Şimdi Ara

AMD Phenom II X3'ü X4 Yapın! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
0
Favori
62.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 790GX çipsetli anakartlarda çekirdek açma fonksiyonu yok mu? Eğer yoksa donanım olarak mı yoksa biosları mı desteklemiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackwinterday

790GX çipsetli anakartlarda çekirdek açma fonksiyonu yok mu? Eğer yoksa donanım olarak mı yoksa biosları mı desteklemiyor?

Selamlar
    790GX Anakartları bilmiyorum,
    Benim anakart 770 çipsetli ve aldığım andaki biosla (F1) açılmıyordu. Gigabyte'nin kendi sitesinde daha önceden verdiği ama şu an sitede olmayan biosunu ( F2c ) internetten bulup indirdim.
    Biraz araştırma yaparsan marka ve model olarak o anakartla açılmışsa uygun biosu bulman çözüm olacaktır.
  • MSI'ın çıkarmış olduğı 1.8 Beta Bios ile 4. çekirdek açılabildi.

AMD Phenom II X3'ü X4 Yapın!
  • MSI'ın hangi anakartı bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackwinterday

MSI'ın hangi anakartı bu?

DKA790GX.
  • Benim işlemci kodum 0904 epkw, sizin işlemci kodunuz nedir acaba? Ben işlemciyi yeni aldım, kutusunu açmadım, aldığım yerle konuştum açmadan değişim yapabileceğini söyledi, o yüzden merak etim.
    quote:

Orijinalden alıntı: Serkan2060

Evet bende aldım sonunda X3 720 ilk deneyişimde X4 yaptım

• MSI DKA790GX kartda X3 720 yi 1,8 bios ile ben de açtım, defult ayarlarda everest ile kısa bir test yaptım sorun yok gibi. geniş kapsamlı test yapmak gerekecek.
  • 790x ud4 ile x3 720 be yi x4 yapamadım. bios f3
    biosdan her şeyi auto yaptım.ı ıh. benimki takoz çıktı.
    ayrıca 3,4 ün üzerinde testlerde ( voltaj artırsam da ) hata veriyor.
    amd nin en kıytırık x3 720 si bende.ilgilenenlere 500 $ +kdv den veriyorum.
  • işlemci 2009 6. hafta imalatı, 1 saat prime95 testi yaptım, işlemci günlük voltajsız olarak kullandığım 3.2 GHz e o/c li. 3DMARK06 testlerinde ise 4. çekirdek açılınca 1000 puana yakın bir fark oluştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytekin45 -- 28 Temmuz 2009; 22:58:39 >
  • 3DMARK06 testlerinde ise 4. çekirdek açılınca 1000 puana yakın bir fark oluştu.

• beytekin;
    dostum inadına mı yazıyorsun?
    ev adresini ver de bir ara bilgisayarına bakmaya geliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aesca -- 29 Temmuz 2009; 11:05:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

MSI'ın çıkarmış olduğı 1.8 Beta Bios ile 4. çekirdek açılabildi.

Hocam nerede bu beta bios? Zahmet olmazsa link verir misin? Çok sevindim msi ninde bu olaya el atmasına

• bios beta değil resmi internet sitesinde mevcut.
    http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=1552

@aesca

Manisa Gördes beklerim. Çekirdek açıldı ve 3.2 de stabilya deme keyfime. :)
  • Üzgünüm, maalesef benim X3'de fos çıktı.
  • AMD X3 720 BE yi ben 4 çekirdek yapalı çok oldu ama arkadaşlar inanmadılar 1 hafta sonra görürsün dediler.Stabilite sorunu filan olur mavi ekran sorunları yaşarsın dediler.Ama 1 aydır kullanıyorum daha tık yok.Şans işi bu

• quote:

Orijinalden alıntı: beytekin45

bios beta değil resmi internet sitesinde mevcut.
    http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1∏_no=1552

@aesca

Manisa Gördes beklerim. Çekirdek açıldı ve 3.2 de stabilya deme keyfime. :)

Bu verdiğin link DKA790GX Platinum'e aitmiş. Benimki platinum değil bir düşüğü olan DKA790GX. Fakat anakart 1.8 biosu kabul etti. Gayet de güzel çalışıyor. 4. çekirdeği saymazsak Logitec şans kutusunda şansım iyiydi Vx Nano çıktı, işlemcide şansım yokmuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zato1 -- 30 Temmuz 2009; 13:25:55 >

• bende alıcam inşallah bakalım şansımıza ne çıkacak
  • ben de phenom II X3 720 am3 alcam fakat anakart konusunda kararsız kaldım Daha önceden asrock sipariş etmiştim iptal ettirdim Son zamanlarda anakart incelemekten kafayı yedim diyebilirim
    Madem x3 720 işlemci alıcam bari çekirdek açan olsun dedim(çekirdek çıtlatan gibi bi muhabbet oldu)
    Ürünümüzün bir özelliği daha 4.çekirdeği açıp yemede yanında yat durumudur

Özetlersem gigabte ga-ma790x-ud4 ile 780x-ud3p arasında kaldım
    Konuyu okuduğumda 790x-ud4 ile açan arkadaşlar olmuş

• 790x ud4 bulamazsın zaten ud3p sini al
  • Anakartım gb ma790x ud4, biosu update yapmadan önce denememiştim 720 x3-x4 olur mu diye update den sonra denedim x4 oldu fakat masaüstünde geldikten yaklaşık olarak 5-10 dk sonra donuyor we hiçbir işlem yapılmasına izin wermiyor şimdi bu durum update'den dolayımı kaynaklanıyor yoksa 4. çekirdek bozuk mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leech -- 4 Ağustos 2009; 21:06:19 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.