Şimdi Ara

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.244
Cevap
21
Favori
207.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beytekin45

PhenomII X3 720@X4 3500 MHz /1.464 Volt /CM HyperTX Bu soğutucu ile en fazla 3600 MHz de stabil kullanabildim. Gerçi bu hız üzerinde fazla bir getirisi olmuyor. işlemciden oldukça memnunum ama X6 lar çıkınca insanın alası da gelmiyor değil.

benimde bir ara gözüm döndü ama kendimi zor tuttum bu 720lerde neymiş hen 4. çekirdek açılmış hemde 945'den yüksek değerlere ulaşılmış tebrikler
  • Phenom II x4 x955 3.8 Ghz / Stok Fan / Sıcaklık : 55 Derece
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Phenom II x4 x955 3.8 Ghz / Stok Fan / Sıcaklık : 55 Derece

stok fanla çok sesli lukkanıyor olmalısınız stok fanın kapasitesini görmek enteresan hangi kasayı kullanıyorsunuz ek fan var mı?
  • Athlon 2 lerde l3 bellek açanları kulübe kabul ediyor musunuz?
  • Yaz geldi overclock bölümü öldü
    Şu an cool and quiet açık kullanıyorum. Sıcaklıklar ona rağmen 40-45 görüyor boşta, yük altına sokmaya korkuyorum

Maksimum 4.12GHz yaptım. Stok fan var
    Sistem;
    AMD Phenom II x4 940 Black Edt C2
    Gigabyte MA790x-UD3P
    CORSAIR XMS2 (2*2) 4GB dual kit
    Sapphire HD4830 512MB

AMD Phenom II x4 940 Black Edt C2 @4.12 GHz @1.50V
    http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=969162
     AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

Günlük iste stabil 13*275= 3575MHz @1,37V çalışıyor. Ama stok fanın gürültüsü çekilmez oluyor.
    Gerçi stok fanla voltaj vermekten çekindiğim için; voltajsız maks. değer olan 13*270=3510 olarak kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Phenom II x4 x955 3.8 Ghz / Stok Fan / Sıcaklık : 55 Derece

stok fanla çok sesli lukkanıyor olmalısınız stok fanın kapasitesini görmek enteresan hangi kasayı kullanıyorsunuz ek fan var mı?

Belki de boştaki sıcaklığıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 11 Haziran 2010; 15:59:20 >
  • işlemci be olmadığından anakart sınırındayım
    http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1230710
  • Amd Phonem II X4 965 4.1ghz yarım saat prime 95 sıcaklık max 54. soğutucu Noctua nh-d14
    istenilen testlerin ss'ini koyabilirim.
     AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuĞrA -- 12 Haziran 2010; 4:54:26 >

• işlemciye verdiğin voltaj ne öyle ?

hava soğutma sınırlarını geçmşsin bence 1,55v !
  • altını verdigim zaman stabil olmuyor :(
  • 1,490 da günlük 3,9 da stabil kullanıyorum 200 mhz lik fark için işlemciyi şoklamaya gerek yok derim günlük öyle kullanıyorsan
  • ben sadece boyle testler falan olunca işlemciye o.c yapıyorum yoksa gunluk default ayarlarda kullanıyorum bu sekılde sıkıntı olmaz sanırım
  • noctua varsa 3,8 3,9 1,5v u aşmadan günlük rahat kullanırsın

kesin olmamakla birlikte hava soğutma için 1,55v su için 1,6v ln2 vs.. 1,7 limiti amd nin belirttiği limitmiş nekadar doğru bilmem

kaynak ( overclock.net :)) yani sıcaklıklar da önemli c3 ler için yanlışım yoksa 71 derece üst sıcaklık limiti var 55 i geçmiyor dediğine göre sistemin yani biraz germekten zarar gelmez sanırım işlemciyi :)
  • benımde bıldıgım sıcaklıklar kontrol altındaysa sorun olmaz dıe bılıyorum bundan sonra işlemciyi 7/24 4,1de kullanıcam :) pcnin ölümü o.cden olsun :D
  • Nanometrelik devrelerden bahsediyoruz.. O devrelerden geçen elektrik miktarı çok önemli. Elektrik miktarı ile işlemcinin eskime süresi de ters orantılı. Ne kadar fazla voltaj , o kadar az ömür. İhtiyacınız yoksa günlük o hızda kullanmayın derim 3.4ghz iyi bi değer...
  • 3.4ghz herşeye yetiyor ama oc hastalıgı ıste okadar para verıp sogutucu alıyoruz sonra default degerlerde kullanmak zoruma gıdıyor :( yoksa 3,4 ile 4,1in arasındaki fark hiçte ooooooo dedırtcek kadar degıl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugra34

3.4ghz herşeye yetiyor ama oc hastalıgı ıste okadar para verıp sogutucu alıyoruz sonra default degerlerde kullanmak zoruma gıdıyor :( yoksa 3,4 ile 4,1in arasındaki fark hiçte ooooooo dedırtcek kadar degıl.

Sen de haklısın. İşlemcinin ömründen bahsediyoruz da , kimsenin işlemcim öldü dediğini de duymadım. İnsanlar hala P4 3Ghz işlemciler falan kullanıyor..
  • vallaha oyle ben p4 3,0 işlemcimi 5-6yıl kullandım sonra sattım sattıgım ınsanda hala kullanıyor
  • Arkadaşlar meraba..
    benım işlemcim phenenom II x2 550. Ben işlemcinin kapalı olan ıkı çekırdegını acmayı basardım.bilgisayarı sorunsuz kullanıyorum.Fakat bılgısayarı acmak ıstedıgımde power dugmesıne bastıgımda kasa normal olarak calısıyor fakat ekrana goruntu gelmıyor.Fakat reset atınca bılgısayar normal calısıyor ve hıcbı sorun vermıyor.Sorunum bılgısayarımı acarken once power dugmesıne sonra reset tusuna basmam gerekıyor.Bunun nedenı nedır acaba bana yardımcı olabılırmısınız..Şimdiden tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxexes121

Arkadaşlar meraba..
    benım işlemcim phenenom II x2 550. Ben işlemcinin kapalı olan ıkı çekırdegını acmayı basardım.bilgisayarı sorunsuz kullanıyorum.Fakat bılgısayarı acmak ıstedıgımde power dugmesıne bastıgımda kasa normal olarak calısıyor fakat ekrana goruntu gelmıyor.Fakat reset atınca bılgısayar normal calısıyor ve hıcbı sorun vermıyor.Sorunum bılgısayarımı acarken once power dugmesıne sonra reset tusuna basmam gerekıyor.Bunun nedenı nedır acaba bana yardımcı olabılırmısınız..Şimdiden tesekkurler

OC var mı? Çekirdek açmadığın zaman da oluyor mu? (ACC kapalı iken) Biraz daha ayrıntı verirsen bi yorum yapabiliriz..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.