Şimdi Ara

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.244
Cevap
21
Favori
208.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ceycey11

gerçekten güzel skor soğutucunuzu bilmiyorum ama 790 ve benzeri kartlara sahip arkadşlar 4.0 ghz sınırını daha rahat geçiyor gibime geldi ben daha 785gt ile stabil 4 ghz üstü yakalayabileni görmedim katılımınız için teşekkürler

C3 rev. için söylediğin bir bakıma doğru ancak C2 rev. için gerçekten hava soğutma ile kolay olmuyor.MSI DKA790GX anakart ve Sunbeam Core Contact Freezer ile kışın en soğuk günlerin birinde(Adana'da) yaptığım bir deneme.Şu an bırakın SuperPi'yi PC'yi açamam bu hızlarda.Phenom II mimari LN2 ile her nekadar X4 rekorunu elinde bulundursada hava soğutma ile İntel işlemciler ile baş edemiyor OC konusunda.4.0 GHZ tamamen kararlı kullanan arkadaşlar kendilerini şanslı saymalılar.Bu mimarinin ortalama kararlı olduğu hız 3.9 GHZ'dır.Kimi 3.8 yapar kimi de 4.1 ama geneli 3.9 GHZ.İnanın bana 3.9 GHZ ile 3.2 GHZ arasında dahi ciddi başarım farkları yok.Phenom II leri OC yaparak bir beklentiye girmek yerine işin tadını çıkarmak en güzeli.Şahsen ben sadece zevk için deniyorum sonra eski haline çünkü yaptığım OC'nin bana dönüşü sadece ısı dolayısıyla yüksek güç tüketimi oluyor.Herşey mimaride ve başlangıç ile sonu arasında hiçbir zaman dağlar taşlar olmayacak.Yani şu X3 işlemcilerin L3 önbelleği ve 4. çekirdeği açıldığında inanın bana başarım olarak 965BE ile farkı kalmıyor.Benim gibi takıntılı insanları tatmin etmekten başka bir farkı yok.Ama yine olsa yine de BE bir işlemci alırdım.Sebep tamamen kişisel takıntıdan ibaret.İşlemci gibi sorunsuz bir aletten pek muhabbet çıkmıyor.Çıksada çok azınlıkta.O nedenle başlık biraz sahipsiz kalmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: ftrzk

Phenom II X4 955 3.6 Sunbeam Contact Core Freezer çarpan 18 voltaj yok

Kpss sonrası 4.0 ghz denemeleri yapacağım bu aralar pek ilgilenemiyorum

şu kpss geçsede rahatlasak.
    benim 945 ile kpss sonrası hava soğutma ile 4.0 deneyecem hadi hayırlısı
  • asus turbo evo programından yaptığım otomatik o.c prime 95 testi yaptım 3-4 saat çalıştı. daha sonra programı kapattım. sanırım çekirdekler de o.c de stabil durumda. sormak istediğim şey asus un bu programı neden çarpanı hiç değiştirmiyor, sadece bus speed i değiştiriyor. bus speed 229 mhz deyken çarpanı manuel olarak 18 falan yapsam sizce nolur? çünkü forumdan okuduklarım kadarıyla çarpanı açarak o.c yapmak daha mantıklı. sizce ne yapmalıyım. bu arada fan stok fan. ana kart asus m4a88td-m evo, 2 gb 1333 ddr3 samsung ram.
  • foto koymayı unuttum.

• quote:

Orijinalden alıntı: paranoid21

asus turbo evo programından yaptığım otomatik o.c prime 95 testi yaptım 3-4 saat çalıştı. daha sonra programı kapattım. sanırım çekirdekler de o.c de stabil durumda. sormak istediğim şey asus un bu programı neden çarpanı hiç değiştirmiyor, sadece bus speed i değiştiriyor. bus speed 229 mhz deyken çarpanı manuel olarak 18 falan yapsam sizce nolur? çünkü forumdan okuduklarım kadarıyla çarpanı açarak o.c yapmak daha mantıklı. sizce ne yapmalıyım. bu arada fan stok fan. ana kart asus m4a88td-m evo, 2 gb 1333 ddr3 samsung ram.

paranoid sadece black ed. serisinin çarpanları değiştirilebiliyor o da biostan sen anladığım kadarıyla anakartının oc programını indirip kullanıyorsun bu nedenle çarpan kilidini değiştirme seçeneği yoktur. çarpan kilidini arttırarak oc yapmak daha kolay sana tavsiyem biostan çarpan kilidini değiştirerek oc yapman

• Arkadaşlar bendede amd phenom 2 x4 940 am2 + işlemcisi var Titan Amanda ile 4.0 Ghz de çalıştırıyorum Voltaj 1.5 sıcaklık max 55

amd phenom - ati 4850x2 ikilisi müthiş oldular metro 2033 - call of juarez tadından yenmiyor. :)
  • phenom 2 955 işlemcimi voltaj vermeden 3.5ghz de kullanıyorum(belkide kullandığımı zannediyorum 1 saat ten fazla prime95 yapmadımhiç)soğutucum sunbeam ccf boşta sıcaklıklar 38-40 arası degısıyor.prıme95 test sırasında max 52 oldu..işlemciye voltaj vermek istemiyorum zararlı olur düşüncesiyle.size bir sorum olucak ocz cl7 1333mhz 4gb ramlere sahibim fakat ramler 1066 mhz de calısyordu ben 1333 mhz yaptım bu sferde tımıngler cl9 oldu...bu ramlerı hem cl7 hemde 1333mhz nasıl kullanabılırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: saldıray_16

phenom 2 955 işlemcimi voltaj vermeden 3.5ghz de kullanıyorum(belkide kullandığımı zannediyorum 1 saat ten fazla prime95 yapmadımhiç)soğutucum sunbeam ccf boşta sıcaklıklar 38-40 arası degısıyor.prıme95 test sırasında max 52 oldu..işlemciye voltaj vermek istemiyorum zararlı olur düşüncesiyle.size bir sorum olucak ocz cl7 1333mhz 4gb ramlere sahibim fakat ramler 1066 mhz de calısyordu ben 1333 mhz yaptım bu sferde tımıngler cl9 oldu...bu ramlerı hem cl7 hemde 1333mhz nasıl kullanabılırım...

Öncelikle katılımınız için teşekkürler şunu belirtmeliyimki ram hız aşırtmaları çok yüksek performans artışı sağlamıyor. anakartınızı bilmiyorum ama bioslarımız aynı ise o ram frekansını değiştirdiğiniz seklenin altında gecikme zamanları ile ilgili bir sekme var onu auto seçeneğinden manual'e getirip zamanlamaları değitirebilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: saldıray_16

phenom 2 955 işlemcimi voltaj vermeden 3.5ghz de kullanıyorum(belkide kullandığımı zannediyorum 1 saat ten fazla prime95 yapmadımhiç)soğutucum sunbeam ccf boşta sıcaklıklar 38-40 arası degısıyor.prıme95 test sırasında max 52 oldu..işlemciye voltaj vermek istemiyorum zararlı olur düşüncesiyle.size bir sorum olucak ocz cl7 1333mhz 4gb ramlere sahibim fakat ramler 1066 mhz de calısyordu ben 1333 mhz yaptım bu sferde tımıngler cl9 oldu...bu ramlerı hem cl7 hemde 1333mhz nasıl kullanabılırım...

Öncelikle katılımınız için teşekkürler şunu belirtmeliyimki ram hız aşırtmaları çok yüksek performans artışı sağlamıyor. anakartınızı bilmiyorum ama bioslarımız aynı ise o ram frekansını değiştirdiğiniz seklenin altında gecikme zamanları ile ilgili bir sekme var onu auto seçeneğinden manual'e getirip zamanlamaları değitirebilirsiniz.

pekı ramların tımınglerını nası ayarlıcam yanı gecıkme degerlerını kac olarak ayarlamam gerekıyor ayrıca voltaj vermem gerekırmı onu bılmıyorum..ankaratım gıgabyte 790fxt ud5p

• dram configurationa girdiğinde 9-9-9-24 olması lazım onu 7-7-7-20 yapmalısın
  •  AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

işlemciyi çıkabildiğim maximum değer masaüstünde sorun yok oyunlarda ve stres testlerinde mavi ekran veriyor 4.1 ghz da stabil olarak kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_la_c_k -- 28 Haziran 2010; 17:15:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: b_la_c_k

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

işlemciyi çıkabildiğim maximum değer masaüstünde sorun yok oyunlarda ve stres testlerinde mavi ekran veriyor 4.1 ghz da stabil olarak kullanıyorum

4.1 stabil mi mavi ekran mı veriyor anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 28 Haziran 2010; 14:04:14 >

• Bende eve gideyim koyayım madem 4.2 günlük ama ıspartada :) bodruma döndümden beri 3.9 3.8 düştü macun sipariş ettim gelsin testleri eklerim soğutucu olarak OCZ Gladiator Max kullanıyorum kasa masa yok bodrumun sıcaklarından fanlar dırek sıcak üflüyor garibim pc:d
  • Merhaba arkadaşlar, Phenom II X4 940 işlemcim ve Gigabyte 790X-UD3P anakartım var. Yazın gelmesiyle stok fan çok fazla ses yapmaya başladı. Önerebileceğiniz bir soğutucu varmı? Sessiz olması öncelikli. Şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lokmantas

Merhaba arkadaşlar, Phenom II X4 940 işlemcim ve Gigabyte 790X-UD3P anakartım var. Yazın gelmesiyle stok fan çok fazla ses yapmaya başladı. Önerebileceğiniz bir soğutucu varmı? Sessiz olması öncelikli. Şimdiden teşekkür ederim.

bende aynı sıkıntıdan mustarip olarak sunbeam core contact freezer almıştım gerçekten stok fana göre çok sessiz ve rahatlattı beni fiyatıda diğer soğutucular kadar yüksek değil görünüşe göre amd kullanıcılarının tercihi de bu soğutucu

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_14403_SUNBEAM_Core-Contact_Freezer__SB-CR-CCTF___LGA775___AM2__islemci_Sogutucu.html
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2404
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5889
    http://www.vatanbilgisayar.com/sunbeam-contact-core-contact-freezer-intel-7751156-&-amd-islemci-sogutucusu/productdetails.aspx?I_ID=46983
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=bd99157&categoryId=1125

en uygunu hepsiburada galiba

montaja gelirsek

çıkan termal macun ödüllü bir macun maalesef sürülü halde gelmiyor bir kart ile sizin sürmeniz gerekecek size tavsiyem çok çok ince bir tabaka halinde işlemci üzerine değil soğutucu yüzeye sürmeniz olacaktır. montaj için anakartı sökmenize gerek yok ancak kuvvetli kollara ve hareket alanına ihtiyacınız olacak bu yüzden kurulum yapmadan önce ram ekran kartı vs sökmenizi tavsiye edeim özellikle benim gibi büyük elleriniz varsa. Termal macunlar bazen iletken olabiliyor bu nedenle anakarta dökmemenizi tavsiye ederimç

umarım yardımcı olabilmişimdir.

• İlginize çok teşekkür ederim. Hepsiburadadan alacağım inşallah montajda zorlanmam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lokmantas

Merhaba arkadaşlar, Phenom II X4 940 işlemcim ve Gigabyte 790X-UD3P anakartım var. Yazın gelmesiyle stok fan çok fazla ses yapmaya başladı. Önerebileceğiniz bir soğutucu varmı? Sessiz olması öncelikli. Şimdiden teşekkür ederim.

bende aynı sıkıntıdan mustarip olarak sunbeam core contact freezer almıştım gerçekten stok fana göre çok sessiz ve rahatlattı beni fiyatıda diğer soğutucular kadar yüksek değil görünüşe göre amd kullanıcılarının tercihi de bu soğutucu

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_14403_SUNBEAM_Core-Contact_Freezer__SB-CR-CCTF___LGA775___AM2__islemci_Sogutucu.html
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2404
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5889
    http://www.vatanbilgisayar.com/sunbeam-contact-core-contact-freezer-intel-7751156-&-amd-islemci-sogutucusu/productdetails.aspx?I_ID=46983
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=bd99157&categoryId=1125

en uygunu hepsiburada galiba

montaja gelirsek

çıkan termal macun ödüllü bir macun maalesef sürülü halde gelmiyor bir kart ile sizin sürmeniz gerekecek size tavsiyem çok çok ince bir tabaka halinde işlemci üzerine değil soğutucu yüzeye sürmeniz olacaktır. montaj için anakartı sökmenize gerek yok ancak kuvvetli kollara ve hareket alanına ihtiyacınız olacak bu yüzden kurulum yapmadan önce ram ekran kartı vs sökmenizi tavsiye edeim özellikle benim gibi büyük elleriniz varsa. Termal macunlar bazen iletken olabiliyor bu nedenle anakarta dökmemenizi tavsiye ederimç

umarım yardımcı olabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

X3'lerin 4. çekirdeği aktif olunca çekirdek sıcaklıkları hep 0 gösteriyor.. Bu bende de öyle. CPU'nun sıcaklığı çekirdek sıcaklıklarından 10 derece gibi daha az görünüyor x3 kullanırken.. Ordan aşağı yukarı bi tahmin edebiliyorum..

Tam tersi çekirdeklerin sıcaklıkları, cpu nun sıcaklığından 10 derece daha düşük gözüküyor bende de. Zaten sizin baz almanız gereken sıcaklıklarda cpu nun sıcaklığıdır.
  • Voltaj değerlerini gördükçe tüylerim diken diken oldu. Nasıl kıyıyorsunuz işlemcilerinize? Sadece test amaçlı deneyen arkadaşlara sözüm yok elbette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Voltaj değerlerini gördükçe tüylerim diken diken oldu. Nasıl kıyıyorsunuz işlemcilerinize? Sadece test amaçlı deneyen arkadaşlara sözüm yok elbette.

ya bı ton para verdık sogutucu aldık :D bırakta okadar olsun.:D
  • Listede x3 720'lere ait hızlarıda vermişsiniz, x4be kulübü olduğuna göre, listedekiler 4 çekirdekli hız aşırtma değerleri mi oluyor? Değilse, 4 çekirdekli olanları "x4 720" olarak düzeltirseniz daha aydınlatıcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 30 Haziran 2010; 20:21:05 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.