Şimdi Ara

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.244
Cevap
21
Favori
207.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cmt

Listede x3 720'lere ait hızlarıda vermişsiniz, x4be kulübü olduğuna göre, listedekiler 4 çekirdekli hız aşırtma değerleri mi oluyor? Değilse, 4 çekirdekli olanları "x4 720" olarak düzeltirseniz daha aydınlatıcı olur.

Haklısınız bildiğim kadarı ile tüm arkadaşlarım 4. çekirdeği açabilmişler öyle değilse bile hemen konu başlığını değiştireyim kaçırmışım teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

quote:

Orijinalden alıntı: cmt

Listede x3 720'lere ait hızlarıda vermişsiniz, x4be kulübü olduğuna göre, listedekiler 4 çekirdekli hız aşırtma değerleri mi oluyor? Değilse, 4 çekirdekli olanları "x4 720" olarak düzeltirseniz daha aydınlatıcı olur.

Haklısınız bildiğim kadarı ile tüm arkadaşlarım 4. çekirdeği açabilmişler öyle değilse bile hemen konu başlığını değiştireyim kaçırmışım teşekkürler

benim işlemcimin 4. çekirdeği binbir takla atmama rağmen açılmadı. bozuk yani 3 çekirdek kullanıyorum. ben post gönderdiğimde sanki x4 ibarei yoktu. bence de başlık phenom 2 oc kulüp olsa daha iyi olur

• başlığı dün değiştirdim arkadaşlar bende şaşırmıştım 720'ler neymiş öyle diye yinede aldığınız sonuçlar x4'lere taş çıkartıyor
  • Konu kısır kalmasın canlandıralım. Hem Phenom II x4 965BE alacaklara biraz fikir olur, şayet okurlarsa.
    Normalde oc yapan biri değilim, default tercihimdir.sessizlik ve stabilite açısından.
    başlığa katkım olsun diye işlemcim neler yapıyor kaça çıkıyor ona bakayım dedim.
    Sistem özellikleri ve kasamın resmini koyacağım soğutmaya fikir vermesi açısından.
    ............................................................................................................................
    sistem özelliklerim: ----- Amd phenom II 965BE (rev.3) (Tuniq tower 120Extreme)
    ------Gigabyte 890GPA (890gx-sb850) anakart
    ------Kingston 2x2 ddr3 1333mhz(cl7-hyperx)
    ------- raidmax rx630watt power + nzxt alpha kasa
    soğutma ve kasa:
     AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

işlemci soğtucusu: Tuniq tower 120 extreme
     AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

Gelelim testlere:
    işlemci default hızdayken (3400mhz): masa üstü sıcaklık boşta:35 derece yükte: 59 derece

.............................................................................................................................
    çarpan kilidi ile oc yaptım. çarpan kilidi 20x200 voltaj 1.5v. (işlemcim iyi çıktı) boşta:49 yükte:67
    25 dakikalık prime95 testi yeter. (hiç sormayın birkaç gündür baya test yaptım ekran kartını falan psu ya iyice yüklendim elektrik faturası kabardı o yüzden kısa kestim.)

• amd phenom 2 x4 955 be.. asus m4a79t default voltajda... 3.8 ghz....thermalright ultra 120 extreme

benide eklermisin...
  • AMD Phenom II x4 940 3,7ghz 1,46v- Dka790gx Platinum- Termalright Trueblack 120 revC +2 NOCTUA NF-P12 fan

Benide Eklersin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 2 Temmuz 2010; 3:03:18 >
  • sizeleride ekledim arkadaşlar hoşgeldiniz konuya yeni mesaj atıldıkça arada bakabilirseniz farklı soğutucular kullanan arkadaşlara sorular gelebilir.
  • Merhabalar

ceycey11 arkadaşımızın gösterdikleri ile amd x4 925 2,8 işlemcimi cpu freqency ayarını 230 getirerek galiba bende over clock yaptım. yardımcı programlar indirdim ısı ölçer felan. Size sorum işlemcimi XIGMATEK HDT-D1284 INTEL LGA775 & AMD AM2/754/939/940 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
    ile soğutuyorum biliyorum ki çok başarılı bir soğutucudan ziyaede sessiz soğutu . Peki benim işlemcim için güvenilir maxsimum sıcaklık kaç olmalıdır.

bu işlemciden kullanıp freqency ayarını 230 değerni enfazlakaç yapan var merak ettim
  • her işlemci için değişiyor fsb 'yi ben maximum 245 yapabildim onun üstü stabilite sağlayamadım. sıcaklık için genellikle yükte 60-65 dereceler güvenli sınır olarak kabul ediliyor ama ben 97-98 derecelerde çalışan işlemcilerde gördüm. eğer mavi ekran hatası restart atmalar, donmalar gibi sorunlar yaşamıyorsanız işlemciniz o sicaklığı kaldırabiliyor demektir.
  • Merhaba arkadaşlar, çok araştırmadan Sunbeam Core Contact Freezer soğutucu aldım ama kasam AEROCOOL VX-9 PRO 600W MIDT ATX PERFORMANS KASASI dar olduğu yan kapaktaki 20 cm lik fanı sökmek zorunda kaldım. Birde termal macunu nasıl sürebilirim en verimli olacak şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lokmantas

Merhaba arkadaşlar, çok araştırmadan Sunbeam Core Contact Freezer soğutucu aldım ama kasam AEROCOOL VX-9 PRO 600W MIDT ATX PERFORMANS KASASI dar olduğu yan kapaktaki 20 cm lik fanı sökmek zorunda kaldım. Birde termal macunu nasıl sürebilirim en verimli olacak şekilde.

bende dark racer kasamda yandaki 14'lük fanlardan birini çıkardım ama çok sorun teşkil etmiyor. termal macunu süremek için farklı yorumlar var kimisi işlemcinin üzerine sür pirinç tanesi kadar sonra soğutucuyu tak diyor direkt ama bir yerde bunun çok etkili olmadığını okumuştum gerçektende sürme işlemine göre daha sıcak kalıyor işlemci. benim tavsiyem yine bir pirinç tanesi büyüklüğünde (ama baldo pirinç kırık değil ) SCCF'nin temas edecek yüzüne sürün çoğu kişi kart önerir ama ben maket bıçağını çıkarıp onunla yaptım ince bir tabaka halinde sür ve işlemcine oturt takmak biraz zor ama güzel soğutucu kolay gelsin

• phenom II x6 cılar da en yüksek günlük stabil değerlerini eklerlerse güzel bir veri tabanı olacak. Çekirdek aşırtanlar arasında en yüksek benim galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

quote:

Orijinalden alıntı: Ghanhan

Beyler Bende Yeni İşlemci Alacağımda Karar Veremedim.

Amd Phenom II x4 965 Black Edition'mı ?
    Amd Phenom II x6 1055T'mi?

Oyun Sistemi Topluyorum Yeni.
    OverClock'ta Yapacağım.

1055T daha mantıklı duruyor tabi ki..

1055
  • quote:

Orijinalden alıntı: lokmantas

Merhaba arkadaşlar, çok araştırmadan Sunbeam Core Contact Freezer soğutucu aldım ama kasam AEROCOOL VX-9 PRO 600W MIDT ATX PERFORMANS KASASI dar olduğu yan kapaktaki 20 cm lik fanı sökmek zorunda kaldım. Birde termal macunu nasıl sürebilirim en verimli olacak şekilde.

aynı kasanın Vx-e Pro 600W Türbin Fanlı modelı var bendede noctua yı takmak ıcın hem fanı soktum hemde fanın bır ayagını kesmek zorunda kaldım :S
    quote:

Orijinalden alıntı: Ghanhan

Beyler Bende Yeni İşlemci Alacağımda Karar Veremedim.

Amd Phenom II x4 965 Black Edition'mı ?
    Amd Phenom II x6 1055T'mi?

Oyun Sistemi Topluyorum Yeni.
    OverClock'ta Yapacağım.

x4 965 kullanıcısı olarak kesınlıkle 1055t öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuĞrA -- 3 Temmuz 2010; 1:28:55 >

• merhabalar size bir sorum olucaktı.acaba bios ayarlarında cpu nb vıd control ile cpu voltage control arasındaki farklar nelerdir? cpu voltage control dan ufak ufak arttırmak aynı işi görürmü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak21242 -- 4 Temmuz 2010; 20:34:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak21242

merhabalar size bir sorum olucaktı.acaba bios ayarlarında cpu nb vıd control ile cpu voltage control arasındaki farklar nelerdir? cpu voltage control dan ufak ufak arttırmak aynı işi görürmü ?

aradaki farklılığı çok iyi bilmiyorum ama genellikle cpu vide değeri üzerinde değişiklik yapılıyor oc yapacaklar. ufak arrurmalarla stabil olmayan sisteminizi stabil hale getirbilirsiniz. ancak bizim listemizde gördüğünüz üzere 1.5 v 'nin üzerine çıkmamanızı tavsiye ederim.
  • 965 B.E. işlemci
    890 GPA anakart
    2 GB. patriot 1600 mhz ram
    xilence 580 W güç kaynagı

+0.075 W eksta eletrikle 3800 mhz ve bu ayarı bir önceki mesajımda dediğim cpu voltage control den yaptım.işlemci fanı stock

sistem boştaykenki sıcaklıgı

sistem yük altındayken sıcaklıgı

0

prime95 programı ile 20 dakika boyunca test ettim herhangibir sorun cıkmadı.acıkcası sadece ilk denemem oldugu için dahada yukarısını denemedim.stock fanla bu kadarı bile yeter herhalde

1-acaba bu kasaya daha iyi hava akışı için ne önerirsiniz?hava girişleri yan kapakta ve harddisk in önünde 1 er tane 8 cm lik fan ile saglanıyor....
    2-ramların kaç mhz de çalıştıklarını windows üzerinden hangi programla görebiliriz.
    3-normal kullanımda ekran kartı takılı oldugu zaman ve bilgisayar yük altındayken özellikle prime95 i çalıştırdıgımda kolonlardan cıt cıt diye sesler geliyor.sebebi ne olabilir acaba ?ses kartım x-fi fatality pro...

• 1. eğer müsaitse yan taraftaki fan sayısını ya da boyutunu arttırın ide kabloları maalesef çok geniş ve havalandırmayı bozuyorlar.

2. everestten

3. fikrim yok maalesef ses bağlantılarını kontrol etmenizi öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 4 Temmuz 2010; 22:10:11 >
  • @burak21242 kasayı değişirmen bence şart.O kasaya ne yapsan boş. hemen bir tane havalandırması güzel bir kasa bak. 200 tl bütçe ayır.
    sonra işlemcine güzel bir extreme soğutucu al 4 ghz kulubüne katıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 5 Temmuz 2010; 0:13:57 >
  • heee üye kaydı için 4 ghz şartmıydı hemen deneriz yaw

ama dediğin gibi en kötü ihtimalle işlemci sogutucusu şart
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.