Şimdi Ara

AMD phenom 965 vs İ7950

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar.merhaba aklıma birsey geldi. bildiğim kadarıyla bazı anakartlar üzerine iki adet işlemci konuyor. acaba böyle bir anakart üzerine iki tane AMD Phenom ıı x2 965 koysak, İntel i7 950 den daha performanslı olurmu. daha ucuz olacağı zaten biliniyor. bunu yada benzer birseyi deneyeniniz var mı acaba ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baykanizm -- 30 Ocak 2010; 15:14:56 >

• server anakart ile dedigin olur ancak 965 degil opteron takman lazim.server sistem parcalari pahali masaustu gibi degil i7 975'den bile pahali olur yani.ne amacli dusunuyorsun?
  • aslında konu hakkında çok bilgi sahibi değilim sadece nette böyle yapmıs birinin videosunu izlemiştim ordan aklıma geldi. yeni demek istiyorsunuz ki böyle bir işlem serverler için uygun olur. toplamak istediğim masa üstü için çok masraflı olur. peki bu konuda biraz bilgi verebilirmisiniz. neden daha masraflı oluyor. ekstra donanımlar mı gerektiriyor??
  • Sunucu anakartlarının üstünde farklı yonga markları CPU takamazsınız. Aynı markanın aynı soket 2 işlemcisini takabilirsiniz. Örneğin XEON 1336p.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

Sunucu anakartlarının üstünde farklı yonga markları CPU takamazsınız. Aynı markanın aynı soket 2 işlemcisini takabilirsiniz. Örneğin XEON 1336p.

yuzunu bir yika gel adam iki tane 965 taksak bir anakarta i7 950'den iyi olur mu diye soruyor.

@baykanizm

server anakartlari pahalidir, ramleri masaustu gibi degil ecc'dir korkunc fiyatlara sahiptir.masaustu sistem diyorsun agzinla gerek yok server kurmaya.masaustu sistemde oyun oynanir basit isler yapilir tutup bilimsel hesaplamalar filan yapilmaz.benchmark merakin yoksa 965'in bir tanesi her isine yeter i7 sistem pek ev kullanicilari icin degil.kucuk bir sirketin var render isi yapiyor bundan para kazaniyorsan anca o zaman i7 uygun olur.benchmark icin de alan var keyif meselesi ben onaylamiyorum benchmark amd'de de yapilir amd genelinde karsilastirilir.benchmark programlari pek amd uyumlu degil mimari farki var o bakimdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 30 Ocak 2010; 15:30:14 >

• Yapacağın işe göre değişir...

Eğer bütçem elverseydi imzamdaki sistem yerine (gönül ister 6 çekirdekli) opteronu 4'lü kombine edip 48GB rem ekleyerek güzel bir iş istasyonu (dikkat: server değil) kuracaktım... O zaman ACR'den 300 adet RAW'ı convertlemek 18 dakika yerine 2 dakika sürecekti. Yani benim işime yarardı...

Ama inanın oyunlarda orta karar bir PC'nin gerisinde kalırdı
  • teşekkürler gayet açıklayıcı oldu. aklıma gelmişti sadece yapabilirmiyim acaba diye ama anladım ki fantaziymiş yani sınırlı bütçe ile demek istedim:)))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.