< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finnbhennach -- 15 Aralık 2022; 11:39:9 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] (38. sayfa)
-
-
Kartlar daha çıkmadan patates oldu bu nesil 4 serisi ve ama serisi pas geçilmeli
Birinin soketi yanar diğerinin silikonu çalışmaz vs vs
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Acele etmeye hiç gerek yok. İlk parti mal alınmaz. Bu fiyatlar da saçma zaten. Amd mecbur fiyat indirecek işlemcide yaptığı gibi. Nvidia kesinlikle fiyat indirmez. Dünyanın en toksik firması belki de adamlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İptal ettim zaten hocam. Satıcıdan cevap bekliyorum. Amd ve Nvdia'ya söve söve 4080 alacam gibi görünüyor..
Halbuki benim sisteme amd ekran kartı daha çok yakışır gibiydi.. 4080 aldığıma pişman olmam umarım..
Ben de başta sizin gibi düşünüyordum ancak adaptör yanmasınin tam oturtulmayan güç bağlantısı olduğunu görünce 4 serisi aldım. Memnunum ne yazık ki amd bir onceki nesil xtxh çipi ile başardığını bu donem basaramamış. 6900xt limited black onceki nesilde 3090 a denk bir karttı. Şimdi ancak 7990xtx belki denklik konusunda rekabeti saglayabilir ama 7900xtx sadece 4080 rskibi olmaktan oteye gidemez rtsiz oyunlarda.
1 ay önce XFX RX6900XT Zero limited almıştım alırken acaba beklesemmi diye düşünmedim değil ama gerek yokmuş 2 katı para ver karşılığını alma çok mantıksız. Elinizde idarelik kart varsa acele etmeyin almak için henüz çok erken.
AMD 7000 serisi çıkınca 6000 serisinde indirme gitti mi? Ben göremedim ama gören, duyan var mı?
-
6900XT ile bu seri atlanılır. 4K 60FPS götürür 2 sene daha.
İyide 4090 dediğin kart 1600 dolar, 7900 XTX 1000 dolar neyle neyi kıyaslıyorsun, kaldı ki 1200 dolarlık 4080'den daha performanslı. Ayrıca şu an dünyada oyun oynayanların en çok kullandığı ekran kartı GTX 1650(steam'e göre) Türkiyede 1050 ti filandır yani böyle yaş ortlaması büyük donanım forumlarında takılan 10-20 kişi dışında 4090 gibi kartlar kimsenin umrunda filan değil, burası dünya ve Türkiye gerçekliğinden çok uzak. 200 dolara en yüksek performansı hangi kart verirse gidip dünyada insanlar onu olacak, en tepede ne olmuş filan bizler dışında son kullanıcı ilgilenmiyor.
-
Benim görüşüm zaten o bahsettigin biz gibi olan kitleyi bağlar yoksa pazar payı hala giris seviyesi kartlarda. Ama kendi acimdan ben amd'nin bir onceki nesil xtxh cipi ile yakaladığı ivmeyi bu nesilde de devam ettirmesini beklerdim. Bir önceki nesil 3070ti 3080 12gb 3090 ve iki farklı (xt ve xtxh cipli) 6900xt modeli kullanmış biri olarak bu kadar ekran karti arasında tek geçeceğim kesinlikle 6900 xtxh çipli limited black edition olurdu. Ancak dediğim gibi tepe modelden bahsediyoruz giriş seviyesi için konuşmuyorum. Ha bu nesilde de Eğer rtsiz 2k oyun dusunuyorsam bir onceki neslin xtxh cipli amd modellerine yonelirdim fiyat acisindan veya 3090 ve ustu nvidia'ya. rt dusunuluyorsa da bu nesil 4080 ama acelesi yoksa kimsenin veya butce denklesmiyorsa eldekiyla devam edilir. Aslında bu kadar basit bir denklem çok da karmasiklastirmaya gerek yok.
hocam yakışmaktan kastınız ne anlamadım açıkçası. amd olarak topladım derken işlemci amd ekran kartı da amd olursa voltranı oluşturmayacaklar sonuçta ekran kartını nvidia da kullanabilirsiniz. performansta ne kadar fark olabilir? ama dediğim gibi para sizin karar sizin içiniz nasıl rahat ediyorsa o şekilde hareket edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takami59 -- 15 Aralık 2022; 13:23:36 > -
Dün bu başlıkta da paylaşılmıştı bir Türk youtube kanalında da bahsedilmişti, bence bu kartların 2 pin girişli olanlarını almayın. 3 pin girişli tuf serisi gibi kartlarda performans çok fark ediyor. Kaldı ki 6950 xt'de bile iki 8 pin, bir tane de 6 pin giriş var. Artık bu kadar güçlü kartların sadece 2 8 pin ile yeterli beslemeyi alamayacağını düşünüyorum. İlerde de gelecek olan yazılım güncellemeleri ile bence bu fark daha da açılacak. Tabi böyle bir durum gerçekleşirse 2 pin girişli kartlar da performans artışı ya olmayacak ya da sınırlı kalacak. Enerji tüketimi doğal olarak artacak ama aslan besleyen sütünü de esirgemeyecek artık. Tabi ki bunlar benim şahsı fikirlerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaidb -- 15 Aralık 2022; 13:48:56 > -
AMD sonuçta. RDNA1 aynı olay vardı tam gaz devam ediyorlar aynı sorunlara
Gigabyte ın custom bloklu RTX3090 ekran kartını kullandım ondada 2 X 8 pin güç konnektörü vardı ve oyunda sürekli pc yi kapatıyordu fişi prizden çekmeden açılmıyordu
Sonradan öğrendimki önceki ekran kartımın ayarları Afterburner da kaldığından ve kart 2 X 8 pin power limitini aştığından oluşuyormuş.
Aklıma ilk şu soru geldi : bu kadar güçlü bir kart ve custom bloklu yani ısı problemi yok neden güç limiti koyarsın yada 3 X 8 pin yapmazsınki.
Bu yüzden referans kartlardaki 2 X 8 pin amd nin küçük ve serin kart kaygılarından ötürü olmuş Nvidia gibi takoz kart yapmamak için çabalamışlar ama yanlış olmuş.
Benden tavsiye bu seviyedeki kartlarda asla 2 X 8 pin konnektörlü kart almayın. Hem performans hemde az güç bu seride pek mümkün değil.
-
Uygun fiyatlı hem de performanslı kart alacak olanlar amd 6k serisi veya nvidia 3k serisine yönelsin.7k serisi ileride fiyatı düşüp revize edilmiş modelleri gelirse düşünülebilir.Zaten ekran kartları 2 senede bir yeni modelleri çıktığından 7k serisi için daha çok model göreceğiz 2024 aralığa kadar.
-
7900x işlemci, Am5 anakart SAM, Hyper bilmem ne açısından iyi olurdu.. 7900x işlemci 7900 ekran kartı.. :) Ama 4080 alacam gibi şimdi..
7900 xtx iptal edip Palit 4080 OC sipariş geçtim 33k'ya, inş. pişman olmam.
Bende büyük heyecanla 7000 serisini bekliyordum. Sonra dedim bildiğimizden şaşmayalim, (2070 Super kullanıyordum) sağda solda amdnin ekran kartlarinin yazilim sorunlarından çok dert yanan var. Risk almak istemedim Gigabyte 4080 OC aldım geçtim hocam. Hayırlı olsun güle güle kullanın
dr.virusTR Hayırlı olsun ürün gelince bi inceler misiniz cw felan var mı ?
@Begee Gigabyte gaming oc mi sizdeki sizde cw felan var mı ? Memnun musunuz ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X