Şimdi Ara

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.244
Cevap
21
Favori
207.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burak21242

heee üye kaydı için 4 ghz şartmıydı hemen deneriz yaw

ama dediğin gibi en kötü ihtimalle işlemci sogutucusu şart

4 şart değil zaten çok fazla da stabil 4.0 ghz yapabilen yok ama 4 üzerini gören arkadaşlarda mevcut
  • peki ya ramların hızlarını (yani mhz olarak) arttırmak gecikme sürelerinimi aşagı geçmek lazım yani o süreleri aşagı çekince atıyorum 1600 mhz den 1700 olurmu ?
  • bende bu aralar x4 955 ile overclock yapıyorum fakat voltajı cpu voltage control'den veriyorum.resimlerde cpu nb vid control'den verdiğinizi gördüm arasındaki farkl ne ve voltajı nereden vermem gerekir çünkü ben 1.444 voltaj da bile 3.7 veya 3.8'de mavi ekran hatası alıyorum
  • X4 955 Black Edition

Bu güne kadar stok soğutucuyu kullandım ama artık dayanılmaz ses ve sıcaklığa gelmeye başladı Core Contact Freezer yolda elime geçtiği anda OC için yükleneceğim yeniden.

İşlemci 4 GHz 3DMark06 - Hormonlu HD 5830

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

İşlemci 4 GHz Vantage - Hormonlu HD 5830

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

• bende şuan phenom II 810 x4 var 2.6 @ 3.0 sıvı soğutma yük altında max 25 derecede kullanıyorum işlemcinin max oc potansiyeli 3.0 muhtemelen voltajı kökledim frekansı bir arttırsam bile hata veriyor xD işlemcimi deiştirmek istiyorum 955 c3 veya 945 c3 düşünüyorum hangisini tercih etmeliyim? b.e modeli daha çekici geliyor ama bi tanıdığım 945 3.7 ile 955 4.3den daha fazla fps aldığını söyledi kafam karıştı.Ayrıca güç tüketiminin fazla veya az olmasının ne gibi avantajları var???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bur_478 -- 6 Temmuz 2010; 20:21:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak21242

peki ya ramların hızlarını (yani mhz olarak) arttırmak gecikme sürelerinimi aşagı geçmek lazım yani o süreleri aşagı çekince atıyorum 1600 mhz den 1700 olurmu ?

olabilir esasında ramların hz aşırtmaları çok zor olmuyor çarpanı x6.66 dan x8 yapmanız yeterli gecikme sürelerini çok değiştirince maalesef ramlar sıkıntı çıkartıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: uA_dogus

bende bu aralar x4 955 ile overclock yapıyorum fakat voltajı cpu voltage control'den veriyorum.resimlerde cpu nb vid control'den verdiğinizi gördüm arasındaki farkl ne ve voltajı nereden vermem gerekir çünkü ben 1.444 voltaj da bile 3.7 veya 3.8'de mavi ekran hatası alıyorum

arada esas itibariyle bir fark yok biostan veriyorum ben hep voltaj işide sabır istiyor uygun hz'de uygun voltajı bulabilmek ben voltaj konusunda çekincelere sahip olduğumdan default voltajda maksimumu görmeye çalışıyorum. size tavsiyem belli bir mhz'ye çıkartın eğer stabil değilse +0.125v arttıtın değilse biraz daha ancak böyle uygun voltajı bulursunuz.

quote:

Orijinalden alıntı: bur_478

bende şuan phenom II 810 x4 var 2.6 @ 3.0 sıvı soğutma yük altında max 25 derecede kullanıyorum işlemcinin max oc potansiyeli 3.0 muhtemelen voltajı kökledim frekansı bir arttırsam bile hata veriyor xD işlemcimi deiştirmek istiyorum 955 c3 veya 945 c3 düşünüyorum hangisini tercih etmeliyim? b.e modeli daha çekici geliyor ama bi tanıdığım 945 3.7 ile 955 4.3den daha fazla fps aldığını söyledi kafam karıştı.Ayrıca güç tüketiminin fazla veya az olmasının ne gibi avantajları var???

c3 revizyonlarının güç ihtiyaçları c2 revizyonlarına göre birhayli az. 945 ile 955 arasında yanlış ya 200 ya 400 mhz fark var fiyat farkı eğer çok değilse 955 alın derim muhtemelen oc performansı 945'den daha iyi olacaktır. bazen işlemciler düşük saat hızlarında daha iyi performans verebiliyor bu da sanırım şans işi tüm seride aynı olayın gerçekleşebileceğini sanmıyorumç düşük güç tüketimi ile daha az enerji harcarsınız, bileşenlerinizin ısısı düşer dolayısı ile oc performansları artar bunlar çoğaltılabilir

• 2 lafım olucak;
    Göreceli olarak bana voltajlar çok fazla geldi yada hayatımda hiç amd kullanmadım default voltajlarını bilmiyorum sanırım 1.5 çok değil gibi bu işlemcilere
    P2 965 in 4.1 GHZ de takıldığına üzüldüm daha yolu olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

2 lafım olucak;
    Göreceli olarak bana voltajlar çok fazla geldi yada hayatımda hiç amd kullanmadım default voltajlarını bilmiyorum sanırım 1.5 çok değil gibi bu işlemcilere

phenom IIx4 955 default olarak 0.95 ile 1.41 arasında değişiyor. 1.5 genel olarak sınır kabul ediliyor çoğu arkadaş tarafından o yüzden arkadaşlar çok zorlamak istemiyorlar anladığım kadarıyla yoksa 965 işlemcileri 7 ghz'e çıkartanlar yok değil (sıvı-gaz soğutma ile test amaçlı) ama ben forumda 4.2 gördüm en yüksek kendim voltaj versem bile 4.0 stabilite yakalayamadım

• quote:

2 lafım olucak;

hayır mert bey normal değerleri phenom II için verilen voltaj.Phenom II 965 BE çalışma voltajı 1.35. ekstradan 0.150 mv fazla değil bence.
    ama intel için durum böyle deil intelin çalışma ısısı daha yüksek. kaynıyor mubarek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

quote:

2 lafım olucak;

phenom IIx4 955 default olarak 0.95 ile 1.41 arasında değişiyor. 1.5 genel olarak sınır kabul ediliyor çoğu arkadaş tarafından o yüzden arkadaşlar çok zorlamak istemiyorlar anladığım kadarıyla yoksa 965 işlemcileri 7 ghz'e çıkartanlar yok değil (sıvı-gaz soğutma ile test amaçlı) ama ben forumda 4.2 gördüm en yüksek kendim voltaj versem bile 4.0 stabilite yakalayamadım

o/c her aynı model işlemcide aynı miktarda yapılamayabiliyor birazda şansla ilgili
    ASUS M4A785TD-V EVO ve AMD Phenom II X4 965 BE yarın geliyor bakalım ne kadar o/c yapabileceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telekineticrap -- 10 Temmuz 2010; 1:31:26 >

• Arkadaşlar bende gruba katıldım sanırım. (3,91 mhz)
    Anakartım 890gpa-ud3,işlemci 965 be,soğutucu xıgmatek dark knight,psu 850w.Voltaj 1,456
    4ghzi denedim 1,6125 voltajda 8dk sonra reset atıp yeniden başladı.Yeni olunca voltaj kısmını daha yeni yeni çözüyorum.sıcaklık kısmı sorun olmadı 4ghzdede değerler aynıydı hemen hemen(yani 59falandı)
    Zaten sabah erken saatlerinde yapmıştım denemeyi.Voltaj konusunda bilgilendirirseniz sevinirim.............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memo prag -- 10 Temmuz 2010; 6:44:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: telekineticrap

quote:

quote:

2 lafım olucak;

o/c her aynı model işlemcide aynı miktarda yapılamayabiliyor birazda şansla ilgili
    ASUS M4A785TD-V EVO ve AMD Phenom II X4 965 BE yarın geliyor bakalım ne kadar o/c yapabileceğiz

senin sonuçlarıda merakla bekliyoruz.

@memo prag güzel değerler ancak 1.5 voltun çok üzerine çıkmanı fazla tavsiye etmem

• Saol hocam
    Birde ben ilk önce amd over driverde uyguluyorum.Burda "HT ref clock ve PCI speed" değerleri nedir?
    Burada değerler ilk once normal olarak artıyor,sonra turuncuya hada sonrada kırmızı içinde değerler değişiyor.Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
    Voltaj
  • amd over drive kullanmıyorum maalesef çok verimli kullanamadım o yüzden kaldırdım ama kullanan arkadaşlar varsa mutlaka yardımcı olacaklardır.
  • Valla hocam denemeleri hep onunla yapıyıyorum,resetledimi eski ayarlar tekrar geliyor.
    Bide stres programları(işlemci ve ram e yüklenebilecek) olarak ne önerebilirsin.Ben amd over drive,prime,everest,linx stability testleri yaptım.Bunların içinde en fazla yüklenen LİNX gördüm(sanırım hem ramlare hemde işlemciye tam olarak yükleniyor).Diğerlerinde o yüklenmeyi göremedim,buna bağlı olarakta en fazla sıcaklığı bu programda gördüm.
    Azöce ikindin sıcaklığında denedim işlemciyi(sabahki yaptığım uygulamayı,oda cayır cayır yanıyodu:)
    Sıcaklık max 60 derece.3.91 mhzde
  • sıcaklık yükte iyi benim kullandığım prime95 testi var ilk sayfada yükleme linki olmalı o program işlemci ve ramlere %100 yükleniyor onu tavsiye ederim onun dışında dh'nin testlerde kullandığı cinebench programı var
  • Benide ekle.. Phenom II 550 x2 @ 3.82 Ghz. 1 saatlik Orthos testinde stabilite yakaladı. Ramlerde overclocklu, HI-LEVEL pek beğenmezler ama zamanlamarı 9-9-9-24 den 8-8-8-22 ye çekebildim.

• Buda maksimum gördüğü değer @3.96 Ghz. Stabilite tutturamadım ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Enochian.

Benide ekle.. Phenom II 550 x2 @ 3.82 Ghz. 1 saatlik Orthos testinde stabilite yakaladı. Ramlerde overclocklu, HI-LEVEL pek beğenmezler ama zamanlamarı 9-9-9-24 den 8-8-8-22 ye çekebildim.

güzel değerler sizide ekledim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Enochian.

Benide ekle.. Phenom II 550 x2 @ 3.82 Ghz. 1 saatlik Orthos testinde stabilite yakaladı. Ramlerde overclocklu, HI-LEVEL pek beğenmezler ama zamanlamarı 9-9-9-24 den 8-8-8-22 ye çekebildim.

güzel değerler sizide ekledim

Soğutucuyu söylemeyi unutmuşum, Sunbeam Core Contact Freezer.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.