Şimdi Ara

AMD Phenom II 965 X4 (3.4 GHz) 8MB 938p 125W çok ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigabyte MA785GT-UD3H/ DDR3 S+V+GL+1394+16X 938pin
    OCZ 4 GB (2X2 GB) DDR3 1333 Mhz CL9 RAM GOLD
    THERMALTAKE V3 Full Siyah MidTower 600W PSU'lu Kasa
    WD 2 TB 7200 GreenPower 32MB SATA2
    sistemi bugün topladım bilgisayar boşta çalışırken bile işlemcinin fanı 7000 rpm de dönüyor işlemci sıcaklığı 55-60 ta hep bunların hepsi bu şekilmi çalışıyor
    arkadaşlar biosu en son versiyonuna güncelledim 200rpm bir düşüş oldu boşta bios cpu_z ve speed fan resimlerini resimleri yolluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crayz_zibidi -- 9 Eylül 2010; 14:29:48 >

• Stok fan varsa dogal ama,olmamasi lazim,fan tam yerine oturuyormu?
    windows gorev yoneticisinden islemciyi gereksiz yoran arka plada calisan virus veya takili kalan pragram varmi diye bakin,
    fani sokup termal macun ile az sekilde tekrar pastalayin,
    bunlar derkene her islemci sicak calisir,kimse 15 derecede olmasini beklemesin,elektrikle calisan hersey isinir,olmadi kule tipi bir iyi fan alin olsun bitsin,stok fanlar bir ise yaramaz,intel veya amd hepsi ayni berbat degerler veriyorlar+ses,cpu voltajini anakart fazla verebilir normalde 1.344 v olmasi lazim,hatta o islemci bu voltajla 18x200=3600 de kesinlikle calisir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 9 Eylül 2010; 0:29:25 >
  • Hayir nomral sartlarda bu islemciler normal sicaklik degerleri olan 35 ila 55 derece arasinda calisir..

anakartin bios'unu guncelediniz mi?
    Windows'un hangi surumunu kullaniyorsunuz
    CPU-Z ve 2 farkli sicaklik gosteren programla beraber ekran goruntusu alabilirmiyiz..
  • Normal hocam o değerler bendeki 965 de 50 55 lerde.Stok fan beş para etmez.Hem sesli hemde iyi soğutamıyo.Ariyetten soğutucu almanı öneririm
  • arkadaşalar yapmayın etmeyin nasıl normal oluyor ben stok fan kullanırken 40 derece civarında gezinirdi hep 60 derece 7000rpm çok yüksek bir değer. montajı düzgün yaptığına emin ol bence macun u düzgün sürememiş olabilirsin bunları bir kontrol etmende fayda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.A.G

arkadaşalar yapmayın etmeyin nasıl normal oluyor ben stok fan kullanırken 40 derece civarında gezinirdi hep 60 derece 7000rpm çok yüksek bir değer. montajı düzgün yaptığına emin ol bence macun u düzgün sürememiş olabilirsin bunları bir kontrol etmende fayda var

7000 devirmi
  • Stock fan 7 Bin devir çeviriyor mu yav
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bendeki stok rekor kırıyor sanıyordum 6500ler görmüştüm zamanında

quote:

Towarscke
    Hayir nomral sartlarda bu islemciler normal sicaklik degerleri olan 35 ila 55 derece arasinda calisir..

anakartin bios'unu guncelediniz mi?
    Windows'un hangi surumunu kullaniyorsunuz
    CPU-Z ve 2 farkli sicaklik gosteren programla beraber ekran goruntusu alabilirmiyiz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

arkadaşalar yapmayın etmeyin nasıl normal oluyor ben stok fan kullanırken 40 derece civarında gezinirdi hep 60 derece 7000rpm çok yüksek bir değer. montajı düzgün yaptığına emin ol bence macun u düzgün sürememiş olabilirsin bunları bir kontrol etmende fayda var

7000 devirmi

dönüyor dokunursan bide kesiyor hata

• 7000 bin devir mi?

Aştı artık stok fanlar. 7000 devir de Tork az olsa bile ciddi yaralanmalara sebep olabilir.

İntel ve AMD ye sesleniyorum. Ya stok fanları artık ısı borulu ve en az 92mm fanlı yapın.

Ya da bana göre daha iyisi. Soğutucu falan vermeyin. İşlemciyi 2-3 kibrit kutusu kadar bir kutu içinde satın.

Kutulama, Taşıma/Lojistik ve Fan maliyetlerini düşüp fiyat kırın. Millet te ihtiyacına göre soğutucu alsın.

Sanırım herkesten bu konuda destek gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 9 Eylül 2010; 22:34:00 >
  • @DigitalWorld
    pazarlama dünyası bi yerlerden ucuz para kazanmak lazım 1 dolar maliyetteki fanı sana listede 10 dolar gösteriyor üretici
  • @DigitalWorld

Fanla verdiklerinde senin saydıklarından edecekleri kardan çok daha fazla kazandıklarına eminim.
  • quote:

Arkadaşım bizdede aynı işlemciden var.Bilmicekmiyim kaç derece olduğunu boşda 40 45 lerde geziyo oyun vs olduğunda 50 55 lerde.Stok fanı beş para etmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CiNDeRMooN_35 -- 9 Eylül 2010; 10:24:07 >
  • iyide 7000 devire kadar niye ayarlıki bu fanlar, zaten 3000 -3500 de ortalık ayağa kaldıracak kadar ses cıkarıyor, bundan sonra işe yaramıyorsada pc yi kapatsın, iyice kalite düştü iyice iliklere kadar sömürmeye uğraşıyorlar 700-800e bi cpu satıyosun yanında maliyeti 1$ lık fan veriyorsun bu olacak iş değil
  • dünyanın parasını verip cpu alıyorsun intel veya amd fark etmiyor adam gibi fan yapıpta milleti şu oso mahrumiyetinden kurtarmıyorlar ben anlamıyorum bunu kastenmi yapıyorlar acaba yani bu stok fanları dandik yapmalarının sebebi
  • Ya Phenom 2 lerin stock fanı ile Phenom ların stock fanının karşılaştırması vardı. Eski Phenomların fanı daha sessiz çalışıyor ve daha iyi soğutuyordu o testlerde. Yeni stock fanlar ne kadar kötü bilmiyorum ama eski phenom ların stock fanının daha iyi olduğunu duydum.

Tabi her türlü stock fanlar diğer fan üreticilerin önünü kesmeyecek şekilde kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CiNDeRMooN_35

quote:

Arkadaşım bizdede aynı işlemciden var.Bilmicekmiyim kaç derece olduğunu boşda 40 45 lerde geziyo oyun vs olduğunda 50 55 lerde.Stok fanı beş para etmez

bende zaten stok fan para ediyor demedim desem ben deiştirmezdim ikincisi adam ilk mesajında boşta 55-60 derece demiş sen 40-45 derece diyorsun. bende 40 derece civarında geziyordu diyorum kendi fanım için sen itiraz ediyorsun. kusura bakma ben seni anlayamadım

• @DigitalWorld hocam fansız alternatifleri olsa dediğinizi yaparlar ancak onlar da bilyor ki ellerine bakıyoruz yani istediklerini satarlar. ister al ister alma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

@DigitalWorld hocam fansız alternatifleri olsa dediğinizi yaparlar ancak onlar da bilyor ki ellerine bakıyoruz yani istediklerini satarlar. ister al ister alma.

• yavv bu gigabyte anakartlar biraz şans işi gibi birşey oluyor. birisinden birisine sorun çıkartıyor. işlemci fanınızın iyi takılı olduğuna dikkat ediniz. anakattada sıkıntı olabilir. bios güncellemesi deneyiniz. farklı bir işlemci fanı alıp deneyiniz .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.