber , test , benchmark kalmadı . Sonuç olarak inceleme yapan sitelerin 99% i5-2500k f/p diyor ve malesef haklılar.
    Bu haberi sadece kullanıcılar değil , intel de okuyor ve sonuç olarak i-5 ve i-7 lerin fiyatını yavaş yavaş yukarıya doğru çekiliyor .

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme

Koyu AMD ci olarak aylar önce AM3+ board aldım , hazırlıklarımı yaptım ( GA 990XA-UD3 - HD6950 2GB - 16GB Corsair Vengeance 1600Mhz DDR3 Ram - 850W 80+ Seagate Psu )
    Ancak şu an ciddi olarak Anakart ve CPu yu ( 955 be ) satıp Gene-Z board ve i5-2500k almayı düşünüyorum . Gönül isterdi intelin ezilmesini ( 2003 yılıdaki gibi --->> AMDs Athlon 64 FX-53 vs intel Prescot )

• takipteyim..AMD
  • Şaka bi yana İntel harbiden bu sefer herkezi susturdu:) acı bi gerçek ama yapçak bişi yok:)
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.