|
Bildirim
Bu güncelleme ile en iyi oyun işlemcileri performans tablosu değişir Boşnak ağa nın biricik intel i yine tokatı yer
|
Windows'un ilk AMD sıkıntısı değil, eski Windows sürümlerinde de AMD işlemciler ile sıkıntısı olmuştur hep. Hatta, bir ara, hariçten AMD güncellemesi bile yüklenmesi gerekiyordu. Hangi sürüm tam hatırlamıyorum ama XP'de birleşmeden önceki sürümlerden bir veya iki tanesinde diye hatırlıyorum, kabaca.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbiat -- 27 Ağustos 2024; 11:15:20 > |
|
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Aslında ortada bir performans artışından ziyade söz konusu işlemcilerin Windows 11'in mevcut sürümlerinde olması gerekenden daha yavaş çalışması gibi bir durum söz konusu. 24H2 bu sorunu ortadan kaldırarak işlemcilerin gerçek performansında çalışmasını sağlıyor sadece. Zaten bu işlemcilerin linux işletim sistemlerinde gösterdikleri performansa Windows 11'de (mevcut sürümlerinde) ulaşamamasından Windows'ta bir sorun olduğu uzun bir süredir konuşuluyordu. Reddit'te az önce, bir üyenin kendi yaptığı test sonuçlarına denk geldim: 7800X3D ile Fortnite'ta %28,2 Black Myth: Wukong'da %17,6 performans artışı sağladığını söylüyor. From the Amd community on Reddit https://www.reddit.com/r/Amd/comments/1f21tlk/quick_tests_on_7800x3d_with_windows_11_24h2 |
Branch prediction olduğunu biliyorum üstad fakat "dal tahminleri" çok doğru bir tercüme olmamış. Eski içeriklerde de olmamış. @Epirus un da belirttiği gibi dallanma tahmini... "dal tahminleri"ne göre çok daha mantıklı. Çünkü program zaman ilerledikçe dallanıyor (branching). O dallanmayı tahmin etmek... daha mantıklı evet. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 27 Ağustos 2024; 13:12:55 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 27 Ağustos 2024; 12:31:27 > |
Güncel haliyle kesin Intel vs AMD kıyaslama videosu yapıyodur Steve şu an. Ama videoyu ayakta mı yapar yine bilemiyorum |