< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuya dahil olmayan adam -- 21 Temmuz 2024; 14:37:37 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (770. sayfa)
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 28.12.2024)
-
-
Rica ederim.
İlettiniz mi bilmiyorum ama mümkünse ilgili videoyu taraflarına iletin + servise gönderecek olursanız detaylı açıklamasını not olarak belirtin.
Sorunlu olduğuna kanaat getirilen bi’ GPU olursa ve ellerinde mevcutsa muhtemelen değişim işlemini gerçekleştirirler. Ama ellerinde yoksa + sizin aldığınız fiyat/anlık fiyat mevzuları devreye girerse ücret iadesi/benzer-üst model ürün gönderimi seçenekleri gündeme gelebilir.
Fakat bir önceki mesajım içerisinde bahsettiğim üzere; çok yüksek ihtimalle sabıkalı GPU gibi dursa da bundan emin olarak işlemleri başlatırsanız iyi olur. Yani en basit yöntem olarak sistemde farklı bi’ GPU denenmesini önermiştim. Ha imkan yoksa da yapacak bir şey yoktur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
aga o kart bende de var. normalden 15 derece fazla çalışıyor. birincisi 2500mhz defaul thızı, 2. si üretiminde yanlış termal macun kullanılmış.
aşağıdaki macun ile 10 derece kadar düşürdüm.
bu arada iyi bir psu yoksa gpu hızını 2230mhz ile sınırlarsan 70w kadar enerji tasarrufu sağlar ve ısı düşer. performans max %5 kadar düşer tahminimce
yalnız kartı açmak biraz mesele. iyi bir bilgisayarcıya vermeni tavsiye ederim macun için
amazonThermal Grizzly - Kryonaut Termal Macun - Bilgisayar ve Konsollardaki tüm İşlemcileri, Grafik Kartlarını ve ısı Alıcıları Soğutmak İçin (1 gram)https://www.amazon.com.tr/Thermal-Grizzly-Bilgisayar-Konsollardaki-%C4%B0%C5%9Flemcileri/dp/B011F7W3LU/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=3VZJH16W55T4F&dib=eyJ2IjoiMSJ9.LnCmNXD5oL1cKipLJByQOlFYvdB3_WulIKaXlWJK945Oly2pGDOcTbumkb4AD0pPYmR89ZbmuG-R__CWFkmtyJD_yr3rDYU7DBEoX3OWGilDTxeUbi7fJK--tvG2g21bz8N90g4pC9CxasQkEaVvOyq656FD5b2S42iG9lw0KwlfsLzvJ__bdB7g9hZtVzhzZr1DlA4KJRQJUHULidBYp_vml6I-3SxYjudrIks81W8.C-a4SnovH9TXeusjKp_OnTVVopg-d-qdrm8e9fydkEY&dib_tag=se&keywords=Thermal%2BGrizzly%2BKryonaut%2B1gr%2B12.5W&qid=1721745557&sprefix=thermal%2Bgrizzly%2Bkryonaut%2B1gr%2B12.5w%2Caps%2C218&sr=8-1&th=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebenama -- 23 Temmuz 2024; 17:45:51 >
-
Onun psu iyi yeni aldırdık Seasonic 850w psu var ekran kartıyla oynamasına gerek yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 23 Temmuz 2024; 20:46:12 > -
Güç kaynağını boşa değiştirmişim; bir sorunu yokmuş 😂 Dün oyundayken oyunu alta alıp internet sayfası açtım ve tekrar oyuna dönünce ne olduysa artık işlemci sıcaklığı yavaşça yükselmeye başladı ve 105 derece gördüğünde sistem kapandı. Demek ki işlemci yüksek dereceye ulaşınca kendini kapatıyormuş meğersem sistem ama ne oluyor da işlemci ısısını böyle etkiliyor onu anlamadım. Birkaç sene önce de yine arkada tarayıcı açıkken AMD wattman sorunu olurdu ve sistem yeniden başlardı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İşlemci ayarları default mu peki? Eğer öyleyse sıvı soğutmanızda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ben.
-
Noctua varken sıvı soğutma biraz şey
-
İşte geçen frekans manueldeyken de böyle olmuştu sonra CBP ve PBO açık olarak deneyince düzelmişti sıcaklık ama arkada internet sayfası açıkken bu durum oldu birkaç seferdir. Onun dışında saatlerce oyunda bir şey olmuyor ve sıcaklık 50-65 arası değişiyor. Sıvı soğutmada sorun olsa sıcaklık hiç düşmezdi. Alt TAB fazla kullanmayacağım demek ki.
-
Valla senin yazılara göre psu önerildi ki bence o karta 850w boşuna değil Senin kasa içi hava akışı yada soğutmada sıkıntı var gibi ki umarım işlemci sorunlu değildir çünkü bu tip sorunlu işlemciler denk geldi millete değişim yapıldı Acaba diyorum o kart mı fazla geldi işlemciye ama pek sanmam. Kısaca ısınıp kapanması normal değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Temmuz 2024; 0:45:54 > -
-
Garip bir durum
-
Ön tarafa 2 giriş fanı yapmışsınız, güzel olmuş ama hemen yanındaki fanlar egzoz fanı olarak ayarlanmış. O kısımda radyatör mü var?
-
Resimdekilerin hepsi içeri üflüyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Montaja bakınca kırmızıyla işaretlediğim içeri, yeşil olanlar da dışarı olması lazım. Yani fanlar öyle çalışır normalde. Elle kontrol ettiniz mi? Bu şekilde inanılmaz bir negatif hava akışı var gibi duruyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torkema61 -- 25 Temmuz 2024; 10:20:27 >
-
Alttakiyle girişte sağdaki fanlar dışarı üflüyor şeklinde yerleştirilmiş hocam o yüzden dedim elle kontrol ettiniz mi diye
Ya da fan tasarımı çok farklı. Ama fan her zaman arkasındaki siyah kısım yönünde hava verir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torkema61 -- 25 Temmuz 2024; 10:24:40 >
Ters yaprak hocam onlar.
Ha anladım, o zaman problem yok :)
Sırf bu kasa için aldım onları 😁 Normal fan taksam çıtaları görünecekti ben de bunlardan aldım.
Önler içeri üfler( şayet önler radyatör fanı ise dışa üfler) arkedeki radyatör fanıysa dışarı üflemesi gerek, değilse içe. Alttakiler içe üfleyebilir arka egzoz varsa dışa üfler.
EKLEME yeni gördüm radyatör tepedeymiş onun yön tamam da diğerleri öyle takılı geldiyse doğrudur yönleri o tip kasa hiç kullanmadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Temmuz 2024; 17:34:28 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X