Buradaki bazı arkadaşlara AMD'nin kartlarını bedavaya satmadığını hatırlatmak isterim en az 1200$ vereceksiniz o yüzden babanızın şirketi gibi savunmaya gerek yok 2 nesildir ray tracing gibi grafik teknolojisinin en yeni harikasında rezil oluyorlar insanlar da haklı olarak 100$ daha fazla veririm nvidia alırım gözlerim bayram eder diye düşünüyor. Hem rakibinle aynı fiyat bandında rekabet etmeye çalışacaksın hem de eksik özellik vereceksin sonra da insanlardan rtx zaten bir işe yaramıyor diye kendini avutmasını bekleyeceksin öyle mi? Çok beklersiniz. Ya ray tracing'i düzeltsinler ya da en üst düzey kartlarını 600 dolara satsınlar eleştiriler bıçak gibi kesilir. Ben 27 bin lira verip amd ekran kartı almışım arkadaşım 20 bin liraya nvidia almış ama benim oynayamadığım oyunu oynuyor ben ekrana ekmek banıyorum ben bunu kabul etmem arkadaş benim verdiğim para onunkinden daha mı değersiz veya amd babamın şirketi mi bunu kabul edeyim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 9 Aralık 2022; 21:48:15 > |
AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] (23. sayfa)
-
-
Onu bana değil, NVIDIA'nın satışla ilgili departmanına sorun. Burada AMD ve NVIDIA'nın referans kartlarının msrp'si üzerinden kıyaslama yapıyoruz. Kimse silah zoruyla ilk seriden alın diye zorlamıyor, AMD kartlarını çıkardıktan sonra fiyatlar iki tarafta da dengelenecektir. 4000 serisinde indirim bile yaşanabilir, custom AIB modeller zaten daha pahalılar.
-
3070 parasına 6900XT aldık 3080 12GB parasına değil. 3070 daha 4K Max. settings açınca 60fps veremiyo bazı oyunlarda. DLSS deme 50 inc ekranda görüntü çamur oluyor, istersen DLSS 10 çıksın. Gidip RTX için 3070 mi alıcaktık ? Boş yapmayın. Arada 1 segment-model fark olur ok ama öyle değil. 3070 nere 6900XT nere. Baba şirketi diye değil, uygun diye alıyoruz.quote:
Orijinalden alıntı: BluepowerBuradaki bazı arkadaşlara AMD'nin kartlarını bedavaya satmadığını hatırlatmak isterim en az 1200$ vereceksiniz o yüzden babanızın şirketi gibi savunmaya gerek yok 2 nesildir ray tracing gibi grafik teknolojisinin en yeni harikasında rezil oluyorlar insanlar da haklı olarak 100$ daha fazla veririm nvidia alırım gözlerim bayram eder diye düşünüyor. Hem rakibinle aynı fiyat bandında rekabet etmeye çalışacaksın hem de eksik özellik vereceksin sonra da insanlardan rtx zaten bir işe yaramıyor diye kendini avutmasını bekleyeceksin öyle mi? Çok beklersiniz. Ya ray tracing'i düzeltsinler ya da en üst düzey kartlarını 600 dolara satsınlar eleştiriler bıçak gibi kesilir.
Ben 27 bin lira verip amd ekran kartı almışım arkadaşım 20 bin liraya nvidia almış ama benim oynayamadığım oyunu oynuyor ben ekrana ekmek banıyorum ben bunu kabul etmem arkadaş benim verdiğim para onunkinden daha mı değersiz veya amd babamın şirketi mi bunu kabul edeyim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Şuanki fiyatlardan bahsediyorum en ucuz 6900xt 17k 3080 18k, aynı fps'i veriyorlar ama 3080 ray tracing'de eziyor, o kadar para vermişken 1k fazla veririm RTX oyunları da oynarım mahrumiyet hissi yaşamam. Görünüşe göre 7000 serisinde de aynı durum olacak fiyatlar çok yakın birazcık daha verip 4080 almak daha mantıklı 7900XTX 800 dolar olmalıydı ray tracing'de bu kadar geriye düşen bir karta 1100$ vermek hiç mantıklı değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 9 Aralık 2022; 23:47:57 > -
Hocam 4K da performansları aynı ama bu seferde 1 sene sonra 10GB Vram darboğazı olucak 3080 için, 1080p de ise 6900XT ezip geçiyor, 2K da ise 3090 ile eşit performans veriyor. Horizon 5 dahil RT tek açıp da ulan keşke daha iyi olsa dediğim, net fark gördüğüm oyun Spider-Man oldu. Haricen hiç keşke demedim. Hatta ve hatta kartta 'keşke RT desteği hiç olmasa da saf performansı çok daha iyi olsa' çok kez dedim. RT çekirdekleri yerine 384bit olsa, unit sayısı daha fazla olsa vs vsquote:
Orijinalden alıntı: BluepowerŞuanki fiyatlardan bahsediyorum en ucuz 6900xt 17k 3080 18k, aynı fps'i veriyorlar ama 3080 ray tracing'de eziyor, o kadar para vermişken 1k fazla veririm RTX oyunları da oynarım mahrumiyet hissi yaşamam. Görünüşe göre 7000 serisinde de aynı durum olacak fiyatlar çok yakın birazcık daha verip 4080 almak daha mantıklı 7900XTX 800 dolar olmalıydı ray tracing'de bu kadar geriye düşen bir karta 1100$ vermek hiç mantıklı değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Doğrudur hocam memnunsanız zaten sorun yok ben 7000 serisi için endişeliyim 3DMark skorları yayınlanmış ve 7900XTX 4080'den %8 yavaş görünüyor reddit'deki amd grubuna yazan çoğu kişiye göre bu sonuçlar doğruysa nvidia küçük bir indirim yaparsa amd'nin fişini bu nesilde de çekebilir RT performansında da %50 geride çünkü.
videocardz.comFirst AMD Radeon RX 7900 XTX/7900 XT 3DMark TimeSpy/FireStrike scores are in - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/first-amd-radeon-rx-7900-xtx-7900-xt-3dmark-timespy-firestrikes-scores-are-in
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 10 Aralık 2022; 0:36:39 >
-
bu argüman anlamlı değil...
öyle bir durumda mecburen amd de fiyat indirecektir ve aradaki 200 usd'yi koruyacaktır. bu kart da 1000 usd edecek bir kart falan değil zaten, tabii gereğinden fazla kırpılmış olan 4080 1200 usd hiç etmez. o sebeple raflarda kaldı, ilgi görmedi.
sonuçta iki kartın fiyatında da indirim payı var. aralarındaki 200 usd fark da çok az bir fark değil... o paraya satılan kartlar var. o 200 usd satışlara etki edecektir.
amd bu kartla 4070'i taça çıkaracakmış "gibi" görünüyor. eğer bahsettiğiniz indirimi daha önce AMD yaparsa 4080 için de fiyat indirimi baskısı yaratacaktır. yani XTX, 4070'i öldürmüş, 4080'in de biraz başını ağrıtmış olur.
Nvidia cebinde hazır olarak çok çok daha fazla performans tutarken (bkz. rtx 4090) AMD'nin yapıp yapabileceği buydu zaten... daha fazlasını bekleyemezdik. AMD Nvidia karşısında zaten yetersiz kalıyor, ancak elimizde de açgözlü Nvidia'ya karşı şimdilik sadece AMD var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 10 Aralık 2022; 8:25:23 >
-
Ciddiye alıp, cevap verilmeyecek birisine karşı yorumlar yapmışsınız. Kendisi Ray Tracing'in tam olarak ne olduğunu, oyunlarda nasıl bir efekt yarattığının bile farkında değil. Yaratılan bu reflection efektinin, gereksiz yere yüksek FPS kaybına neden olduğunu da bilmiyor.
RT DLSS ve FSR'a ihtiyaç duyduğu sürece, gereksiz bir teknoloji olarak kalacaktır. Oyunlarda ilk dikkat çeken şeyler, öncelikle modelleme, dokulama, ışıklandırma, Ambient Occlusion, Tessellation ve fizik efekti gibi detaylardır. Reflection detayı bazı oyunlarda o kadar iyi oluyor ki, RT son derece gereksiz kalıyor yanında.
NVIDIA'nın şu an için elle tutulur teknolojisi DLSS oldu bence, ardından AMD de benzer upscaling teknolojisi çıkardı. Aslında buna upscaling değil, downscaling demek lazım, çünkü ekranın native çözünürlüğünün altında bir render çözünürlüğünde çalışma prensibine dayalı, yani kalite kaybı kaçınılmazdır. Düşük seviye kartlarda performansı yükseltme adına, DLSS ve FSR çok başarılı özelliklerdir.
Bir zamanlar PhysX vardı, geliştirllseydi ve oyunlar kullansaydı, belki çok daha güzel fizlk efektleri GPU'ya hesaplatılabilirdi, bu teknoloji kayboldu gitti. Oyunların çoğu kendi fizik motorunu veya Havok fizik motorunu kullanıyor, Frostbite'ın Battlefield oyunlarındaki efektleri bile fazlasıyla yetiyor. Örneğin Spiderman gibi konsol oyunlarında da fizik efektleri güzel.
Şahsen böyle detayları, her zaman RT'e tercih ederim.
Unreal EngineyoutubeUnreal Engine 5 empowers artists to achieve unprecedented levels of detail and interactivity, and brings these capabilities within practical reach of teams of all sizes through highly productive tools and content libraries. Join Technical Director of Graphics Brian Karis and Special Projects Art Director Jerome Platteaux (filmed in March 2020) for an in-depth look at "Lumen in the Land of Nanite" - a real-time demonstration running live on PlayStation 5 showcasing two new core technologies that will debut in UE5: Nanite virtualized micropolygon geometry, which frees artists to create as much geometric detail as the eye can see, and Lumen, a fully dynamic global illumination solution that immediately reacts to scene and light changes. Also present in the demo are next-gen features already available in Unreal Engine 4.25, such as Niagara VFX improvements, Chaos physics and destruction, animation system enhancements, and audio advancements. Unreal Engine 4.25 also includes support for next-gen consoles. Learn more at https://www.unrealengine.com/blog/a-first-look-at-unreal-engine-5https://www.youtube.com/watch?v=qC5KtatMcUw
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 10 Aralık 2022; 10:52:26 >
-
Şahsen fiyat performans olarak bende AMD diyorum, lakin halen 6000 serisinde yazılımdı, çökmeydi muhabbetleri bitmediğini formlardaki yorumlardan görüyoruz. 7000'de aynı muhabbet olursa üzer açıkcası. Anlamadığım şey AMD kartlarını donanım olarak bu kadar güçlendirirken neden yazılım ayağında sakat bırakıyor, geliştiremiyor. gtx 970 kullanıyorum halen, şöyle yazılım kaynaklı bir çökme olduğunu hiç hatırlamıyorum halen. AMD yazılım ayağını 7000 ile level atlatabilirse 7900XT, ve XTX güzel prim yapar.
Lakin bir fark daha var Nvıdıa tarafında RTX Bende hikaye gözüyle bakıyordum ama şuna bakın abi bildiğin oyuna seviye atlatıyor ama DLSS3 gibi teknoloji olmadan bu kalite zor.
DubStepZzyoutubeDownload all my ReShade presets here! https://www.patreon.com/DubstepZzhttps://www.youtube.com/watch?v=ZXhU9nLMRVM&t=1s
-
Bazı oyunlarda RT'i abartarak entegre ediyorlar, gerçek dünyada nesneler veya yağmurda ıslanmış yüzeylerdeki yansımalar ayna gibi görüntü vermez. Binanin güneş korumalı film kaplanmış camında, Spiderman'deki gibi bir yansıma görüntüsü oluşturması gerçeklikden uzakdır. Gerçek hayatta nesneler üzerinde, bu kadar keskin görüntüler alındığına şahit olan varsa başka, denemesi bedava AVM'lere gidip camlarına ve zemindeki seramiklerine bakın en basitinden. Spiderman remasterad'da zemine ayna yerleştirmişler gibi olmuş video 2:10 sonrası, bravo NVIDIA yine insanları kandırmayı başardın.
Seramik kaplama zeminde yağmur yağdığında veya araba boyası üzerindeki yansımalar, RT olmadan da başarılı yapılabiliyor, örneğin Forza serisi. Oyunlarda kullanılan kaplamalarda, 3D tasarımcının kullandığı materyal ve doku kalitesine de bağlı bu biraz. Teknolojiye karşı veya AMD taraflı değilim önce onu belirteyim, Ray Tracing keşke gelişse, şu anda 4090 kullanmış olsaydım bile RT'i DLSS ile birlikte açmazdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 10 Aralık 2022; 12:59:2 >
-
Gerçek hayatta Örümcek adamda yok ama Valla hocam ben göze güzel gözükmesine bakıyorum,bunu yaparken ne kaybettiğimizde önemli. Çok çok yüksek para mı yoksa, çok yüksek FPS mi...
Amdnin FSR3 nü merak ediyorum. DLSS3 VS FSR3 burada kafa kafaya gidebilirseler veya en azından amd baya yaklaşırsa DLSS3 balon kalır. AMD fiyat olarak önde, yazılım ve FRS3 sağlam çıkarsa 3 koldan ARTIDA başlar.
-
7900 serisinde Tensor Cores görevi yapan, yapay zeka hızlandırıcı birimleri de var. CU başına iki adet ama 4080'de Tensor Cores sayısı, 7900 XTX'deki AI Accelerator'dan daha fazla. RT birimi sayısı ise 7900 XTX'de 4080'den fazla, AMD RT performansını 35-40 FPS arttırdık diyor sadece, performansa nasıl yansıyacak şimdiden birşey söylemek zor. İkisi de benzer upscaling teknolojisini kullanıyor, FSR 2.0 ve yukarısı görüntü kalitesi olarak güzel sonuç veriyor. Bazıları olaya duygusal yaklaşıp, aralarında görsel kalite olarak uçurum var sanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 10 Aralık 2022; 11:31:57 > -
Bu arada Tr fiyatları gelmiş sanırım, bir teknoloji form sitesinde böyle yazmışlar.
RX 7900 XTX 25.999 TL, Radeon RX 7900 XT ise 22.500 TL’lik başlangıç fiyatı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 10 Aralık 2022; 12:2:15 > -
Çok fazla o kadar parası olan 4080 alır amd ne yapmaya çalisiyor anlamadim 20 binin altinda olmasi gerekiyor cazip olmasi icin düzgün RT yok DLSS3 yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 10 Aralık 2022; 12:22:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu anda TR'de 32K'dan aşağı 4080 yok.
-
Bu fiyattan satışa çıkacağını sanmıyorum. En az 3 bin TL daha pahalı satarlar siteler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rtx 4070Tİ 22500TL civarlarına satılırsa daha çok satar gözüküyor. Oda en kötü 900 dolardan çıkış yapacak büyük ihtimal.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X