Şimdi Ara

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.969
Cevap
102
Favori
187.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünkü tanıtımda fsr3 ile ilgili açıklama yapıldı mı? 6bin serisine gelecek mi vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLOWDIVE -- 4 Kasım 2022; 11:3:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bir bilgi yok malasef fs3 lasmanı 2023 de yapılcakmış

• sukrullex kullanıcısına yanıt

Hocam sizde bilirsiniz ki bizdeki enflasyon ile doların enflasyonu bir değil. Orada taş çatlasa 3-5 bir şey oynar. Ben bu kartların msrp fiyatları ile fazla bir süre satılacağını düşünmüyorum. AMD am5 soket işlemcilerde olduğu gibi çıkıştan çok kısa bir süre sonra ya bundle yapar kartları yada fiyat kırar.

Ayrıca twitterda gördüm, tanıtılan 7900xt nin bir önceki jenerasyondan 6800xt ye denk geldiği, tıpkı Nvidia'nın 4080 12gb=3070ti çakallığı gibi çakallık yaptığını iddia ediyor. Zaten iki hafta önce bir leak çıkmıştı AMD, kartlarını Nvidia'ya rakip olacak düzeyde bulduğunu, bu yüzden 7900xt yi kırptığını ve esas 7900xt'yi olası bir rtx4090ti için beklektiğini söylüyordu.

• setnha S kullanıcısına yanıt

ben sizin gibi düşümüyorum açıkçası, AMD sunumundaki performans artış iddialarını fiiliyata gerçekleştirebilirse bugün 1600$'ye minimum satılan bir kartın en az 80% performansını veren bir kartı o üründen 40% ucuza temin edeceksiniz. Hem de belki de daha da performanslı olacak. Bu durumda bu kart o fiyata çok iyi satış rakamları yakalayacaktır.

Ne durumda bu kart satmaz diye düşündüğüm zaman aklıma ilk olarak bu zamandan evvel uygulanmamış olan chiplet dizaynının oyunlarda çok verimli performans vermeyebileceği ihtimali geliyor, ama sürücü ve oyun güncellemeleriyle bu zamanla azalabilir.

• oup59 kullanıcısına yanıt

Nvidia ekran kartı konusunda tekel artık bunu kabul etmek gerekiyor. Adamlar fersah fersah önde gidiyor teknoloji olarak. Hani bugün AMD 4090 ı duman edecek bir kart çıkarsın Nvidia yarın AMD nin çıkardığı kartı perişan edecek kartı tanıtır. Nvidia teknoloji olarak çok çok ileride yazılım konusunda rakipsiz. AMD hep arkadan izliyor. AMD bugün 64gb VRAM i olan kart çıkarsın yine Nvidia ile yazılım konusunda başedemez yine 24gb lık 4090 kartı 64gb şık karta nal toplatır. Bu yüzden şımarıklar bu yüzden istediği fiyatı çekiyor ve satabiliyor Nvidia

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bravo AMD' ye, yeni CPU serisinde yapamadığını GPU kanadında yaptı ve hem güç tüketimi, hem ebat, hem fiyat hem de görece performans olarak NVIDIA' yı köşeye sıkıştırdı. (rahmetli ATI Radeon mirasının devamı)

Tepe modeli 7900XTX 355W TDP, 7900 XT 300W TDP ile rakibine göre çok daha düşük güç tüketimi ve çok daha uygun fiyatlar ile performans olarak RTX 4080-4090 arasında yer alacakken, muhtemelen 7800XT daha da düşük güç tüketimi ile RTX 3090' ı performans olarak geçecektir, daha ne olsun...

yeni kablo ve soket standardı yok, yanan, çatlayan patlayan güç kabloları yok, saçma sapan hale gelen güç tüketimleri yok en güzeli yeni nesil PSU alma zorunluluğu yok.

RT performansının biraz daha artış göstermesini beklerdim ama 6000 serisine göre %50 RT performans artışı FSR ile birleşince Nvida' ya bir çuval para dökmeye gerek kalmayacak gibi.

oyun testleri çıktığında her şey daha da netleşir, şu an görünen 7900XT 1440p+144 hz+ RT için biçilmiş kaftan olmuş.

79000 XT 25k altında bir fiyat ile gelirse henüz doğmamış RTX 4080 kendisi için zor bir dünyada gözlerini açacak.

Nvidia RTX 4080' i çok iyi bir fiyattan ve yüksek kapasiteli bellekler ile çıkartmaz ise satışları düşük olur, orta üst seviye kartları heyecanla bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 4 Kasım 2022; 14:38:5 >

• snakefatih kullanıcısına yanıt

Açıkçası 4090 oyun kartı olarak bu fiyatı ile bana hitap etmiyor ve istediği yerde tekel olabilir. 4090 istersem direk alabilirim. Konu bu değil. Ama oyun harici ekran kartını profesyonel olarak kullanacağım bir alan yok. O yüzden de çok gereksiz buluyorum. Yoksa gücüne kuvveti yerinde kart. Yeni nesil AMD kartları mevcut Asus Thor 850 güç kaynağım ile de direk kullanabileceğim. O yüzden 7900XTX özelleştirilmiş modeller umarım gecikmez. 4K@120Hz OLED TV ile kullanacağım zaten. Gayet güzel bir ikili olurlar performans açısından. RT performansı da iyileşti. Rahatlıkla 4K'da 60-70 FPS üzeri verecek gibi duruyor. FSR3 de yavaş yavaş yaygınlaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 4 Kasım 2022; 13:29:22 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

En beğendiğim olayda psu değiştirme derdinin olmaması ve güç tüketimi. Nvidia 4090 da yeni psu yeni giriş ve kablonun erimesi ile rezil etti kendini. Ama 4090 un yeni düzeltilmiş versiyonunu çıkarır bence

• ilk kez AMD tarafını ciddi ciddi düşünmeye başladım 7800XT için pusudayız

• Rx 7700 XT
    Rx 7800
    Rx 7800 XT

Bunların tahmini tr fiyatı kaç olur, bir de bunlar 2kda kaç yıl götürür acaba?

• snakefatih kullanıcısına yanıt
    Değiştirsende fayda etmiyor gene eriyor :))

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • OssiiE kullanıcısına yanıt

Eski düzene geçerlerse 3090 daki gibi olursa erimez. 4090 da tek giriş yaptılar olmuyor

• Bence AMD dahi bilgi sahibi degil, DLSS3 karsısında bir şeyler açıklamak istediler gibi duruyor.

• 7900 XTX'in rester performansı 4080 16gb dan bile düşük olabilir. Amd hep up to yani max fps verileri veriyor millete gidip 4090'ın avg fps performansıyla kıyaslıyor, çok yanıltıcı.

AMD'yi yıllardır biraz tanıdıysam performans düşük olmadan bu kadar ucuza mal vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 4 Kasım 2022; 14:57:58 >
  • Aslında amd çok rahatlıkla nvidanın önüne geçebilir.Yapması gereken taktik tüm yatırımları fsr teknolojisine yatırmak ve destekleyen oyunların sayısını arttırmak.Oyun firmalarının kapısını tek tek çalıp fsr kullanmasını istiycek.Böylece oyunlarda yüksek fps ile nvidanın önüne geçicek.Farkı kapatmanın en mantıklı yolu budur.Şuan nvida 240 oyunu destekler nitelikte.Eğer amd 1000 üzerinde oyuna destek sağlasaydı şuan oyuncular oraya kaymıştı bile.Her yeni oyunda fsr teknolojisiyle çıkmalı tabi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır Nvidia kart kullanan birisi olarak bu sefer Amd tarafına geçmeyi düşüneceğim gibi RTX 3080'den geçeceğim kart olur ise bu 7900 XTX olur üstelik fiyat olarak rakibine göre çok uygun. Tabi testler bir çıksın ve değerleri görmekte lazım ama 4000 serisine geçmek için ( özellikle 4090) kasayı ve güç enerjisini yenilemek gibi saçmalıklar ile uğraşmak veya güç kablosu yandı yanacak sıkıntılar olmayacak bu Amd kartlarda bu bile büyük bir artı.

• AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]
    AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]

@fx57

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 4 Kasım 2022; 19:5:17 >

• RTX 4090 46 bin liraya satılıyor.

Buradan bir oran orantı yaparsak. Bütün şatlar aynı kalması durumunda :

RTX 7900XTX 28.750 lira

RTX 7900XT 25.875 lira

Olacak Fiyatlaması.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.