Şimdi Ara

AMD Radeon pişmanlıktır. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Üstadım selamünaleyküm hayırlı akşamlar dört gün rötarlı yazdım hakkınızı helal edin ne zamandır da aklımdaydınız ben şimdi fırsat bulabildim öncelikle sorununuzun çözüldüğünde ben çok sevindim

Ben size aynı ekran kartını kullanan bir arkadaşınız olarak şöyle bir tavsiyede bulunmak istiyorum

bazen oyunlardan kaynaklı bizim bilerek ya da bilmeyerek açtığımız ekran kartı denetim masasındaki bazı özellikler bazı oyunlarda desteklenmiyor böyle bir sıkıntı yaşadığınız vakitte

amdcleanup uygulamasıyla ekran kartının sürücüsünü internetinizi tamamen devredışı bırakarak kaldırın bilgisayarı yeniden başlasın güncel olan ekran kartı sürücüsünü kurarken size seçenek sunuluyor ya nasıl bir kurulum yapayım diye

driver only yani sadece sürücü olarak kurulu yapın bu şekilde her şey stabil varsayılan ayarda ekstra bir özellik falan katmadan ham haliyle en güzel şekilde sürücüyü kurar

Sonrasında gerçek oyun testini yapabilmeniz için multiplayer moduna değil oyunun hikaye moduna girip evvela deneyin çünkü bazen yaşadığımız sıkıntılar sistemimiz çok iyi olsa daha iyi o anki oyuncu sunucularından kaynaklı bizim altyapımızın kötü ya da on yetersiz olmasından kaynaklı yani donanımsal değil tamamen internetle alakalı olan sıkıntılardan dolayı takılmalar kasılmalar mevcut oluyor ben bunu çünkü Türksat televizyon kablosuyla çağdışı internette yaşadım en fazla iki ay dayanabildim 3000 TL taahhütünü verdim haram zıkkım ettim kurtuldum şu anda Türk net kullanıyorum kafam rahat

sonrasında gerçek oyun testini yapabilmeniz için multiplayer moduna değil oyunun hikaye moduna girip evvela deneyin çünkü bazen yaşadığımız sıkıntılar sistemimiz çok iyi olsa daha iyi o anki oyuncu sunucularından kaynaklı bizim altyapımızın kötü ya da o an yetersiz olmasından kaynaklı yani donanımsal değil tamamen internetle alakalı olan sıkıntılardan dolayı takılmalar kasılmalar mevcut oluyor ben bunu çünkü türksat televizyon kablosuyla çağdışı internette yaşadım en fazla iki ay dayanabildim 3000 TL taahhütünü verdim haram zıkkım ettim kurtuldum şu anda Türk net kullanıyorum kafam rahat

Çevrimdışı olarak girin oyunlarınızı hikaye modunda test edin baktığınızda her şey çok güzel bir sıkıntı yok online oyunlara da girdiğiniz zaman hocam ben bunu sizin için sırf geçen günlerde Battlefield beşe girdim

bütün grafik ayarlarını medium orta yaptım future frame renderng off şekilde

Ve çok akıcı şekilde yüksek değerler de fpslerde oynadım

sonra benim aklıma bir şey geldi orada grafik ayarlarında da seçerken düşük gecikme grafik ayarlarında bakarsınız Battlefield beşte hepsi orta ayarlarda

FIFA oyunlarında ultra ayarda multiplayer oynuyordum ve yüksek değerler almama rağmen gecikme yaşıyordum Battlefield beşteki bu durum aklıma geldi bütün ayarları orta yaptım FIFA da onlinee girdim herhangi bir gecikme takılma olmadan çok rahat şekilde keyifle rekabet edebiliyorum bunuda paylaşmak istedim

yani sistemler ne kadar yüksek olsa da bazı oyunlarda online oynarken ultra ayarda değilde orta ayarlarda oynamak en az gecikmeyi sunabiliyor bunuda paylaşmak istedim

Hayırlı akşamlar dilerim saygılarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 24.10.01'e geçince yine aynı sorun shader cache'i mi sıfırladı naptı uğraşamam artık kartı elden çıkaracağım.

• Hocam amd yi hatalarıyla kabul etmezsek, amd olmazsa, nvidia rtx5010 kartı bize 100bin tl ye kakalar.

• Dostum ekran kartı değiştirmişsin bu nedenle format atmana gerek yok yıllar içerisinde 3 kere işlemci anakart değiştirdim 2 kere ekran kartı değiştirdim ama format atmadım. Genelde intel nvidia kullanıyorum öncesinde amd sistemlerden çok çektiğim için. Amd işlemci tarafında daha iyi ama gpu da sorunlar devam ediyor. Kart bozuk olabilir bunu da düşünün.

• selmand kullanıcısına yanıt

3080'e geçtim format da atmadım sıfır sorun. bfv'de ilk defa oynadığım maplerde bile drop yok. amd'de alınca sistem çöken reset atmamı gerektiren silahı kullanabiliyorum, dünya varmış gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VETERINARY -- 14 Ocak 2025; 16:7:7 >
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt

6700xt den mi geçitiniz hocam 3080e?

• dokuzkuyruklu-_- kullanıcısına yanıt

Evet hocam.

• 6700xt ile 3080 aynı seviye kartlar değil. muadili 3060 o kartın. keşke 3060a geçip aynı sorunları yaşamadım daha fazla fps alıyordum filan diye yazsaydınız. aralarında dağlar kadar fark olan 2 kart. Neyse hayırlı olsun hocam iyi günlerde kullanın.

• dokuzkuyruklu-_- kullanıcısına yanıt

Teşekkürler ama keşke sizde en azından ilk gönderiyi okuyup yazsaydınız mesele fps değil, amd'nin saçma sapan sorunları. gtx1080'den 6700xt'ye geçmiştim, 1080'de yemediğim kadar shutterı 6700xt'de yedim, bin farklı şey deneyip bir türlü çözemedim. 6700xt'de bfv'de hali hazırda 200-250fps veriyordu, yetmeme gibi bir durum yoktu zaten.

• bu tarz optimizasyon özürlü online fps oyunlarında bant genişliği önemli yer tutar. 256 bitten 192bite düşmüşsünüz. rtx 4070 le bile drop yiyebilirsiniz. O yüzden yine yanlışınız var eğer bu tarz oyunlar oynuyorsanız 256 bitten aşağı kart tercih etmemelisiniz. Sorun markada değil yani. Tekrar hayırlı olsun.

• " Edit 5: 24.10.01'e geçince droplar yine başladı muhtemelen shader cache'i sıfırlıyor bu saçmalıkla uğraşamam artık. " yazmışsınız ama 24.10.1 ve 24.12.1'i sırası ile kullandım. DDU falan da kullanmadım, direkt Radeon programı üzerinden güncelledim. 1.5 aydır 24.12.1 sürücüsündeyim, sorunsuz kullanıyorum.

Geçtiğimiz çılgın Kasım indirimlerinde bir adet ASUS Dual RX 7800 XT satın aldım. Sadece World of Warcraft'ta anlık olarak siyah ekrana düşüyor ardından oyuna geri dönüyordu ve Radeon ayarları sıfırlanıyordu. Oynayanlar bilirler, taa Dragonflight ek paketinden beridir 6000 ve 7000 serisi ekran kartları ile World of Warcraft arasında bir sorun var.

Yani demem o ki aklınıza gelebilecek tonla oyunda hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. Hatta sırf insanlara bir fikir versin diye benchmark videosu da yaptım. Buyursunlar;

AMD Radeon pişmanlıktır.Ertan KOÇyoutube
    Time Stamps: ---------------------- 00:00 Battlefield 2042 03:28 Cyberpunk 2077 06:23 Delta Force 11:53 Dying Light 2 14:55 Far Cry 6 16:30 Forza Horizon 5 19:32 Gears 5 21:11 Ghosts of Tsuhima 24:21 God of War 27:09 Helldivers 2 30:14 Horizon Zero Dawn 33:04 Marvel Rivals 36:27 Marvel's Spider-Man: Remastered 39:06 Tom Clany's Rainbow Six Siege 41:11 Red Dead Redemption 2 44:35 Returnal 47:07 Witcher 3 ----------------------------------------------------------------- I played all games on NATIVE resolution. That means NO FSR at all. System Specs: ----------------------- * AMD Ryzen™ 7 7700 5.3 GHZ 32mb cache (8C/16T - 65W) * ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6 * MSI PRO B650-S WIFI DDR5 * DeepCool LE520 WH CPU Cooler * ASUS TUF Gaming 750W Gold PCIE5 750W 80+ GOLD PSU * XPG Lancer 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 (30-40-40-76) * Kingston NV2 1TB M.2 NVMe SSD * MSI MAG 275QF FLAT 27" WQHD 180hz 0.5ms Gaming Monitor ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- * Some games recorded with Mirillis Action and some games recorded with Xbox Game DVR. * Rendered at 1440p with Vegas Pro 17
    https://www.youtube.com/watch?v=qjFKpPKkcIk

• Radeon sahiplerinin pişmanlığı olmasa nvidia kartlara daha çok fiyat verecek.

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

Ne yapalım hocam nvidia tekeli kırılsın diye driverı bozuk ekran kartı mı alalım. Cpu tarafında nasıl bazı şeyleri düzgün yapıp marketi domine ettiyse gpu tarafında da bazı şeyler yanlış, kimse amd tekel olmasın diye tasarımı bozuk intel cpu almıyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.