Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tşk testler için.. bence sonuçlar mantıklı görünüyor..
    önemli olan fiyat oldu artık fiyatlara göre durum şekillenir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: -erna-
    abartmayın dediğin fiyatlar vatanın fiyatları
    tamam biraz pahalıdır belki ama sonuçta bu fiyata satılıyor orada
    x6 1100t yi 440-450tl ye satan yerler de var
    asıl önemli olan kısım x6 1100t den genellikle daha düşük performans vermesi ve daha paha olması
    amd öyle bir cpu yapmış ki hiçbir yerinden tutup da he ben bu cpu yu şunun için aldım diyemiyorsunuz
    tdp uçmuş performans yerlerde

Dostum, iyi de yani sence önemli olan sentetik testlerde iyi olması mı yoksa gerçek hayatta mı? Winrar ve oyunlar gerçek hayat. Bunlarda kötü olup sentetik testlerde veya SuperPi de kötü olsaydı ama günlük kullanımda yavaş olsaydı daha mı iyiydi.
    İşlemci oyunda iyi , winrar'da iyi. Yani gerçek hayatta iyi. Fiyatı da iyi. Bence en önemlisi oyun. TDP sine bir şey demeyeceğim. Onda haklısın. Çok olmuş.

quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE
    dostum -elektrikchi- hala neyini savunuyorsun amd nin merak ediyorum..
    yepyeni işlemci çıkarıp eski işlemcisinden geride kalmak ve halen sb mimarisini geçememk -ki kaç yıldır güya bu mimariye hazırlanıyorlardı - rezilliktir..
    bunu bir amd kullanıcısı olarak soyluyorum ki herkes de aynı seyi soyluyor..daha da fanatiklik yapmaya gerek yok..
    AMD ne yazıkki leş etti olayı bi şey beceremediler yazıklar olsun..

Elektrikchi diye bana mı dedin bilmiyorum ama ben işlemci çok iyi demiyorum. Fiyatına göre oyunlarda iyi diyorum. Bir işlemciden genelde zaten oyunda iyi olması beklenir. Fiyatı da 127 lira daha ucuz. Daha ne yapsın. AMD görmüş performansına göre fiyat koymuş işte. Yapabileceği bir şey yok..
    Bu arada sen gerçekten HoLY.oNE mısın? 10 yıldan beridir bildiğim Tahribat.com'un sahibi. Siteye girdiğimde 16 yaşındaydı.. :)

• Özellikle güncel uygulamalardaki performansı umut verici

3DMark 2011 ve Video encoding'te de başarılı

Guru3D'nin incelemesinde dikkatinizi çekmek istediğim nokta:

"To put it very simple, the hardware needs the software in order to shine. However, the problem remains that most software anno 2011 certainly doesn't multi-thread as well as we all would have hoped."

Yani anlıyacağınız gibi gerçekten yazılımsal bir problem var bunlarda aşıldığında gerçek gücünü
    gösterecektir diye düşünüyorum

Anandtech de de Win 7 de Bulldozer optimizasyonuna ihtiyaç olduğundan bahsediliyor

Ortada o kadar ümitsiz bir tablo yok işlemciye yük bindiren uygulamalarda 2600K ile başa çıkabiliyor dahası OC'a çok iyi tepki veriyor bakınız Guru3d.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: -erna-
    abartmayın dediğin fiyatlar vatanın fiyatları
    tamam biraz pahalıdır belki ama sonuçta bu fiyata satılıyor orada
    x6 1100t yi 440-450tl ye satan yerler de var
    asıl önemli olan kısım x6 1100t den genellikle daha düşük performans vermesi ve daha paha olması
    amd öyle bir cpu yapmış ki hiçbir yerinden tutup da he ben bu cpu yu şunun için aldım diyemiyorsunuz
    tdp uçmuş performans yerlerde

Dostum, iyi de yani sence önemli olan sentetik testlerde iyi olması mı yoksa gerçek hayatta mı? Winrar ve oyunlar gerçek hayat. Bunlarda kötü olup sentetik testlerde veya SuperPi de kötü olsaydı ama günlük kullanımda yavaş olsaydı daha mı iyiydi.
    İşlemci oyunda iyi , winrar'da iyi. Yani gerçek hayatta iyi. Fiyatı da iyi. Bence en önemlisi oyun. TDP sine bir şey demeyeceğim. Onda haklısın. Çok olmuş.

quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE
    dostum -elektrikchi- hala neyini savunuyorsun amd nin merak ediyorum..
    yepyeni işlemci çıkarıp eski işlemcisinden geride kalmak ve halen sb mimarisini geçememk -ki kaç yıldır güya bu mimariye hazırlanıyorlardı - rezilliktir..
    bunu bir amd kullanıcısı olarak soyluyorum ki herkes de aynı seyi soyluyor..daha da fanatiklik yapmaya gerek yok..
    AMD ne yazıkki leş etti olayı bi şey beceremediler yazıklar olsun..

Elektrikchi diye bana mı dedin bilmiyorum ama ben işlemci çok iyi demiyorum. Fiyatına göre oyunlarda iyi diyorum. Bir işlemciden genelde zaten oyunda iyi olması beklenir. Fiyatı da 127 lira daha ucuz. Daha ne yapsın. AMD görmüş performansına göre fiyat koymuş işte. Yapabileceği bir şey yok..
    Bu arada sen gerçekten HoLY.oNE mısın? 10 yıldan beridir bildiğim Tahribat.com'un sahibi. Siteye girdiğimde 16 yaşındaydı.. :)

Yukarıdaki bi arkadaşın verdiği linkteki testlerde winrar da iyi olarak gözükmüyor 2500k çok daha iyi.Hatırladığım kadarıyla 2500k 8150den ucuzdu değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 12 Ekim 2011; 13:01:07 >

• O muhtemelen single core testidir, techspotun incelemesine bakmanı tavsiye ederim.

Birde donanımhaberin incelemesi ile anandtechin incelemesi arasında bile dağlar kadar fark var beni şaşırttı doğrusu, Bulldozerler donanimhaberin testinde diğer sitelere göre ortalama yüzde 25-50 arası daha yavaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: PROOF#
    bir bilgisayar toplanırken sadece oyun amacıyla mı toplanır anlamış değilim ki, performans olarak oyunu baz alabilirsin normaldir, ama test şunu gösteriyor, bazı uygulamalarda Phenom II X6' nın bile gerisinde kalmış yeni nesil bir mimarınin başarısından söz edilmesi biraz, hatta biraz da değil baya bir ahmaklık olur.
    Bir bilgisayardan hızlı olması beklenen 3-4 şey vardır. Kalkıp da işlemcinin, yazı yazarken hızlı olması beklenmez değil mi?
    Yani çok hızlı 10 parmak daktilo yazar gibi P4 işlemcide de yazarım. Bunun için işlemci gerekmiyor.
    Sentetik testler de bir yere kadar. Her gün test yapsan da bir süre sonra sıkılırsın bir katkısın yok.
    1080p video izlerken 2 çekirdekli güncel bir işlemci de gayet yeterli. Onda da pek gerekmiyor.

Ne için gerekiyor peki? Neyde hızlı olması lazım işlemcinin ?

- Oyunlarda : Evet. En önemlisi.
    - Ben sürekli film indiriyorum falan. Dosya açarken : Evet. Benim için önemli.
    - Render da : İş amaçlı kullanımda tamam. Ev kullanıcısı için iyi olmasa da olur.
    - Video dönüştürme : Cuda var, Stream var. Buna rağmen zaten bu 8150 veya 2600K gibi işlemciler zaten hızlı yapıyorlar bu işlemi.

Şimdi:

8150 Render da kötü: İyi o zaman almayın. Zaten bu iş işlemcisi değil. Ne yani. Bunu bilmiyormuydunuz. İş için Opteron alın. Bu normal masaüstü işlemci.
    8150 Video dönüştürme de kötü / kötü mü? : Cuda ile Stream ile dönüştürün. 8150 alacağınız zaman cebinize kalacak olan 127 lirayı ekran kartına yatırın bakın nasıl daha hızlı dönüştürüyor.
    8150 Oyunda başarılı: Zaten oyun dediğimiz şey en önemli kıstas. Oyun harici neyde hızlı olmalıydı. Internet'te mi ?
    8150 Sıkıştırmada çok iyi: Süper işte. 4 tane istenilen beklentilerin en önemli 2 tanesini karşılıyor. Fiyatta da daha başarılı.

İstediğiniz ne ki valla anlamıyorum. Atlasın zıplasın. Sentetik testlerde çok süper olsun, gerçek kullanımda çuvallasın mı ?

• işlemci kagıt üstünde 8 çekirdek gibi gözüksede çoğu birimi ortak olarak kullandıgından 4 çekirdekli diyebiliriz,AMD bunu biraz daha sevimli hale getirip 4 modüllü demiş,4 ana çekirdeğin 4 yardımcı çekirdeği var gibi,oysaki 4 çekirdek 4 izlek olarak tanıtım yapılsaydı bu kadar tepki almazdı,zaten yer yer x6 ya geçilmesinin sebebide bu çekirdeklerin ortak kullandıgı noktalar olasa gerek..gerçi 4 çekirdek 4 izlek diye tanıtım yapsalar fiyatı x6dan yüksek tutma ihtimalleri yoktu,işlemci 4 modüllü(yani 4 ana çekirdekli) bir işlemciye göre iyi olmuş zaman içersinde 6 modüllü modelleri gelecektir,yeni revizyonlar ufak güncellemeler alacaktır,olmamış dersek haksızlık olur,çok iyi olmuş dersek fanlık olur,fiyat olarak FX 8120 = 2500K performans olarak FX 8120 > 2500K yani alınabilecek bir işlemcisi mevcut..8120 2500k ile 2600k arasında bir işlemci,bence tam fiyatını hak eden bir işlemci..

• bencede 8120 tam alınabilecek bir işlemci....
  • Tabii ki. Tüm özellikleri 8150 ile aynı. Sadece saat hızı düşük o kadar. Üstelik daha ucuz.

Şimdi 2500K nın 6Mb Cache ve 4 çekirdekli olan yerine 8 Mb Cache ve 4 çekirdek + 4 Thread lı olan ama hızı 3.4 Ghz değil de 2.8 Ghz olup fiyatı 2600K dan 50$ daha ucuz olanı olsaydı gidip 2600K alır mıydınız ? İşte bu yüzden en başarılı F/P işlemcisi 8120. 8150'den hiçbir şey kırpılmamış. Fiyatı da çok iyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 12 Ekim 2011; 13:31:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cose Turche

işlemci kagıt üstünde 8 çekirdek gibi gözüksede çoğu birimi ortak olarak kullandıgından 4 çekirdekli diyebiliriz,AMD bunu biraz daha sevimli hale getirip 4 modüllü demiş,4 ana çekirdeğin 4 yardımcı çekirdeği var gibi,oysaki 4 çekirdek 4 izlek olarak tanıtım yapılsaydı bu kadar tepki almazdı,zaten yer yer x6 ya geçilmesinin sebebide bu çekirdeklerin ortak kullandıgı noktalar olasa gerek..gerçi 4 çekirdek 4 izlek diye tanıtım yapsalar fiyatı x6dan yüksek tutma ihtimalleri yoktu,işlemci 4 modüllü(yani 4 ana çekirdekli) bir işlemciye göre iyi olmuş zaman içersinde 6 modüllü modelleri gelecektir,yeni revizyonlar ufak güncellemeler alacaktır,olmamış dersek haksızlık olur,çok iyi olmuş dersek fanlık olur,fiyat olarak FX 8120 = 2500K performans olarak FX 8120 > 2500K yani alınabilecek bir işlemcisi mevcut..8120 2500k ile 2600k arasında bir işlemci,bence tam fiyatını hak eden bir işlemci..

2500k ile 8120 fiyatının aynı olduğunu performans olarak 8120 nin 2500k dan iyi olduğunu neye dayanarak söylüyorsun.Yukarıdaki techspotun incelemesine göre 2500k daha iyi.Şuan teknobiyotikte fx8120 fiyatı var 520 TL 2500k da piyasada ortalama 480 TL bulabiliyorsun.Sonuç olarak yıllardır hazırlığı yapılan yeni işlemci gerçekten her yönden beklentileri karşılıyor mu.

• intel style yapsalarmış 4 core 8 threads çünkü millet çekirdek sayısının her şey olduğunu sanıyor ve olmadığının en basit örneği
  • quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

quote:

işlemci kagıt üstünde 8 çekirdek gibi gözüksede çoğu birimi ortak olarak kullandıgından 4 çekirdekli diyebiliriz,AMD bunu biraz daha sevimli hale getirip 4 modüllü demiş,4 ana çekirdeğin 4 yardımcı çekirdeği var gibi,oysaki 4 çekirdek 4 izlek olarak tanıtım yapılsaydı bu kadar tepki almazdı,zaten yer yer x6 ya geçilmesinin sebebide bu çekirdeklerin ortak kullandıgı noktalar olasa gerek..gerçi 4 çekirdek 4 izlek diye tanıtım yapsalar fiyatı x6dan yüksek tutma ihtimalleri yoktu,işlemci 4 modüllü(yani 4 ana çekirdekli) bir işlemciye göre iyi olmuş zaman içersinde 6 modüllü modelleri gelecektir,yeni revizyonlar ufak güncellemeler alacaktır,olmamış dersek haksızlık olur,çok iyi olmuş dersek fanlık olur,fiyat olarak FX 8120 = 2500K performans olarak FX 8120 > 2500K yani alınabilecek bir işlemcisi mevcut..8120 2500k ile 2600k arasında bir işlemci,bence tam fiyatını hak eden bir işlemci..

2500k ile 8120 fiyatının aynı olduğunu performans olarak 8120 nin 2500k dan iyi olduğunu neye dayanarak söylüyorsun.Yukarıdaki techspotun incelemesine göre 2500k daha iyi.Şuan teknobiyotikte fx8120 fiyatı var 520 TL 2500k da piyasada ortalama 480 TL bulabiliyorsun.Sonuç olarak yıllardır hazırlığı yapılan yeni işlemci gerçekten her yönden beklentileri karşılıyor mu.

hocam 8120 nin fiyatına teknobiyotikten bakıorsunuzda 2500k yı neden piyasadaki fiyatları örnek göstererek fiyatlandırıyorsunuz,2500k yada teknobiyotikten bakın,fiyatların aynı oldugunu göreceksiniz 31 ekime kadar bütün firmalar getirir o işlemciyi,sanırım siz küçük ibareyle lower is better yazan kısımlardada bar daha yüksek oldugundan 2500K yı iyi sandınız

• Dolar başına performans tablosu.
    2500k 40 dolar ucuzken ve daha iyi performans sergilerken 8150 fp işlemci olamaz.Hadi diyelim ki 2500k da pahalı 8120'ye yönelelim.Bu sefer ondan da daha iyi olan ve daha ucuzu i5 2400 var.Güç tüketimine değinmiyorum bile.Amd rekabet etmek istiyorsa 8150'nin fiyatını 210 dolara,8120'yi de 190 dolara çekmeli.
  • quote:

Yine aynı şey, yine aynı şey, yine aynı şey.

Yok Arkadaş. Bir kişi de Teknobiyotik'teki peşin fiyatına bakıp konuşsa bir şey demeyeceğim. Herkes gidip 8120 nin gidip Teknobiyotik'teki taksitli fiyatına bakıyor. Sonra gidip 2500K nerde en ucuz peşin fiyatına var ona bakıp karşılaştırıyor.

Arkadaşlar. 8120 ye Teknobiyotik'ten bakyorsanız gidip peşin fiyatına bakın. Öyle 2500K 'nın peşin fiyatıyla karşılaştırın. Anca bu şekilde gerçek anlamda değerlendirmiş olursunuz.
    Gidip 8120 nin taksitli fiyatını gidip çıkınca Hepsiburada'dan bakarsanız 2600K'nın fiyatını da peşin olarak Nova'dan bakarsanız 8120, 2600K dan bile pahalı görünür...

Hadi madem piyasada 2500K 480 liradan bulabiliyorsun, o zaman Teknobiyotik'te de 8120 >> 490,30 TL (KDV Dahil) <<--- Bak bunu kopyalayıp yapıştırdım Teknobiyotik'ten....

517,86 TL (KDV Dahil) <<--- Bak bunu da Teknobiyotik'ten kopyalayıp yapıştırdım. Bu da 2500K'nın peşin fiyatı. İkisi de peşin fiyat. Dürüst karşılaştırma bu şekilde olur. Haa sen bu 518 liralık işlemciyi 480 liraya buluyorsundur , ben de 8120 yi Teknobiyotik'ten 490 liraya buluyorum. Yakında başka yerlere de gelsin daha da ucuz bulurum, eminim. 2500K dan da daha ucuz olacaktır...

• Bu Nasıl performans
  • Arkadaşlar, iki gündür bir düzine test inceledim ama sonuçlar karman çorman. Genelde 8150 sentetik testlerde kötü görünse de oyun ya da pratik uygulamalarda sonuçlar çok dalgalı. Bir çok sitede FX serisi için yazılımsal güncellemelerin gerekli olabileceği söyleniyor. Çünkü testlerin çoğu için FX mimarisi güncellemesi yapılmamış. Umarım DH satışta olan işlemcilerle sıkı bir test yapar.
  • Daha ucuz olamaz, ancak aynı fiyat değerlerinde olur. Yani bu kadar büyütmenin anlamı yok bu konuyu. Son kullanıcaya çıkış fiyatları belli sonuçda.

Burda önemli olan konu, direk fiyat rakibi olan 2500K ile başedebilyormu?

Cevap: Hayır. Bırak 2500K'yi Phenom ii x4 çekirdeklilerle yarışıyor ama onlarda kat kat daha ucuz.
  • quote:

quote:

quote:

hocam 8120 nin fiyatına teknobiyotikten bakıorsunuzda 2500k yı neden piyasadaki fiyatları örnek göstererek fiyatlandırıyorsunuz,2500k yada teknobiyotikten bakın,fiyatların aynı oldugunu göreceksiniz 31 ekime kadar bütün firmalar getirir o işlemciyi,sanırım siz küçük ibareyle lower is better yazan kısımlardada bar daha yüksek oldugundan 2500K yı iyi sandınız

Fritz Chess 2012 haricinde o tablolarda fx8120 iyi olduğu bir tablo göster bana.Ayrıca ingilizcem var olmasa bile zaten tablolara iyi den kötüye doğru sıralanmış bunda anlaşılmayacak birşey yok bence sen çözememişsin olayı.Ayrıca bana git teknobiyotikten al demiyorlar nerde ucuz bulursam oradan alırım fiyat karşılaştırması yapmam için aynı yere bakmak zorunda değilim sonuçta bu piyasa araştırması.Hadi seni mi kırcam fiyatları aynı olsun.Güç tüketiminden hiç bahsetmiycem.Ama anlamadığım olay şu güç kaynağı alırken artık en aşağı +80plus bronze almaya dikkat ediyorken işlemciye gelince neden herkes şunu diyor "işlemciye bu kadar parayı veren,elektriği mi düşünür".Elektrik parasını geçtim sonuçta verimlilik önemliyse aynı performansı veren iki farklı işlemciden neden daha fazla elektrik tüketeni alayım hadi ben bireysel kullanıcı olarak aldım diyelim.Bilgisayarlarını yenilemek isteyen bir şirket,kurum veya kuruluş neden daha fazla elektrik parası ödemek istesin.Bireysel kullanıcı için f/p olarak gelen bir işlemci bir kurum için f/p olmayabilir.O yüzden bir işlemciye f/p derken çok iddalı olunmamak lazım.

• FX - 8150 - 520 - 500TL
    FX - 8120 - 450 - 430 TL
    BU ŞEKİLDE FİYATLAR OLURSA PATLAMA YAPAR..
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.