Şimdi Ara

AMD Radeon R7 240 Hakkında birkaç sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Bugün yeni bir ekran kartı almaya karar verdim.Ancak fiyat performans açısından.Araştırdım ve AMD Radeon R7 240 ekran kartını buldum.4 gb 128 bit directx 12 destekli.Bu ekran kartı hakkında bilgisi olan veya tecrübesi olan arkadaşlar varsa alıp almama tavsiyesinde bulunabilirse sevinirim.Ayrıca ekran kartı alırken ddr3 e falan önem vermelimiyiz.Cevaplarsanız sevinirim
    Ayrıca sistem özelliklerimi de yazayım hemen
    4 GB Ram
    Nvidia GT220 Ekran kartı
    İntel Pentium Dual core 3.06
    Windows 8.1 64 Bit Pro

• quote:

Orijinalden alıntı: THR33D3

Merhaba arkadaşlar.Bugün yeni bir ekran kartı almaya karar verdim.Ancak fiyat performans açısından.Araştırdım ve AMD Radeon R7 240 ekran kartını buldum.4 gb 128 bit directx 12 destekli.Bu ekran kartı hakkında bilgisi olan veya tecrübesi olan arkadaşlar varsa alıp almama tavsiyesinde bulunabilirse sevinirim.Ayrıca ekran kartı alırken ddr3 e falan önem vermelimiyiz.Cevaplarsanız sevinirim
    Ayrıca sistem özelliklerimi de yazayım hemen
    4 GB Ram
    Nvidia GT220 Ekran kartı
    İntel Pentium Dual core 3.06
    Windows 8.1 64 Bit Pro

r7 240 4gb yerine 2gb alın bu kartta 4gb işe yaramaz hemde 4gb daha pahalı alacaksanız ve 4gb kullanamıyacaksınız. tabi oyun içinse
    AMD kartlarda sapphire öneririm ekrankartı alırken genelde gddr5 kartlar tavsiye edilir yani ddr3 pek önemsenmez.

büyük ihtimal psu düşüktür ama isterseniz bi psuda yazınız.
    Psu=power supply yada Güç kaynağıda diyebiliriz.

• crysef kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkürler.Sence bu sisteme bu ekran kartı nasıl gider hocam.Birde benim diğer işlemcim vs onlar ddr3 olup gddr5 ekran kartı alsam bir sorun çıkar mı.Bir de hocam 2 gb olanına baktım gddr3 var,gddr5 ini bulamadım.Ayrıca psu da 200 lerde falan diye tahmin ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THR33D3 -- 7 Nisan 2015; 18:01:54 >
  • bu program yardımı ile işlemcinin tam modelini söyler misin?

http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_1.72-en.exe

Pentium D ise yeni ekran kartından faydalanamazsın ama dual core e5700 gibi bir modelse amd 240 2gb alınabilir ddr meselesi önemli değil ekran kartında başka sistemde başka olabilir ama amd 240 modelinin ddr5 olanı yok.güç kaynağın 200 civarı watt ise zaten amd 240'tan daha iyi kart alamıyorsun.işlemci Pentium D ise elindeki gt220 ile idare et diyeceğim o yüzden sordum.
  • Onu alana kadar etraftan R7 250 DDR5 1GB bulmaya çalış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

bu program yardımı ile işlemcinin tam modelini söyler misin?

Pentium D ise yeni ekran kartından faydalanamazsın ama dual core e5700 gibi bir modelse amd 240 2gb alınabilir ddr meselesi önemli değil ekran kartında başka sistemde başka olabilir ama amd 240 modelinin ddr5 olanı yok.güç kaynağın 200 civarı watt ise zaten amd 240'tan daha iyi kart alamıyorsun.işlemci Pentium D ise elindeki gt220 ile idare et diyeceğim o yüzden sordum.

Merhaba.İşlemcimin tam tanımı şöyle Pentium Dual-Core E6600

• quote:

Orijinalden alıntı: THR33D3

quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

bu program yardımı ile işlemcinin tam modelini söyler misin?

Merhaba.İşlemcimin tam tanımı şöyle Pentium Dual-Core E6600

r7 240 almanda herhangi bir sorun yok elindeki karttan iyi olacaktır.güç kaynağından emin olsaydın r7 250 de önerebilirdim ama işlemciye overclock yapmak için çok uğraşırdın soğutucu alırdın güç kaynağı zayıfsa onu alırdın masraf demek o yüzden sadece r7 240 alabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba.Cevabınız için teşekkürler hocam.Şuanda bütçeme göre bir ekran kartı.Performansı iyi olsun yeter.İyi forumlar.
  • THR33D3 T kullanıcısına yanıt
    240 performans için değil daha çok multimedya, htpc falan için iyi olur. 250, 240a göre oyunsal performans bakımından bayağı önde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dudewithafez

240 performans için değil daha çok multimedya, htpc falan için iyi olur. 250, 240a göre oyunsal performans bakımından bayağı önde.

Yorumunuz için teşekkürler.Psu değerimden tam emin değilim o yüzden 250 istemiyorum.Youtube da performans videolarına baktım.Performansını şahsen beğendim.Hemde bütçem 250 ye yeterli değil.Son olarak hocam amd kullanan arkadaşlarımdan duyduğuma göre amd de pek öyle aşırı ısınma sorunu olmuyor diye duydum.Şuanda ki ekran kartımdan daha iyi olsun benim için yeterli
    Düzenleme:Arkadaşlar tam psu mu öğrendim ama araştırdığıma göre pek yetmiyor 250 ye buraya yazıyorum.Eğer yeter alabilirsin derseniz 250 alacağım.
    Psu:344 wat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THR33D3 -- 8 Nisan 2015; 17:13:08 >
    Sana şöyle bir dipnot söyleyeyim, AMD nin sitesindeki yahut üretici sitesindeki 'önerilen' ile gerçek w tüketimi bayağı farklı. Misal, 280x e önerilen 600w yahut tüketim 200w gibi birşey olması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dudewithafez

Sana şöyle bir dipnot söyleyeyim, AMD nin sitesindeki yahut üretici sitesindeki 'önerilen' ile gerçek w tüketimi bayağı farklı. Misal, 280x e önerilen 600w yahut tüketim 200w gibi birşey olması lazım.

Yanlış anlamadıysam mesela 400w istiyor 250w kullanıyor diyorsunuz hocam
    İstemiyor, öneriyor. Google'a 'R9 250 wattage' yazarsan daha iyi şekilde görmüş olursun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.