Şimdi Ara

AMD nin uyanıklığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
15.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Arayın bulun, sizin beceriksizliğiniz beni ilgilendirmiyor.[Kaynak]

Yüksek performans modunda kullanmak istiyorsanız, biostaki grafik değiştirilebilir seçim ayarını sabite alıyormuşsunuz.[Kaynak]

Dedim ya, sürücüden değil işletim sisteminden dolayı durum böyle diye.
    AMD nin uyanıklığı

üye kardeşim, şahsi bir konu olmamasına rağmen şahsıma karşı neden böyle sert bir çıkış yaptın? bak adam yukarıda ne güzel cevaplamış. biz normal seyrinde birşey tartışamayacak mıyız? önümüzde ki yıllarda google den bilgi aratan insanlara faydalı olması için bir iz bırakamayacak mıyız? sizce ben bu seçenekleri denemedim veya o kadar insan yabancı forumlarda denememiş bunu düşünememiş olabilir mi?

bu aymazlığınızın nedeni bu konuyu yüz yüze tartışmıyor olmamıza veriyorum. her hangi bir muhabbetimiz, hukukumuz anlaşmazlığımız olmadığı halde neden bu kadar cüretkar oluyorsun? burada sizin kurduğunuz bir düzeni, veya sizin para kazandığını bir projeyi kötülemiyorum. ayrıca olay amd intel muhabbeti falan sa alındığın konu, inan şu an çok gülerim, bunun için imzama bakman yeterlidir.

birbirimize yemeye devam etmeyeceğimizi umuyorum. saygı çerçevesinde devam edelim lütfen, bu konuya kendi yaşımı da karıştırmak istemiyorum. çünkü yaşıma ve 14 yıldır bu forumda olduğuma saygı duyacağınızı hiç düşünmüyorum.
    yine de bilgi paylaşımın için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 17 Şubat 2018; 23:39:13 >

• Dürüstçe konuyu çözmek istemiyorum, 16. kuralı ihlâl edip peşime takabildiğim kadar troll takmak istiyorum diyebilirsin.
    Kendine şahit seçtiğin kişi de konuyu kendi söyledikleriyle daha da yokuşa sürmek için çala kalem birşeyler saçmalıyor.
    Basitçe kendine ne istediğini sorabilirsin;

• "Değişken mi?": Uyumlu sürücüye bak,

• "Sabit 'i-gpu' mu?": Biostan sabit, güç menüsünden tasarruf,

• "Sabit 'd-gpu' mu?": Biostan sabit, güç menüsünden yüksek performans.

Budur. Bu kartların tasarruf modu yok mudur, nedir bu tantana - sizin derdiniz üzüm yemek değil.
    Lütfen, şapkanızı önünüze koyup tersliği kim yapıyor bir düşünün; ama anti-troll timinden de kaçamayacağınızı göz önünde tutun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 18 Şubat 2018; 0:0:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Dürüstçe konuyu çözmek istemiyorum, 16. kuralı ihlâl edip peşime takabildiğim kadar troll takmak istiyorum diyebilirsin.
    Kendine şahit seçtiğin kişi de konuyu kendi söyledikleriyle daha da yokuşa sürmek için çala kalem birşeyler saçmalıyor.
    Basitçe kendine ne istediğini sorabilirsin;

• "Değişken mi?": Uyumlu sürücüye bak,

• "Sabit 'i-gpu' mu?": Biostan sabit, güç menüsünden tasarruf,

• "Sabit 'd-gpu' mu?": Biostan sabit, güç menüsünden yüksek performans.

Budur. Bu kartların tasarruf modu yok mudur, nedir bu tantana - sizin derdiniz üzüm yemek değil.
    Lütfen, şapkanızı önünüze koyup tersliği kim yapıyor bir düşünün; ama anti-troll timinden de kaçamayacağınızı göz önünde tutun.

Sen kendini çok ciddiye alıyorsun

ben 2004 den beri buradayım 38 yaşındayım, kimseye birşey ispatlama derdim de olmadı olamaz, sen benim açtığım başlıktan rahatsız oluyorsan konuyu sulandırma.

. sen tıpkı regl olmuş bir hatun gibisin ve gereksiz çıkışlar yapıyorsun. seni tanımam etmem. sana bir kastım yok, verdiğin cevap için teşekkür ettim, elbette bilgini paylaşacaksın ama sana cevap

verildiğinde senin ahkam kesmeye hakaret etmeye, konuyu sulandırmaya hakkın da yok. senin güddüğün keçi kadar benim s.... çoban var, eskiler bunu çok iyi bilir.

bunların hepsi denendi ve olmuyor süper zeki kardeşim, sadece ben değil bir çok insan denemiş hem tür hem yabancı forumlarda bilgi paylaşmış. en son çare olarak ise lascat sürücüleri yazmışlar.

sen git aynı işlemci ve gpu ları kullanan bir laptop al. bunu yap. testleri paylaş video çek herkes faydalansın madem. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 18 Şubat 2018; 2:38:42 >

• Sen kural 2 diyorsun, ben kural 2+16 diyorum. Sanırım ben yendim.
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    Açıklayıcı bilgin ve emeğin için teşekkür ederim. şu an bahsettiğim laptop u iş yerinde kullanmaktayım, bir çok proje ve yazılım var, eğer yeni bir laptop alırsam, bu laptop boşa çıkacağı için özellikle bunları tekrar deneyeceğim.
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    Usta çok sağol valla camdan atacaktım aleti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skymarc

Usta çok sağol valla camdan atacaktım aleti
    rica ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: focusrite

quote:

Orijinalden alıntı: kingocd

http://www.nvidia.com.tr/object/optimus-technology-tr.html

Konu altına reklam almıyorum kardeşim

Alıntıları Göster
    Haha. Gülerken yataktan düştüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim notebook komple amd benimkinde de gpu sekmesi yok görev yöneticisinde yeni amd apularda o da var bişeyi kitlediği yok amd apunun grafik birimi chrome vs için fazla fazla yeterli kaynak izleme programlarıyla açarsanız gpuyu chrome da kullandığını görürsünüz harici gpu çalıştırması aptalca olurdu intelde de aynı işi yapıyodur muhtemelen suç arıyorsanız kendi işlemcinizin dahili grafik biriminde arayın..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim yaklaşık 2 yıldır aynı sorunu yaşıyordum. Windows 10'un ilk sürümünü kullandığımdan itibaren 16.12.2 sürücüsü hariç çalışmıyordu. Bir gün PC güncelleme yaptı ve yeniden başlattı. SOnra AMD Control Paneli açtım güncelleme gelmiş son güncelleme hemde. Kapattım meğerse ben yüklemeyi onaylamışım. Sonra bana yeniden başlat/sonra yeniden başlat seçeneği geldi bende Windwos güncellemesidir diye yeniden başlattım sonra laptop açıldı. Tesadüf olarak AMD Control Paneli açtım bir baktım son sürücüyü yüklemiş kendi kendine düzelmişti. Neyse SSD aldım laptopa taktım (DVD-RW yeriine) temiz Windows kurulumu yaptım sonra sorunu tekrar yaşamaya başladım. Bir gün yine Driver kuruyorken son güncel olanı artık o yıl neyse sanırım 2018 di. Aygıt yöneticisini açtım bir baktım PnP monitör devre dışı kalmış o ara driver yüklüyordu (Kesin yine donacak ekran diye düşünüyodum işte o ara) ben de PnP Monitörü aktif hale getirdim sonra AMD driver nasıl olduysa yükledi ve çalışıyordu. Yine sorun düzelmişti oh be dedim sonunda. Klasik Windwos güncellemeleri gelmeye devam ediyordu fakat bir sorun vardı Windwos 10 güncelleme alırken halen AMD driverıda güncellemek istiyordu bende sürekli ileri tarihe atıyordum güncellemeyi. En son tarifeli bağlantıyı seçtim kendim ne zaman istersem o zaman güncelleme yapıyordum. Bir baktım yine bozmuş driverı. Ondan sonra kesinlikle çözülmedi. Artık Güvenli Modda aygıt yüklemeden yüklüyor daha sonra normal şekilde açıp yüklüyordum. 5-6 saat uğraştım sürekli ya laptop donuyor ya yeniden başlatmıyor ya da Windows yükleme ekranında siyah ekran kalıyordu. Bu arada biosu çok önceden güncellemiştim. O gün bugündür 16.12.2 sürücüsü hariç hiç biri çalışmadığı ve dondurduğundan başka sürücü denemedim. Şuan Windows güncellemesi kapalı şekilde 16.12.2 kullanıyorum. Bence bunun bir çözümü yok çünkü uyuşmazlık var ve birini düzeltsen diğeri bozuluyor. Arkadaşlar anlatmış ama çok uzun işlemler eğer çözüldüyse sevinirim. Çözülmüşse deneyeceğim teşekkür ederim okuduğunuz için

• focusrite kullanıcısına yanıt
    Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    selamlar 2 yıllık konu ama çözüm üretebildiniz mi modlanmış sürücüler dışında?

Bu arada @MeteCanKarahasan gibilerini bloklayın geçin kota yememesi adına size tavsiyem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testhesap -- 29 Ocak 2020; 19:8:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: testhesap

selamlar 2 yıllık konu ama çözüm üretebildiniz mi modlanmış sürücüler dışında?

Bu arada @MeteCanKarahasan gibilerini bloklayın geçin kota yememesi adına size tavsiyem
    maalesef bariz bir çözümü yok, lisanlı sürücüler ile devam, internet tarayıcılarda az da olsa katkısı oluyor. zaten furmark 720p skoru 15fps bi kart sonuçta..

teşekkürler.
  • testhesap kullanıcısına yanıt
    Av mevsiminin, dört gözle yolunu bekliyoruz azizim, keşke çıksa şöyle üç beş birşey.
    Bakın size birşey diyim mi, 16. sürücü paketi çıktı da ne getirdi? Tüm tantana en son sürümün sağ alt köşede yazması değildir. Tüm Catalyst Control Center menüsünü sildi attılar. Normalde madvr yerine geçecek, yeri geldiğinde windows görüntü paneli yerine geçecek birşeyi aldılar, hiç kullanılamaz bir hale getirdiler. İlk hali ne kadar kullanıcı dostuysa, son hali de bir o kadar imkansız oldu. Hızlı açılıyormuş - Madvr öğren daha iyi görüntü alırsın da bunu yeni kullanıcı denemez. Bir iki tıkla alınan ayarlara bakar, beğenmez, kötüler. Resmen eski ekran kartlarında görüntü hatası veren sürücü paketi lanse ettiler. Bu arkadaşın anlattığı siyah ekran da böyle birşey. Bende monitör görüntüsünü sola attı, dipte noktalar yanıp sönüyor, birkaç dakkaya kapanıp açılıyordu. Mecbur geri çevirdim, zaten bir artısı da yoktu.
    Böyle ufak şeylerde çekinmemek gerek. Çalışan donanım sürücüsünden ayrılmaz. Windows 10'un wddm özellikleri de sürücüye uyarlanarak uygulanıyor. İkisinden biri yanılsa görüntü gider. O yüzden otomatik yüklemeler çok parlak bir fikir sayılmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Zamanında Nvidia optimuslu eski bir bilgisayarımda benzer sorunu yaşamıştım.
    Nvidianın listesinde olmayan programlar dahili grafikle açtırıyordu, bu liste düzenlenebiliyordu fakat o zamanki son sürücülerinde hata olduğundan dolayı(uzun bir süre bu hata vardı neredeyse yıllar sonra düzelttiler diye hatırlıyorum.) yüksek performans seçip listeye alsan dahi harici kart çalışmıyordu. Ayrıca yönetici hakları isteyen uygulamalarda nvidia kartlar ile çalışmıyordu.

Bulduğum çözümse değiştirebiliyorsam uygulamanın adını game.exe yapar (nvidia, optimus listesindeki uygulamaları uygulamanın adına göre tutuyordu. yani optimusla çalışmasını istediğim programı oyun gibi göstermiştim) çalıştırırdım.

Değiştiremiyorsam boş bir txt dosyasını winrar sfx arşiv(tüm iletileri gizle/ varolan dosyaları atla / paketi geçici klasöre aç ile çalıştırılacak program yolunu kurulumdan sonra çalıştıra yazıp) oluştururdum. sonra oluşan sfx programın adını game.exe yapar çalıştırırdım. bu uygulamayla beraber bu uygulamanın çalıştırdığı programlarda nvidia kart ile çalışırdı.

Driverle uğraşmadan amd tarafındada bu şekilde sürücüyü kandırabilirsiniz belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 30 Ocak 2020; 2:45:0 >

Hocam benim de 6550m varhttps://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-non-gcn-16-2-1-beta şurdan indirdiğimde çalıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CengizGurkan

Hocam benim de 6550m varhttps://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-non-gcn-16-2-1-beta şurdan indirdiğimde çalıştı.
    Teşekkürler fakat Tam olarak çalışan nedir , görsel atabilir misiniz.
    Hocam amd çalışmadan intel ile minecraft dahi kasarken,driver yüklü iken kasma düzeldi sims 4 dahi oynanıyor yani ekran kartından yararlanılabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CengizGurkan

Hocam amd çalışmadan intel ile minecraft dahi kasarken,driver yüklü iken kasma düzeldi sims 4 dahi oynanıyor yani ekran kartından yararlanılabiliyor.
    teşekkürler bi denerim ama aslında konu oyun ile ilgili değildi, tarayıcı ve videolarda ekran kartını kullandırtmamasıydı.
    Hocam yukarıda paylaşılan non-official bir driver vardı o çalışıyordu o konuda ama sanırım windows 10'un son sürümleriyle uyumluluk sorunu mu var emin değilim yüklenmiyor yorumları vardı ben denemedim şahsen.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.