Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (772. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.602
Cevap
157
Favori
521.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 770771772773774
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 28.12.2024)
Giriş
    Yani sürücünün sıcaklığa ne etkisi olur bilemedim de sondan bir önceki yüklü şu an. Zaten güncellemelerde PUBG ile alakalı bir şey de olmuyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt

Sürücü bazen oyunda fark ediyor hatta sırf bir oyun için düzelmeler yapılıp sürücü çıkıyor amd deAMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

bu senden de takıntılı 72 c ye takmış bakAMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

PUBG oynarken yüksek sıcaklık değerleri | Technopat Sosyal

bu da var bence senin 80 c sıkıntı değil o oyunda

Arkadaşlar Pubg de GPU Sicakliginiz Max Kaç Oluyor? | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Ağustos 2024; 19:2:28 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Tamam hocam teşekkürler. Biraz daha araştırayım bakalım.

Sizin CPU ve GPU neydi hocam?

Bu arada; kartınızda sorun yok. Aynı terane bende de var. Tamamen pubg denen oyununu garabetliği. 7800x3d & 3090 Ti ikilisini kullanıyorum. 2. makinamda da Rx 6700 var.

Ana pc'm de; tüm ama tüm oyunlarda 60'larda gezen iki bileşen, Pubg denen garabette (artık 2017'den kalma çağ dışı oyun motorlarını güncel cpu ve gpu kullanımlarına optimize edememelerinden midir nedir), 74-80 arası. Hiç dert etmeyin, bunu 10 derecesi havalardan geliyor ama Pubg kesinlikle ısı konusunda sorunlu bir oyun.

• Professor X kullanıcısına yanıt

Ryzen 5600 ve 6900 XT Nitro+ SE var. 2 saate yakın Lords of Fallen oynadım sıcaklık 60-65 arasıydı. PUBG hakikaten çok ısıtıyor.

• AMD Driver'ın varsayılan fan profili düşük. Adrenalin üzerinden ince ayar çekilmesi lazım:

Adrenalin'de fan profilinde gösterilen sıcaklık hot spot sıcaklığı. AMD nedense Nvidia'nın tersine, hot spot sıcaklığına bakıyor. Burada yapmanız gereken iş özellikle 4 ve 5. kademedeki ayarlarda fanı biraz daha agresifleştirebilirsiniz. Her sistem farklı olacağı için manuel deneyip ince ayar çekmeniz lazım. Ben GPU sıcaklığı 70 derecelerde iken fan devir hızı 1600 rpm'de çalışacak şekilde ayarlayabildim.

Buna ek olarak; çok az miktarda voltaj düşürmeyi de deneyebilirsiniz, ama düşük voltaj ile yüksek frekans işi yaş iş onu söyliyim. Ben güç kaynağına da fazla yüklenmemek için boost frekansı 2400mhz ile sınırlayıp voltajı 1150'de tuttum (6900XT SE).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebenama -- 7 Ağustos 2024; 12:32:14 >
  • ebenama kullanıcısına yanıt

Hot spot 115 dereceye kadar çıkıyor ve oyun esnasında da 100'ün altına düşmüyor. Şu kısma dediğin değerleri girmek yeterli mi yoksa güç tüketimini de ellemem gerekir mi?

termal macun çektinmi ? kart elimnde kalacak 115 derece ne AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

maks frekansı 2400'e çek, Voltajı 1150'ye çek

maks fan hızı normalde 76 olması lazım. ben gelişmiş ayarlardan ince ayar çektim ama bi %80 dene önce

Tüketimi de düşürün. 1150 ile deneyin ilk. 115 çok fazla. Soğutmada problem var. Kasanız camlı olanlardan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 7 Ağustos 2024; 16:24:35 >
  • DasheriM kullanıcısına yanıt

Ekran kartında sıkıntı yoksa bende kasa içi hava akışından şüpheliyim arkadaşın kasa dediğin gibi camlıAMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

Eve geçince değerleri bir deneyeyim. Yazılımda bir ara otomatik düşük voltaj seçtiğimde de 1150mV ayarlıyordu ama sıcaklıkta bir fark olmuyordu acaba frenkansı senin dediğinden farklı mı kalıyordu? Fan hızını da hot spotu kontrol ederken Afterburnerdan 80'e çekip denedim ama herhangi bir düşüşe neden olmadı. Macunu da geçen hafta değiştirdim; Cooler Master High Performance vardı biraz da MX-4 ile karıştırıp sürdüm ikisinden de az kaldığı için.

Evet kasa akvaryum model. Üstte görselini eklemiş arkadaş benim kasa o. Sirkülasyonda sorun olsa işlemci sıcaklığının da yüksek olması gerekmez mi? İşlemcide sorun yok mesela. 45-55 gibi duruyor genelde. Oyuna girince tüm kasayı %70 devirde çalıştırıyorum fanlarım da 2000-2200 RPM'lik. Hani hot spot 100 dereceyi geçmese dert etmeyeceğim de mesela geçen 6700 XT'yi takıp furmak testi yaptım maksimum 90 gördü. Yani kablolama sıkıntısı olmasa eski kasayı deneyeceğim de üşeniyorum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuya dahil olmayan adam -- 7 Ağustos 2024; 20:51:44 >

6700xt ile bile 90 a çıkıyorsa sıkıntı vardır. Bende de 6700xt var 1150 2400mhzde kullanıyorum 70-80 arası. Üstelik 10 senelik kasa çalışma masasının altında arada duruyor. Kasa değiştirmeyi düşünüyordum. İşlemci düzgün çalışması ilginç. İki kartta da aynı sorun varsa yine havalandırma sorunu olma olasılığı yüksek

bendeki ayarlar bu. oyununa göre 60-75 arası değişiyor GPU sıcaklığı. hot spot da 80 lerde en fazla. termal macunu yenilediysen sorun termal padler olabilir. beni kasanın soğutması iyi ama kasa soğutmasının 3 dereceden fazla fark yaratacağını hiç sanmıyorum. kapağı açık bırakıp dene bakalım bir de ne olacak

Mevcut kasanın önceki kasaya göre farkı önü kapalı (ama pleksi panel yapıp içeri üfleyen 2 fan taktım), iç kısımda ise yan ve alt fanlar var. Alttaki fan zaten direkt karta üflüyor. Alt ve yanın yönünü mü değiştirsem acaba?

Onu da denemiştim. Kasanın kapağını açtım, klima açık, vantilatörü kasaya çevirdim içeri serin hava üflüyor. Değişen bir şey yok 😁

ya termal padler ya da başka bir sorun var. +100 derece hotspot anca 4K stres testlerinde görmen lazım.

Peki pedlerin etkisini yitirdiği nasıl anlaşılır? İçini açıp baksam pedlerde nasıl bir şey görülmesi lazım?

Cam sorun pc kaslarında. Ama dediğiniz gibi önünü açıp da denediğini halde aynı ise termal padlerde sorun olabilir. Gerçi iki kartta da olma olasılığı düşük. Oyunda kaç derece oluyor? Fps limitleyip dereceyi dusurebilirsin.

• 
Sayfa: önceki 770771772773774
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.