Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi (Ana Konu) (FSR4 - AFMF2.1 - PCIE5) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Asac Schrader , Hojikiminiru , Hojikiminiru Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
219
Cevap
49
Favori
8.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
39. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nasıl yani. Uygun fiyat derken ironi yapıyorsun sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

Bana bir Nvidia kartı ile aynı seviyede AMD bir kart gösterebilir misin, daha daha ucuz olan. Ucuzluktan 3 bin lira 5 bin lirayı mı daha ucuz anlayacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 2 Mart 2025; 4:11:40 >
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

Hocam PP'deki hanımefendi Stoya mı ?

• Ben msrp fiyatına bayi karı , distribütör karı vergisi vs. her şey dahil biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 2 Mart 2025; 5:34:7 >
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

Boş bi mesaj atmişsan alaka kurmus olabilirler...

Blovk loadig... 

• asau kullanıcısına yanıt

Uygun fiyattan kastım Asus, Gigabyte gibi farklı markalara göre uygun.

• nightsniffer kullanıcısına yanıt

Buradaki yanlış şu 7900xtx'i şuan ki güncel fiyatı ile düşünüyorsun bu yanlış ve indirme girmiş bir kart çıkalı da epey oldu. İlk çıkış fiyatı ile değerlendirmen gerekir. 9070xt' 30k altına düşük bir fiyat ilerleyen zamanlarda 1 sene sonra belki olur, Klasik stok fazlasından dolayı ve çok tercih edilmemesinden kaynaklı. 35k-40k arası fiyatlama olarak gelmesini beklemek daha gerçekçi yaklaşım malesef ülkemizde. 9070 29k-30k olur

• asau kullanıcısına yanıt

Tabi

Güncel olması açısından Techpower un en son yaptığı 5070Ti benchmark ından atıyorum.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi (Ana Konu) (FSR4 - AFMF2.1 - PCIE5)

RX 7900 XTX

RTX 4080

Sapphire Pny Rtx 4080 Super 16GB Verto Overclocked GDDR6X Fiyatı

RTX 4060 Ti ve 7800 XT aynı fiyatta ona hiç girmiyorum bile.

• sething kullanıcısına yanıt

Konuda nova'daki fiyat listesi dışında bir mesajım yok :D Mesut Çevik denen kahvehane editörümsüsünü de takip bile etmem ki lafını yapayım. Anlam veremedim   

• madmansbruh kullanıcısına yanıt

Ekran kartlarının gümrük işlemleri için Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) olarak 847180000000 kullanılıyormuş. Bunu forumda ki başka bir arkadaştan öğrendim.

Kısa bir araştırma ile Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün bir yazısına (https://www.mergumder.org.tr/_yuklenenDosyalar/_dernekDuyurulari/Kripto_para_mak_ith_ihr.pdf) ulaştım ve bunun doğru olduğunu gördüm.

Ticaret Bakanlığının internet uygulamasından bu kodu aratıp, Detaylar/Vergilendirme -> Vergilendirme sekmesinde ithal edilen ülkeyi seçerseniz uygulanacak vergi/gümrük oranlarını görebilirsiniz.

https://uygulama.gtb.gov.tr/Tara

Örneğin İthal edilen ülke olarak Çin Halk Cumhuriyeti veya Tayvan (genelde buralardan geliyor) seçerseniz.

Ugulanan vergi olarak sadece %20 KDV olduğunu görebilirsiniz. Gümrük vergisi %0 ve ÖTV yok. Ek olarak sadece sabit maktu 898,2 TL damga vergisi ekleniyor.

https://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kaynaklar/yararli-bilgiler/ozel-tuketim-vergisi-tutarlari-ve-oranlari

linkinden yürürlükteki güncel ÖTV oranlarına bakabilirsiniz. Mevcut 4 farklı ürün grubu için yayınlanmış en son tarihli listelere aynı GİTP no ile bakarsanız listelerde olmadığını yani ÖTV uygulanmadığını görürsünüz. Zaten olmadığına yukarıdaki bilgidende ulaşmıştık, teyit etmiş olduk.

Distribütör ve satışcıların masallarına inanmayın, ben inanmıyorum.

Hepsi fahiş fiyatlar, kar oranları ile paralarına para katma derdinde. Alan oldukça da yaparlar..

Ben yurtdışına çıkınca alacağım ekran kartımı, tabiki herkesin böyle imkanı yok, hakkımızı koruyanda yok.

Durum vahim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diglam -- 2 Mart 2025; 15:17:57 >

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

Sorun değil.yalakalik sanatinin sinirlarini zorlayan mesajimjn bi koşesine iliştirdim ekran görüntünü.en az 36 yıl yersin... 

• sething kullanıcısına yanıt

Neyse çarpıldı galiba adamı uçurmuşlar 4 günlüğüne   

• 45 - 50 bin lira arası tam da ülkemiz için uygun bir fiyatlandırma olmuş 9070 xt için, adeta adını haykırıyor ülkemizin. En kötü bir süre sonra 1080p çözünürlükle devam ederim, bu noktada artık sistem toplama serüvenine son veriyorum. Gider yurtdışından kuzene konsol getirtirim olur biter. Uğraşamam bu üçkağıtçı köylü kurnazları ile, uğraşmak isteyenlere hayatta başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Neyse çarpıldı galiba adamı uçurmuşlar 4 günlüğüne   

Hemşehrim gibiyim.dostum dediğim 2 gün düşmanım dediğim 1 gün yaşamıyor..AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi (Ana Konu) (FSR4 - AFMF2.1 - PCIE5) 

• diglam kullanıcısına yanıt
    Hocam hakımızı biz krumalıyız, adam fahiş fiyat koyuyor bizde buna razı olup alıyoruz, almasak bu fiyatları koyamazlar.

Bazılarımızda üreticinin tavsiye ettiği fiyat üzerine ötv kdv gümrük gibi vergileri ekleyip bu fiyatlrı normal gibi algılıyor. Satıcı için böyle müşteriye can kurban :)

Devlet kurumları bu fiyatlara müdahale etmez çünkü serbest piyasa politikası uyguluyoruz, satıcı kimseyi dolandırmıyor fahiş fiyat uyguluyor biz gidip alıyoruz, o fiyat üzerindende fatura kesiyor. 100tl sattığı ürüne 50tl fatura kesse, biz şıkayet etmeden satıcının tepesine binerler, devlet aldığı verginin miktarına bakar.

İşin özü herşey bilinçli tüketicide bitiyor.

Yanlışım varsa düzeltin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • koca forumda ki o kadar arkadaşımızı tanıyorum 7800 7900 serisi kullanan bir kişi sordu 9000 fiyatları ne olur diye özelden o da 6000 serisi kullanıcısı. 7000 serisi kullanıcılarının umurunda olmayacaksa ve nvidia tercih eden arkadaşlarımız ölse almayacaksa bu kartları zaten 5000 6000 serisi kullancılarına ya da bir şekilde amd antipatisi olmayan yeni alan kullanıcılara satacaklar. nvidia lansmanında talep çok fazla ama piyasaya sürecek kart bile yoktu. bunda ise tersi olacak zibil gibi her yer kart ama talep olmayacak. o yüzden şu fiyattan mı satarlar aman pahalı olmasın vs hiç yormayın kendinizi. önceden dediğim gibi istedikleri fiyata satsınlar bakalım kim alıyor? arz talep dengesi denen bir şey vardır yani satıcılar istedikleri kadar fırsatçı olmak isteyebilir ama ortada bir fırsat yok. arz çok fazla olacak ama talep yok. zaten hep öyle olmadı mı amd kartlar genelde meraklısı alır sadece? getirmeyelim de fiyat arsın da deneyebilirler ama büyük firmalar öyle işlere girmez sen istediğin kadar getirme arzı kısmaya çalış.

Biraz inceledim doğru gibi gerçekten. Demek ki içeride muazzam bir kar marjı koyuyolar. Bizim ülkede maliyet+makul kar ile fiyat koyan hiçbir yer yok mu şu an o zaman? Amazon bile piyasa fiyatına göre ücret giriyor herhalde. Bazen vatanda piyasaya göre uygun fiyat görüyordum onun dışında hatırlamıyorum. Acınası bi durum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

''Hepsi fahiş fiyatlar, kar oranları ile paralarına para katma derdinde. Alan oldukça da yaparlar..

Ben yurtdışına çıkınca alacağım ekran kartımı, tabiki herkesin böyle imkanı yok, hakkımızı koruyanda yok'' Yazının hepsine katılıyorum şuna katılmıyorum. Durmadan sürekli bir tarafı suçlamak doğru bir yaklaşım değil. Dolar 3TL olduğu dönemde de 100 dolara yurtdışında olan kart ülkemizde 200 dolara satılıyordu. o zaman da kar marjı vardı şuanda da var. Aradaki tek fark alım gücünün düşük olması ve bunu herkesin hissetmesi.. Eskiden beridir ülkemizde konun gereği ekran kartları yüksekten satılıyordu zaten

Ekran kartı almayın düşer yada ekran kartı almayın satıcılar zarar etsin söylemi geçmiş dönemde ''covid ile baş etmenin yolu yakalanmamak'' gibi dahice bir söylem ile aynı kapıya çıkıyor.

Konu sahibinin söylediğine de katılıyorum. Çoğu herkes Amd düşükten satsın piyasada gitsin Nv fiyatlarını düşürsün biz gidelim düşükten NV alalım derdinde. 7xxxx veya 6xxx serisinde olduğu gibi piyasa bolluğundan 9xxx serisini kimse almayacak alanlar ise benim gibi uzun yıllardır Amd kullanan kişiler olacak ve zamanla 9xxx serisinin fiyatı düşecek.

Amd 7xxx xtx kart çıkardı kimse yüzüne bakmadı. o zamanki düşünce NV'de yüksek vram'li kart çıkartır mantığı hakimdi şimdi ise xtx kıymete bindi herkesin dilinde. sürekli mesajlarda xtx konuşuluyor. Satılmadığı için Amd xtx serisinden vazgeçti yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 2 Mart 2025; 15:37:17 >

• Deepharp kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Satılmadığı için Amd xtx serisinden vazgeçti yani :)

şaka değil gerçekten satılmamış. o kadar kompleks kart yap üretimi maliyetli ve aslında güçlü bir kart 4k için ama tek günahı yapay zeka çekirdekleri güçlü olmadığı için RT açtığında 4060ti gibi oluyor. 4 temmuz 2023'te aldım hiç RT açmadım mesela çünkü 4k zaten zorlayan bir çözünürlük bir de öyle efekt işlerine girersek bu konuda özürlü kartla ağzımızın tadı kaçıyor. kapatabiliyorsan mesele yok ama kapatamadığın oyunlar çıkmaya başlayınca öyle oyunları 2k 4080s sisteme taşıdım mesela sw outlaws ve indiana gibi. işte daha dünden beri insanların ilgisini çekti 7900xtx ama ben 7900 serisi stoklarını eritmek için 9000 serisi geç çıkacak diye bir haberi ekim'de mi kasım'da mı ne okumuştum olur mu canım öyle şey demiştim. işte oldu 6 mart'ta çıkacak. 5000 serisi çıktı bakıyoruz bekliyoruz derken araya kaynattılar. 5nm bantlardan 4nm'ye geçtiler 7000 serisi üretimi bitmiştir çoktan ama talep olmadığı için kalanlara nur yağacağına artık almayanı döverler fiyatlarına düştü hala alan yok. 9000 serisi iyice piyasaya girdiğinde 7900xtx daha iyiymiş 4k için denirse ben zannetmiyorum piyasada bulunur olacağını. 4k'da 24gb 16gb bunun tartışması bile olmaz aslında. ikisi de gddr6 çünkü ama 7900xtx 384 bit. testlerde RT açarlar sonuna kadar derler ki bakınız 9070xt çok daha güçlü. 4k'da 16gb yetmeyen oyun mu var olur mu canım öyle şey bakın gösteriyoruz yok öyle bir şey derler. kim gösterdi ki bana bir gösterin re4 remake'de 4k kök ayar artı ne varsa ayar açar açmaz 18gb yediğini? ya da space marine 2'de 4k texture pack ile 5 dakika içinde 21gb olduğunu? daha da artıyordur belki ben uzun oynamadım 20 25 dakikadan fazla. o yüzden tartışmaya da giremezsin kimseyle atıverir meşhur bir iki site der ki bak öyle bir şey yok. sen istediğin kadar kullan, istediğin kadar 1.5 senedir göster başlıklarında bir anlamı olmaz. RT önemliyse 2k ise tabi ki 9070 xt daha iyi olur ama 4k ise ve amd istiyorum diyenin önce 7900xtx'i elemesi gerekir. ondan sonra ne istiyorsa alsın.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.