Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • FX'lerin ertelenmesinin hayra alamet olmadığını 2 ay önce hissedip radikal bir kararla , i5 2500K'ya geçmiştim, hatta takip edenler bilir bulldozere hazırlık için aldığım Gigabyte 990xa board + x4 965BE'yi satmıştım.Görüyorum ki isabetli bir karar vermişim, hele gaming performansı açısından son derece memnunum...
  • Performance= 36 / 50
    Features= 9 / 15
    Value= 14 / 35

değerlendirme
    http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/10/12/amd-fx-8150-review/13

çok kötü çooook..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln
    @OverClocK1ng
    Seni dellendirmişler ama ben hep 8120 üzerinden konuştum.f/p konusunda kendince haklısın.Ha bahsettiğin güncellemeler belki 8120nin performansını yükseltecek ama güç tüketimi yine de düşmeyecek.Senin için f/p olan ürün başkası için f/p olmamaya devam edecek.
    Tamam güç tüketimine diyecek en ufak bir şeyim bile yok. Intel kraldır. Elini öperim. Bir de o 95 Watt da GPU da var.
    Adamlar güç tüketim verimliliğinde tavana vurmuşlar. Çok verimliler.

erna sen de haklısın da 8150 konusundaki fikrimi 5. veya 6. sayfada değiştirmiştim. Aynı özelliklerde 8120 varken 8150 zaten F/P da iyi olmuyor.
    Sen benden alıntı yaptın diye ben de öyle söyledim. Alınma. Hepimiz dostuz. Ne Intel ne de AMD nin bana bir faydası yok. Hangisine param yetiyorsa onu alırım anca.
    Ama ikisinden birisi olmazsa da yanarız. Hem de hepimiz. Ne kadar rekabet varsa o kadar kazançlı çıkıyoruz. Biliyorsuz zaten.

Şu an en iyi F/P işlemcisi 2500K ile 8120. Tabi performans odaklı işlemciler konusunda. Yani güçlü sınıfından olanlardan.
    8150 alacağıma 8120 alırım kalanı ekran kartı ve ram e yatırırım.

her sene %10-15 performans artışı ile bulldozerin yeni versiyonları çıkacakmış
    %10-15 az değil ki bu da cpu nun potansiyelini kullanılmadığını gösterir
    tdp yi de düzeltmeye çalıaşacaklardır
    ilk bulldozer tam anlamıyla ati nin r600 üne benzedi yani hd29xx serisine
    devamınında aynı olması hepimiz için iyi olur (38xx(atinin nvidia ya yaklaşıtığı ama geçildiği seri),48xx(nvidia ile başabaş gittiği seri),58xx(nvidia dan çok daha önce dx11 e geçtiği ve nvidia nın önüne geçtiği seri))
    8120 nin f/p olduğu düşünebilirsin ki bu da normaldir
    ama şöyle bir durum var fx57 nin verdiği haberde amd bulldozerin her sene yeni versiyonlarını çıkarıp %10 -15 performans artışı sağlayacakmış
    kusura bakmasınlar ama her sene yeni versiyonun çıkarılacağı cpu nun ilk versiyonunu kullanmam burada da aldırmamaya çalışırım
    kullanılmayan potansiyeline de ekstra para vermem bu da benim düşüncem
    amd nin her yıl güncelleştirme yapacak olması senin updatelerle cpu nun performansının artacağı fikrinin olma olasılığını baya bir düşürüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 12 Ekim 2011; 16:09:31 >

• milleti kazıklama her sene işlemci değişimi olacak yaniii.. baştan iyi performanslı ve fiyatıda i7k ile i5k arası olan fx serisi çıkartsalardı o zaman olurdu..
    amd gözümden DÜŞTÜN..
  • Bakalım. Zaten fiyatların normal düşeceğinden eminim ama AMD de bir indirim yaparsa daha da iyi olur.
    Şu an 8120 490 lira ama 470 falan olacaktır. Bir de indirim olursa 400 lere bile gerileyebilir.
    400 olursa çok iyi olur.
  • 8120 - 400 tl olursa alırım..yoksa i5k ya terfi edeceğim..burdan amd yetkililerine duyurulur.....
    benim gibi amd severi kaybetmek istemiyorlarsa ellerini çabuk tutsunlar..

• Yine hayal kırıklığı ... 2600k'yı geçmesini umuyordum ...
  • Ya şu AMD nin derdini anlamıyorum. Kardeşim bunca yıldır L1 cache i yüksek tutuyordun. Şimdi niye düşürdün.

Şu L1 Cache e bak yaa...

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme

Bu da 2600K nın ki:

Eskiden AMD de 4 çekirdek varsa 4 tane 64Kb.L1 Data , 4 tane de 64Kb.L1 Instruction cache vardı.
    Şimdi 8 çekirdek diye lanse edilen işlemcide (4 modül olsa da) 8 tane ama yarı yarıya düşürülmüş L1 Data Cache
    8 yerine de 4 tane L1 Instruction cache var. 8 çekirdekli işlemci ama 4 tane L1 Inst. cache. Töbe töbeee.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 12 Ekim 2011; 16:40:24 >

• AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme
  • İNTELDE 4 ÇEKİRDEĞE DÜŞEN BELLEKLER EŞİT.. 4X ŞEKLİNDE

FAKAT AMD FX - DE İSE DURUM CORRT
    L1 DATA 8X / L1 İNST 4X / LEVEL 2 4X ŞEKLİNDE..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbsrkc06 -- 12 Ekim 2011; 17:04:48 >
  • AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme

FAKAT AMD X6 - DA İSE DURUM İNTEL İLE AYNI
    6 ÇEKİRDEĞE DÜŞEN BELLEKLER EŞİT.. 6X ŞEKLİNDE
  • Sonuçlara sözüm yok fakat aklıma takılan birşey var. Performans grafiklerinden bazılarına baktığımda aklım karıştı. Puan farkı %20 iken grafiklerin boyları karşılaştırıldığında sanki farklar %100 den fazla gibi görünüyor. Neden acaba. Mesela Cinebench R11 testinde fx işlemci 5,98 almış intel 2600 ise 6,71. Aradaki fark 0,73 puan oluyor. İki grafiğin boylarını karşılaştırdığımızda fx'in grafiği 3,7 birimken intelinki 7 birim. İlk bakışta sanki fark 2 katmış gibi görünüyor. Acaba bu durum bilerek mi yapılmış yoksa sadece bir yanlışlık mı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cose Turche

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cose Turche

işlemci kagıt üstünde 8 çekirdek gibi gözüksede çoğu birimi ortak olarak kullandıgından 4 çekirdekli diyebiliriz,AMD bunu biraz daha sevimli hale getirip 4 modüllü demiş,4 ana çekirdeğin 4 yardımcı çekirdeği var gibi,oysaki 4 çekirdek 4 izlek olarak tanıtım yapılsaydı bu kadar tepki almazdı,zaten yer yer x6 ya geçilmesinin sebebide bu çekirdeklerin ortak kullandıgı noktalar olasa gerek..gerçi 4 çekirdek 4 izlek diye tanıtım yapsalar fiyatı x6dan yüksek tutma ihtimalleri yoktu,işlemci 4 modüllü(yani 4 ana çekirdekli) bir işlemciye göre iyi olmuş zaman içersinde 6 modüllü modelleri gelecektir,yeni revizyonlar ufak güncellemeler alacaktır,olmamış dersek haksızlık olur,çok iyi olmuş dersek fanlık olur,fiyat olarak FX 8120 = 2500K performans olarak FX 8120 > 2500K yani alınabilecek bir işlemcisi mevcut..8120 2500k ile 2600k arasında bir işlemci,bence tam fiyatını hak eden bir işlemci..

2500k ile 8120 fiyatının aynı olduğunu performans olarak 8120 nin 2500k dan iyi olduğunu neye dayanarak söylüyorsun.Yukarıdaki techspotun incelemesine göre 2500k daha iyi.Şuan teknobiyotikte fx8120 fiyatı var 520 TL 2500k da piyasada ortalama 480 TL bulabiliyorsun.Sonuç olarak yıllardır hazırlığı yapılan yeni işlemci gerçekten her yönden beklentileri karşılıyor mu.

hocam 8120 nin fiyatına teknobiyotikten bakıorsunuzda 2500k yı neden piyasadaki fiyatları örnek göstererek fiyatlandırıyorsunuz,2500k yada teknobiyotikten bakın,fiyatların aynı oldugunu göreceksiniz 31 ekime kadar bütün firmalar getirir o işlemciyi,sanırım siz küçük ibareyle lower is better yazan kısımlardada bar daha yüksek oldugundan 2500K yı iyi sandınız

Fritz Chess 2012 haricinde o tablolarda fx8120 iyi olduğu bir tablo göster bana.Ayrıca ingilizcem var olmasa bile zaten tablolara iyi den kötüye doğru sıralanmış bunda anlaşılmayacak birşey yok bence sen çözememişsin olayı.Ayrıca bana git teknobiyotikten al demiyorlar nerde ucuz bulursam oradan alırım fiyat karşılaştırması yapmam için aynı yere bakmak zorunda değilim sonuçta bu piyasa araştırması.Hadi seni mi kırcam fiyatları aynı olsun.Güç tüketiminden hiç bahsetmiycem.Ama anlamadığım olay şu güç kaynağı alırken artık en aşağı +80plus bronze almaya dikkat ediyorken işlemciye gelince neden herkes şunu diyor "işlemciye bu kadar parayı veren,elektriği mi düşünür".Elektrik parasını geçtim sonuçta verimlilik önemliyse aynı performansı veren iki farklı işlemciden neden daha fazla elektrik tüketeni alayım hadi ben bireysel kullanıcı olarak aldım diyelim.Bilgisayarlarını yenilemek isteyen bir şirket,kurum veya kuruluş neden daha fazla elektrik parası ödemek istesin.Bireysel kullanıcı için f/p olarak gelen bir işlemci bir kurum için f/p olmayabilir.O yüzden bir işlemciye f/p derken çok iddalı olunmamak lazım.

2012 haricindekilerin hepsi eski program oda ayrı bir tartışma konusu olur fakat yinede orada dikkat edilecek en önemli programlar photoshop,cinebench ve 7zip,oyun testlerine gelince dh videosunda oyunda daha iyi bir tablo çizen işlemci anandtech testlerinde özellikle civ 5 te nasıl o kadar fark yemiş anlamış değilim,birde agresif olmayın hocam ben zaten i5 2500k kullanıyorum yani 8120 nin iyi olması benim ne işime gelir ki?güç tüketimi konusunda zaten amd yi hep yerden yere vurmuşumdur 8120 dememin sebebide güç tüketimi konusu 95 watt çünkü işlemci en azından 95 watt olan modeli var,ingilizceniz var yokta demedim o yazı dikkat çekmiyor onu belirtmek istedim..Objektif yaklaşmaya çalışıyorum çıkan işlemci kötü işlemci değil en iyiside değil,gerçekle yüzleşilecek durumlarda i5 2500 k ile 2600k arasında bir işlemci 8150 alınmaz ama pek hala 8120 o fiyatla alınabilir...

• @overclocking üstteki mesajlardada belirttim işlemci 4 çekirdekli aslında 4 ana çekirdeğin 4 yardımcı çekirdiği var HT nin bir değişik versiyonu,htden fazlalığı izleklerin kendine ait L1 önbelliğinin olması,amd den arka arkaya işlemciler gelmesi yakındır 6 modül 8 modül işlemcilerin arası fazla açılmaz yani 1 yıl kadar sonra performans anlamında çok daha iyi sonuçlara imza atabilecek işlemciler çıkacaktır,modül olayına intelde geçerse şaşırmayın bu tarz işlerin öncüsü hep AMD olmuştur,yepyeni bir tasarım testlerdeki es ürünler sıkıntılar olacaktır tablolarda , phenomlar ilk çıktıgında durum nasıldı unuttunuz galiba..
  • reserved
  • http://www.amd.com/tr/products/desktop/processors/amdfx/Pages/amdfx.aspx

Vahşi güç – istediğiniz an emrinizde
    AMD FX CPU'ların eşsiz hız ve mega görev performansı ile istediğiniz an da istediğiniz şeyi yapın.

AMD FX 8 Çekirdekli İşlemci Black Edition
    Dünyanın ilk yerel 8 çekirdekli masaüstü işlemcisini deneyimleyin.
    Kendinizi en gelişmiş 3D oyunlar içinde kaybedin.
    Rahatça eşsiz mega görev özellikleri elde edin.
    AMD FX 6 Çekirdekli İşlemci Black Edition
    Nefes kesen 3D modelleme ve HD video düzenleme işlemlerini gerçekleştirin.
    Maksimum çoklu görev özellikleri ile sohbet edin, filmleri izleyin, oyunlar oynayın ve istediğiniz her şeyi dilediğinizce yapın.
    AMD FX 4 Çekirdekli İşlemci Black Edition
    Zengin, canlı HD video izleyin.
    Sorunsuz şekilde çoklu bilgi işlem yoğun uygulamalarını yürütün.
    Efsanelere layık olun. Sert olun. Sisteminize AMD FX Ekleyin.

:))))))))))

• pek memnun edici değil sanırım...
  • dozerin tekeri patladı Birkaç yabancı sitede incelemelere göz attım. gerçekten fiyasko olmuş...
    tek çekirdek bazında aynı frekanstaki Phenom ile başa baş performans göstermiş. En azından eski seriyi geçseydi...

şuan tek gideri 8 çekirdek olması. ama bu da çoğu son kullanıcı ve oyuncu açısından bir anlam ifade etmiyor. multi tasking uygulamalarla ilgilenen kişileri enterese eder anca.

eskiden AMD'nin F/P gideri vardı, bu fiyatlarla bu da yalan oldu. kısaca tam bir hüsram...
  • Ya bu işlemciye niye buldozer ismini koymuşlar anlamıyorum! Çim biçme makinesi yada fön makinesi koysalarmış daha münasip olurmuş vesselam :)
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.