Bildirim
AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ (258. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Numberpad deki + ve - tuşları ile müdahale ediliyormuş.
Şu an bir x19 çarpan, 1.475 V yaptım sizce nasıl ? 3.8 Ghz değerler gösteriyor.
@metin abi 52 -
Gecmis sayfalarda 955Be ile olan maceralarimi paylasmistim. Yaza dogruda bir iki bisey var kafamda.quote:
Orijinalden alıntı: Geralt the Witcher
Numberpad deki + ve - tuşları ile müdahale ediliyormuş.
Şu an bir x19 çarpan, 1.475 V yaptım sizce nasıl ? 3.8 Ghz değerler gösteriyor.
@metin abi 52
Bulursam 1100T ariyorum, yaninada kafamda R9 290 CF gibi biseyler var. Darbogaz yapacagindan hic suphem yok ama oyunlarda nerdeyse 1100T, FX8350nin dibinde. Komple sistem degisikligine gitmek de istemedim. Ne diyorsunuz? Eyefinitiy de var kafamda. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 18 Nisan 2014; 21:41:50 > -
konudaki mesajlarda cool&quiet kapatılması gerektiği yazılmış hep. neden ki?quote:
Orijinalden alıntı: FrontLinerquote:
Orijinalden alıntı: Ghanhan
Beyler Bende Yeni İşlemci Alacağımda Karar Veremedim.
Amd Phenom II x4 965 Black Edition'mı ?
Amd Phenom II x6 1055T'mi?
Oyun Sistemi Topluyorum Yeni.
OverClock'ta Yapacağım.
1055T daha mantıklı duruyor tabi ki..
Alıntıları Göster
bende amd phenom ii x4 965 var. cool&quiet enabled, c1e disabled. çarpan 19. yükte 3.8ghz, boşta 0,8ghz.
soğutucu xigmatek balder sd1283
voltage auto. max 1.344v oluyor.
cool&quiet kapatsam ne faydası olacak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faaty -- 19 Nisan 2014; 8:27:29 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: faaty
konudaki mesajlarda cool&quiet kapatılması gerektiği yazılmış hep. neden ki?
bende amd phenom ii x4 965 var. cool&quiet enabled, c1e disabled. çarpan 19. yükte 3.8ghz, boşta 0,8ghz.
Prime testi yapıp,işlemciniz stabilse,bırakın açık kalsın.
O.c nin stabilitesini bozduğu için, kapatılır genelde. -
quote:
Orijinalden alıntı: metin abi 52
quote:
Orijinalden alıntı: faaty
konudaki mesajlarda cool&quiet kapatılması gerektiği yazılmış hep. neden ki?
Prime testi yapıp,işlemciniz stabilse,bırakın açık kalsın.
O.c nin stabilitesini bozduğu için, kapatılır genelde.
işlemci stabil. o yüzden devam
-
Arkadaşlar merhabalar;quote:
Orijinalden alıntı: metin abi 65quote:
Orijinalden alıntı: hero4262321
Normalde 3,6 ya ht link i 2000 de tutarak getiriyorum. Ama oyunlarda belli bir süreden sonra aşırı ısınıyor makine ve donuyor.
Sormak istediğim dram:fsb oranında 24:6 iyi midir?
ısınma o.c den ötürü zaten. soğutucun stok ise ısınır.
ram oranın 24:6 ,yani cpuzda görüldüğü gibi 4:1 ikisi aynı oranı ifade ediyorlar yani ram hızın 800:işlemci hızın 200
biostan ram hızını yazdığım gibi biraz düşür.
Alıntıları Göster
965 BE kullanmaktayım, maşallah bana mısın demiyor =)
BF 4 oynayamaya karar verdiğimden biraz daha ateşlemek lazım geldi. Normalde voltajsız 3.9 GHZ, stabil olarak kullanmaktaydım.
Çarpan 20.5 x 200 1.46V (standart voltajın üstüne + 50mV) ile 4.1 GHZ yaptığımda Prime 95 testinde 3 dk. dayanmadan mavi ekran veriyor.
Eve gittiğimde +25mV daha vereceğim. Bir de öyle deneyeceğim. CPU sıcaklığı max. 60 oluyor bu arada. Anakartım Foxconn A7DA-S3, Ram'lerim GSKILL Ripjaws 1333 MHZ. Ram frekansları standart.
Ya da en azından, +100 mV versem (yüksek aslında, farkıdayım) stabil 4.2 GHZ'i görür müyüm?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: yaho03183
Arkadaslar bende 965 be c3 aldim
20 carpan ve 200 fsb ile 4000 mhz de kullaniyorum su sicak havalarda
fan cok ses yapiyor. Wprime testine islemci en fazla 61 derece cekirdekler ise 70 derece oluyor
voltaj ise 1.47 biosta
sizce scaklik degerleri normalmi
stok fan kullananlar kac derecede kullaniyor
Yüksek sıcaklıklar.
Fazla zorlama o işlemciyi. 70 derece çok.
-
hocam ilgilendiğniz için teşekkürler
internetten baktım bu işlemcinin 65 dereceye kadar çalıştığı yazıyordu
işlemci 61 derece oluyor 70 derece çekirdeklerin sıcaklığı
o da zaten wpime testinde
battlefield 4 ü saatlerce oynayınca 62 derecenin üzerine çıkmıyor zaten
bence normal sanki yaptığım araştırma sonucunda
keza kendi stok fanıda full devirde dönmüyor sıkıntılı olsaydı son hızda dönmesi gerekmezmiydi
şimdi gidip bi işlemci fanına da 70-80 tl vermek istemiyorum
başka arkadaş varmı bu işlemciyi 4 ghz de kullanan wpime puanı kaç 1024 lük testte ve maksimum kaç dereceye ulaşıyor acaba
teşekkürler -
asus M4A78L-M anakartım x4 965 be işlemcime kafasına göre anlık oc yapmış herhalde. 4136.8 i bulması için hem çarpanı hemde fsb yi artırması gerekir.quote:
Orijinalden alıntı: yaho03183
hocam ilgilendiğniz için teşekkürler
internetten baktım bu işlemcinin 65 dereceye kadar çalıştığı yazıyordu
işlemci 61 derece oluyor 70 derece çekirdeklerin sıcaklığı
o da zaten wpime testinde
battlefield 4 ü saatlerce oynayınca 62 derecenin üzerine çıkmıyor zaten
bence normal sanki yaptığım araştırma sonucunda
keza kendi stok fanıda full devirde dönmüyor sıkıntılı olsaydı son hızda dönmesi gerekmezmiydi
şimdi gidip bi işlemci fanına da 70-80 tl vermek istemiyorum
başka arkadaş varmı bu işlemciyi 4 ghz de kullanan wpime puanı kaç 1024 lük testte ve maksimum kaç dereceye ulaşıyor acaba
teşekkürler
biostan elle sabit voltaj verdiğimde windowsta kaale almamıştı, böyle birşey yapacağı belliydi. C1E enable veya disable sonuç farketmemişti.
son bios yüklü (2010)
-
Zamanında,3.0 lık 945 işlemciyi 4.1 yapmıştım. Primede de stabilidi.quote:
Orijinalden alıntı: ynahit
asus M4A78L-M anakartım x4 965 be işlemcime kafasına göre anlık oc yapmış herhalde. 4136.8 i bulması için hem çarpanı hemde fsb yi artırması gerekir.
biostan elle sabit voltaj verdiğimde windowsta kaale almamıştı, böyle birşey yapacağı belliydi. C1E enable veya disable sonuç farketmemişti.
son bios yüklü (2010)
Alıntıları Göster
-
quote:
Zamanında,3.0 lık 945 işlemciyi 4.1 yapmıştım. Primede de stabilidi.
ama Metin bey siz böyle konuşup gaz verirseniz benim anakart işlemciyi yakmadan bırakmaz -
quote:
quote:
ama Metin bey siz böyle konuşup gaz verirseniz benim anakart işlemciyi yakmadan bırakmaz
Yanarsa yansın,yananı, ALLAH görür ,diye boşuna dememişler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 4 Ağustos 2014; 22:42:59 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: metin abi 65quote:
quote:
ama Metin bey siz böyle konuşup gaz verirseniz benim anakart işlemciyi yakmadan bırakmaz
Yanarsa yansın,yananı, ALLAH görür ,diye boşuna dememişler.
Alıntıları Göster
-
Mehaba arkadaşlar. Ben yeni başladım bu hız aşırtma işlerine. birkaç sorum olacak...quote:
Alıntıları Göster
Öncelikle kasamı tanıtayım size
anakart:m5a87 ddr3 2000 mhz o.c
işlemci: amd phenom 2 565 black edition
işlemci soğutucu:xigmatek hdt-d1284
ram 2*4:8gb ddr3 1600 mhz
kasa:midgard pure black edition 600 w
ekran kartı:gtx 560 direct cu gddr5 1gb 256 bit nvidia gforce
internette biraz araştırma yaptıktan sonra anakartımdaki switci açtım sanırım bu oc içindi tam anlamadım.
işlemcim 2 çekirdekliymiş ama 3-4 açılıyormuş onları da biostan açtım sorunsuz çalışmaya başladı yani 4 çekirdekli 3400 mhz oldu bu da tamam...
asus programını çalıştırdım ve hız aşırtma ekranında auto tuning bölümünden otomatik hız aşırttım cpu frekansı 216 yazıyor mhz 3671 oldu... Bir kaç gündür kullanıyorum hiç bir sorun yok donma kapanma vs...
Şimdi gelelim esas sormak istediğim şeye; bu işlemcimi daha fazla aşırtabilir miyim? aşırtmak için sadece cpu frekansını mı kullanacağım? ht voltage ne oluyor? ht voltajı da arttırmam gerekiyor mu? programda cpu ratio bölümünde 4 çekirdeği de görebiliyorum cpu ratio sanırım çarpan oluyor, çarpanların 4ü de 17 de bunları tek tek arttırabilir miyim? kaça kadar arttırabilirim? yani 216*17:3617 oldu sanırım...
Şimdilik sorularım bunlar biliyorum biraz karışık oldu ama yeni girdim bu işlerin içine...
Kasamda ısınma problemim yok toplamda 8 tane fanım var ve değil kasayı odayı bile soğutuyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ringsidee -- 31 Ağustos 2014; 18:34:57 >
-
Up -
Arkadaşlar merhaba,quote:
Orijinalden alıntı: KacaKTV
Up
İlk defa hız aşırtma yapmayı planlıyorum.
İşlemci: AMD Phenom II X6 1100T
Ana Kart: MSI 990FXA-GD65
Soğutucu: Noctua NH-D14
Sizce stabil bir şekilde OC yaparsam, performansım ne kadar artar? Yapmaya değer mi? Genellikle oyun oynuyorum.
Teşekkürler -
2. sıraya düşmüşüm :(quote:
Orijinalden alıntı: maximreality
Arkadaşlar merhaba,
İlk defa hız aşırtma yapmayı planlıyorum.
İşlemci: AMD Phenom II X6 1100T
Ana Kart: MSI 990FXA-GD65
Soğutucu: Noctua NH-D14
Sizce stabil bir şekilde OC yaparsam, performansım ne kadar artar? Yapmaya değer mi? Genellikle oyun oynuyorum.
Teşekkürler
Alıntıları Göster -
Ekran Kartı nedir? Duruma göre değer, bende 1090T ve HD5870 ekran kartı var işlemci 4. ghz ekran kartını da 875 yerine 940-950 yapıyorum o zaman battlefield 4 high ayarlarda 40 fps civarı oynuyorum, oc yapmazsam 20-30 fps arası oluyor ve takılmalar yaşıyorum.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X