Şimdi Ara

AMD Radeon pişmanlıktır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun zamandır daha önceki tecrübelerimden ötürü herhangi bir yerinde AMD yazan işlemci ya da ekran kartı kullanmıyordum. İkinci bilgisayarım için ilana koyduğum GTX 1080'e karşı takas teklifi gelince bir şans verip üzerine az bir nakit ekleyerek 6700XT (sapphire pulse) sahibi oldum. Kartın oldukça temiz olduğunu söylemem gerek, garantisi devam eden etiketleri üzerinde toz bile bulunmayan bir kart.

Buraya kadar her şey güzel sonuçta 6700XT hem daha güçlü hem de 12gb vram'e sahip. Kartın montajını tamamlayıp daha önce hiç kullanmadığım DDU ile temiz driver kurulumu yaptım. Sıra test etmeye geldiğinde sıklıkla oynadığım iki oyundan biri olan CS2'ye girdim, oyun açılmadı loading ekranında yanıt vermeyi durdurdu ve çöktü (Daha önce hiç olmamıştı). İkincide yine çöktü üçüncü denememde girebildim oyun içinde anormal bir durum olmadı fps değerleri normaldi. Oynadığım bir diğer oyun BFV ilk denememde çökmeden açıldı ancak fps değerleri 1080'den bile daha kötüydü hem de sürekli drop yiyordum, araştırmalarım sonucu varlığından bile bir haber olduğum bir ton ayarlamalardan sonra fps bir miktar arttı ancak droplar devam etti çözüm bulamadım (oyun oynanacak durumda değil).

Neyse dedim bari maç başlıyor onu izleyeyim (VLC player üzerinden peer to peer) tam ekran yapınca ekran kartı kullanımı 0 oluyor takılmaya başlıyor (mecbur pencereli izledim). Sonuç olarak iki günlük AMD macerası bana fazlasıyla yeterli geldi bunca yıl kullanmadığım kadar varmış.

Diğer bileşenler (rog z490, 11700k, gskill 2x8gb 4000c18, psu rm850e).

İlk açtığım konu şikayet üzerine silinmiş, o konuda şuan nickini hatırlamadığım arkadaşın önerisi üzerine amd cleanup utility ile temizlik yapıp sadece driver kurulumu yaptım değişen bir şey olmadı droplar devam ediyor.

Edit 1: Temiz W11 kurulumu ve 24.5.1 ile değişen bir şey olmadı.

Edit 2: W11 24H2 ve AMD 24.9.1 güncellemeleriyle drop bıçak gibi kesildi BFV yağ gibi akıyor VLC kasmıyor.

Edit 3: CS2 sürekli çöküyor video eklendi.

Edit 4: CS2'deki çökmeler benden kaynaklı değilmiş şansıma kartı değiştirince gelen armory pass update ile ilgili genel bir problem var herkeste çöküyor. BFV'deki drop olayının da shader cache'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum. İlk defa oynadığım mapte drop oluyor fakat cache oluşunca drop ortadan kalktı sorunsuz oynuyorum. (ilk başta GTX1080'den kötü performans vermesi shader cache olmamasından kaynaklı). Geçen zamanda 6-7 farkı oyun oynadım hiç birinde problem yaşamadım.

Edit 5: 24.10.01'e geçince droplar yine başladı muhtemelen shader cache'i sıfırlıyor bununla uğraşamam artık.

AMD Radeon pişmanlıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VETERINARY -- 27 Ekim 2024; 18:30:57 >

• Uzun süre sendeki kartın üst modeli olan Sapphire Nitro Plus 6700 XT kullandım. Sıfır problem yaşadım. En ufak bir anormallik bile olmadı. Hatta şimdi kartı arkadaşım kullanıyor o da çok memnun. Yaşadığın problemler sana ve/veya senin kartına özgü. AMD pişmanlık gibi köşeli laflar etmeden önce en azından format atman, hatta başka sistemde kartı kullanarak kartta sorun olmadığını teyit etmen gerekir.

AMD fanı falan değilim RTX 4070 Super kullanıyorum.

6800 XT'den sonra 7900 XT kullanıyorum, daha çok Battlefield oyunları oynarım, hikayeli oyunlarda da hiçbir sorun yaşamıyorum. Ayrıca Adrenaline'deki fan uv oc yapma ayarları sade anlaşılır bir yapıda, MSI Afterburner gibi şeyleri kullanmaya gerek kalmıyor. Aynı şekilde oyundan video kayıt alma ReLive de ShadowPlay kadar iyi iş görüyor, oynarken kayıt aldığını hissetmiyorum bile, Resizable BAR özelliği de sorunsuz çalışıyor.

6700 XT elbette FP32 compute ve ROP gücü olarak bu kartlardan geride, ama neticede FP32 compute gücü olarak 1080'den daha iyi bir GPU'ya sahip, sorunun kaynağını direk AMD'ye bağlamamak lazım. 6700 XT'nin TBP'ı 250 Watt'ı geçmez, 850 Watt'lık bir PSU yeterli olacaktır ama sorunluysa başka tabi. AMD tarafında en aşağı düz 6800 alınmalı bence, 7800 XT daha iyi elbette ama ikinci elde temiz 6900 XT bulunursa hiç kaçırılmamalı.

GPU'daki F32 gücü bir sahneyi hızlı render edebilir, ancak en son işlem safasında bunu ekrana piksel olarak yansıtmak için, Raster Operations Pipeline'a (ROP birimlerine) ihtiyaç duyar. Bu yüzden 6700 XT ve 7700 XT gibi kartlar anlık yüksek FPS verebilirken, arada droplar da görülebilir, özelilkle Battlefield gibi rekabetçi oyunlarda. Benim için 4070 de aynı şekilde değersiz bir kartdır, 2 kat ROP birimli 6800 XT veya 6900 XT'de ise böyle birşey olmaz, tabi işlemcinin de güçlü olması lazım.

• Rabbim beceri vermeyince amd hisse verse ne olur. Diyerek topu yüreği daha geniş olan gençlere atıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nvidia'dan amd'ye geçtiğin windows'tan hayır gelmiyor DDU falan da kurtarmıyor maalesef.

• Hepsi sana spesifik sorunlar , yada düzgün driver kaldırıp yüklemeyi becerememişsin yada windowsla ilgili farklı bir sorunun var.

Bense 4070ti dan 6800e geçtim. Formatta atmadım, windows 10 dayıö, cs 2 dahil hiçbiroyunda sorun çıkmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Düzeleceğini bilsem w10'dan w11'e geçerim ama format atmaktansa kartı değiştirmek daha kolay geliyor.

• Uzun süre sendeki kartın üst modeli olan Sapphire Nitro Plus 6700 XT kullandım. Sıfır problem yaşadım. En ufak bir anormallik bile olmadı. Hatta şimdi kartı arkadaşım kullanıyor o da çok memnun. Yaşadığın problemler sana ve/veya senin kartına özgü. AMD pişmanlık gibi köşeli laflar etmeden önce en azından format atman, hatta başka sistemde kartı kullanarak kartta sorun olmadığını teyit etmen gerekir.

AMD fanı falan değilim RTX 4070 Super kullanıyorum.

• VETERINARY kullanıcısına yanıt

denersen en kötü win11'in olur. win10'da ben 4060ti kullanıyorum. 7900xtx win11'de. belki amd win10'u mu sevmiyor ve bu aralarda 50 tane sürücü çıkardı. direkt son diye 24.8.1 kullandıysan çok şikayet var o sürücüden ben de kullanmıyorum mesela. AFMF2 v2 sürücüsünü kullanıyorum ama sürücü başlığında genelde 24.5.1 güzel demişler. win değiştirmem diyorsan sürücü değiştir. şu benim kullandığım.

https://www.amd.com/en/resources/support-articles/release-notes/RN-RAD-WIN-AFMF2-TECH-Preview.html

şu da 24.5.1.

https://www.amd.com/en/resources/support-articles/release-notes/RN-RAD-WIN-24-5-1.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1,5 yıl RX6800 kullandım herhangi bir oyunda ne drop ne takılma ne donma yaşamadım, tek sorun kartı değiştirmeden önce AFMF 2 gelmişti driver güncelliyip deniyim dedim güncellemez olaydım stabil sorunsuz oynadığım dota 2 de alt-tab da donmalar başladı.

AMD alıyorsan pek kurcalamıcan gerekirse benim gibi driver konusunda 8-9 ay geriden gelicen. Yeni getirdiği teknolojileri de kullanmıcan çünkü çoğunu laf olsun diye getiriyor pek işe yarayan ve stabil çalışan teknolojiler değil.

• Alıntı

metni:
    Diğer bileşenler (rog z490, 11700k, gskill 2x8gb 4000c18, psu rm850e).

2x8 GB ram artık mazide kaldı hocam, o sisteme istersen 4080 tak bir de öyle dene. Yaşanan sorunları direk buna bağlamıyorum elbette, temiz Windows kurup denemekde fayda var. Belki kartda sorun vardır, bu da ihtimaller arasında, media player kullanırken takılma yapması normal bir durum değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Eylül 2024; 23:4:21 >

w11 pro ve temiz 24.5.1 kurulumu yaptım değişen bir şey olmadı. gtx1080 ile BFV'de daha düşük fps alıyordum ama drop olmuyordu oyun yağ gibi akıyordu keza diğer bilgisayarımdaki rtx3070ti içinde aynı şey geçerli. 6700xt ortalama rtx3070 ayarında fps versede %0.1 low düşük olduğundan mıdır ne anlık takılmalar oluyor. Droptan kastım 15-20 fps değil 1-2 fps ama akıcılığı baya etkiliyor.

AMD Radeon pişmanlıktır.

• Öncelikle geçmiş olsun. Bu konuyu sanırım en az ikinci kez açtınız. Gtx 1060,Gtx 1070, Rx 5700xt, Rx 550, Rx 6600xt, Rx 7800 xt kartlarını sırasıyla kullandım. Bana en çok sorun çıkaran Rx550 ve az sayıda Rx 5700 xt oldu. Yani hiç sorun yaşamadım dersen yalan söylemiş olurum. Ancak 6600xt ve şu anda kullandığım 7800xt'de tek bir kez, tekrar ediyorum, hiç bir sorun yaşamadım. Bu yüzden sorun yaşamadığınızı iddia edemem ancak AMD pişmanlıktır dediğinizde kime göre sorusunu da sormak lazım. Ya elinizdeki ürün özelinde bir problem var ya da sistemin başka bileşenlerinin, örneğin Psu gibi, bir sorun var. Ya da temiz bir kurulum lazım bilemiyorum ama ben başta yazılım olmak üzere sırayla giderdim. Temiz kurulum, whql onaylı son sürüm yazılım yapıldıktan sonra düzelmezse kartı servise verirdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

performans ayarlanıyor kısmından bir resim atabilir misin olmadı özel yap orayı hazır ayarlarla güzel olmuyorsa. mesela özel olarak min max gpu hızı yakın seçersen drop'u yapan güç tasarrufu gibi bir şey ve kartın mhz düşürmesi olabilir. 2400 min 2500 max mesela ayarlarsan kart hız düşürmeden çalışır.

Ayarlara hiç ellemedim olduğu gibi duruyor. Frekans düşürmesi benimde aklıma geldi oyun içi detaylı log alıp deneyeceğim.

AMD Radeon pişmanlıktır.
    AMD Radeon pişmanlıktır.

şuradaki gibi min max mhz'yi diyorum yakın bir şey yap. şu sayfada anlatılmış resmi oradan aldım. voltajı düşürme çünkü düşürüp düzgün çalışması için seçme gpu olması gerekiyormuş. en azından 1125mv yapma o kadar düşürme.

https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/DH3-020.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 30 Eylül 2024; 11:10:37 >

• Conqueror26 kullanıcısına yanıt

6800 XT'den sonra 7900 XT kullanıyorum, daha çok Battlefield oyunları oynarım, hikayeli oyunlarda da hiçbir sorun yaşamıyorum. Ayrıca Adrenaline'deki fan uv oc yapma ayarları sade anlaşılır bir yapıda, MSI Afterburner gibi şeyleri kullanmaya gerek kalmıyor. Aynı şekilde oyundan video kayıt alma ReLive de ShadowPlay kadar iyi iş görüyor, oynarken kayıt aldığını hissetmiyorum bile, Resizable BAR özelliği de sorunsuz çalışıyor.

6700 XT elbette FP32 compute ve ROP gücü olarak bu kartlardan geride, ama neticede FP32 compute gücü olarak 1080'den daha iyi bir GPU'ya sahip, sorunun kaynağını direk AMD'ye bağlamamak lazım. 6700 XT'nin TBP'ı 250 Watt'ı geçmez, 850 Watt'lık bir PSU yeterli olacaktır ama sorunluysa başka tabi. AMD tarafında en aşağı düz 6800 alınmalı bence, 7800 XT daha iyi elbette ama ikinci elde temiz 6900 XT bulunursa hiç kaçırılmamalı.

GPU'daki F32 gücü bir sahneyi hızlı render edebilir, ancak en son işlem safasında bunu ekrana piksel olarak yansıtmak için, Raster Operations Pipeline'a (ROP birimlerine) ihtiyaç duyar. Bu yüzden 6700 XT ve 7700 XT gibi kartlar anlık yüksek FPS verebilirken, arada droplar da görülebilir, özelilkle Battlefield gibi rekabetçi oyunlarda. Benim için 4070 de aynı şekilde değersiz bir kartdır, 2 kat ROP birimli 6800 XT veya 6900 XT'de ise böyle birşey olmaz, tabi işlemcinin de güçlü olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 3 Ekim 2024; 10:41:56 >

• Sorun çözüldü arkadaşlar W11 24H2 ve AMD 24.9.1 güncellemeleriyle drop bıçak gibi kesildi BFV yağ gibi akıyor VLC kasmıyor, 32Gb ram siparişi de verdim ne olur ne olmaz diye. AMD Radeon pişmanlıktır. 

AMD Radeon pişmanlıktır.

@Jake Lockley @Cpt. Miller

benim aklıma gelmişti bu 24.9.1 güzel bir sürücü, kesin dener sonucu yazar diye. geçmiş olsun. mayıs sonrası şu chromium tabanlı tarayıcılarda sorun zamanından beri ikisi de sapıttı sürücülerde. işte yeni yeni topluyorlar. 24h2 çıkmış muhtemelen bununla alakalıydı. insider üzerinden vardı 24h2 ben kullanıyordum biraz oradan biliyorum yok bu sürücü 24h2 desteklemez yok bu çipset sürücü desteklemez diye. firefox dedik tarayıcılar gümleyince o da 9gag'da sorun yapıyor windows'un mu var derdin var. aslında hazır elinde amd kart varken bi kenara linux kur dene sürücü olarak linux'ta amd çok iyi diyorlar.

BF V ye grafik ayarları gelişmiş ayarları bölümünde futere frame rendering (yazım hatam olabilir) öyle bir ayar var VSYNC gsync FREESYNC off yapıp bu ayar on ise off/ off ise on yapıp deneyin hocam performans ve akıcılık farkını göreceksiniz

• Bunu off yaparsan aldığın FPS çok düşüyor, on yaparsan çok lag oluyor. Off yapmak en iyisi. Bu arada @VETERINARY attığın ekran görüntüsünde GPU 70 watt falan çekiyor normalde o kartın 200 W'a yakın çekmesi lazım biraz ayarları artır zaten FPS kaybın olmayacak CPU bound durumdasın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.