Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence engineering sample olmasından dolayı, testler biraz düşük gibi geliyor. Asıl testler çıkmadan bence tartışmak çok mantıklı değil, aşağıdaki siteyi incelemekte fayda var.http://www.ozeros.com/2011/10/nuevos-slides-de-bulldozer-filtrados-lo-ubican-sobre-el-i7-2600k/
  • @Foxbat
    AYNI DÜŞÜNCEDEYİM SENİNLE HERY YERDE BELİRRTTİM BIRAKIN KAVGAYIDA BİZ KULLANICILAR KAZANSIZ DİYE AMA .....
    BENCE YARİNKİ LANSMAN SONUCUNDAKİ TEST SONUÇLARINI BEKLEMEK LAZIM BENDE ĞEK MANTIKLI BULMADIM SONUÇLARI HAYIRLI BEKLEYİP GÖRECEĞİZ...
    SAYGILAR..
  • AMD ile Intel yöneticilerini bir odaya kapatsanız sizin kadar çok kavga etmezler...
    SÜPER ...
    TŞK @Foxbat
  • 5 senedir geliştirme sürerse olacagı budur. eger bu işlemciler intelin 2500k-2600k sından önce çıkmış olsaydı.büyük olay olurdu.Bence 2yıl geç çıkmış işlemciler,burada en önemli etken fiyat eger intele yakın konumlandırma olursa AMD için hayak kırıklıgı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: -erna-
    yıl olacak 2012 eski serisine geçilen bulldozer fx 8150 nin 600 küsür tlye satılacağı ve geçildiği x6 1100t nin de 480tl civarında satıldığı bu dönemde amd ye f/p ürün piyasa sürüyor diyenler var

570 Lira olacak. Abartmayalım. Şu anda bile Teknobiyotik'te 585 lira olan üründen bahsediyoruz.

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri
    Yayınladığı slidelarda tüm zamanların en performanslı çekirdek tasarımını yaptığını söyleyen AMD, şimdi ise 8 çekirdekli en hızlı işlemcisini alt alta sıralarsak Intel'in bilmem kaçıncı sırada gelen işlemcisine karşı konumlandırıyor ki onun karşısındaki performansı da muallak. Fiyat işin bir boyutu ama arkadaşlar kabul edin ya da etmeyin Intel şu an da iki jenerasyon önde. Hali hazırda FX-8150'den çok daha hızlı işlemcileri var; Core i7-2600K, Core i7-980X ve Core i7-990X. Sadece bir ay sonra Core i7-990X'den %20-30 daha hızlı olacak Sandy Bridge-E'ler geliyor ve 2012'de ise 22nm'ye geçilecek. AMD'nin bir an önce K8 mimarisindeki gibi inovatif bir tasarıma geçmesi gerekiyor ancak roadmapine bakarsak önümüzdeki iki üç yıl için malesef bu pek mümkün değil. Üstelik değişen pazar koşulları çerçevesinde performansı geçtim AMD'nin akıllı telefon ve tabletlere yönelik çözümleri de yok...

Bulldozer'in ölçeklenebilir olduğunu unutmayalım. Yani AMD şu an beş kuruş Ar-Ge harcamadan istediği andan itibaren ister 12, 16, 20 çekirdekli yani 6, 8 ve 10 modüllü işlemci yapabilir. Bulldozer'in fiyat konusunda da üretim tekniği açısından ucuza mâl olduğunu duymuşsunuzdur. Server alanında bu işlemci bence tutacaktır. Çünkü Intel'in iyi server işlemcileri 4000$ lar civarında...

abartmayın dediğin fiyatlar vatanın fiyatları
    tamam biraz pahalıdır belki ama sonuçta bu fiyata satılıyor orada
    x6 1100t yi 440-450tl ye satan yerler de var
    asıl önemli olan kısım x6 1100t den genellikle daha düşük performans vermesi ve daha paha olması
    amd öyle bir cpu yapmış ki hiçbir yerinden tutup da he ben bu cpu yu şunun için aldım diyemiyorsunuz
    tdp uçmuş performans yerlerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 11 Ekim 2011; 14:47:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canerpense

quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Alın size intel pahalı parasını hak etmiyor amd f/p ürünü olmaya hep devam edicek olan milyonlarca bilgisayar kullanıcısına KAPAK gibi bir video olmuş.

Bu saatten sonra intelin o işlemcilere o kadar fiyat koymasınında fiyatını sonuna kadar hak ettiğininde göstergesi olan bir video. Bu saatten sonra intele laf atan fiyatını beğenmeyenlere kafa atmak caizdir herhalde

Bu videodan bunu çıkardıysan "allah akıl fikir versin, sonra konuşsun" demekten başka birşey gelmiyor elden... Yazık. 56TL için Intel pahalı hak etmiyor dersen test sonuçlarına bir bak kim daha önde derim...

FX8150 Teknobiyotik: 627TL
    i7 2600k Nova: 683TL

AMD FX8150 ile F/P işlemcisi çıkarmamıştır, FX serileri F/P ürünü değildir aynen i7 serisi gibi.
    AMD FX8150, i7 2600k'ya göre fiyatına oranla daha düşük performans sunmaktadır.
    Umarım yeterince açıktır.

AMD FX8150 4.5ghzde iken i7 2600k'yı ancak yakalıyor, birde i7 2600k'yı OC yapalım 4.5ghz'e öyle bakalım sonuçlara...

Edit: Yanlış yazım, ek açıklama.

Bak sende demişsin bide i7 2600k'yı oc yapalım diye. Ayrıca bana kalsa 5-6 yıllık çalışmaların sonucunda FX serisinin F/P olmaması demek amd kullanan bütün insanlara "hadi yürüyün gidin yok size işlemci falan" demesinden farksızdır.

Fark ettiysen bazı testlerde x6 1100t'ninde gerisinde kalıyor ? AMD yapmış yapmış en sonunda herşeyi yüzüne gözüne bulaştırmıştır.

Açıkçası yorumundan amd'yi savunma gibi bir düşüncede göremedim buna sevinirim

• BENCE YARİNKİ TESTLERİDE BİR GÖRMEK LAZIM DERİM..
    ESKİ İŞLEMCİSİNE GEÇİLEN YENİ TEKNOLOJİLİ BİR İŞLEMCİ YAPMAK :):):)):)):)
  • fx 4000 ve fx 6000 serisinin çekirdek aşırtmayla fx 8000 olmasına izin verse bari...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atyay -- 11 Ekim 2011; 16:00:05 >
  • bende 2.27de kalıyor video
  • @ceycey11

dostum hiç izleme :(:((
  • quote:

Orijinalden alıntı: atyay

fx 4000 ve fx 6000 serisinin çekirdek aşırtmayla fx 8000 olmasına izin verse bari...

Kapalı modülleri bir şekilde açılabilir hale getireceklerdir gibi geliyor bana, yoksa FX4xxx ve FX6xxx'i satması zor AMD'nin. 1090T-1100T, FX6xxx'lerin hepsini rahatça geçer gibi geliyor açıkçası, benchmarklara bakarak konuşursak.
  • Teknobiyotik sitesine FX için şu notu eklemiş; Stokta yok, Resmi lansman tarihi olan 12 Ekim'de Satışa Sunulacaktır!
    Doğruysa, şu an dükkanda test yapıyor olabilirler.
  • Sonuçlar vahim. Phenom II X6 1100T çok daha hızlı. Farklı sonuçlar da burada var;http://obrovsky.blogspot.com/2011/10/clock-to-clock-42-ghz-comparision.html
  • o değil de yine dh'de bi haber vardı, 8 çekirdek bulldozer i7 950 den %50 daha hızlı diye. i7 950'nin 2600k dan birazcık daha yavaş olduğunu varsayarsak nerede bu %50 performans farkı? o haber amd'nin ortaya attığı bir şey miydi yoksa dh bize saçma sapan dedikoduları haber diye mi sunuyor? 8 çekirdek 4.5 ghz işlemci 4 çekirdek oc'suz 3.4ghz işlemciyi zorlukla geçiyor (o da cinebench'te olsun o kadar)

şahsen intel'i geçecek diye bir beklenti içinde değildim tabii ki ama phenom ii den %10 %20 daha hızlı olmasını bekliyordum. yeni mimari, yüksek saat hızları ve oc kapasitesi ile başarılı bir işlemci beklerken, k10 mimarisini bile geçemeyen, çok güç tüketen (ve tabi ki ısınan) vasat bir işlemci ortaya çıkmış.

sanırım 2500k alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: -erna-
    yıl olacak 2012 eski serisine geçilen bulldozer fx 8150 nin 600 küsür tlye satılacağı ve geçildiği x6 1100t nin de 480tl civarında satıldığı bu dönemde amd ye f/p ürün piyasa sürüyor diyenler var

570 Lira olacak. Abartmayalım. Şu anda bile Teknobiyotik'te 585 lira olan üründen bahsediyoruz.

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri
    Yayınladığı slidelarda tüm zamanların en performanslı çekirdek tasarımını yaptığını söyleyen AMD, şimdi ise 8 çekirdekli en hızlı işlemcisini alt alta sıralarsak Intel'in bilmem kaçıncı sırada gelen işlemcisine karşı konumlandırıyor ki onun karşısındaki performansı da muallak. Fiyat işin bir boyutu ama arkadaşlar kabul edin ya da etmeyin Intel şu an da iki jenerasyon önde. Hali hazırda FX-8150'den çok daha hızlı işlemcileri var; Core i7-2600K, Core i7-980X ve Core i7-990X. Sadece bir ay sonra Core i7-990X'den %20-30 daha hızlı olacak Sandy Bridge-E'ler geliyor ve 2012'de ise 22nm'ye geçilecek. AMD'nin bir an önce K8 mimarisindeki gibi inovatif bir tasarıma geçmesi gerekiyor ancak roadmapine bakarsak önümüzdeki iki üç yıl için malesef bu pek mümkün değil. Üstelik değişen pazar koşulları çerçevesinde performansı geçtim AMD'nin akıllı telefon ve tabletlere yönelik çözümleri de yok...

Bulldozer'in ölçeklenebilir olduğunu unutmayalım. Yani AMD şu an beş kuruş Ar-Ge harcamadan istediği andan itibaren ister 12, 16, 20 çekirdekli yani 6, 8 ve 10 modüllü işlemci yapabilir. Bulldozer'in fiyat konusunda da üretim tekniği açısından ucuza mâl olduğunu duymuşsunuzdur. Server alanında bu işlemci bence tutacaktır. Çünkü Intel'in iyi server işlemcileri 4000$ lar civarında...

dostum -elektrikchi- hala neyini savunuyorsun amd nin merak ediyorum..

yepyeni işlemci çıkarıp eski işlemcisinden geride kalmak ve halen sb mimarisini geçememk -ki kaç yıldır güya bu mimariye hazırlanıyorlardı - rezilliktir..

bunu bir amd kullanıcısı olarak soyluyorum ki herkes de aynı seyi soyluyor..daha da fanatiklik yapmaya gerek yok..

AMD ne yazıkki leş etti olayı bi şey beceremediler yazıklar olsun..

• okuduğum kadarı ile %90'lık bir kitle 2600k'ya 4 çekirdek diyor bu CPU 8 Threads değilmi 4 çekirdekli işlemciden %30-%40 performans farkı var sadece 4 çekirdeği 4 Threads olan 2500k'dır.

ayrıca 2600k'yi bu kadar küçümsemeyin çok güçlü bir CPU'dur.
    ancak hala fx serisinden umutluyum. sonraki jenerasyonlar güzel olacaktır.
  • AMD bize şaka mı yapıyor?

Hani işlemci daha piyasaya çıkmamış ya.
  • arkadaşlar dereyi görmeden paçaları sıvamayalım. gelsin bi işlemci bi bakalım nedir ne deildir salak deilya bu amd mühendisleri.

ben şahsen fx işlemci alacağıma 1090t yi alırım bu sonuçlara göre
  • 1 sene boyunca bunu mu bekledik(ben 1 senedir bekliyorum) yazmayayım dedim tutamadım kendimi amd kullanıcılarına, sevenlerine hakaret etmiş gibi oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sEmTci

Bu Bulldozer Osurmuşmu Ne Olmuş..

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.