Şimdi Ara

AMD’nin yeni nesil Zen 5 işlemcileri ve anakartları detaylanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD’nin yeni nesil Zen 5 işlemcileri ve anakartları detaylanıyor
    AMD bu yılın sonlarına doğru yeni nesil Zen 5 mimarisini ve üst düzey Ryzen 8000 serisi işlemciler için hazırlanan X870E yonga seti ile yeni bir 800 serisi anakart ailesini piyasaya sürecek. AMD’nin yeni nesil işlemcilerle birlikte mevcut aileye göre önemli düzeyde performans artışı yakalayacağı iddia ediliyor. En azından şimdiye kadar gelen tüm bilgiler buna işaret ediyor.

Ryzen 8000 ve X870E anakartlar 2024’ün ikinci yarısında

Moore's Law is Dead'in AMD’ye yakın kaynaklara dayandırdığı videosunda Zen 5’in pek çok sorunu olduğundan söz ediliyor. Bu sorunların kısa vadede çözülemeyeceği, dolayısıyla da işlemcilerin 2024’ün ikinci yarısında ve belki de son çeyreğine kalacağı söyleniyor. Aslında bir süredir tahmin edilen çıkış tarihi aralıklarıyla örtüşüyor. Bununla birlikte AMD'nin Zen 5 işlemcilerin X3D varyantlarını, hatta Zen 5c yonga setlerini Zen 5'in orijinal duyurusu gerçekleştiğinde piyasaya sürebileceği söyleniyor. Dolayısıyla AMD, güçlü bir çıkış yapmak istiyor.

AMD’nin yeni nesil Zen 5 işlemcileri ve anakartları detaylanıyor
    Aynı zamanda AMD, amiral gemisi X870E yonga setinin PCIe 5.0 ve ASM4242 USB4 denetleyicisine sahip olacağı belirtiliyor. ASM4242 USB4 desteği “E” olmayan X870 anakartta yer almayacak. AMD'nin Zen 5 ve yeni 800 serisi yonga setlerinin EXPO ve 2400MHz FLCK desteği ile yüksek hızlı DDR5-8000 bellek hedefinin olduğu da söyleniyor.

Ayrıca Bkz.Samsung artık dünyanın en büyük yarı iletken çip üreticisi değil

AMD'nin 800 serisi anakartları yıl ortasında Computex 2024'te sergileyeceği bildiriliyor ancak piyasaya çıkışları Zen 5 işlemcilerle olacak. AMD, yeni Ryzen 8000 serisi işlemcilerde çekirdek artışından ziyade güçlü IPC iyileştirmelerine odaklanacak. Yüzde 30’dan fazla bir performans artışı bekleniyor ki bu etkileyici. AMD'nin Zen 5 çekirdek mimarisi hakkında şu anda pek bir şey bilinmiyor ancak şirketin resmi olarak belirttiğine gelişmiş performans ve verimlilik ile birlikte entegre yapay zeka ve makine öğrenimi optimizasyonları ana hedeflerden olacak.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/95922/amds-next-gen-zen-5-and-new-x870e-motherboard-detailed-leaked-expected-in-second-half-2024/index.html

• x670e yi daha yeni almistik :(

• o anakarta zaten yeni işlemciyi takacaksın. üzülmene gerek yok. ddr5 ve diğer destekler de var yeter. bir sonraki seriye kadar devamkekekeke

• Geliyor iki gözümün çiçeği. AM5 platformuna geçiş için 7600x almıştım uygun maliyetli olsun diye ki o bile harika performans veriyor, 8800x3d çıkınca direk geçiş yapacağım.

15. nesil intelleri ay çekirdeği gibi çitleyeceğiz yine AMD’nin yeni nesil Zen 5 işlemcileri ve anakartları detaylanıyor 

• Gelsin am5 e geçeceğim inşallah. Gelmiş geçmiş en f/p ve çok satan soketlerden biri olan am4 e elveda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt

4790k yi nerdeyse 10 sene kullandik. bunude uzun sure kullanirim bozulmazsa. Bozulursa duruma gore degistiririm o anki iyi bir bilesenle. simdilik degistirmeyi dusundugum sadece kasa var. Lian li'nin o11d evo rgb modelini gozume kestirdim bakalim. AMD’nin yeni nesil Zen 5 işlemcileri ve anakartları detaylanıyor 

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    AMD'ci değil de, Intel'ci olarak düzeltebiliriz :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • haf 700 şideetle öneririm. bir kere paraya kıyın ve fullatx çok ve sessiz fanlı kaya gibi kasadan alın.

• bu yeni 3D cache 16 çekirdek olanı acaba sonunda 192 mb yani 2 taraflı Cache e kavuşacak mı merak ediyorum. Yıllardır beklediğim olay.

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt

Aradigim bir tarz degil AMD’nin yeni nesil Zen 5 işlemcileri ve anakartları detaylanıyor Ben daha sade ve gosterisli bisi ariyorum. Su sogutma hevesimi gidermek icin uygun geldi bu kasa. içi yeterli seviyede gorunsun istiyorum. AMD’nin yeni nesil Zen 5 işlemcileri ve anakartları detaylanıyor 

• 7800x3d, 5800x3d ye aradaki fiyat farkına "çoğunlukla" değecek kadar fps farkı atıyor evet ama ddr5 sistem dizme maliyeti cazibesini kısıyor

8800x3d gelirse arada ciddi fark olursa ve ddr5 maliyetide biraz ucuzlarsa asıl am4 cüler için 8000 serisi cazip gelir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kahya Yahya kullanıcısına yanıt

dereyi görmeden paçaları sıvamışsın 8000 serisinin intel 15. ten daha iyi performans vereceğini falcılar mı söyledi size? Ayrıca 8000 in masaüstü gelip gelmeyeceği konusu hala belirsiz.

• m-99 M kullanıcısına yanıt
    Kahin olmaya gerek yok, performans olarak iyi olmasa bile fiyat/performans olarak fersah fersah önde olacağı aşikar.

Amd intel gibi aynı işlemcilerin frekansını yükseltip yeni nesil diye itelemiyor en azından, bu bile yeterli benim için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.