Şimdi Ara

AMD Radeon pişmanlıktır. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet hocam bu Battlefield beş acayip bir oyun ne hikmetse yağ gibi oynayan nadir ben bu oyunu oynadım oynayalım hiç Battlefield bir akıcılığında ya da diğer aksiyon oyunlarının akıcılığında oynayamadım acayip bir oyun yani çözemedim gitti umarım bu sorun yaşayan konu sahibi arkadaş sorunsuzca keyifle oynar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitör 165hz future frame kapalı olunca her zaman 165 alamam diye açık kullanıyorum. Adrenalin üzerinden gecikme önleme açık, hem monitör hem adrenalinde Freesync açık.

Ayarların çoğu ultra bir kaçı hariç adamları görmek için çalı çırpı kapalı.

Single Future Frame ON

AMD Radeon pişmanlıktır.

Single Future Frame OFF

AMD Radeon pişmanlıktır.

Breakthrough 64 kişi, Future Frame ON

AMD Radeon pişmanlıktır.

Breakthrough 64 kişi, Future Frame OFF

AMD Radeon pişmanlıktır.

@Schi20phrene @F355 Challenge

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VETERINARY -- 4 Ekim 2024; 19:5:7 >

• Evet maalesef BF 2042'den daha kötü bir deneyim sunuyor. BFV'de daha yüksek FPS alsam da akıcılık daha kötü geliyor.

@VETERINARY

Hocam temelde daha yüksek FPS istemenin mantığı response time ve input latency muhabbetini düşürmek. Future frame renderingle response time düşürüyor ve monitörünü sunabileceği en iyi response süresiyle kullanıyorsun orası okey ama o ayarı açınca input latency çok çok rahatsız edici hale geliyor. O ayar açıkken aldığın 240 FPS'yle kapalıyken aldığın 140 FPS'ten daha çok gecikme yaşıyorsun, biraz araştır istersen. Ben çok rahatsız olmuştum gecikmeden ama sen memnunsan kullan tabi.

İşlemci soğutucu ne kullanıyorsun bu arada? 185 W çekerken 68 derecede olması çok iyi bir değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 4 Ekim 2024; 19:21:36 >
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt

Hocam online oyun oynuyorsanız ki ben normal şartlarda da kapatıyorum hem monitörden VSYNC FREESYNC ADAPTE SYNC GSYNC SYNC İle ilgili ne varsa kapatın hocam size gecikme üzerine gecikme yaşatır bu ayarlar rekabetçi oyunlarda hiç kullanılmaz ben normalde de kullanmıyorum zaten

Bu vsync teknolojisi bu lanet olası teknoloji bilgisayar oyunlarının başının belası firmaların geliştirdiği kendi teknolojileri ise para tuzağından başka hiçbir şey değil hiçbir işe yaramıyor kıymetli hocam

kal of Dati de benim dikkatimi çekmişti savaş oyunları için 90 fps yeterli oluyor mesela ekran kartının denetim masasından ekran kartları bölümünde fps sınırlama var oyunda en yüksek limiti seçip ekran kartı denetim masasında istediğiniz bir fps limiti koyabilirsiniz 165 monitörün var dediniz 160 yapabilirsiniz 140 yapabilirsiniz o şekilde de olur yani deneyip bulabilirsiniz

Hocam bir de senaryo modunda sorun yaşamayıp online modda gecikme görüntüde yırtılma takılma yaşıyorsanız bu internet altyapınızın yetersiz olmasıyla da alakalı olabilir hangi internet sağlayıcısını ve hangi internet teknolojisini kullanıyorsunuz acaba

• @F355 Challenge

Hocam normalde GTX1080 ile future frame kapalı 120fps sabit oynuyordum ilk mesajda da belirtmiştim hiç drop vs. olmuyordu. 6700XT'ye geçince aynı ayarlarda drop yiyince future frame açıp oynadım input lag bariz belli oluyor mermiler gitmiyor. Birazdan future frame kapatıp online deneyeceğim eğer drop yersem direk kartı değiştireceğim.

Soğutucu corsair h150 rgb 360mm.

@Schi20phrene

Hocam dediğiniz gibi vsync çok kötü ama gsync ve freesync o kadar da kötü değil bir şans verin ben cs2'yi gsync açık şekilde oynuyorum problem olmadı.

İnternet yeterli hocam problem o olamaz.

• En güzeli daha iyi akıcılık için, ekran tazeleme hızı kadar FPS limiti koymak. Senaryolu oyunlarda bile öyle yapıyorum, Adrenaline'den kolayca yapılan birşey. İster Gsync ister Adaptive Vsync olsun online oyunlarda açılmaz, input lag oluşur. Akıcılığı belirleyen şey yüksek average FPS değil, isterse 500 olsun.

Future Frame Rendering'in Battlefield oyunlarında açık olmasında fayda var, kapalı olursa mermi isabeti daha hızlı yanıt verebilir FPS yükselebilir, ama FFR görüntü kalitesini düşürüyor. Uzun oynanışlarda yorar, hareket esnasında daha blur'lu bir görüntü ortaya çıkıyor. Bu arada BF2042'deki NVIDIA reflex de hikaye bence, gayet rahat şekilde rakibi vurabiliyorum, önce ping önemli online oyunlarda sonra kullanılan sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 4 Ekim 2024; 21:58:36 >
  • W11 24H2 ve AMD 24.9.1 stabil Future Frame kapalı drop yaşamıyorum umarım böyle devam eder, gerekmedikçe driver değiştirmeyeceğim.

AMD Radeon pişmanlıktır.
  • @Cpt. Miller Üstadın da dediği gibi online oyun oynayacaksınız VSYNC FREESYNC sync teknolojilerin hepsini kapatın Amd gecikme önlemeyi de kapatın hepsi para tuza hepsi hile daha çok gecikme yaşatan şeyler

benim size tavsiyem ekran kartının denetim masasından fps limiti koymanız 165 monitörünüz var ya hocam bu tazeleme değeri oyunda da görünüyorsa 165 olarak 160 Fps limiti koyabilirsiniz

Frame time grafiğin yağ gibi zaten akıcı oynuyor olman lazım. Yalnız ekran kartın 77 derece çok yüksek, 105 W güç çekiyor altı üstü çok daha serin olması lazım. Manuel fan ayarı mi yaptın?

• @Schi20phrene

Hocam vsync garabet bir şey evet, cs2'de freesync açık (vsync kapalı) olmayınca görüntü çok yırtılıyor anlamadım onun için açık. CS2 için 32 kişilik serverda 150 200 fps alıyorum zaten 120'ye sabitliyorum mecbur.

@F355 Challenge

Furmarkta 200w çekerken maximum 80 görüyor zaten bende anlamadım, oyundan ya da o anki senaryodan kaynaklı olabilir özel profil uv felan yok.

Hocam oynadığınız bütün rekabetçi ya da online oyunlarda sync ayarını hep devredışı bırakın monitördan de bu ayarı mekanik olarak kapatın eğer oyunun kendi grafik ayarında fps limit varsa en yüksek olanı seçin örnek veriyorum 200

rakamsal olarak bir limit yoksa no fps limit seçip ekran kartının denetim masasında ekran kartları yazan bölümde fps sabitleme var örnek veriyorum monitörünüz 165 ya siz 160 seçin

bfv beşte maksimum 200 limiti var ekran kartının denetim masasında herhangi bir limit koymayın oyunun kendi grafik ayarında maksimum iki yüzü seçin herhangi bir yırtılma olmaz hocam

• Rx6600 kullanıyorum ve açılışta çökme olayını epey bir yaşadım. Bu Cs2 zaten bildiğin beta. Her gün güncelleme geliyor. Ben tarayınca aim aşırı sapıttığından dolayı ping de var malum oynamıyorum bana göre değil. Ekran uyku moduna geçip tekrar uyandırdığımda kontrol paneli penceresi açılmış oluyor ama umuruma takmıyorum çünkü bu karta hd3650'den geçtim. AMD Radeon pişmanlıktır. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 5 Ekim 2024; 19:51:2 >
  • CS2 çökmeye devam ediyor önceden arada giriyordu şimdi 10 denememin 8'i masaüstüne atıyor.

Hocam sizden ricam müsait olduğunuzda amdcleanup uygulaması ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın lütfen sonrasında güncel ekran kartı sürücüsü kurulumuna başlayın kurulum ekranında üç tane seçenek çıkacak

full

minimal

driver only

drver only Seçip kurulum yapar mısınız lütfen belki bu şekilde sadece saf olarak sürücü kurduğu için sorunsuz oynarsınız

• Schi20phrene kullanıcısına yanıt

Bu dediğinizi yaparak w10'da 24.8.1, w11'de 24.9.1 kurdum. Hala çöküyor CS2 kafayı yiyeceğim kuzenimde 3060 var sorunsuz oynuyor şuan bir kere bile atmadı onu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VETERINARY -- 6 Ekim 2024; 1:12:26 >

Aklıma başkada çözüm gelmiyor ki hocam çok geçmiş olsun yine aklıma bir şey gelirse yazarım

• Adrenalin üzerindeki gecikme önlemenin cs2 de çökmelere sebep olduğu donanıma sıfır ilgili insanların bile önüne düşen bir haberdir. adam sana only driver yap demiş ''ben şu sürücüde yaptım'' demişsin. senin derdin sorun çözmek değil boş yapmak.

• napervasız kullanıcısına yanıt

Kolay kolay kimseyi engellemem de şu üsluba yapacak bir şey yok maalesef.

• Sorun çözüldü: CS2'deki çökmeler benden kaynaklı değilmiş şansıma kartı değiştirince gelen armory pass update ile ilgili genel bir problem var herkeste çöküyor. BFV'deki drop olayının da shader cache'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum. İlk defa oynadığım mapte drop oluyor fakat cache oluşunca drop ortadan kalktı sorunsuz oynuyorum. (ilk başta GTX1080'den kötü performans vermesi, AMD shader cache olmamasından kaynaklı). Geçen zamanda 6-7 farkı oyun denedim hiç birinde problem yaşamadım.

BFV için şöyle bir durum var: Eğer native dx11 seçerseniz FPS oldukça düşüyor, Future Frame açarsanız FPS yaklaşık 2 kat artıyor ancak input lag oluyor. Eğer yeni nesil karta sahipseniz dx11+FF ile aldığınız FPS'yi native dx12 ile alabilirsiniz. dx12 ile FF açıp kapatmanız FPS'yi etkilemiyor.

dx11 ff off, 1080p ultra, vsync off, freesync off. (input lag yok fps düşük)

AMD Radeon pişmanlıktır.

dx11 ff on, 1080p ultra, vsync off, freesync off. (input lag var)

AMD Radeon pişmanlıktır.

dx12 ff off, 1080p ultra, vsync off, freesync off. (input lag yok)

AMD Radeon pişmanlıktır.

Teşekkürler.

@Schi20phrene @Jake Lockley @Cpt. Miller @F355 Challenge

24.9.1'de dx11 iyileştirmesi vs diyordu bu oyunda yok demek ki. dx11 öldü demiyor adamlar ileride güncelleme gelebilir. Future frame dediğin AFMF2 gibi bir şey o zaman fps'yi katlıyor ama input lag ekliyor. AFMF2 otomatik açılıyor oyununa göre yani bi aç dene o FF'den iyi olabilir? ilk sürümü 30ms vs eklerken ikinci sürümü 10ms ekliyor yani single player oyunlarda bu göz ardı edilebilecek bir değer. bu AFMF2 işini de bi dene oynadığın oyunlarda. ben başlığını açtım ama kart 7900xtx olunca bi esprisi olmuyor. YT videolarında işlemci testi yapacaz diye 1080p'de 4090'la hogwarts legacy'de 60 fps alıyor adamlar ben 4k'da 180 200 fps alıyorum bunu açınca yani bakın autobahn'da lambo inceledim ne kadar hızlı.. kadar gereksiz olabiliyor.AMD Radeon pişmanlıktır. 

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.