Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (774. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.602
Cevap
157
Favori
521.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 772773774775776
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 28.12.2024)
Giriş
  • Anladığım kadarıyla ortam ısısı kasayı etkiliyor. Bugün bilgisayarı açmadan önce klimayı çalıştırmıştım ve serin hava varken bir süre dizi bakıp sonrasında Atomic Hearts oyununa girdim; yaklaşık 2 saat oynadım ve işlemci 40, ekran kartı da 60 dereceyi geçmedi. Normalde elimi koyduğumda ciddi bir sıcaklığı olan kasa bildiğin soğuktu bu sefer ve fanlardan da sıcak hava yerine hafif serin hava çıkmaktaydı. Oyundan sonra GPU-Z loga baktığımda da hot spot en fazla 85 görmüş. Muhtemelen kışın sorun yaşamam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı

metni:
    AMD RX 6600 stokları Çin'de tükendi, şirket odağını Radeon RX 6750 GRE 10GB'a kaydırdı

• Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt
    Siz oda sıcaklığı 21-22 civarı demiştiniz sıcak hava elbet etkiler, yani rahat 4-5 derece oynatıyor en az

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

Arkadaşta klima var bizim kışın anca 21 22 oluyor oda AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]  şuan oda 32 civarı onunki kadar ısınmıyor pcAMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] Yine diyorum bence kasa içi hava akışı iyi değil güçlü karta iyi gelmiyor o kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Ağustos 2024; 19:40:27 >
  • Kışın bile 21-22'yi yakalayamıyorum :D ama bu arkadaşın ekran kartının hotspot sıcaklığında sorun var. Kasa fanlarının yönüne bakılırsa hava akışının olduğuna inanıyorum ben. Fan yönleri ters gelmişti bir tek ama sordum onu da, ters kanat almış fanları.

Kasanın arka ızgarasının orada çakmağı çak hocam, eğer ateşi arkaya doğru yönelirse pozitif hava akışı var demektir, böyle anlaşılabilir belki. @Konuya dahil olmayan adam

Bu şekilde

Oldukça iyi görünüyor, hatta bir tık fazla denebilir. Bunun da tozlanma dışında dezavantajı yok hiç. Yüksek güç tüketen bir kart bu hocam, sonuçta sizden önceki nasıl kullandı, hangi şartlarda kullandı belli değil. Ama biraz dikkat etmemiş anlaşılan. Şu an için değerler iyi. Hotspot 95'i aşmaya başlarsa ufaktan malzemeleri hazırlayın. AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• 25 ve 30 saniyeler arası bir terslik var gibi egzoz fan sanki dışardan içeri emiş yapıyor

• @torkema61 şu an 85-90 arası ortalama.

@aemless o an öyle denk gelmiş olabilir. Fan üzerinde biraz açıklık var da acaba radyatörün fanı mı oradan çekme yapıyor dedim ama çekme yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuya dahil olmayan adam -- 12 Ağustos 2024; 17:5:11 >

85-90 bence iyi. Yani yükseğe yakın demek için 95 civarı demek gerek.

Bir de AMD kartlarda bu hotspot derecelerine alışmak lazım artık, şu ana kadar 80'in altında neredeyse hiç görmedim (default ayarlarda).

85-90 bence iyi. Yani yükseğe yakın demek için 95 civarı demek gerek.

Bir de AMD kartlarda bu hotspot derecelerine alışmak lazım artık, şu ana kadar 80'in altında neredeyse hiç görmedim (default ayarlarda).

O arkadaki fan da ters kanat mı?

Arka fan normal. Ters olsa içeri üfler.

O zaman sıkıntı yok gibi. Sıcaklık da ideal. Dert etmeyin böyle kullanın gitsin. AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

Daha başka ne yapabilirim aklıma gelmiyor. Hava akışında sıkıntı olsa işlemci de ısınırdı; onu da CBP ve PBO ile çözdük. Önceden 70-75 olan işlemci şimdi 38-40 oyunda. Dediğin gibi bu şekil kullanacağım mecbur.

PBO CBP'yi nasıl yaptınız?

• arkadaşlar merhaba i7 4790k işlemci 16gb 1600mhz ramlı pc ye asus dual rx6600 taktım. darboğaz varmı yokmu anlıyamadım ama var gibi bilen biri yardımcı olurmu? işlemci stok ayarlarda orta seviye bir hava soğutması var . 1080p monitorde kullanıyorum

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]Mustafa Önaçyoutube
    intel i7 4790k ve Asus Dual Rx6600 ekran kartı darboğaz bottleneck testi işlemciye overlock yapılmadı hava soğutma 16gb 1600mhz ram 1080p monitorde test edildi
    https://www.youtube.com/watch?v=D67TTAmn5UM

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]Mustafa Önaçyoutube
    intel i7 4790k ve Asus Dual Rx6600 ekran kartı darboğaz bottleneck testi işlemciye overlock yapılmadı hava soğutma 16gb 1600mhz ram 1080p monitorde test edildi
    https://www.youtube.com/watch?v=YWAHsuRwx2A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 12 Ağustos 2024; 17:21:39 >

Birkaç hafta önce bununla ilgili muhabbet olduğunda birkaç arkadaş bu kısımları değiştir demişti. Manuel değer girdiğimde bir değişim olmamıştı ve hepsini otomatiğe çektim öyle kullanıyorum. Epey fark etti. Önceden sabit frekans ve voltaj ayarlayıp öyle kullanıyordum ama meğersem işkence ediyormuşum işlemciye.

Benim şüphem önde fan yokmuş orayı kesip fan takmış oda kasa içi hava akışını bozuyor gibi

• Hocam havanın akış yönünde sıkıntı yoksa çok fark etmiyor.

YouTube'da jayztwocents diye bi adam var ben onun videoları izliyorum ara ara. Bir keresinde kasayı ful fanla kapladı içinde 20 tane falan vardı fan. Soğutma bi tık daha iyi olmuştu ama çok fark etmemişti. Bu arkadaş da fanları hava akış yönünde kurmuş, olumsuz bir etkisi olacağını sanmıyorum.

Ama ön fanları durdurup bir test yapabilir.

Ne bileyim kasa orijinalinde orada fan yoksa ben dokunmazdım açıkçası ve kasayı tasarlayan iyi olsa oraya fan koyardı sanırımAMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]  Neyse o dediğin tavsiyeyi yazdım denedi mi fanları kapayıp bilmem kendisi bilirAMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• 
Sayfa: önceki 772773774775776
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.