Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln
    2500k ile 8120 fiyatının aynı olduğunu performans olarak 8120 nin 2500k dan iyi olduğunu neye dayanarak söylüyorsun.Yukarıdaki techspotun incelemesine göre 2500k daha iyi.Şuan teknobiyotikte fx8120 fiyatı var 520 TL 2500k da piyasada ortalama 480 TL bulabiliyorsun.Sonuç olarak yıllardır hazırlığı yapılan yeni işlemci gerçekten her yönden beklentileri karşılıyor mu.
    Yine aynı şey, yine aynı şey, yine aynı şey.

Yok Arkadaş. Bir kişi de Teknobiyotik'teki peşin fiyatına bakıp konuşsa bir şey demeyeceğim. Herkes gidip 8120 nin gidip Teknobiyotik'teki taksitli fiyatına bakıyor. Sonra gidip 2500K nerde en ucuz peşin fiyatına var ona bakıp karşılaştırıyor.

Arkadaşlar. 8120 ye Teknobiyotik'ten bakyorsanız gidip peşin fiyatına bakın. Öyle 2500K 'nın peşin fiyatıyla karşılaştırın. Anca bu şekilde gerçek anlamda değerlendirmiş olursunuz.
    Gidip 8120 nin taksitli fiyatını gidip çıkınca Hepsiburada'dan bakarsanız 2600K'nın fiyatını da peşin olarak Nova'dan bakarsanız 8120, 2600K dan bile pahalı görünür...

Hadi madem piyasada 2500K 480 liradan bulabiliyorsun, o zaman Teknobiyotik'te de 8120 >> 490,30 TL (KDV Dahil) <<--- Bak bunu kopyalayıp yapıştırdım Teknobiyotik'ten....

517,86 TL (KDV Dahil) <<--- Bak bunu da Teknobiyotik'ten kopyalayıp yapıştırdım. Bu da 2500K'nın peşin fiyatı. İkisi de peşin fiyat. Dürüst karşılaştırma bu şekilde olur. Haa sen bu 518 liralık işlemciyi 480 liraya buluyorsundur , ben de 8120 yi Teknobiyotik'ten 490 liraya buluyorum. Yakında başka yerlere de gelsin daha da ucuz bulurum, eminim. 2500K dan da daha ucuz olacaktır...

Dostum bence sen yanlış düşünüyorsun.Performans araştırmasıyla fiyat araştırması aynı şartlarda olacak diye bir şart yok.Sonuçta bu bir piyasa araştırması.Nerden ucuz bulabiliyorsan gidip oradan alırsın.Aynı kod numaralı işlemciler performansına göre seçmece satılmıyor ama aynı kodlu işlemciler fiyatlarına göre seçmece satılıyor.Fiyatı beğenen alır beğenmiyen almaz.f/p değerlendirmesi yaparken p değişkeni işlemciye göre sabittir ama f değişkendir bunu da göz önünde bulundurun.

• @OverClocK1ng

http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=288
    bu 2500k ile karşılaştırması oyunlarda bütün testlerde geçilmiş

http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=203
    bu da 1100t ile karşılaştırması oyunlarda başabaş

2500k varken 50-100tl fazla verip fx8150 al denebilecek bir kıstas göremiyorum ben
    amd nin ben de iyi cpu çıkarmasını isterim ki rekabetten yararlanıp ucuza cpu alabilelim
    ama bu fx serisi olmamış bunu kabul etmek lazım artık

• @-erna-
    HAKLSISIN.
    PEKİ 8120 ALINABİLİR Mİ?
    BENCE ALINIR SENCE GÖRÜŞÜN NEDİR_?
  • Tartışmaya gerek yok.

AMD'nin en hızlı işlemcisi;

Core i7-2600K'dan yavaş
    Core i5-2500K'dan yer yer yavaş
    Phenom II X6 1100T'den yer yer yavaş.

2600K haricindeki işlemcilerden daha pahalı
    Çok daha fazla güç tüketiyor
    i7 2700K geleceği için 2600K'nın fiyatı da düşececk
    Sandy Bridge-E geliyor
    22nm saymıyorum bile.

Evet hala neyi tartışıyorsunuz.

Tabii ki oyunlarda FX-8150 ya da i5-2500K alınabilir zaten yük ekran kartındadır. Ama teknoloji yarışından, daha iyi-güçlü-verimli-sürdürülebilir mimari tasarımdan bahsediyorsak AMD iki kere sınıfta kalmıştır.
  • Yaklaşık 1,5 saat önce 2500k için 1,49V verdim 5 GHZ olarak açtım. 1,5 saat kadar Battlefield Bad Company 2 Single olarak oynadım. Ayarlar 4XAA 16X AF Full HIGH olarak. Oyunun single'ı Multiplayera göre daha detaylı ve daha düşük skorludur. 1,5 saat çat demedi çatır çatır da oynadı. Açıkçası beklemiyordum mutlaka bir yerde tıkarnır diye olmadı. Ben yine 1,20 ile 4,0 GHZ olarak kullanmaya devam edeceğim tabi ki.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 12 Ekim 2011; 14:24:30 >
  • Yorumlara bakılırsa bütün amd hayranlarıda artık hayal kırıklığına uğramış

AMD taraftarları Inteli savunan yorumlara - basarak yaranıza daha çok tuz basıyorsunuz
  • Böyle bir voltaj var mı be yaaaa.....

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

@OverClocK1ng

2500k varken 50-100tl fazla verip fx8150 al denebilecek bir kıstas göremiyorum ben
    amd nin ben de iyi cpu çıkarmasını isterim ki rekabetten yararlanıp ucuza cpu alabilelim

Allah Allah. Ben Türkçe konuşmuyor muyum yoksa siz mi Türkçe anlamıyorsunuz.
    Kaç gündür yırtınıyorum 8120 diye. Bana hâlâ "8150 al denilebilecek bir kıstas göremiyorum" diyorsunuz arkadaşlar.
    Ne olur yapmayın. Türkçe konuşuyorum. 8120 diyorum. Alooooooooooooooooo. 8150 değil. 8120 !

8120. Bak koca koca eşşek kadar büyüklükte yazdım.

@knnkpln
    Tamam arkadaşım. Ben 490 liraya bulabiliyorum 8120 yi. Sen istediğin yerden al. Ben en ucuz bulduğum fiyata bakarım. Peşin fiyatına bakarım.
    Çünkü işin içine kredi kartı girince birisi diyor bizde şu karta bu karta vade farksız, diğeri diyor bende 6 ay taksit az ama fiyat daha ucuz.
    En doğru karşılaştırma en ucuz peşin satan ile yapılır. Şu an da 490 liraya en ucuz T.B.'te var. Sen de 480 liraya buluyormuşsun. İşte fiyatlar aynı.
    Birisi 2600K nın kırpılmışı, diğeri 8150 nin kırpılmayıp çarpanı düşürülmüşü. Üstelik ileride çıkacak olan güncellemelerle artacak olan performansını da
    göz önünde bulundurarak 8120 diyorum.

Artık kimse bana 8150 dedin 8150 dedin de demesin sıktı artık.

8120

• yeni nesil tüm işelcilerde var o özellik çarpan ve votaj düşürme olayı ilk yapnda amd cool'n quiet
  • 2500k ve 2600k karsindaki durumu bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 12 Ekim 2011; 14:51:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

@-erna-
    HAKLSISIN.
    PEKİ 8120 ALINABİLİR Mİ?
    BENCE ALINIR SENCE GÖRÜŞÜN NEDİR_?

imzandaki sistemin üstüne alıcaksan tabii i değiştirme
    8120 nin 8150 den tek farkı 500mhz daha az hıza sahip olması
    ama oc testlerine bakmamız lazım fx 8150 den farkı olup olmadığını anlamamız için
    gene de ben olsam ucuz anakart+cpu isteniyorsa x6 1100t yi alırdım
    ama 200tl civarı daha anakart ve cpu ya verebilirim derseniz 2500k alırdım
    mesela şu an beklemedeyim q6600 3.4ghz de kasada duruyor

• @OverClocK1ng
    Seni dellendirmişler ama ben hep 8120 üzerinden konuştum.f/p konusunda kendince haklısın.Ha bahsettiğin güncellemeler belki 8120nin performansını yükseltecek ama güç tüketimi yine de düşmeyecek.Senin için f/p olan ürün başkası için f/p olmamaya devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 12 Ekim 2011; 14:44:16 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

@OverClocK1ng

Allah Allah. Ben Türkçe konuşmuyor muyum yoksa siz mi Türkçe anlamıyorsunuz.
    Kaç gündür yırtınıyorum 8120 diye. Bana hâlâ "8150 al denilebilecek bir kıstas göremiyorum" diyorsunuz arkadaşlar.
    Ne olur yapmayın. Türkçe konuşuyorum. 8120 diyorum. Alooooooooooooooooo. 8150 değil. 8120 !

8120. Bak koca koca eşşek kadar büyüklükte yazdım.

@knnkpln
    Tamam arkadaşım. Ben 490 liraya bulabiliyorum 8120 yi. Sen istediğin yerden al. Ben en ucuz bulduğum fiyata bakarım. Peşin fiyatına bakarım.
    Çünkü işin içine kredi kartı girince birisi diyor bizde şu karta bu karta vade farksız, diğeri diyor bende 6 ay taksit az ama fiyat daha ucuz.
    En doğru karşılaştırma en ucuz peşin satan ile yapılır. Şu an da 490 liraya en ucuz T.B.'te var. Sen de 480 liraya buluyormuşsun. İşte fiyatlar aynı.
    Birisi 2600K nın kırpılmışı, diğeri 8150 nin kırpılmayıp çarpanı düşürülmüşü. Üstelik ileride çıkacak olan güncellemelerle artacak olan performansını da
    göz önünde bulundurarak 8120 diyorum.

Artık kimse bana 8150 dedin 8150 dedin de demesin sıktı artık.

8120

arkadaşım benim mesajı alıntıladığın zaman 8150 hakkında konuşuyorduk
    sen diğer üyelerle 8120 muhabbetine girdin benle girmedin

• tamam beyler amd FX üretimini durdursun işlemcileri çöpe atsın sadece intel işlemci üretsin i7 2600 k 1000 TL olsun bu istediğiniz
  • Bunun üstüne söylencek iki şey var. Ya yine herzamanki gibi Anandtech yanlı test yapmış. Ya da FX8150 için tavsiye edilen satış fiyatı 180 USD+KDV..... Özellikle Winrar testi enteresan!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 12 Ekim 2011; 14:56:16 >

• quote:

@OverClocK1ng
    Seni dellendirmişler ama ben hep 8120 üzerinden konuştum.f/p konusunda kendince haklısın.Ha bahsettiğin güncellemeler belki 8120nin performansını yükseltecek ama güç tüketimi yine de düşmeyecek.Senin için f/p olan ürün başkası için f/p olmamaya devam edecek.
    Tamam güç tüketimine diyecek en ufak bir şeyim bile yok. Intel kraldır. Elini öperim. Bir de o 95 Watt da GPU da var.
    Adamlar güç tüketim verimliliğinde tavana vurmuşlar. Çok verimliler.

erna sen de haklısın da 8150 konusundaki fikrimi 5. veya 6. sayfada değiştirmiştim. Aynı özelliklerde 8120 varken 8150 zaten F/P da iyi olmuyor.
    Sen benden alıntı yaptın diye ben de öyle söyledim. Alınma. Hepimiz dostuz. Ne Intel ne de AMD nin bana bir faydası yok. Hangisine param yetiyorsa onu alırım anca.
    Ama ikisinden birisi olmazsa da yanarız. Hem de hepimiz. Ne kadar rekabet varsa o kadar kazançlı çıkıyoruz. Biliyorsuz zaten.

Şu an en iyi F/P işlemcisi 2500K ile 8120. Tabi performans odaklı işlemciler konusunda. Yani güçlü sınıfından olanlardan.
    8150 alacağıma 8120 alırım kalanı ekran kartı ve ram e yatırırım.

• yanılıyorsun arkadaşım şu an fiyat/ performans işlemcisi AMD cephesinde Phenom2 x4 lerdir. 80 dolara ucuz aldığın ve dahada ucuza satılan anakartlarını düşünürsek, fazla kafa kurcalamaa gerek yok.

bende çok isterdim bu yeni işlemcilerin çok iyi olmasına ama malesef değil.

Umarım amd phenom 2 üretimini durdurmaz.
  • quote:

quote:

@OverClocK1ng
    Tamam güç tüketimine diyecek en ufak bir şeyim bile yok. Intel kraldır. Elini öperim. Bir de o 95 Watt da GPU da var.
    Adamlar güç tüketim verimliliğinde tavana vurmuşlar. Çok verimliler.

erna sen de haklısın da 8150 konusundaki fikrimi 5. veya 6. sayfada değiştirmiştim. Aynı özelliklerde 8120 varken 8150 zaten F/P da iyi olmuyor.
    Sen benden alıntı yaptın diye ben de öyle söyledim. Alınma. Hepimiz dostuz. Ne Intel ne de AMD nin bana bir faydası yok. Hangisine param yetiyorsa onu alırım anca.
    Ama ikisinden birisi olmazsa da yanarız. Hem de hepimiz. Ne kadar rekabet varsa o kadar kazançlı çıkıyoruz. Biliyorsuz zaten.

Şu an en iyi F/P işlemcisi 2500K ile 8120. Tabi performans odaklı işlemciler konusunda. Yani güçlü sınıfından olanlardan.
    8150 alacağıma 8120 alırım kalanı ekran kartı ve ram e yatırırım.

Hocam ben de senelerce bu işe emeğimi paramı verdiysem, 90'lı yıllarda Haydarpaşa'dan Trenle Pendiğe sistem taşımışsam, bu işlemcinin fiyatı acayip iner. Bu fiyattan alınmayacağını bu sonuçlarla radikal indirimin zorunlu olduğunu işlemcide belki umulduğu kadar skorlar alınmasa da bunun bir AMD klasiği olarak el-mahkum fiyat uygulamasıyla düzeltileceğini kabul etmekten başka birşey yok. Fiyat 2500k'nın altına inerse bu işlemci 990 chipset anakart ile uyar. Başka söylenecek bir şey yok. Neticede hepimiz dostuz. Hatta kullanıcıların dostuyuz.....

• BENİM ANLADIĞIM ŞU GENELDE 2500 K İLE KIYASLANIYOR FX-8150 FİYAT OLARAK BAŞA BAŞ GİBİ AMA TESTLERE GÖRE YÜKTE FX-8150 2500K NIN 2 KATINA YAKIN ELEKTRİK TÜKETİYOR VE PERFORMANS OLARAKTA 2500 K NIN GERİSİNDE BU YÜZDEN BENCE AMD KAYBETMİŞTİR YAZILIM DAN BAHSEDİLİYOR AMA BU ŞU AN SADECE LAFDA O YÜZDEN BENCE AMD SINIFTA KALMIŞTIR
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

BENİM ANLADIĞIM ŞU GENELDE 2500 K İLE KIYASLANIYOR FX-8150 FİYAT OLARAK BAŞA BAŞ GİBİ AMA TESTLERE GÖRE YÜKTE FX-8150 2500K NIN 2 KATINA YAKIN ELEKTRİK TÜKETİYOR VE PERFORMANS OLARAKTA 2500 K NIN GERİSİNDE BU YÜZDEN BENCE AMD KAYBETMİŞTİR YAZILIM DAN BAHSEDİLİYOR AMA BU ŞU AN SADECE LAFDA O YÜZDEN BENCE AMD SINIFTA KALMIŞTIR

doğru yazılım diye daha başlangıçta başladı malesef.

8150, 280$
    2500K 215$

%25 fiyat farkı var ve 2500K daha ucuz olmasına rağmen çok daha performanslı, güç tüketiminide düşünürsek.

AMD harakirimi yapıyor anlamadım.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.