AMD Radeon RX 7900 XT ve XTX resmî Türkiye fiyatı açıklandı. XTX : 25999 TL XT: 22500 TL Bu fiyatlara satılırsa kimse 7990xtx almaz üstüne bir tık koyar 4080 alır ki 4080 parasını hiç hak eden bir üründe değil. Alacağımdan değilde AMD biraz rekabet sunsa iyidi benim için bu nesil fos çıktı. Borsada bekletelim parayı seneye yeni nesilde bakarız artık bir şeyler. |
AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] (24. sayfa)
-
-
7900 XTX'in tüm AIB modelleri 2.680 Mhz ile geliyor. Enteresan sonuçlar bekliyorum, bu arada 7900 XT performansda XTX olana yakın olacak. Aralarında 10 Tflops'luk işlem gücü ve frekans farkı var, 7900 XTX yaklaşık 10-15 FPS fazla verecektir. Bu arada 7900 XT'ye göre 100$ msrp fiyatı farkı olarak 7900 XTX, 6900 XT'den daha fazla hak ediyor. Sebebi SP sayısı vram miktarı (oyunlarda 16 Gb bile fazlasıyla yeterll olsa da) veriyolu daha iyi. 6900 XT ve 6800 XT karşılaştırmasında ise, SP sayısı dışında (daha az işlem gücü farkı) tamamen aynılar ama aralarında 350$'lık msrp farkı var. Aslında AMD gizliden 7900 XTX ile kıyak yapmış, tabi anlayabilen için.
7900 XTX custom AIB modeller
Piksel doldurma hızı - 514 Gigapixel/s
Doku doldurma hızı - 1.000 Gigatexel/s
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 10 Aralık 2022; 16:11:47 > -
Daha resmi testler bile yayınlanmadı ama herkes gömdü AMD kartları.
Durun arkadaşlar biraz sabır lütfen resmi oyun testleri yayınlansın nedir ne değildir iyice netleşsin o zaman ne alıp ne almayacağımıza karar veririz.
Hiç bir zaman yeni çıkmış bir cihazı ilk alıp kendimi riske atmadım atmam marka bağımlılığım yok işime hangisi gelirse bütçeme hangisi uyarsa onu alır kullanırım.
Ne AMD nede NVIDIA ile bağ kurmayın çünki hepsinin derdi paranızı almaktır. Aralarında anlaşma bile yapmış olabilirler.
O yüzden biraz sabredip fiyat olarak hemde kartların kalite ve performansı konusunda durumun netleşmesini beklemek mantıklı yoldur.
Ben 3000 serisi tüm Nvidia kartları kullandım 3070 dışında sorunsuz kullandığım kart yok.
3080-3090 kullanırken sürekli sıcaklık ve fan sesi konusunda tedirgindim çok ısınıyorlardı. Kim ne derse desin 100 derece üzeri pek sağlıklı değil.
DDR6X bellekler çok ısınıyor Nvidia sırf bu yüzden el kadar pcb yapıp bellekleri soğutma adına normal kasalara sığmayan devasa kartlar yapıp satmaya çalışıyor.
Amd ddr6 ısrarında kartların sağlığını düşünerek çok haklı bence. Çünki hem küçük hemde az ısınan kart yapmanın yolu maalesf bu.
Herkes takmış RTX ve DLSS mevzusuna Kartların termal sağlığı ve gürültü konusu kimsenin umrunda değil.
Helede elektrik fiyatları uçmuşken kaç fps den ziyade ne kadar WATT kısmı daha önemli bence.
300 fps yerine 100 fps alıp idare etmek ve çuvalla para verdiğimiz kartları mümkün olduğunca uzun süre kullanmak çok daha elzem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combo2009 -- 10 Aralık 2022; 15:54:45 >
-
999 dolarlık kart bizde 1400 dolara denk geliyor
899 dolarlık kart da 1200 dolar...
Link verir misiniz rica etsem?
-
Daha ortada kartın piyasa fiyatları belli değil onu geçtim performansı bilinmiyorken celallenmenin kimseye faydası yok.Şu anda en gerçeğe yakın sonuç lansman fiyatları ve 2 modelin özelliklerini kıyasladığımızda xt modelinin fiyatını hiç hak etmediği görülüyor.Yakın dönemde muhakkak fiyat indirimi olacaktır ve xt modeli daha fazla düşüş olması lazım satması için.xt ve xtx arasında en az 200-250 dolar fark olması lazım.
-
O fiyatlar referans kart fiyatlarıdır. Daha bu kartların üzerine 3-4 slotluk soğutma koyan AIB kartlar gelecek. Onlar için 3-5K daha eklemek lazım.
TR fiyatı için MSRP*1.4*USD/TL formülü yine çalışıyor. 4080 fiyatları 32-39K arası. 7900XTX saf güçte 4080 denk/biraz geçip de RT olarak da en az 3090Ti olursa NE YAZIK Kİ
referans kart için 26K TR fiyatı doğru fiyat olarak piyasaya çıkmış oluyor.
4070Ti performansını da görmek lazım. XTX ile fiyat olarak çekişecek kart o Nvidia tarafında. Biraz daha ucuz olması gerekiyor. XX70Ti seviyesi için elbette çok pahalı bir kart ama segmentler arttı yine.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 10 Aralık 2022; 16:54:4 > -
fiyatların çok yakın olup, XTX'in ham performansta 4070'i ezeceğini tahmin ediyorum.
RT'de ise çekişirler... sanırım arada dramatik bir fark olmaz. geçmek sayılırsa 4070 dlss falan açıkken anca geçer.
tahminim bu yönde...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 10 Aralık 2022; 17:5:31 > -
aşağıdaki 31k'lık inno3d var...
XTX'e 26 diyorlar, en ucuz custom'ı bile bundan 1-2k yüksek olur, bence biraz daha verilir, inno 4080 alınır.
www.gamegaraj.comInno3D RTX4080 x3 16GB 256Bit GDDR6X - Game Garajhttps://www.gamegaraj.com/urun/inno3d-rtx4080-x3-16gb-256bit-gddr6x/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 10 Aralık 2022; 17:14:59 > -
Tercih meselesidir ama Çin malı Inno3D'lerden uzak durun bence. PALIT bile daha iyi marka.
-
eh palit de 1k fazlası zaten...
XTX'de 27-28 sapphire olacaksa örneğin, bana göre inno da ondan daha iyidir, palit de daha iyidir. amd tarafında XFX herhalde bunlardan iyi olabilir??
neyse, nihai fiyatları bir görelim de ona göre değerlendiririz. ama bu fiyatlarla amd'nin işi TR'de kolay değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 10 Aralık 2022; 17:20:37 > -
Micron üretimi GDRR6X'ler, GDDR6'daki NRZ yerine PAM4 kodlamasını kullanıyor. GDDR6X'in avantajları için daha iyi hız aşırtma, yüksek bant genişliği ile daha düşük güç tüketimi sunuyor deniyor. Isınma mevzusu hakkında birşey diyemem, siz deneyimlerinizi güzel aktarmışsınız. GDDR6X teknolojisinde voltaj regülatörünün, mavi ekran veya artifact gibi hassas hatalara daha duyarlı olduğu belirtiliyor.
Yapılan revizyonlar ile bunları düzeltmişlerdir büyük olasılıkla, sonuç mining yapılmış NVIDIA kart almak AMD'ye göre daha risklidir. NVIDIA kartlarda aslında belleklerden ziyade, GPU tarafı fazla güç tüketmekde. Üretim teknolojisi 4 yerine 5 nm olsa, güç verimliliği olarak AMD ile daha zor rekabet edeceklerdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 10 Aralık 2022; 19:9:43 >
-
2kliksphilipyoutube...Part 1? Depends if the series crashes and burns as spectacularly as the one I had lined up for Levitation! 0:00 - Airboats?! 0:26 - Lights that aren't light 1:17 - Half Life 2 weapons 1:42 - Character shadows 2:13 - Quest for cheat codes 2:47 - RTX cubes 3:40 - Camera cubes 4:11 - Digital companion cube 4:38 - Awesome lens cubes 5:26 - Breaking the raytracinghttps://www.youtube.com/watch?v=bH774y5b1ng
-
Tam ben atacaktım linkleri siz atmışsınız . Xfx alacağıma palit alırım dediğiniz gibi bu fiyatlar ile amd ölü doğar . Birde fark ettiniz mi biz 4080 saçma fiyattan geldi onu alacağımıza 4090 alırız dedik 4090 nın fiyatları 40k+ lara çıktı ulen pahalı olan ürünün fiyatını düzenleyeceğine daha pahalı ürüne fiyat zammı yapıyor ki pahalı olan artık o kadarda pahalı kalmasın diye.
-
Bakalım kartlar çıkıp bir sonuçları görelim. 6800XT var kasada şu an. 4k@120Hz panel kullanıyorum. Gerçi PC’de pek oyun oynamıyorum bu aralar. Donanım fiyatları iyice saçma hale geldi. Artık alıp alamamak değil bu. Güncel güçlü bir PC kurmak 60-70K para harcatıyor. Normalde çok sık donanın değiştiriyorum ama artık iyice sıkıcı bir hal aldı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tabii 26'ya 7900XTX alınacağına , 5k daha verip, palit ya da inno almak daha anlamlı bence de... zaten onun üstünde alınası bir tek 35-36k ya gigabyte var herhalde... asus, msi CW ile boğuşuyordu en son...
valla bilemiyorum bu kartların fiyatları globalde de saçmalık, bizim için zaten süper saçmalık. 25k civarına falan 4080 alabiliyor olmamız gerekirdi ama eli yüzü düzgün 4080 bile 35k... 4090 hariç eski nesile göre uçma-kaçma da yok yani...
globalde ekran kartı satışları son 5-6 senede düşmediği gibi düşüyor, ps5 yok satıyor, bunlar ise adam kazıklama derdinde... bakalım bir noktada patlayacak mı ellerinde...
-
bu kafayla giderlerse zorla konsola döndürecekler insanları işte...
-
Ben de hem PS5 hem de Xbox Series X var. Normalde orta-üst bir PC de hep oluyor ama PC tarafındaki son zamlar sonrası oyunlar da çok pahalı. Konsolda üyelikler, kardeşlik vs. derken çok daha makul fiyata oyun oynayabiliyoruz artık.
nerede gördünüz hocam bu fiyatları?
-
technopatAMD Radeon RX 7900 Serisi Türkiye Fiyatı Belli Olduhttps://www.technopat.net/2022/12/10/amd-radeon-rx-7900-serisi-turkiye-fiyati-belli-oldu/
XFX kartlar her zaman uygun fiyatlı olmuştur, TR'de bile. Technopat yine detaylı bir inceleme yapacaktır.
7900 XT, 4080'den %10 yavaş olsa bile, 980$ ve 1500$ farkından bahsediyoruz. Bu şartlarda bile NVIDIA'yı savunan varsa artık.
videocardz.comCustom XFX Radeon RX 7900 XTX card has been listed for $1099 by Amazon, XT variant for $979 - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/custom-xfx-radeon-rx-7900-xtx-card-has-been-listed-for-1099-by-amazon-xt-variant-for-979
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 10 Aralık 2022; 23:22:13 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X