Rahmetli evganın amd deki karşılığıdır powercolor çok iyi gerçekten < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] (40. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam bende martı bekliceğim sistem toplamak için dediğiniz gibi usd yükselmicek gibi zaten aldı başını gitti 4070 ti çıktıktan sonra piyasadaki fiyatlarda aşağı yönlü değişim olucağını düşünüyorum kimbilir belki 3000 serisinde muazzam indirimler olabilir yeni serilere bulaşmadan ucuzundan bi sistemde toplanabilirde diye düşünmüyor değilim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
videocardz.com
MSI to launch custom AMD Radeon RX 7900 graphics cards in Q1 2023 - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/msi-to-launch-custom-amd-radeon-rx-7900-graphics-cards-in-q1-2023 -
yüzüne bakan yok kartın ilginç. 7900XT 4080 den çok daha iyi f/p olarak.
-
Ben de aynı fikirdeyim, 7900XT hem ağabeyinden hem 4080 den daha iyi fiyat performans oranına sahip.
4070 ti çıkışı sonrası fiyatının bir miktar daha ineceğini tahmin ediyorum.
Performans ve fiyat durumuna göre muhtemelen 4070ti ve 7900xt arasında bir tercih yapacağım.
Hocam şöyle düşünün ,elindeki parayla porche alabiliyorsun (rtx 4080) ekstradan spoiler var spor görünüm artı olarak turbo spor modu da var . Buna rağmen gidipde paran varken saydığım özellikleri olmayan ve sadece konforlu diye volkswagen passat(rx7900xt) almazsın. He paran yoktur alırsın passatı mutlu mesut yaşarsın, ama ikisinede yetecek paran varsa porche alırsın mutlu mesutun yanında extralarında tadına bakarak yaşarsın.
CapFrameXtwitter
“The RX 7900 XTX arrived today and this graphics cards is so disappointing I have no words. 😑 1150 EUR graphics card can't even draw spec PL without running into thermal throttling (110°C Junction Temp) + fans going wild, RDNA3 hurricane edition...”https://twitter.com/CapFrameX/status/1603798002342281217?s=20&t=Szblhu8lASKipo7Jw5K68Q
-
AMD anladığım kadarıyla en berbat referans tasarımlarından birini ortaya koymuş,
Acaba diğer firmaların özel tasarımlarında aynı değerler görülüyor mu? Onlarda durum nasıl?
-
Kartlar beklentileri kaşılamadı, Amd yakında indirim yapar. Xtx in 900e xt ninde 750e inmesini bekliyorum. 4070ti xt ile yakın performansda olacaktır. Xt bu fiyata ölü doğdu.
-
6900xtde de junc temp yüksekti(msi gaming z) kartı dik kullanında 90 ı görmüyor 8 .cor temp zaten 65-60 arası max. %99 kullanımda.Yatayda 110-70
Aşağıda Twitter'daki adam yazmış kartlar o kadar hayal kırıklığı yarattı ki söyleyecek söz bulamıyorum diyor. Demek ki insanların beklentilerine cevap verememiş AMD bu seride. Kötü mü bence kesinlikle değil ama milletin o kartlara bakması için AMD nin güzellik yapması şart. Fiyat konusunda cazip bir indirimle yok satabilir. Eğer cazip hale getirmezse Adam şunu der az daha verir 4080 alırım.
Bang4BuckPC Gameryoutube
ENEBA - great place to buy games (PS4, Xbox, PC)! https://ene.ba/Bang4Buck All games, DLC! https://ene.ba/Bang4Buck-Store Gift Cards! https://ene.ba/Bang4Buck-GiftCards Check out how the Sapphire AMD RX 7900 XTX Nitro+ perform at Stock VS undervolted and Overclocked in 4 games. All games were benchmarked at Native 4K using Ultra settings using the Ryzen 7 5800X 3D. Smart Access memory was enabled. My PC Specification AMD Ryzen 7 5800X 3D Gigabyte Aorus X570 Elite Motherboard XFX MERC 319 Speedster Black RX 6900 XT EK Quantum Velocity Block Magicool 750ML Reservoir and Pump, 280mm XSPC Radiator AMD (Radeon) Software Adrenalin 22.12.1 32GB DDR4 4400Mhz Patriot Viper Steel Samsung B-die Tuned to 3733Mhz CL14-14-14-28 1867Mhz "IF" Corsair HX1000i PSU | Cougar Panzer Evo RGB ATX Case. TeamGroup L5 3D Lite 480GB Samsung 480GB 850 EVO SanDisk 256GB Samsung 128GB M.2 Samsung "55" Q6FN QLED. #5800x3d #rx7900xtx #nitro #rdna3https://www.youtube.com/watch?v=xuTyyB-iW48&feature=youtu.be -
İmkanım olmasina rağmen işten dönüste ve hafta sonları sadece oyun oynamak için 4080 benim için pahalı bir satın alma, elim bir türlü gitmiyor, alsam muhtemelen daha sonra kendime kızacağım.
Üstelik miting ci tayfa yüzünden düşen ikinci el piyasasında gözüm gibi ilgilendiğim kasamda çalışan tertemiz XFX 6800XT yi ederinin altına satmaya çalışacağı, bir de mining ci tayfadan olmadığımı anlatmak için akla karayı seçeceğim.
Ne olurdu sanki 7900XT 4080 ayarında, 7900XTX 4080 den bariz daha kuvvetli olsaydı?
Hadi performansın hayal kırıklığı yaşattı, e bari fiyatın anlamli şekilde avantajlı olsaydı.
Ulan AMD bir fiyat performans oranini tutturamadın...
Benzer durum hocam :) Ama bende sistem yeni topladım hazırdı kart bekliyordum. Amd ve Nvidia'ya söve söve 4080 aldım. Fakat içime oturdu. Kart geldi kutuda duruyor, bir türlü elim gidip açamıyorum.. :))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.virusTR -- 17 Aralık 2022; 11:41:38 > -
Özellikle referans sapphire'larda bunu yaşayan var. Redditte de 1-2 kişi paylaştı. Bu seride referanstan uzak durmakta fayda var.
Benim XFX merc 7900xtx dün geldi. Loadda sıcaklıklar 60 dereceyi geçmiyor. Fanın %35 üzerine çıktığını görmedim. Ayrıca sıfır coil whine var kartta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 17 Aralık 2022; 12:41:4 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Amd ye bak çok geç kalmamak için olmamış kartları piyasaya sürmüş.Tam rezillik.Bu nedenle hep diyoruz şu yeni ürünlere direk atlamayın bekleyin 1-2 ay diye.
-
xfx gibi custom kartlarda bu söz konusu problemler yok mu şimdi?
-
"referans sapphire" mi?
Referans kartın markası olmaz hepsi aynı fabrikadan çıkar, AIB'lerde kutulayıp satar, kutsunda xfx sapphire asus biostar vs. yazması farklı olduğunu göstermez %100 aynı karttır.
-
Vega 64 de ki durumu hissettim biraz nasıl o kart 1080ti ye yetişemiyor 1080 ile kafa kafaya gidiyor bazı oyunlarda 1080ti ye yaklaşıyordu yine 7970 XTX de aynı kaderi paylaşıyor gibi sadece sorun bu sefer işin içinde nvidia nın elini güçlü kılan DLSS ve Ray Tracing performansı gibi artılarda var.
En iyisi bir süre kart yapmasın AMD adam gibi bir şey hazırladığında tekrar ekran kartı yapsın gerekiyorsa 1 seri boş geçsin çıkartmış olmak için kart çıkarılmaz insan yeni kart baktığı zaman heyecan duyuracak bir özellik istiyor nvidia şu anda bu konuda daha iyi dlss 3 falan heyecan duyurabilecek şeyler var yeni kartlarında ne olursa olsun.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X