Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cose Turche

quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

quote:

quote:

quote:

işlemci kagıt üstünde 8 çekirdek gibi gözüksede çoğu birimi ortak olarak kullandıgından 4 çekirdekli diyebiliriz,AMD bunu biraz daha sevimli hale getirip 4 modüllü demiş,4 ana çekirdeğin 4 yardımcı çekirdeği var gibi,oysaki 4 çekirdek 4 izlek olarak tanıtım yapılsaydı bu kadar tepki almazdı,zaten yer yer x6 ya geçilmesinin sebebide bu çekirdeklerin ortak kullandıgı noktalar olasa gerek..gerçi 4 çekirdek 4 izlek diye tanıtım yapsalar fiyatı x6dan yüksek tutma ihtimalleri yoktu,işlemci 4 modüllü(yani 4 ana çekirdekli) bir işlemciye göre iyi olmuş zaman içersinde 6 modüllü modelleri gelecektir,yeni revizyonlar ufak güncellemeler alacaktır,olmamış dersek haksızlık olur,çok iyi olmuş dersek fanlık olur,fiyat olarak FX 8120 = 2500K performans olarak FX 8120 > 2500K yani alınabilecek bir işlemcisi mevcut..8120 2500k ile 2600k arasında bir işlemci,bence tam fiyatını hak eden bir işlemci..

2500k ile 8120 fiyatının aynı olduğunu performans olarak 8120 nin 2500k dan iyi olduğunu neye dayanarak söylüyorsun.Yukarıdaki techspotun incelemesine göre 2500k daha iyi.Şuan teknobiyotikte fx8120 fiyatı var 520 TL 2500k da piyasada ortalama 480 TL bulabiliyorsun.Sonuç olarak yıllardır hazırlığı yapılan yeni işlemci gerçekten her yönden beklentileri karşılıyor mu.

hocam 8120 nin fiyatına teknobiyotikten bakıorsunuzda 2500k yı neden piyasadaki fiyatları örnek göstererek fiyatlandırıyorsunuz,2500k yada teknobiyotikten bakın,fiyatların aynı oldugunu göreceksiniz 31 ekime kadar bütün firmalar getirir o işlemciyi,sanırım siz küçük ibareyle lower is better yazan kısımlardada bar daha yüksek oldugundan 2500K yı iyi sandınız

Fritz Chess 2012 haricinde o tablolarda fx8120 iyi olduğu bir tablo göster bana.Ayrıca ingilizcem var olmasa bile zaten tablolara iyi den kötüye doğru sıralanmış bunda anlaşılmayacak birşey yok bence sen çözememişsin olayı.Ayrıca bana git teknobiyotikten al demiyorlar nerde ucuz bulursam oradan alırım fiyat karşılaştırması yapmam için aynı yere bakmak zorunda değilim sonuçta bu piyasa araştırması.Hadi seni mi kırcam fiyatları aynı olsun.Güç tüketiminden hiç bahsetmiycem.Ama anlamadığım olay şu güç kaynağı alırken artık en aşağı +80plus bronze almaya dikkat ediyorken işlemciye gelince neden herkes şunu diyor "işlemciye bu kadar parayı veren,elektriği mi düşünür".Elektrik parasını geçtim sonuçta verimlilik önemliyse aynı performansı veren iki farklı işlemciden neden daha fazla elektrik tüketeni alayım hadi ben bireysel kullanıcı olarak aldım diyelim.Bilgisayarlarını yenilemek isteyen bir şirket,kurum veya kuruluş neden daha fazla elektrik parası ödemek istesin.Bireysel kullanıcı için f/p olarak gelen bir işlemci bir kurum için f/p olmayabilir.O yüzden bir işlemciye f/p derken çok iddalı olunmamak lazım.

2012 haricindekilerin hepsi eski program oda ayrı bir tartışma konusu olur fakat yinede orada dikkat edilecek en önemli programlar photoshop,cinebench ve 7zip,oyun testlerine gelince dh videosunda oyunda daha iyi bir tablo çizen işlemci anandtech testlerinde özellikle civ 5 te nasıl o kadar fark yemiş anlamış değilim,birde agresif olmayın hocam ben zaten i5 2500k kullanıyorum yani 8120 nin iyi olması benim ne işime gelir ki?güç tüketimi konusunda zaten amd yi hep yerden yere vurmuşumdur 8120 dememin sebebide güç tüketimi konusu 95 watt çünkü işlemci en azından 95 watt olan modeli var,ingilizceniz var yokta demedim o yazı dikkat çekmiyor onu belirtmek istedim..Objektif yaklaşmaya çalışıyorum çıkan işlemci kötü işlemci değil en iyiside değil,gerçekle yüzleşilecek durumlarda i5 2500 k ile 2600k arasında bir işlemci 8150 alınmaz ama pek hala 8120 o fiyatla alınabilir...

Alaycı bir şekilde "sanırım siz küçük ibareyle lower is better yazan kısımlardada bar daha yüksek oldugundan 2500K yı iyi sandınız "derseniz aynı oranda agresiflik görmüş olabilirsiniz.Güç tüketimine gelince 95w tdp değerinin aslında çekilen gücü göstermediğini bilmeniz gerek diye düşünüyorum.Ayrıca açıklama yapmayayım isterseniz.Bana söylemişsiniz ama tabloda görüleceği gibi yük altında fx8120 çektiği güç belli.
    AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme

• kafam karma karışık

AMD geçmekle hata mı yaptık yoksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

kafam karma karışık

AMD geçmekle hata mı yaptık yoksa

Yok dostum olur mu öyle şey.Aldığın günün şartlarında hatta şimdi de x4 955 güzel işlemci.Şuan sadece ön değerlendirme yapıyoruz daha bunun ivy bridge var sandbridge-e var.2 nesil buldozer var,var da var
  • inşallah sevindirici haberler bekliyoruz
  • amdlerde genel bi cache sorunu var. anandtechte 8150nin l2 l3 gecikmeleri intelin 2 katı fazla çıkmış. phenomda l3 aynı şekilde.
  • Bence amd fiyatına göre kötü işlemci yapmamış fiyatına göre.Overclock yeteneği baya iyi gibi duruyor fx lerin.Her modüle 2 çekirdek koyarak 8 çekirdek yapmışlar.Şimdi yazılımlar desteklemiyor olabilir puanlar sonuçlar bu yüzden düşük olabilir.İlerleyen aylarda her şey belirli olur.Bence amd deki en büyük sorun çok büyük beklentiler yaratıp adını bulldozer fx koymuşlar ve 8 çekirdek diye reklam yapıyorlar.4100 ün zaten fx olacak bir durumu yok.Bu beklentiler yaratılmasaydı şimdi durum böyle olmazdı.Belki de sandy bridge nin bu kadar iyi olmasını onlarda beklemiyordu.yoksa eski seri i5 ve i7 lere göre bulldozer iyi ve kıyaslanabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

nihayet videoyu baştan sona izleyebildim . Ürün f/p olarak gayet yeterli . inteli geçmiş geçmemiş önemli değil . AM3+ ready sistemi intelden yavaş diye değiştirmeyeceğim herhalde :)i7 ile 10-20% daha iyi performans almak için yapılması gereken harcam 1300-1500 TL . cpu , anakart , ram . Yemişim inteli .

aynen senin gibiyim ve senin gibi düşünüyorum
  • Epic return diyor ama bence EPIC FAIL bu, bu kadarda kötü olmazki hem 5 senelik çalışma hemde yeni mimari... yok ya ben i5 2500K alacaktım vazgeçmedimde.
  • 8150 tr de 280 dolar
  • BullShit
  • AMD yi isteyenlere

anakart Gigabyte 970A-D3 isterlerse verebilirim.Daha 10 günlük...
  • quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

8150 tr de 280 dolar

264,85 $+KDV
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

işlemci kagıt üstünde 8 çekirdek gibi gözüksede çoğu birimi ortak olarak kullandıgından 4 çekirdekli diyebiliriz,AMD bunu biraz daha sevimli hale getirip 4 modüllü demiş,4 ana çekirdeğin 4 yardımcı çekirdeği var gibi,oysaki 4 çekirdek 4 izlek olarak tanıtım yapılsaydı bu kadar tepki almazdı,zaten yer yer x6 ya geçilmesinin sebebide bu çekirdeklerin ortak kullandıgı noktalar olasa gerek..gerçi 4 çekirdek 4 izlek diye tanıtım yapsalar fiyatı x6dan yüksek tutma ihtimalleri yoktu,işlemci 4 modüllü(yani 4 ana çekirdekli) bir işlemciye göre iyi olmuş zaman içersinde 6 modüllü modelleri gelecektir,yeni revizyonlar ufak güncellemeler alacaktır,olmamış dersek haksızlık olur,çok iyi olmuş dersek fanlık olur,fiyat olarak FX 8120 = 2500K performans olarak FX 8120 > 2500K yani alınabilecek bir işlemcisi mevcut..8120 2500k ile 2600k arasında bir işlemci,bence tam fiyatını hak eden bir işlemci..

2500k ile 8120 fiyatının aynı olduğunu performans olarak 8120 nin 2500k dan iyi olduğunu neye dayanarak söylüyorsun.Yukarıdaki techspotun incelemesine göre 2500k daha iyi.Şuan teknobiyotikte fx8120 fiyatı var 520 TL 2500k da piyasada ortalama 480 TL bulabiliyorsun.Sonuç olarak yıllardır hazırlığı yapılan yeni işlemci gerçekten her yönden beklentileri karşılıyor mu.

hocam 8120 nin fiyatına teknobiyotikten bakıorsunuzda 2500k yı neden piyasadaki fiyatları örnek göstererek fiyatlandırıyorsunuz,2500k yada teknobiyotikten bakın,fiyatların aynı oldugunu göreceksiniz 31 ekime kadar bütün firmalar getirir o işlemciyi,sanırım siz küçük ibareyle lower is better yazan kısımlardada bar daha yüksek oldugundan 2500K yı iyi sandınız

Fritz Chess 2012 haricinde o tablolarda fx8120 iyi olduğu bir tablo göster bana.Ayrıca ingilizcem var olmasa bile zaten tablolara iyi den kötüye doğru sıralanmış bunda anlaşılmayacak birşey yok bence sen çözememişsin olayı.Ayrıca bana git teknobiyotikten al demiyorlar nerde ucuz bulursam oradan alırım fiyat karşılaştırması yapmam için aynı yere bakmak zorunda değilim sonuçta bu piyasa araştırması.Hadi seni mi kırcam fiyatları aynı olsun.Güç tüketiminden hiç bahsetmiycem.Ama anlamadığım olay şu güç kaynağı alırken artık en aşağı +80plus bronze almaya dikkat ediyorken işlemciye gelince neden herkes şunu diyor "işlemciye bu kadar parayı veren,elektriği mi düşünür".Elektrik parasını geçtim sonuçta verimlilik önemliyse aynı performansı veren iki farklı işlemciden neden daha fazla elektrik tüketeni alayım hadi ben bireysel kullanıcı olarak aldım diyelim.Bilgisayarlarını yenilemek isteyen bir şirket,kurum veya kuruluş neden daha fazla elektrik parası ödemek istesin.Bireysel kullanıcı için f/p olarak gelen bir işlemci bir kurum için f/p olmayabilir.O yüzden bir işlemciye f/p derken çok iddalı olunmamak lazım.

2012 haricindekilerin hepsi eski program oda ayrı bir tartışma konusu olur fakat yinede orada dikkat edilecek en önemli programlar photoshop,cinebench ve 7zip,oyun testlerine gelince dh videosunda oyunda daha iyi bir tablo çizen işlemci anandtech testlerinde özellikle civ 5 te nasıl o kadar fark yemiş anlamış değilim,birde agresif olmayın hocam ben zaten i5 2500k kullanıyorum yani 8120 nin iyi olması benim ne işime gelir ki?güç tüketimi konusunda zaten amd yi hep yerden yere vurmuşumdur 8120 dememin sebebide güç tüketimi konusu 95 watt çünkü işlemci en azından 95 watt olan modeli var,ingilizceniz var yokta demedim o yazı dikkat çekmiyor onu belirtmek istedim..Objektif yaklaşmaya çalışıyorum çıkan işlemci kötü işlemci değil en iyiside değil,gerçekle yüzleşilecek durumlarda i5 2500 k ile 2600k arasında bir işlemci 8150 alınmaz ama pek hala 8120 o fiyatla alınabilir...

Alaycı bir şekilde "sanırım siz küçük ibareyle lower is better yazan kısımlardada bar daha yüksek oldugundan 2500K yı iyi sandınız "derseniz aynı oranda agresiflik görmüş olabilirsiniz.Güç tüketimine gelince 95w tdp değerinin aslında çekilen gücü göstermediğini bilmeniz gerek diye düşünüyorum.Ayrıca açıklama yapmayayım isterseniz.Bana söylemişsiniz ama tabloda görüleceği gibi yük altında fx8120 çektiği güç belli.
    AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme

aksine hocam sürç-i lisan ettiysem affola alaycılık tarzım değildir,klavyeden bu tarz algılamalar olabiliyor zaman zaman,TDP içinise benim bildiğim 95 Watt tdp her daim 95 wattır,yani işlemcinin çekeceği güç max 95 wattır overclock(turbo core hızları aşılırsa) yapılmazsa bunu geçmez,geçerse zaten anakartların desteği yoksa sonu iyi olmaz 140 watt TDP li phenom larla anakart haşat etenleri çok gördüm,o tablolarda yer alanlar toplam güç tüketimleridir yani sistemin çektiği toplam güç yoksa işlemci o değerlere çıkarsa çok canımız yanar..formül basit zaten P = V . I yani V arttıkça doğal olarak P de artacaktır..

• Tartışmaya gerek yok.

AMD'nin en hızlı işlemcisi; Core i7-2600K'dan yavaş...
    Core i5-2500K'dan yer yer daha yavaş...
    Phenom II X6 1100T'den yer yer
    daha yavaş...
    2600K haricindeki işlemcilerden daha pahalı....
    Çok daha fazla güç tüketiyor...
    i7 2700K geleceği için 2600K'nın fiyatı daha da düşecektir..
    Sandy Bridge-E geliyor...
    22nm saymıyorum bile.

Evet hala neyi tartışıyorsunuz.

Tabii ki oyunlarda FX-8150 ya da i5-2500K alınabilir zaten yük ekran kartındadır. Ama teknoloji yarışından,
    daha iyi-güçlü-verimli-sürdürülebilir mimari tasarımdan bahsediyorsak
    AMD iki kere sınıfta kalmıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle gereksiz bir işlemciyi niye piyasayar sürerler anlamadım vallaha. Batmak istiyoruz diye bağrıyorlar sanki.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

aksine hocam sürç-i lisan ettiysem affola alaycılık tarzım değildir,klavyeden bu tarz algılamalar olabiliyor zaman zaman,TDP içinise benim bildiğim 95 Watt tdp her daim 95 wattır,yani işlemcinin çekeceği güç max 95 wattır overclock(turbo core hızları aşılırsa) yapılmazsa bunu geçmez,geçerse zaten anakartların desteği yoksa sonu iyi olmaz 140 watt TDP li phenom larla anakart haşat etenleri çok gördüm,o tablolarda yer alanlar toplam güç tüketimleridir yani sistemin çektiği toplam güç yoksa işlemci o değerlere çıkarsa çok canımız yanar..formül basit zaten P = V . I yani V arttıkça doğal olarak P de artacaktır..

Test sistemleri anakart dışında aynı ve o tablolar anakartın sistemden çektiği toplam gücü gösteriyor ki sistemlerde sadece 2 işlemci tam yükte çalışınca toplam çekilen gücü görüyoruz yoksa bütün sistem parçaları tam yükte değil.Söz gelimi tabloda gözüken 2500k ile fx8120 sistemler arasındaki 75w lık güç tüketimi farkı işlemciden kaynaklanıyor.

TDP=Thermal Design Power=Isıl güç tasarımı.İşlemcinin ürettiği ısı enerjisinin watt cinsinden değeri.Yani işlemcinin çektiği güçle ürettiği ısı enerjisinin birbirlerinde ayrılar ama işlemci üreten firmalar bu 2 değeri birbirine yakın tutarak tdpyi hep işlemcinin çektiği güç olarak lanse ettiler,açıkçası biz de yedik.TDP sabit bile olsa işlemci yüzünden sistemin çektiği güç farklılık gösteriyor.

• AMD nin bana göre kaybı bu iş makinesini fazla abartması i7 950 %50 hızlı olcak vs.. belkide hızlıdır yazılımsal destek lazımmış deniyor tüm incelemelerde, şöyle birşey var amd nin en lı x4 ü x6 1055t'den hızlı oyunlarda daha başırılı x6 da x4 den sonra çıktı ama bu kadar son kullanıcı heveslendirilip böyle bir şey üretmediler aynı yorumlar x6 içinde gelirdi diyorum,amd şimdi bulldozer için fazla yaygara yapmasaydı kendi için daha iyi olur ben ne amd'yi ne intel'i sovunurum sonuçta satılan işlemcinin paraları bana gelmiyor bakarım bütçeme en uygun iş yapan hangisi ise onu alır gerisine karışmam aşağıda x4 980 vs. x6 1055 testi var bakın görün x4 daha mantıklı seçim ikisi arasında

http://www.anandtech.com/bench/Product/147?vs=362

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 13 Ekim 2011; 15:20:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unity100

daha onceden onay bekledigi icin onceki sayfada kalan ve buyuk ihtimalle kimsenin gormeyecegi yorumumu buraya tekrar alintilamak istiyorum :

quote:

Orijinalden alıntı: unity100

abi ammmma abartmissiniz haaaa. kimsenin kullanmadigi performans icin bin turlu kiyamet koparmissiniz.

ne yapiyorsunuz gunluk kullaniminizda intelin kutuphanelerini kullanan superpi programini koyup benchmark mi yapiyorsunuz. bilgisayarinizin amaci bu mu ?

elimde bir phenom 4 cekirdek var, onu bile aldigima pismanim simdi. gamingde bile kullanilmiyor bu kadar islemci. islemci performansina atilan para gunumuzde bos. tamamen bos. bulldozer anakart phenom islemci aldim taktim, simdi diyorum FM1 islemci alip yanina bi 6670 kart taksam cok daha fazla performans alacakmisim oyunda.

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/A8-3850_Fusion_GPU_Performance/5.html

ezik denen FM1 islemcinin oyun performansina bak. crysiste intelin sadece 200 dolarlik islemcisi arti 100 dolarlik anakarti fiyatina islemci, grafik cekirdek, anakart, ve ekstra ekran karti alip 80 fps yapabiliyorsam ben, fazlasina gerek yoktur arkadas.

http://www.anandtech.com/show/4476/amd-a83850-review/6

starcraft 2 de default 80 fps. daha ne olsun.

http://techreport.com/articles.x/21730/8

quote:

Orijinalden alıntı: Menow
    Aylardır Buldozer bekleyen vatandaşların bir kısmı (bu bende olabilirdim) şimdi ellerindeki buldozer anakartları satıp INTEL'e yönelmeye çalışacaklardır.

esek miyiz niye anakartimizi satip intele yonelmeye calisacakmisiz anlamiyorum. video encoding mi yapiyorum profesyonel olarak, cad/cam mi yapiyorum. niye elimdeki anakarti satip kullanmayacagim performans (az bir fark hem de) icin gidip esek yukuyle paray baska firmaya verecegim ?

......................

quote:

Orijinalden alıntı: VvictorR

amd f/p de iyi diyenler! bir de güç tüketim değerlerine bakın uzun vadede intel karlı olacaktır ;)

en agir oyun kullaniminda dahi cpunun buyuk kismi bosta kalirken ne guc tuketimi, ne kari.

................

ben phenom aldigima bile pismanim. gunumuzde agir kullanicinin dahi evde ciddi islemci yuku gerektiren bir sey yapmadigini gordum. sanirim islemciler artik kullanicilarin yuzde 90 inin gunluk ve hatta oyun ihtiyaclarini islem gucunun astigi noktayi coktaan gecmis.

kim neyi kullanmıyomuş? nasıl anladın sen onu bi de bakam.

Edit: kaldıkı dediğin yine çok anlamsız çünkü sistem boştayken bile arada bi değer farkı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VictorSanchez -- 13 Ekim 2011; 16:09:14 >

• sandy bridge-E yada ivy bridge her neyse tam adı gelicek olan işlemcinin, düşük watt olucak diye hatırlıyorum, 65w civarı , şu anki i5 i7 lerden daha iyi OC olucak ve %10 civarında daha performanslı olucak diye biliyorum, yanlışım varsa lütfen düzeltin.
    http://www.anandtech.com/show/4830/intels-ivy-bridge-architecture-exposed/6
    intel watt düşürmeye ve performans arttırmaya devam ederken, f/p amd nin watt yükseltme ve yeterince performans verememesi biraz düşündürücü gercekten.
  • Orijinalden alıntı: knnkpln

Test sistemleri anakart dışında aynı ve o tablolar anakartın sistemden çektiği toplam gücü gösteriyor ki sistemlerde sadece 2 işlemci tam yükte çalışınca toplam çekilen gücü görüyoruz yoksa bütün sistem parçaları tam yükte değil.Söz gelimi tabloda gözüken 2500k ile fx8120 sistemler arasındaki 75w lık güç tüketimi farkı işlemciden kaynaklanıyor.

TDP=Thermal Design Power=Isıl güç tasarımı.İşlemcinin ürettiği ısı enerjisinin watt cinsinden değeri.Yani işlemcinin çektiği güçle ürettiği ısı enerjisinin birbirlerinde ayrılar ama işlemci üreten firmalar bu 2 değeri birbirine yakın tutarak tdpyi hep işlemcinin çektiği güç olarak lanse ettiler,açıkçası biz de yedik.TDP sabit bile olsa işlemci yüzünden sistemin çektiği güç farklılık gösteriyor.

aslında yediğimiz bişe yok watt Joule / saniyeye de eşit sonuçta ve güç birimi yani birimi olmayan bişeyi firmalar bu şekilde paylaşamaz zaten ama ters algılamışız onun sebebi sizinde belirttiginiz gibi laf cambazlıgı,o zaman çekilen güç değişecektir muhakkak ama onunda bir sınırı olması lazım sonuçta işlemcinin max kaç amper max kaç volt çekeceği belli...zaten önemli miktarda tam yükte güç çekecek bir parça kalıyor oda ekran kartı, 3d mark açıp amper metreyi prize sokacam şimdi ben hala daha aradaki güç tüketimine ragmen 8120 nin alınabileceği kanaatindeyim, çünkü yepyeni bir mimari K gibi bir zorunluluğu yok,overclock ile ilgilenmeyen biri için bile max frekansı yüksek,ev kullanıcısının yapabileceği şeylerde zaman zaman daha başarılı(winrar,video convert) ve en nihayetinde günün birinde çekirdek diye yanıp tutuşan uygulamalar geldiğinde daha başarılı olacak,örneğin ben bir gta 4 karşılaştırması görmek isterdim...

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.