AMD Zen 4 ve Zen 5 işlemcilerin performansı Windows 11 24H2 ile büyük oranda artıyor
-
-
marketing takimi urun gelistirme takimindan kopuk sekilde bir pazarlama takvimi isletmis, sizintilar bu yonde. Kuvvetle muhtemel intel'in tozkeledigini goren pazarlama ekibi sicagi sicagina saldirmak istedi... tabi klasik hikaye... urunu gelistirenden cok satanin/pazarlayanin sesi cikip kabul gordugu icin sonuc yine kepazelik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbiat -- 27 Ağustos 2024; 11:15:20 >
-
DAL TAHMİNLERİ
-
Bu güncelleme ile en iyi oyun işlemcileri performans tablosu değişir Boşnak ağa nın biricik intel i yine tokatı yer
-
İng. branch predictions olarak geçiyor. Dal ve dallanma tahmini olarak kullanılabilir. Eski içeriklerde de o şekilde kullanılmış:https://www.donanimhaber.com/Teknolojik-derin-dalis-ntel-Sandy-Bridge-mimarisi--24415
-
Intel'e galiba toprak attık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tahmin işi ardışık ve paralel olarak sürekli yapıldığı icin:
"Dal tahminleri" yerine "Dallanma tahmini" kullanılmakta.
Şimdiye kadar böyleydi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Açıklama için teşekkürler.
-
Aslında ortada bir performans artışından ziyade söz konusu işlemcilerin Windows 11'in mevcut sürümlerinde olması gerekenden daha yavaş çalışması gibi bir durum söz konusu. 24H2 bu sorunu ortadan kaldırarak işlemcilerin gerçek performansında çalışmasını sağlıyor sadece. Zaten bu işlemcilerin linux işletim sistemlerinde gösterdikleri performansa Windows 11'de (mevcut sürümlerinde) ulaşamamasından Windows'ta bir sorun olduğu uzun bir süredir konuşuluyordu.
Reddit'te az önce, bir üyenin kendi yaptığı test sonuçlarına denk geldim:
7800X3D ile Fortnite'ta %28,2 Black Myth: Wukong'da %17,6 performans artışı sağladığını söylüyor.
redditFrom the Amd community on Reddithttps://www.reddit.com/r/Amd/comments/1f21tlk/quick_tests_on_7800x3d_with_windows_11_24h2
-
Branch prediction olduğunu biliyorum üstad fakat "dal tahminleri" çok doğru bir tercüme olmamış. Eski içeriklerde de olmamış. @Epirus un da belirttiği gibi dallanma tahmini... "dal tahminleri"ne göre çok daha mantıklı. Çünkü program zaman ilerledikçe dallanıyor (branching). O dallanmayı tahmin etmek... daha mantıklı evet.
-
Haberin kaynağındaki yazarın da bilmediği bir durum var ki donanım ile yazılımı her zaman aynı hızda geliştiremiyorsunuz, bu yüzden son paragraf çok manasız. Hatta bazen üreticinin yazılım ekibi bazen farketmedikleri iyileştirmeleri yıllar sonra keşfedebiliyorlar. Burada bilinen yeni bir donanım biriminin sıkıntısız kullanımı için gerekli geliştirmenin net bir şekilde yetişmediği görülüyor. Hokus pokus değil bu işler.
-
quote:
Bir Windows sürümünün performansı bu seviyede artırıyor olması ilginç. Daha da ilginç olanı ise AMD’nin Ryzen 9000’i neden bu güncelleme henüz yayınlanmamışken piyasaya sürmüş olması. Firma, bariz bir şekilde Ryzen 9000’i Windows güncellemesinden yararlanacak şekilde konumlandırabilirdi. Böylelikle ilk izlenimler daha olumlu yönde ilerleyebilirdi.
Intel ve AMD'nin Windows üzerinden Micro$oft ile ilişkileri öteden beri eşit/adil çerçevede sürmedi.
Örneğin:
https://forum.donanimhaber.com/amd-dual-core-optimizer-yeni-surum--25803830
Öte yandan İşlemcilerin piyasaya çıkış tarihleri çok önceden duyuruluyor. Kabaca 1 yıl boyunca sürekli test vd. yapılıyor.
Eğer bu işlemciler ile Win11'in ilgili sıkıntıları çok uzun süre önceden belli idi ise değerlendirmeniz doğru.
Acaba durum gerçekten öyle midir?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Windows'un ilk AMD sıkıntısı değil, eski Windows sürümlerinde de AMD işlemciler ile sıkıntısı olmuştur hep. Hatta, bir ara, hariçten AMD güncellemesi bile yüklenmesi gerekiyordu. Hangi sürüm tam hatırlamıyorum ama XP'de birleşmeden önceki sürümlerden bir veya iki tanesinde diye hatırlıyorum, kabaca.
-
Önceki mesajımda 1 örnek verdim.
O dönemin klasik çekişmesi şuydu:
Intel alırsan: Windows'u yükleyip en iyi şekilde kullanırsın.
AMD alırsan: Ayrıca program yukleyip ayar yapman gerekir. Herkes de bunu yapamaz, hem niye yapmak zorunda olsun ki.
Tarihin cilvesi olsa gerek:
13. ve 14. nesil Intel İşlemci alanların durumu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Demekki micrasoft intele kıyak geçiyomuş bunca zaman intel bu aralar zortlayınca bari amd bir dönek dediler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 27 Ağustos 2024; 13:12:55 >
-
Hardware UnboxedyoutubeAMD Ryzen 7 9700X vs. 7700X: 40+ Game Benchmark [23H2 vs. 24H2]https://www.youtube.com/watch?si=KEKLpOmDoCHhKlC7&v=rlfTHCzBnnQ&feature=youtu.be
Haberin kaynağı bu vedeo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 27 Ağustos 2024; 12:31:27 >
-
Tokat değil şaplakkkkk. :))))
İçinden geçti, bilezik taktı :))
Güncel haliyle kesin Intel vs AMD kıyaslama videosu yapıyodur Steve şu an.
Ama videoyu ayakta mı yapar yine bilemiyorum
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bu güncelleme ile en iyi oyun işlemcileri performans tablosu değişir Boşnak ağa nın biricik intel i yine tokatı yer
|
Windows'un ilk AMD sıkıntısı değil, eski Windows sürümlerinde de AMD işlemciler ile sıkıntısı olmuştur hep. Hatta, bir ara, hariçten AMD güncellemesi bile yüklenmesi gerekiyordu. Hangi sürüm tam hatırlamıyorum ama XP'de birleşmeden önceki sürümlerden bir veya iki tanesinde diye hatırlıyorum, kabaca.
|
Benzer içerikler
- hepsiburada premium ücreti
- instagramdan nasıl para kazanılır
- numara sorgulama
- whatsapp hesap silme
- instagram yazı stilleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X