< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 8 Nisan 2018; 1:17:2 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 8 Nisan 2018; 1:17:2 > |
Cidden skandal. Cidden yazık. Özellikle bankacılık ve veri merkezi işini yapan firmalar çuvallar. Ev kullanıcıları patch yapmasa da olur bence ama bu dediğim birimler ve hosting firmaları için ciddi rezillik.
Not: I7 kullanıcısıyım. |
Hocam, Intel paralı çalışanları "Yalann, yalannn, nayııır" kıvamında şu anda
Intel ürün sahibi herkese geçmiş olsun. Bir performans kaybı olmasa herhalde Intel "Yeni nesil ürünlerimiz performans kaybından daha az etkilenecek" demezdi. Forumda test yapacak arkadaşların hem BIOS hem de Windows update'si yaptıktan sonra testleri yapması gerekir. Asus Realbench'te aynı sonuçları alacakları kesin, çünkü testi yapan arkadaşın metodolojisi 10 numara. |
Donanımcı bilmeden konuşma. Kaç tane Bitcoin borsası tespit edilemeyen sebeplerle battı geçenlerde. Bunların cüzdanlarını boşaltanların Spectre ya da Meltdown kullanmadığı ne malum? En basitinden şu anda bu açığı kullanarak gezdiğin websiteleri bilgisayarında kayıtlı Steam şifresini bile alır. PC'de "Mastercard Altyapısıyla" kayıtlı olarak duran kredi kartı bilgilerin de "Kraloyun.com" tarzı bir site tarafından dahi gerekli saldırı planları yapıldıktan sonra görülebilir durumda. Boş konuşmayın yeter artık. Intel bile "9.nesilde performans daha az etkilenecek" diye açıklama yapıyor siz hala müdafaa peşindesiniz. Şirketin CEO'su elindeki hisseleri eritmiş, haala olayı toparlama peşindesiniz.
|
Lanet olsun gerçekten cayır cayır çalışan pc saçmasapan cpu kastırıyor boşa. Yapacağınız yamanın da kritik açığın da .. 1300 lira para verdim 2016 yazıydı skylake aldım. Zıkkımın kökü olsun.
Adamlar size kazığın alasını atmış burda amd intel atışması yapıyorsunuz 8 yaşında tüyü çıkmamış veletler gibi. Hayırdır babanızın oğlu mu firmalar ? |
Doğrudan Reddit'ten alıntı. Specter 2 konusunda neden zor olduğunu halen özetliyor ama biraz daha açıklayıcı;
Specter 2; This attack requires poisoning the CPU's BTB. This is easy on at least Intel Haswell CPUs (and probably some other Intel CPUs), because BTB entries are aliased in a very predictable way. Some recent ARM Cortex-A series CPU cores are reportedly vulnerable too, for the same reason. It is much more difficult on all AMD CPUs, because BTB entries are not aliased - the attacker must know (and be able to execute arbitrary code at) the exact address of the targeted branch instruction. https://www.reddit.com/r/Amd/comments/7o2i91/technical_analysis_of_spectre_meltdown/ BTB neymiş merak edenler için;https://xania.org/201602/bpu-part-three Daha da ayrıntılı açıklamalar burada;http://www.agner.org/optimize/microarchitecture.pdf Şimdi, anladığım kadarıyla, bu spekulatif işlem (ki spectre adı buradan geliyor) Intel'in işlemcilerinde öngörülebilir şekilde işliyor, yukarıda belirtildiği şekilde bu Haswell işlemcilerde daha da basit öngörülebiliyor. AMD işlemcilerinde ise bu spekulatif işlem arbiter, yani rastgele işlemekte. Öngörülmesi AMD'nin dediği gibi sıfıra yakın bir şans (ya da bizim açımızdan bir şansızlık). Sayısal oyayıp kazanmak gibi olsa gerek. Burada artık bir Hacker'in zaten sisteme sızmış olması ve bir tür izleme programla spekülatif işlemleri takip etmesi gerekiyor. Özetle aynı bilgisayarı iki defa hacklemek Ha şey olabilir, AMD'nin arbiter dediği spekülatif işlemler belki çok çok sayıda olsa da belli bir yolu izliyordur. Atıyorum belki bir kaç bin, 10 bin, 100 bin, milyon sayıda sınırlı varyasyon vardır.Ve bunların hepsinin çıkarılması lazım... çüş. Hangi hacker gurbu bunu yapar, ödülü nedir ? Ne olabilir, çok iştah açıcı büyük hedefler peşinde belki böyle bir işin içine girilebilir. Ama bu bahsettiğim şey tabi mümkünse. Nightsniffer arkadaşın da yukarıda belirttiği gibi, AMD işemcileri, yama edilmeden, yama edilmiş Intel işlemcilerden daha güvenli olmaları durumuna hiç şaşırmam. Ama bunu kesin olarak bilemiyoruz henüz. @ Donanımsız donanımca; Sen papağan gibi aynı yalanı, aynı bilgisizliği devamlı kullanmamış olsaydın, benim bu konuda konuşacağım hiç yoktu zaten. Zaten baştan bunu belirttim. Senin yüzünden neredeyse bu firmayı savunuyor gibi görüneceğim. bir sus artık gözününü seveyim, acınası bir duruma geldin. Hiçkimseyi bu acınası halde görmek istemem. @ Nightsniffer Nasıl gidiyor hocam ? . Şaka şaka, elimdeki 4790k artık cazibesini kaybediyor, cpu üzerinden Monero madencilikten ne zaman amorte eder, özel pm atarsan sevinirim. |
İntel'li bir laptop kullanan biri olarak asıl sorulması gereken şeyi soruyorum:
"Gelecek olan, performans kaybı yaşatacak güvenlik yamasını nasıl engelleriz? Windows üzerinden mi gelecek, yoksa intel grafik paneli üzerinden mi gelecek?" Güvenlik falan umrumda değil. Yeterki performans kaybı yaşamayayım. |
Olsun ben bilgisayarı hep 1 cigahertzlik kullanıyorum
|
İ7 6700k sahibiyim cemu ile zelda 2k oynamayı seven ve işlemci gücü aşırı isteyen oyunlarda özellikle 2 gündür windows ile gelen bu açık güncellemesi sonrası The Witcher 3 de takılma ve önceden aldığım fps'de tam olarak 8-10 fps arası düşüş yaşadım ve şok oldum. Cemu emulator ile oynadığım oyunlarda ise tam tamına 15 fps kayıp ve kasma var. Daha bios güncellemesi dahi yapmadım bu ne saçmalıktır hele daha sanırım intel bir yama yayınlamadı onuda yaparsak hepten sıçtım gibi bir şey oluyor. Birde pc google chrome içinde gezerken bile sapıtır oldu....
Şimdi sorun şu bu açık ile pc'nin yapmaması gerekenleri yaptırabiliyorlar veya şifre kredi kartı vs. bilgileri de rahatlıkla çalınıyor, buda ciddi bir sorun. Peki ben bu performans kayıplarını istemiyorum desem bu windows için gelen güncellemeyi nasıl engellerim, misal format sonrası yada w7 sanırım bu yama yok ona geçiş yapsam nasıl olur cidden bu kadar bir fps ve saçma sapan sorunlar yaşayacağımı bilmiyordum şerefsiz intel, sıkıntı bu sistem 3-4 yıl amaçlı toplandı ha diye amd geçemiyoruz ki offf... |
Yemin ediyorum uzun zamandır düşündüğüm şeyi yapmışsın ilk fırsatta bende aynısını yapacağım.. Bir daha intel mi...? ASLA..
İntel, Asus, Nvidia.. Bir daha Asla..; İntel: Yüzyılın teknolojik işlemci kazığını yedik, bunlarin acisi ilerleyen zamanlarda daha net ortaya çikacak.. Bakin göreceksiniz, Bu konuştuklarimizin misliyle pis işler döndüğünü göreceksiniz.. Asus: Kendi ürettiği Dönemin üst seviye sayilan anakartina ne bios nede çeşitli Driver güncellemeleri üretmemesi vermemesi yayinlamamasi kazığıni yedim, Sırf bu yüzden Windows 10'a geçemiyorum... Adamlar Kendi sitelerinde Kendi ürettikleri Anakart hakkinda bile bilgi veremiyor doğru düzgün.. Nvidia: GTX 970 kullanisi olarak GTX 970'leri 4 gb diye satip 3.5 ghz çıkma kazığını yedik.. Hani ne oldu, bu yapilan Şerefsizliğin kim hesabini sordu Nvidia'dan..????? Kaziği yiyen için kaziğin üstüne oturmaktan başka yapacak bişiyi kalmadi.. Nvidia Yerli Yabanci tonla teknoloji sitesine editörüne paralari yedirip Skandalini sümen alti ettirdi.. Kim hatirliyo şuan GTX 970'lerin Kusurlu ürün olduğu gerçeğini ? Bu saatten sonra bir daha ASLA Bu markaların ürünlerine 5 kuruş dahi para verip alıp kullanmam.. Çok net olarak karar verdim, Yeni sistemim kesinlikle AMD RyzenPlus+ veya ZenPlus+ tabanli bir sistem olacak.. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 7 Ocak 2018; 12:24:49 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 6 Ocak 2018; 13:21:30 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 6 Ocak 2018; 13:32:45 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 6 Ocak 2018; 13:36:6 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 6 Ocak 2018; 13:52:46 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|